Elitaren back in business!

Söndag 26 augusti. Äntligen kunde Elitaren grensla sin båge igen. Detta efter 25 dagar med hosta och lungor fyllda med slem. Men efter en andra cortisonkur så började han kunda andas igen utan att hosta så han kiknade. Piruetten var på G när Elitern rullade in. Ny cykel hade han skaffat sig. Eller en ny ram som han sedan flyttade över sina gamla grejor på. Tillsammans rullade man till Saxtorp för att se vilka som skulle duyka upp där. Kicken skulle inte komma, detta hade han meddelat via SMS. Han skull vara master på Landskrona Marathon.

I Saxtorp stod det fyra Cyklofånar och väntade. Elitaren och Piruetten var lite sena. Först hade Elitaren kommit på att han hade fel glasögon så man vände hem en kort sväng för att få rätt utensilier på nästippen. Sedan hittade Piruetten en hundring i vägkanten som han stannade för att ta upp. Bokis, Nestorn, Trolle och så en ny Cyklofåne: Cortez. Han hade slutat cykla som 19-åring men nu sju år senare så hade han fått återfall och rotat fram bågen igen.

Vinden var sydlig. Man diskuterade en stund hur man skulle köra och bestämde sig för att ta rundan om Getinge. Från Saxtorp till Dösjebro-Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan-Örtofta-Igelösa-Sventorp-Getinge. Elitaren hade sagt att han ville ta det lugnt. Piruetten bjöd på rulle. Men lite väl snabbt gick det. När man stannat till i Getinge för energikakspaus så var det inte mycket fjutt i hans ben. Mjölksyran flödade i låren när man skulle ta backen upp. Så på hemfärden via Stångby-Vallkärra-Stävie-Borgeby så ramlade Elitaren av klungan gång efter annan. I Borgeby så mötte man en grupp rödvita CykelCitycyklister. Jo ta mej fan, Spaghetti-Håkan själv låg i spets och tjoade vid mötet. Detta gjorde att Cyklofånarna ökade takten. Elitaren tappade klungan helt. Bokis släppte för att göra Elitaren sällskap hem.

Nästa träning 18.00i Saxtorp. Dock kan inte Eltiaren vara med då han är i Halmstad denna dag.


Fr v: Nestorn, Cortez, Piruetten, Trolle & Bokis.
 
Cyklofånarna PÅ banan!

Onsdag 1 augusti. 23 grader varmt och en svag/måttlig sydvästan. En tuggande Piruett kom ut när Elitaren knackade på dörren. "Jag håller på att äta., kom hem sent från jobbet" berättade han. ""Jag rullar ut senarse" sa Piruetten. Men det tyckte Elitaren inte var någon bra idé uta sa till Piruetten att han skulle äta i lugn och ro så skulle han köra i förväg till Saxtorp och hämta de andra. Sagt och gjort. Elitaren saatte fart mot saxtorp där det stod fyra cyklofånar och väntade. Några var på knutstorp för att köra Allianstävlingen där. Men Bosse Bus ville inte klöra detta "GP-lopp" och riskera fler skador. Så han var där liksom The Flying Duchman, White Lady och Löpar'n. I sakta mak så rullade man mot Piruetten. När man nästan var där så dök han upp i mötande fil.

Bosse Bus anförde vägen. Man skulle till Knutstorp för att titta på tävlingen. Furuhillsvägen till Dösjebro sedan vägen till Saxtorp, en liten omväg som gav extra träning:-). I Saxtorp så var det 110 till Tågarp där man svängde av mot Hedenborg och sedan vänster i T-korset mot Sireköpinge. Medvin såfarten låg på 40-45 km/h trots den svaga stigningen. Elitaren var inte riktigt kry från sin förkylning. Andning och puls ville inte riktigt. Efterhand så ville benen heller inte riktigt. I backarna så tappade han. White Lady låg bakom och knuffade när han började sacka. Via Axelvold kom man så till Ring Knutstorp. Här ramlade det fram bekanta: Nestorn, Bengeten, Kicken och Vasa som iinte setts till på år och dag! Alla skulle de köra sina 11 varv på banan. 19.40 skulle de starta så man kom överens om att stanna och kika på starten som innehöll allt från P15 till elit. Det syntes efter första varvet. En knapp handfull cyklister i första klujngan sedan en lucka till den stpora gruppen där Bengeten låg. Sedan en ännju större lucka till Kicken och en ännu större lucka till Nestorn...

Hemfärden gick via Kågeröd och sedan mot sireköpinge. Samma väg tillbaka. Dok stack man över Rönneberga men Elitaren fortsatte rakt fram då han inte tyckt det var meningsfyllt med fler backar under rådande omständigheter, utan fortsatte rakt fram på 110:an till Saxtorp och sedan vidare hem.

Nästa träning på söndag 10.00 i Saxtorp på Racer. Dock kommer inte Elitaren denna dag då han är slottsherre för ett par dar på Österlen.


Piruetten i samspråk med Vasa på Ring Knutstorp.


Här är Cyklofånarna på väg hemåt från Ring Knutstorp,
på väg ut från banan.