Boonen kämpar på!

Onsdag 28 april.Över femton grader varmt. Rena sommaren. Men när solen börjar sänka sig så kommer kylan. Så det var bäst att ha lite på sig. Elitaren gjorde sig klar och fyllde ryggfickan med kexchoklad innan han rullade iväg till Piruetten. Hallå, hallå hördes det inifrån förrådet. Där stod en civilklädd Piruett. "Jag kom precis med tåget från Älmhult" berättade han. Under tiden han sprätter runt i plastbackarna efter sina cykelpersedlar så kom man överens om att Elitaren skulle köra upp till Saxtorp för att möta upp de andra så skulle Piruetten ansluta sedan.

I Saxtorp så anslöt Bokis och Boonen. Bosse Bus, Bengeten , Nestorn och alla andra var säkerligen på Allianspremiären i Malmö. Efter att ha sett att klockan var över sex så rullade man söderut igen för att se om Piruetten kommit i trikåerna. Jodå, halvvägs till Hofterup så dök han upp. Man bestämde sig för att köra ner till Lomma och sedan ta cykelvägen till Värpinge innan man svängde hemåt. Boonen hade höjt sig ett snäpp. Han hängde på bra i början. men motvinden var tuff och han körde på väl tunga växlar. Ju närmre Lomma man kom ju svårare var det för honom att hålla sin rulle. Så på väg mot Värpinge så ramlade han av. Men det är härligt att se och höra hans fighterinstinkt. Han ger inte upp vare sig i första eller andra taget!

Bokis, Piruetten och Elitaren rullade hem i den härliga medvinden. Några regnstänk kunde anas men inte mer. Nu i skrivandets stund är allt blött och ett stilla strilande regn faller.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Dock kan inte Elitaren närvara då han åker till Stockholm på lördag och kommer inte hem förrän sent torsdag kväll. Men detta hindrar inte att andra cyklofånar tränar tilsammans både på söndag och den kommande onsdagen.


Boonen vid kexchokladpausen i Habo Ljung


En glad Piruett(?) tätt följd av Bokis på Cykelstigen genom Habo Ljung.

 
Kicken, Beach & Kålle sof(f)tade !

Söndag 18 april. Bandy skickade ett SMS på morgonen att han ar på g. Så en kvart i tio dök han upp i Hofterup. Därefter begav sig Elitaren och Bandy tillsammans till Piruetten. Men han öppnade i Badrock. Jo jag skal cykla idag, men i eftermiddag då kör jag till Höllviken. Så utan piruett fortsatte duon till Saxtorp. Där mötte Bosse Bus, Bokis, Nestorn och Kicke up. Två nya ansikten också: Beach & Kålle. Vinden var frisk från Sydväst. Man beslöt sig för att köra Elingerundan. Alltså fult ös i medvinden mot Dösjebro i medvinden. Sedan rullade man över Södervidinge mot Stora Harrie. Bitvis gick det riktigt fort. Den åttahövdade klungan delade sig i två fyrhuvade dito. Tänka sig att Elitaren var med i första klungan. Det var länge sedan... Men kicken, beach & Kåle kastade in handuken här. Med att de hade en tid att passa så vände de hemåt i St Harrie medan de övriga fem fortsatte mot Örtofta. Här körde Elitaren punka när de passerade järnvägsspåren. Ingen slan hade han fått med sig. Som tur var så hade Bandy lite bättre ordning på tingen och kunde bistå med en sådan gummifidus. Efter att den nya slangen var på plats och däcket pumpat så bar det av igen till Viderup och så backen mot Ellinge. Nestorn trycker til i alla backar och sticker, eller försöker så göra i alla fall. Elitaren ramlar av. men Bandy som inte varit med och cykla sedan förra våren hängde på bra.

Det var nu som allvaret började. Motvinden. Uj, uj, uj vilken skillnad att ha vinden mot sitället för med. Man växlades om att dra. Via Örtofta, V Hoby Kävlinge Furulund Borgeby så fick man till sist medvind igen hem. Bandy vek av i Lödde medan de övriga fyra fortsatte till Hofterup. Bokis där mot Döjsan. nestorn hade dragit till sig en lucka i backen upp från Lödde å. Denna drygade han ut då Bokis & Bose Bus väntade in Elitaren som nu hade full mjölksyra i låren. Men när Bosse Bus släppte av Elitaren så tog han upp jakten på "Rymlingen"...

På onsdag är Elitren i tjänst och kan inte cykla. Men detta hindrar inte andra Cyklofånar at träffas. På söndag är träningen instäld så att alla kan hjälpaa till vid Cuptävlingen i Landskrona. Anmäl dig som funktionär till Kicken: 0730-519650 eler Bosse Bus: 0707-33 28 39.


Här ser vi Kålle, ny medlem i Cyklofånarna.


Bosse Bus tar förningen tätt följd av Bokis. Den röda cyklisten är den nye Cyklofånen, Beach.

 
Tjyvtränarna!

Onsdag 14 april. Det har varit en innehållsrik vecka. I måndags togs Bokis på bar gärning när han var ute och tjyvtränade. "Jag passar sonens hus så jag tänkte jag cyklar dit" sade Bokis när Elitaren tog honom på bar gärning. Men lite senare sågs han i full karriär långt borta från sonens hus liksom sitt eget. Snacka om att bli tagen med fingrarna i syltburken!

I eftermiddags när Elitaren var på väg hem från jobbet vem sågs då i full karriär i 3/4-cykelbyxor. Jo Jerka. Inte nog med detta utan när Elitaren var på väg til Saxtorp kom Jerka i full karriär med två MTB på biltaket. Tjyvträna landsväg innan han skulle på MTB-träning. Vilka kompisar...

Kompisar eller inte. Vilket vårväder. Runt 15 grader och strålande sol. Härligt. Inte ens den friska nordanvinden kunde göra det specielt kyligt. Oj, oj, oj, nu kunde man ju börja lätta på klädseln. Piruetten hade bytt om men fick hoppa då Jessica blivit indisponibel. Så i eget mak rullade Elitren vidare till Saxtorp. Där mötte Boonen upp liksom Nestorn, Bengeten, Bokis & Bosse Bus. Tillsammans satte man kosan mot Häljarp. Motvinden var tung. Men man tog det lugnt för att inte köra från nyförvärvet, Boonen. Senare på vägen mot Munkebäck så släppte Elitaren och Boonen klungan. Motvind och uppför Rönneberga det kräver lite extra. Boonen tappade men Elitaren stannade på "bergets topp", pinkade en skvätt och väntade till han anslöt. Då åkte kexchokladen fram så man fick tankat lite extra energi. Sedan var det nerför och vidare till Tågarp. Där svängde man till vänster. När man var framme vid vägen mot Vadensjö vinkade Elitaren hej då till Bonnen och vände hemåt och njöt i fulla drag av medvinden. I ensamt mak körde han över örja och hemåt. Strax söder om Häljarp mötte han Bosse Bus på väg hem. Bosse berättade att de kört via Härslöv-Ottarp och runt och tillbaka via Tågarp annars samma runda som till när Boonen & Elitaren skiljdes.

På söndag är Elitaren i Stockholm och därpå följande onsdag upptagen med jobbet. Men det skall ju inte hindra alla andra cyklofånar att träna. Satsa inte bara på tjyvträningen.

Dra en lans för cykelsporten!
Lördag-söndag 23-24 april så arrangerar Landskrona CK Cuptävlingar och behöver funktionärer. Så varför inte "dra en lans" för cykelsporten och ställa upp som funktionär. Anmäl dig och din arbets/insatsvillighet till Kjell "Kicken" Månsson 0430-51 96 50, eller Bosse "Bus" Karlsson 0702-50 92 92.


Bokis med skyldig min, tagen på bar gärning
med tjyvträning...


Jerka, tagen på bar gärning med tjyvträning...


Boonen njuter av kexchoklad på Rönnebergas
högsta topp.

 
Ny & Nygammal Cyklofåne!

Onsdag 7 april.Klarblå himmel med en strålande sol och över 13 grader varmt på väg hem från jobb. Nu börjar det verkligen att likna något i Cyklofåneriet. The Squirrel hade anmält sitt uppdykande. Likaså en ny förmåga, Boonen, som lovade att dyka upp från Tågarp. Bosse Bus hade kommissariemöte och därmed förhinder. Men Bokis kom, liksom Piruetten. Bengeten dök upp och precis innan man rullade iväg så anslöt även Nestorn. Man cyklade ner mot Hofterup för att ta Furuhilsvägen mot Dösjebro. Här var det ju lite lä i den friska sydostan. I Dösjebro så upptäckte man att nyförvärvet Boonen hade ramlat av. Elitaren vände och cyklade bakåt. men ingen Boonen fanns att hitta. Så det var till att svänga tillbaka till de övriga och fortsätta mot Krutmöllan. Bengeten och The Squirrel låg i täten och drog. Vid korset i Södervidinge så tappade Elitaren klungan. Luftrören var inte på sitt allra bästa humör. Piruetten vände tilbaka men blev uppmanad att hålla sitt och gruppens tempo så skulle Elitaren vingla hem i eget tempo. Och så skedde. Via St Harrie och Krutmöllan svängde Elitaren sedan genom V Hoby til kävlinge och vidare genom Hög-V Karaby till hemmet i Hofterup. lite knappt 5 mil avverkades under knappa två timmar.

Efter hemkomsten så ringde Elitaren till Boonen. Han hade kommit hem väl. Tempot hade varit lite ovant dessutom hade han kladd med växlarna. Men han kommer igen med nyservade växlar!

Nästa träning kl 10.00 i Saxtorp på racer Söndag. Dock är inte Elitaren hemma då. Men övriga Cyklofånar kan ju köra.


Boonen från Tågarp är en ny medlem i Cyklofånarna. Även om starten blev tuff har han lovat att komma igen.


The Squirrel back in business again. Återhämtad från sin elaka vurpa i höstas med mycket energi i benen!

 
Nestorn kom ur garderoben!

Söndag 4 april. Gräsänkling blues? Nej inte riktigt. Elitren med bättre hälft var borbjudna på påskafton. Vi skal vara där redan sex så då kommer vi hem tidigt, hörde han bättre hälften säga. Facit: vid halv tre på natten/morgonen lyckades Elitaren få loss sin bättre häft... Efter lite drygt tre timmars sömn var det dagas att gå upp för frukost innan Racern grenslades för första gången utomhus detta året. Det kändes inte som en fantastisk träningsrunda. Speciellt som att det började droppa lite och blåste gjorde det sedan tidigare. Piruetten & Elitaren tuffade upp mot Saxtorp. Där mötte Bosse Bus & Bokis. En extra gnugg i ögonen, var det inte?... Jo det var det! Nestorn! Han har inte setts till sedan i höstas. Nu när krokusar och andra lökar blommar så blommar alltså även Nestorn! Jättekul. Man satte kosan mot Dösjebro. Man skule sikta på Krutmöllan och en tur däråt så man skulle få medvind på hemvägen.

Piruetten hade som vanligt inte ficxat sin cykel förrän på morgonen. Lite kladd med bakhjulet gjorde att han fick stanna ett par gånger. Detta ända tills Elitaren påpekade för honom att det var påskdagen och inte(h)juldagen. Men i Dösjebro så blev det slut på Elitarens lustigheter. Han vek av hemåt via V Karaby medan de övriga fyra fortsatte. I eget mak så segade Elitaren sig hemåt till en hägrande varm dusch för att sedan åter krypa ner till sin bättre hälft.

På onsdag har Elitaren lovat att komma pigg och laddad till träningen. nu får det vara slut på festande & infektioner. Onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer!


Nyutkommen ur graderoben cyklar nestorn här jämte Bosse Bus.
Längst till höger skymtar vi Bokis och hans bakhjul.