Premiär för kort, även för Lång-Bengeten!

Onsdag 30 april . Valborgsmässoafton, Konungens födelsedag. Halv arbetsdag. Cyklofånarna bestämde att träffas i Saxtorp halv två. Elitaren, Nestorn, Bengeten och Hillis. Alla kom i kort kostym, utom Bengeten som hade långa bralor och därför genast döptes till Lång-bengeten. Tillsammans begav man sig söderut, i motvinden. Mot Piruetten. Men där var ingen hemma. Elitaren bor ju bara ett stenkst där ifrån så man rullade dit och fick tag i telefonen för att ringa. Precis när luren greppades så ringde Piruetten. Jag blev kvarhållen i gruvan, förklarade han. Det var sista dagen på det kneget så de vile ha en massa avrapportering. Men jag är på väg. Kvartetten som redan var igång beslutade sig för att ta en tur runt Hofterup, det tar knappa kvarten. Tillbaka igen så fann man Piruetten i förrådet iklädd endast kallingar. Jag är strax klar, hojtade han upphetsat. Jodå några minuter senare så rullade man vidare söderut genom Löddeköpinge. Bengeten hade förlorat sitt nyvunna öknamn då han svidat av de långa brallorna. Vinden var frisk sydostlig. Så med svällande lår. och vadmuskler stångade ma sig sedan via Borgeby Slott, Stävie, Furulund, V. Hoby til Håstad. Där svängde man vidare mot Svenstorp för att ta sig hela vägen till den nya favoritvändningen, Getinge (Gårdstånga). Ovanligt lugnt och städat gick det. Inte så många på liv och död ryck. Hillis gjorde en elegant dragning i 90-graderssvängen vid Svenstorp. Han tog innerspåret i den doseerade kurvan och tryckte på. Det tog lite tid innan Bengeten och Nestorn registrerade detta och satte efter. Strax efter kurvan är där en liten gosig backe kantad av stora alléträd. Perfekt laddning för den alltså...

I Geting stannade man för att fylla på depåerna med lite kexchoklad. Stärkta av energin häri och med vinden i ryggen så gick det undan hemåt. Härligt att kunna rulla så snabbt med så lätta fjät. Odarslöv. St Råby, Vallkärra, Stävie Borgey och så hem. Den resan tog inte speciellt lång tid.

Totalt avverkades knappa 80 km på tre timmar. Nästa träning blir på sönda då man skall köra FIK-trampen utom de som skall till Stockholm och köra Veterancupen.


Piruetten i Kallingar, snyggare än med kläder på enligt kvinnlig utsaga...


Bengeten, Hillis, Piruetten, Nestorn och Elitaren. Observera att Bengeten fått av de långa brallorna.

 
Turerna blir längre!

Söndag 27 april . Sommaren var här. Termometern visade över 12 grader på söndagmorgonen. Det var dags att kika på klädseln. Den gula kostymen kom fram kompletterad med lösa ärmar och ben. Pantani bankade på steppande på trappan. Pirueten hade utecykllingsförbud. Han skulle förbereda gräsmattan som skulle komma till helgen. Det skulle fältas och jämnas till. Så det var tvenne Cyklofånar som begav sig mot Saxtorp. Där mötte Neston och Vargen upp. Övriga avar och körde Hilleshögsloppet. Nestorn hade kört Hilleshögstempot igår. Detta tog han hem helt ohotad!

Vinden var sydostlig någonting. Så man tog samma väg som i onsdags. Dösjebro, Södervidinge, Stora Harrie, Krutmöllan Örtofta och sedan Mot Gårdestånga. Pantani hade käningar av sin fossing och skulle ta det lugnt, men detta var bara en läpparnas bekännelse. Så fort det lutade någon grad uppför så ställde han sig i stigbyglarna på sin svartvita springare och piskade den löddrig. Vargen visade att han kunde lägga vikten rätt i tramporna han också och gav Pantani en match varje gång. Nestorn var med och bråkade lite vid några tillfällen. Elitaren satt mest och tiitade på spektaklet medan han rullade på i sin takt.

I Gårdstånga svängde man mot S. Sandby och fortsatte sedan Till Dalby. Sedan var det till att ta sig hemåt. Detta upptäckte vinden och vände snabbt till väst eller kanske t o m nordväst. Mitt i snoken altså. Via Bjälerup, St Råby så kom man till lund och fortsatte över Värpinge til Fjelie och Flädie. Här i dessa krokar, efter 65 cyklade kilometrar så fick man plåtsligt lite medartad vind! Detta uppskattases speciellt av elitaren som började få känning av ischias. Så när trycket i pedalerna kunde lättas en aning så mildrades smärtan. Efter två timmar och tre kvart så var turen avslutad med sina åttio avverkade kilometrar. Nästa träning på onsdag.


Här drar Pantani med både onda och goda fossingar tätt följd av Vargen och Nestorn.
 
Temporekord!

Onsdag 23 april . Sommarväder. På väg hem från jobbet så visade bilens termometer på 15,5 grader. Himlen var klarblå och solen öste sitt varma guld över den allt grönare Skånska slätten. Näsborrarna vibrerade begärligt när den friska vårluften sögs in. Efter två veckors förkylning så skulle det bli dags igen för cykling. Häääärrrrligt! Hillis hade sin familj att ta hand om, Piruetten hade sitt lass med matjord att knöka med. Men pantani var hemma igen från Espana. Dock med en skadad fot. Nestorn och Bengeten var anmälda även de. Pantani mötte upp vid Elitarens lya. Tillsammans rullade man upp till Saxtorp där Nestorn och Bengeten anslöt. Atomen hade aviserat sin ankomst till Nestorn. Så gemensamt begav man sig mot Dösjebro för att möta upp. Det gick inte många tramptag innan Atomen dök upp. Först trodde man det var en mc eller så för det var i en farlig ffart han kom. Ja, ja, jag hade medvind urskuldrade han sig s´lite generat när Elitaren påpekade att man nog inte kunde hålla den farten.

Tilsamans fortsatte man österut, mot vinden, mot Dösjebro. En annan cyklist började man nalka sig. Tempot drogs upp. In igenom Dösjebro och vidare ut mot V. Karaby. Man knappade i allt mer på cyklisten. När man nästan var ikapp så svängde han snöpligt av och försvann vidare mot V. Karaby kyrka. Lite förvirrat blev det i gruppen. Men så svände man till vänster, mot Dagstorp. Vidare genom Södervidinge till St Harrie och så Krutmöllan. Här blev det backtävling på liv och död. Ju närmre säsongen man kommer ju mer tar liv och död över ärans plats i backarna... Atomen kör ju på kärnenergi men Bengeten var inte långt efter. Pantanis fot började ömma och krångla så han vek av mot V. Hoby medan övriga gänget tog vägen mot Örtofta. Här svängde man till höger istället för den annars sedvanliga rundan. Uppe för backen så svängde man till vänster mot Igelösa. På vägen passerades Svenstorp. Detta var för Cyklofånarna nya cykelvägar. I Gårdstånga så stannade man till för en chokladpaus innan man via Odarslöv fortsatte till Stångby-Vallkärra-Stävie- Löddeköpinge och så hem. I Hofterup vid Elitarens hus så stannade alla till för en avslutande chokladbit och Atomen satte på sig lite varmare kläder och tankade vatten innan han rullade hemåt. 64 kilometrar avverkades på lite drygt 2 h. Topphastigheten, på platt mark, var 50 knyck med lite råge. Jo nog börjar det bli säsong alltid.

Nästa träning på söndag.


Atomen, Pantani samt lite dolt Bengeten och Nestorn jagande i motvinden genom St. Harrie. Elitarens hand syns lite i högernederkant på bilden.

 
Tillväxen tryggad!

Onsdag 9 april . Ruskvädret slutade lagom till denna träningsdag:-) Solen lyste över såväl Cykofånarna som Hillis & Pias nyfödda pojkar. Successionsordningen räddad. Två framtida bergsklättrare på tillväxt! Vi på Cyklofånarnas webredaktion bugar oss, hurrar och gratulerar!

En snuvig Nestor, en pigg Benget, en Piruett som började få ordning på sin allergichock samt en trött Elitare samlades i Saxtorp. Vinden var sydvästlig så man bestämde snart att man skulle ta en sväng om Sjöundaviadukten. Bengeten lade sig i spets ganska snart följd av Elitaren. Tempot var ett snacke dito. Lugnt utan skandaler eller tosingaryck rullade man igenom Lödde sedan raka vägen till Borgeby-Bjärred-Lomma och vidare på cykelstigarna till Sjölunda. Där blev det en liten tempoökning pen inget vanligt på liv och död anfall. Kexchoklad intogs och sedan rullade man hemmåt med Elitaren i spets. Men si det måste ha varit något konstigt i det ena chokladet. För nu började Nestorn kriga. Gång efter annan gjorde han tempoökningar och små attacker. Först trodde vi att det skulle lägga sig efter ett tag. Han hade ju legat på rulle hela vägen in och energin i kexchokladen är intensiv men kortvarig. Men icke sa Nicke. Där måste ha varit något ovanligt energigivande i den biten som föll på Nestorns lott. Efter ån i Lödde, backen upp så gick säkringen på honom. Piruetten och Bengeten hängde på och gav honom en match. Elitaren rullade lugnt där under korkeken medan han luktade på fartvinden från trion framför...

Sex mil avverkades på lite dryga 2h. Nästa träning på söndag.


Bengeten, Piruetten och Nestorn vid chokladpausen. Notera att Nestorn redan börjat se lite lurig ut...
 
Hillis maskade i Rönnebergabacken!

Söndag 6 april . Jag har utecykelförbud, meddelade Piruetten med sorg i rösten. Vi har fått ett stort j-la lass med matjord och jag är utkommenderad. Husarrest, jag får inte lämna tomten. Vi övriga cyklofånar kunde bara ge honom vårt beklagande. Köra matjord är väl träning det också. Hillis hade aviserat att han troligen inte kom. Nestorn dök upp i sin illgröna regncape. Bengeten hade en bil som han skue ombesiktiga. Alltså var han kommenderad till garaget att meka med den. Jo alla utomstående icke-cyklister, det är så. Vi är hårt hållna! Vargen hade blivit utkommenderad till Grekland av jobbet... (sedaär, kommenderad igen...). Så har vi husaren, solskensmannen. Det hade regnat i Eslöv så han sträckt ut sig i fulla sin längd på kökssoffan, glassigt värre. Hillis var inte i Saxtorp till kl 10 så duon rullade vidare i behagligt tempo norrut, mot vinden. Då började Nestorns ficka låta som ett smärre tivoli. Det var Hillis. Punka, han stod vid macken i Häljarp. Vi är på väg, meddelade Nestorn. Några minuter senare var duon framme vid Cyklofånarnas mästerpunkterare och kunde bistå honom med en pump så han fick några atmosfärers tryck i den nya slangen.

Jag måste vara hemma om ett par timmar sade Hillis när man börjat rulla igen. Vi tar en tur över Rönneberga och så Tågarp-Sireköpinge-keby och hem. Låter fint tyckte Hillis. Detta blev ju en liten ändring på Nestorns och Elitarens planer. Man hade tänkt sig en tur upp över Knutstorp och längs Söderåsen och hem igen över Kågeröd. Ja, ja, det blev ju en del av vägen i alla fall och dessutm trevligt sällskap. Lugnt och makligt gick det men allt efterhand så skruvades tempot upp. Nestorn var som en pirayha i varje backe. Attack och i med tänderna. Krig, krig, krig. Men han fick jobba både Hillis och Elitaren var på hugget.

Det var uppehållsväder hela tiden men vägarna var lite blöta i början. Daggmaskarna invaderade asfalten. Cyklarna dekorerades av de små gynnarna. De bunkade på både här och var. Sclafs sade det på Hillis vad. Där satt en daggis som varit nog att fånga fyra gammelgäddor med. Va f-n, maskar du i backen, frågade Elitaren när de var på väg uppför Rönneberga. Svaret uteblev konstigt nog...

Rundan avverkades utan några fler pnkor eller andra missöden. Ett litet stopp för Kexchoklad i Ekeby och ilkaså vid Hillis avfartsväg till Munkebäck. 71,5 km avverkades denna träning under 2 h 45 min. Nästa träning på onsdag.


Hillis lagar punka i Häljarp. Lungpumpen klarade inte hela jobbet så han fick låne Elitarens pump för att få det riktiga trycket.


Elitaren, Hillis och Nestorn vid kexchokladpausen i Ekeby.

 
Vårspritt i Piruetten!

Onsdag 2 april . Jodå, Cyklofånarna hade överlevt den stora lurendrejardagen. Piruetten, Bengeten, Nestorn och Eitaren samlades i Saxtorp för onsdagsrundan. Fågana kvittrade högljutt och basunerade ut sin parningsvilja? Temperaturen låg på 11-12 grader enligt Anders Celsius skala. Vårluften fick näsborrarna att vidgas. Förväntansfullt rulade kvartetten österut, mot Dösjebro. Här svängde man av och snirklade sig igenom samhället och vidare över järnvägen för att ställa kosan mot Södervidinge. Där kändes doften av Holméns bak, angenäm doft faktiskt. Men Cyklofånarna är ju inga mjuka limpor så de lät de svällande lårmusklerna öka farten lite till (jodå, det gick faktiskt redan fortare än vanligt). Vidare mot St Harrie och så Krutmöllan. Efter nerfarten mot kävlingeån så kommer det ju en stiging. Bengeten, som hårdsatsar i år, tryckte på Piruetten jagade efter tätt, tätt. Nestorn och Elitaren kom lite senare. Piruetten är en man får håla ögonen på. Han hade förvisso racer och de andra tre MTB. Men ändå...

Färden gick vidare via Örtofta och så till Viderup, kvällens clou, backen mot Ellinge. Samma här som i förra backen. Bengeten och Piruetten i en hård duell. Bengeten ställde sig upp i pedalerna för att fira denna festlighet ordentligt. Det är ingen vanlig syn. Han brukar ha Knoll & Tottlim på sadeln. Nu släppte tempot,för ett tag i alla fall. En liten paus där man förplägades med kexchoklad. Piruetten hade dock lite andra bestyr. Om det berodde på att han druckit många koppar kaffe under dagen eller om det var en reaktion efter backduellerna vet vi inte. Hur som helst hade han lite trassande med cyklebrallorna innan han kunde inmundiga sitt kexchoklad...

Sedan rullade man vidare. På vägen från Eslöv kom det en ensam cyklist på supertunga växlar. Han gungade upp och ner likt en oljepump i Saudiarabien. Cyklofånarna han strax ikapp honom och passerade undertiden man hojtade till honom att hänga på. Det gjorde han. När man kom ut på vägen mot lund så bara skrattade han till och drog ifrån. Elitaren tryckte då på och körde förbi för att sedan släppa. Oljepumpen fortsatte sedan sin färd mot Lund medan Cyklofånarna drog mot Kävlinge för att sedan via Hög och V. Karaby avsluta sin runda. 65 km på 2h och 30 min ungefär. Nästa träning på söndag.

Piruetten släpper på övertrycket vid kexcokladpausen.

 


Här har Cyklofånarna inmundigat Kexchokladen och Piruetten börjar få ordning på klädseln igen. .