Onsdag 29 april....
Elitar'n ligger fortfarande däckad, men vi andra är som små barn....Kan själv!!! Hillis Ufot och Sune mötte upp för att tjuvträna på tempobanan som dom ska köra dan efter Valborgsmässoafton......??? Efter 2 mils uppvärmning på bla Röneberga backar så begav sig gänget till starten vi Hilleshög. 5 km ut och 5 km tillbaks. Första 5 km var det en liten motlut men med vinden i ryggen så började inte krokodilerna tugga i låren meddetsamma. Efter
vändningen kom motvinden men vad gör det när det är nerförsbacke...Totalt blev det ca 4.5 mil för dessa ryttare. Vurpan som inte ska köra på Lördag valde att reka lite på hemmaplan. Det blev en fin tur från Svedala till Bara via Torup. Sedan snirklade han sig ut till Häckeberga vi Genarp för att söka lä i den bitande vinden (8 gr och 9 m/s). I Toppeladugård stod ett glatt gäng m cyklister och sökte lä glatt vinkande. Från Toppeladugård och hem var det en fin medvind men det var knappt att man fick upp värmen ändå. Väl hemma så blev det 20 minuter i ett hett fotbad för att få upp värmen (hur kan man bli dyngsur av svett om fötterna när man fryser så att man inte har någon känsel i dom...) Totalt blev det 69 km och 355 m stigning (halvägs upp till Benissa) på 2 timmar. Drygt 30 i snitt får vara godkänt i motvinden. Vurpan hälsar övriga Cyklofånar välkomna till sin hemmaplan och då är säkert Elitar'n också på benen.

tf Webbreddis sin Vurpa

Nästa evenemang är 1:a majtempot som går i Landskrona. Nestorn och Hillis ställer upp. Elitar'n lämnar vo. På söndag är det "Maskloppet", dvs FIK-Trampen i Färingtofta. Start sker kl 08.00 från Färingtofta skola då även Spghetti-Håkan & Co startar.


Elitar'n är fortfarande däckad...
Första passet efter Spanien!

Söndag 25 april. Pantani kom hem till Elitaren strax före utsatt tid, 09.45. Han möttes av en mosig Eitare i morgonrock. Förkylningen som började märkas i Spanien hade nu blommat ut. Däckad i feber blev det inget cyklande för honom. Så Pantani fick rulla vidare till mötespunkten i Saxtorp där Vurpan och Hillis möte upp tillsammans med en ny förmåga. Matthias som siktar på Vätternrundan har rekryterats via spinningen. estorn var i Stockholm för att köra första tempot i veterancupen.
"Vättern" hade ingen speciell erfarenhet av att köra i klunga, men fick instruktioner för att kunna utnyttja den hjälpen man kan få. Sedan gick turen över Rönneberga- Tågarp upp till Ekeby. Sedan var det hemåt igen via Ottarpsdalen och Glumslövsbacken. Någonstans mellan 75-80 km blev rundan. Då Elitaren/webbredaktören tillbringade dagen på sofflocket är denna lilla skrift baserad på andrahandsuppgifter. Nästa gemensamma träning blir på tisdag. Då hoppas vi att "Vättern" möter upp även han! På lördag är det 1:a majtempot i Landskrona och på söndag Fik-Trampen. Säsongen har börjat!

Elitaren låg däckad på soffan. (OBS bilden från tränngslägret i Spanien...)
Spurtträning inför Spanien!

Onsdag 7 april. Vurpan anlände en stund innan aderton till Elitaren. Allt enligt överenskommelse. Elitaren hade diverse tekniska problem. När cykeln skulle plockas fram var det ingen luft i bakhjulet. Reservslangen visade sig ha två hål. I ilfart fick han åka till cykelhandlare Alf och inhandla nya slangar. Lite försenade kom duon så till sist iväg för att möta upp Nestorn och Hillis. Men efter dryga två kilometrar så var det dåligt med luft igen. Däcket pumpades och så vände Elitaren hemåt igen för att se över det förbålda bakdäcket. Vurpan fortsatte mot mötesplatsen. När Elitaren kom hem så var det fortfarande ok med luft. Den församlade trion mötte upp efter kanppa minuten. - Det är nog käglan som hängt sig, förklarade Nestorn med en kunnande min. Så fram med fotpumpen och i med 9 kilo. Nu j-lar skulle det åkas.

Upp på springarna och iväg mot Furuhill-Dösjebro-Södervidinge. Vinden var ost-sydost någonting. Motvind alltså. Isig var den dessutom så den lättade cykelklädseln räckte näppeligen är det var som isigast. Hillis började med att dra formidabelt. Gubbarna bak fick jobba för att hänga på rullen. Vid Dagstorp så börjde man att växeldra. I Södervidinge kände man denna dag inget från bröderna Holméns bak (Södervidingebagaren). Vidare genom Stora Harrie och så ut vid Krutmöllan. Ner för backen mot ådalen och så kriga uppför. Nestorn var tänd som vanligt och ångade på likt ett skenande ånglok i motluten. Uppe för backen så svängde man mot Örtofta. I örtofta fick Elitaren genomslag igen. Luften ur. Igen! Fram medmden nya reservslaangen. Ha-ha-ha! kör du med latex? Det trodde vi bara förekom på suspekta klubbar... Jodå kommentarerna haglade över haveristen. Han fick veta att latexslangar höll luften sämre än butyl dito. Dessutom gick det lättare punktering på dem. Men Nestorn kastade sig sakkunnigt in i leken och på minuten eller så var där åter tryck i Elitarens bakhjul. Färden kunde fortsätta.

Genom Örtofta och så ut mot Gårdstånga. I Viderup så svängde man av mot Ellinge. Återigen en backe. Inte så lång men förhållandevis intensiv. Nestorn och Elitaren krigade sida vid sida. Hillis visslade förbi med ett swisch... Uppe för backen samlade kvartetten ihop sig igen. Så var det dags att leta sig mot Örtofta igen. Efter Örttofta var det V. Hoby. Medvind. Lite utför dessutom innan V. Hoby. Så i en hastighet på 50 km/h och där över skrämde kvartetten slag på fjäderfäna i byn. Utanför byn så lutade det emot igen. Spurtkrig! Oj, oj, oj, nu började mjölksyran göra sig allt mer påmind. Framme i Kävlinge så tog man höger mot Rinnebäck. Ut på vägen mot Lund och så jaga uppför den långa stigningen. Hillis malde på i ett bra tempo stående. De andra trampade sig blåa bakom. Uppe för backen så var det kanske en kilometer till innan man svängde av mot Furulund. Sedan ar det tillbaka igen mot Kävlinge och så vänster mot Hög. Krig i backen igen. Spurtandet bultade i låren. Mjölksyran rann som gräddfil ur öronen. Men nu var det inte långt kvar. I Hög så var det V. Karaby som gällde. Krig i backen. Nu satt spurtarna som giriga alligatorkäftar i låren. Men det var ju medvind de sista kilometrarna hem.

Hemma hos Elitaren så visade vägmätaren på kappt 75 km under 2h 24 min cyklad tid. 385 m stigning. Nästa gemensamma träning blir på söndag eftermiddag och då i Benidorm. Om detta äventyr kan ni förhoppningsvis läsa under fliken "Träningsläger". Detta om Vodafone finns i denna semesterort.

 


Kvartetten fångad av Lollo efter genomfört pass.

Söderåspremiär!

Söndag 4 april. Nestorn och Elitaren träffades som överenskommet i Saxtorp för att sedan fortsätta mot Munkebäck och Hillis. Det var årsmöte i tomträttsföreningen. Då Hillis var nyinflyttad så ville han gärna vara med. Kl 10 hade man förlagt mötet till. Så 11 var det bestämt att Nestorn och Elitaren skulle komma till Munkebäck. "Jag går på årsmötet i cykelkläderna så folk säkert kommer ihåg mig", hade Hillis utlovat. Hillis kom på utlovad tid. Färden sattes i första hand norrut mot Rönneberga. Vinden var frisk sydlig så farten låg runt de 40 kilometrarna per timme. Härlig gång i pedalerna! Rönneberga svaldes likt fluffigt potatismos. Oj, oj, oj vad det gick. Nestorn var i stöt och stötte i varje stignng. Det var bara att hänga på "gubbaj-v-l-n". Utför och ner mot Tågarp och igenom denna gamla metropol. När man svänger mot Sireköpinge så råkar man på en kul backe. Lagom lutar den emot men efter 90 graderssvängen så lutar den mycket mer. Är man inte hemtam så är det lätt att man blir avhängd. Det gäller att växla ner någon kugge innan andra stigningen börjar. Nestorn hölls i schack här. Sedan bar det lite utför ner i Sireköpinge. Hillis tog spets och anförde trion genom detta idylliska samhälle. Det var precis att man höll laglig hastighet härigenom (50 km/h). Snacka om att det spritte i cykelbenen.

I Duveke tog man av mot Axelvold. Nu började man vädra Söderåsen. Det var med en anspäning som man nalkade sig den första stigningen. Fram dit hade man hållit ett högt tempo och Nestorn hade stött i varje stigning. Elitaren började få mjölksyrakänning i sina ben. Nestorn ångade på uppför. Hillis hängde på och körde förbi. Men sedan vände han och körde ner igen för att ge Elitaren draghjälp! Det är kompisar det! Efter en stund så passerade man korset i Klåveröd. Det är här man brukar härja omkring på MTB. Nu var det inte långt kvar tills det börjar gå utför igen. "Lotta på Åsen"-backen. Detta är en av Skånes brantaste backar. Oj, oj, oj vad det gick. Hillis var snabbast med 80 km/h. Nestorn och Elitaren kom lite efter med 72 km/h! Nere i Ljungbyhed så var det att svänga vänster mot Klippan. Det är en lång, rak och tråkig väg. Men man hade ju lite medvindsaktig vind här. Återigen så kröp farten upp till mellan 40-50 km/h. Här tog man knäcken på Elitaren. Nu var låren så mjölksyrastinna så att han undrade om han vågade cykla förbi Åsens mjölk i Kågeröd...

Efter cirka milen på denna raka så var det dags att svänga söderut igen. Detta innebär att man måste uppför åsen igen! Härligt! Nu hade man som bonus även vinde emot. Lyckligtvis så läade träden lite. Nestorn visslade iväg igen. Hillis hängde på, körde ikapp och förbi. Elitaren vispade sin mjölksyra till ett fluffigt skum. Här gick det inte fort. Uppe vid Stenestad så var man åter samlade. Då passade man på att kalasa på Kexchoklad och energigel. Lite vederkvickade rullade man sedan vidare mot Kågeröd. Härligt drag i tramporna. Det mesta nerför. Härlig fart i motvinden.

Lite tagna av motvinden trampade man vidare hemåt. Bortåt 30 km kvar för den som hade längst hem. Nu började regnet liva upp tillställningen. Stickande i skinnet kylde dropparna av cyklisterna. Det kalla vårregnet samlades i allt större pölar på vägen. Så fick man allt efter hand mycket vatten under ifrån som en bonus. Ja, varför inte. Det är ju inne med bonusar nuförtiden... Tågarp svichade förbi. Nu var det Rönneberga. Samma avslutning som början. När denna "knuda" på slätten var avverkad, hade Hillis inte så långt hem. Utanför hans väg så stannade man till för lite kexchoklad och fotografering. Nu regnade det på allvar. Snabbt kom man åter igen upp på sina springare för att jaga hemåt till stugvärmen. Elitaren smög in på Nestorns rulle och höll sig där till Saxtorp. Där vinkade man hej till varandra och så fortsatte var och en hem till sig.

Lite drygt 4 timmar avverkades nästan 120 km. 1200 höjdmeter blev facit. En bra övning inför träningslägret i Spanien, dit man åker på söndag! Nästa gemensamma träning blir på onsdag.Elitaren, Hillis och Nestorn, blöta likt dränkta katter...


Här ser vi kurvan. Den bruna linjen med två pucklar på är höjdkurvan.
Det är ungefär 170 m mellan topp och dal.