Hillis kom, trampade & krampade...

Söndag 26 april. Bandy hade skickat SMS: att han kom. Jerka hade kört Sara i Hässleholm om lördagen och hade återhämtning. Piruetten dök upp och ringde på Elitarens dör. På väg därifrån dök Bandy upp. I saxtorp anslöt Hillis, The Squirrel och vargen. Vädret var av högsommartyp. Oavsett om det skulle målas hemma så fanns det bara ett alternativ: Söderåsen. Hillis & Elitaren var dagen till ära klädda i helkorta. Den frusne Piruetten hade kompletterat med Täckjacka (nåja...) och långa ben som sedermera vi Tirup till Svalöv. Där ifrån sedan mot Axelvold och så Knutstorp. Så började stigningen upp på åsen. Hillis kastade sig dödsföraktande uppför. The Squirrel hängde på. De övriga sedan med Eltiaren pustande allra sist. Uppe för åsen var det några som kastade sig mot Lotta På Åsen att åka ner där. Men Elitaren och Bandy valde vägen mot Stenestad/Kågeröd. De övriga kom så småningom efter. Vid rastplats Klåveröd så stannade man för kexchoklapaus kombinerad med lite kissdito. The Squirrel vandrade långt in i skogen så att lla trodde det var stort på gån, men no; "I would not choch them with my tiny little penis" meddelade han på frågan...

Så fortsattem man vidare mot Kågeröd. Vargen trodde aldrig att han kört detta hålet på den vägen tidigare (bortsett från Gran Fondo förstås). Så var det utför. Den mjölksyrastinne Elitaren vädrade morgonluft och borrade ner huvudet vid styret. "Släng dig i väggen" lät det från Vargen när han trampade om i nerförslöpan med full kadens. Så var kriget igång... Vanvettigt, men kul. Efter Kågeröd så stannade Hillis. Tvärkramp. Det var några veckor sedan han satt på en cykel senast. Uppför hade han kört som en galning. Mycket tramp nerför också. Nu skule fakturan betalas... Stretch vid vägrenen en god stund innan det gick att rulla igen. Hemmåt, hemmåt. The Squirrel blev piggare ju längre turen gick. Han avar verkligen pigg som en ekorre. Från -sireköpinge valde man vägen via Billebergaa och samma väg hem som upp. Vargen vände hem mot Härslöv där. Strax efgter rullade Hillis mot Munkebäck medan den kvarvarande kvartetten rullade mot Hofterup/Lödde.

Knappa 90 km och 515 meter stigning avverkade man på dryga tre timmar inklusiver pauser och kramppaus. Nästa träning på onsdag. Då är dock Elitaren i "Fjollträsk" men övriga samlas kl 18.00 sedan är det söndag kl 10.00.


Den bruna kurvan visar höjdprofilen. Skalan räcte tydligen inte till riktigt...


The Squirrel, Hillis & Piruetten i täten på väg mot Söderåsen.


Hillis stretchar och masserar sina krampstinna lår...

 
Elitaren helvrickad!!

Onsdag 22 april. Denna dag var krntruppens. Dvs: Piruetten, Nestorn, Bengeten och Elitaren. Vargen, The Squirrel och Vasa kan inte på onsdagar. Jerka hade vilodag. bandy var på kurs med Kurt. Bokis var konvalecent efter sin lilla operation, osv, osv. Elitaren hade trampat fel på grokökstrappan i gårkväl. Två gånger dessutom, med fem minuters mellanru. Men foten var röntgad och inga skelettskador. Kryckor var inköpta för längre transporter. Omgivningen tycker att han blivit mer balanserad. Vrickad från topp till tå... Ett lite lugnt cykelpass var han dock inställd på. Så var det också. Lugnt med bara lite krig i backarna. Där hängde inte Elitaren med. Han vågade inte ta i eler ställa sig upp. Minet av hur ont det hade gjort i foten var väldigt färskt...

Eftersom vinden var ostlig så tog man vägen österut via Furuhillsvägen - Dösjebro - Södervidinge - St. Harrie. Därefter Krutmöllan - Håstad och så vidare mot Viderup. Väl där så var det backen mot Ellinge. Alla utom Elitaren ångde på. Det var kanske inte så mycket den vrickade foten som matthet i låren och ont i knät på den "friska sidan". Men tättrion väntade in Elitaren efter backarna. Efer en chokladpaus så kunde kosan ställas hemmåt igen. Nu med vinden i ryggen. Med lättare fjät rullade man på. Tillbaka genom Håstad och så till V. Hoby -Kävlinge -Furulund - Stävie och så hem via Löddeköpinge. Knappa 65 kilometrar avverkades. Nästa träning på söndag. Söderåsen?


Nestorn och Bengeten mumsar belåtet på sina kexchoklad.Piruetten letar efter ventilen för att dehydrera.

 
Brädade skidor, började cykla!

Söndag 19 april. Lördagen var årets varmaste dag hittills. Elitaren gick på detta och kollade inte kvicksilvret. I sommarkostym med lösärmar och dito ben rulade han ut. Mötte Piruetten och Bandy. Fy f-n vad kallt. Huttrande trampade Eltaren på med hopp om att få upp värmen. I Saxtorp stannade han til och satte på sig vindjackan. Här anslöt även en ny förmåga från Billeberga, Vasa. Han hade åkt åtskilliga Vasalopp men fått besvär med ischias och börjat cykla istället. Vargen och The Squirrel anslöt också och så var manageriet fulltagligt. Nestorn, bengeten, Atomen och Jerka var och tampades på Hilleshögsloppet. Cyklofånegänget som möte upp i Saxtorp var på träningsstadiet ännu. Vinden var sydostlig så man rullade ner mot Ålstorp och så Furuhillsvägen til Dösjebro. E,itaren slank in bakom Vargen. "Jag ligger här i värmen och har det skönt" meddelade han när han slank in på den generösa rullen. The Squirrel är på hugget. Han och Vargen drog så den scvungade. Piruetten är på väg att bli omdöpt till glidaren. han ligger alltid längst bak på rulle och väntar tils det blir backe. Då trycker han på med friska ben... Men han jagades fram idag. Fram i spets och med den kyliga sydöstan i näsa. Via Södervidinge- Srt. Harrie till Krutmöllan och dagens första riktiga backe. Här visade det sig att Vasa är en flink typ i backarna. Trots kort tid på cykel så hade han bra tryck i pedalerna. Bandy som varit förkyld i fem-sex veckor tog det lugnt.

Så vidare mot Håstad-Örtofta och Viderup. Här svängde man mot Ellinge för bästa backen på denna rundan. The Squirrel skuttade ystert, som en ekorre med vårskutt i benen, uppför backen. Piruettten och Vasa hängde på. Den sista trion tog det något lugnare. Uppe för backen och efter järnvägskorsningen så stannade man för kexchokladpaus. Här passade The Squirrel på att testa Eltarens Titanhoj. Stiff, konstaterade han. next time...

Styrkta av de snabba kolhydraterna så rullade de vidare tillbaka igen. Nu med vinden i ryggen. Håstad och så Västra Hoby och till kävlinge. Race i varenda backe. mjölksyran sat som alligatorkäftar i benen. I Kävlinge så vidare mot Hög. Här tog Bandy farväl och fortsatte till hemmet i Lödde medan de övriga valde allaiansbanan mot V. Karaby. The Squirrel informerades om Time Trial i augusti och han anmälde sig på störten att köra den! så sista biten hem. 63 kilometer och lika många kilo mjölksyra. Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.


Här har vi gänget på väg ut i motvinden. Fr v: Vasa, Vargen, Bandy, The Squirrel och Piruetten. Elitaren höll i kameran.
 
Pantani skymtades!

Onsdag 15 april. Sommarvädret fortsätter. men idag var vinden frisk sydostan. Lite vass emellanåt. Bandy hade anmält sitt tillfrisknande från bacillträsket. Han mötte upp tillsammans med Piruetten utanför Elitarens bostadsområde. Tillsammans rullade man mot Saxtorp. Där mötte Nestorn och Bengeten upp tillsammans med Bokis. Pantani kom visslande förbi. man han bara med att se ryggen och den fladdrande tröjan under vindvästen. Pantani fortsatt österut mot Dösjebro, Cyklofånarna samlade hop sig or rullade söderut mot Ålstorp för att sedan ta Furuhillsvägen mot Dösjebro. Bengeten gick fram och drog i den ganska raka motvinden. De fem övriga kurade tacksamt i´hop sig bakom honom. Efter Dösjebro så var det Södervidinge-St Harrie- Krutmöllan. Här i backen upp så blev det krig i sedvanlig ordning. Nestorn jagade på och matchades av Bengeten. Så kom Piruetten trampande med Bandy i släptåg. Oj, oj, oj, här flödade testosteronet. Bokis och Elitaren stånkade upp för sig en bra bit bakom den ledande kvartetten. Så vidare mot Örtofta. Bengeten vände och kom för att dra upp de båda eftersläntarna till klungan. Så fortsatte det sedan. Ryck i alt som kunde liknas vid en backe. Så gick Bengeten tillbaka och hämtade Bokis & Elitaren. Vid några tillfällen så uppbådade Elitaren alla sina krafter och körde förbi Nestorn som gärna ville ligga först, Speciellt efter att man vänt i Getinge/Gårdstånga. Här kom förresten Pantani i mötande fil. Huruvuída det var hörlurar, bubbelgum eller vanliga svalbon i öronen han man inte utreda, för Pantani pinnade på för fullt i den nyvunna medvinden och försvan som en fågelprutt i dimman. Sextetten stannade till och inmundigade kexchoklad.

Stärkta av chokladen fortsatte man sedan uppför backen mot Odarslöv. Här mötte man samma liggist som förra onsdagen. med en röd vimpel munter fladdrande som uppmärksamhetssignal kom han susande i utförslöpan. "Du ligger bra till idag också" undslapp sig Elitaren i en kommentar till stackaren. Men han var strax i säkerhet från fler lustigheter. Nu gick det betydligt lättare att trampa. Tempot höjdes betydligt. Men benen började stumna hör och var. Specelt för Elitaren, Bokis & Bandy.

När man kom till Stävie så svängde Piruetten mot kvlinge för att titta på en bil. Övriga svängde hemåt via Borgeby slott. Bandy svängde av i Lödde för att söka sig till sitt hem där. Kvartetten som blev kvar fortsatte till Hofterup. Där stannade man för en sista chokladbit innan alla skiljdes åt efter sin 66 km runda.

Nästa träning på söndag 10.00 i Saxtorp.


Här har vi fem sjättedelar av onsdagens träningsgäng på väg utför, ner mot Kävlingeån vid Krutmöllan. Minuten före testosteronet började flöda.
 
Premiär i sommaroutfit & Congrratulations, The Squirrel!

Söndag 12 april. De som hör av sig till Eltaren och svarar på SMS:en är alla negativa. Vurpan skulle cykla utanför Alcudia, Lyxlirare (Lyck-slirare?). Nestorn hade en hög med osålda Bingolotter. Jerka hade förhinder och bandy var nog inte riktigt kurerad från sin förkylning ännu. Pantani, Baader-Meinhof mfl har inte hörts av på evigheter. Men Piruetten dök upp utanför Elitaren precis när han skule gränsla sin springare. Dagen till ära hade Elitaren tagit på sig sommarkostymen, Mercatone Uno outfiten. kompletterad med lösärmar och dito ben. Lite kyligt första minuterna men sedan visade det sig vara ett helt korrekt val. På vägen omt saxtorp skymtades en cyklist i den Brittiska landslagströjan, The Squirrel. I Saxtorp dök även Bokis, Vargen och Atomen upp! Atomen hade precis skruvat hop sin nya Cervelo. Den gamla knäckte han i en vurpa förra säsongen. Så nu kom han farande med sin nya superlätta springare. På inrådan av Vargen så valde man rundan över Rönneberga-Ottarp-Mörarp Vallåkra. Man började med Stora Byvägen ut till kusten och sedan förbi Nestorn inan man kom till Häljarp. När man kom till rönneberga så var det The Squirrel och Atomen som fightades om att vara först på backens krön. Atomen drog det längsta stråt. Utför så är Elitaren kung. Så föregick det via´dare också. Atomen först upp tätt fäljd av The Squirrel. Pirueten vaknade allt efter hand och trampade på som ett jehu för att jaga ickapp ledarduon. Men riktigt dit kom han aldrig. När man avverkat Ottarp och Bältesberga och hade kexchokladpausen uppe på Mörarpsbackens krön så röjde The Squirrel att han hade sin trettioåttonde födelsedag idag. Direkt skulle han gratuleras med en riktig födelsedagsbacke, Sundvik... Så ner för Mörarpsbacken gen och vidare mot Glumslöv. Sedan avar det en god utförslöpa. Elitaren i täten men blev omcyklad av Bokis. Detta gjorde honom förtörnad och han satte igång att lägga upp några kuggar för att trampa ikapp och därmed lämna den behagliga frihjulsåkningen. Varesig The Squirrel eller Atomen hade provat på dena lila raring tidigare. Atomen var först upp följd av The Squirrel och Piruetten.

Nu var det dags att rula hemmåt. sundvik tog bra på kraftreserven för Cyklofånarna. Ner genom landskrona och sedan Häljarp-kustvägen och sama Stora Byväg tillbaka. Nu var man bara fem kvar. Vargen hade svängt mot Härslöv naä man kom nerför Glumslövsbacken. 75 kilometrar avverkades under detta pass. Atomen hade förstås redan 35 i bagaget när han kom till Saxtorp och ytterligare 35 väntade på honom sedan han fyllt sin vattenflaska ur Elitarens vattenutkast. Nästa träning på onsdag.


Vargen är bra att ligga på rullen efter.
Stark som en björn(!) och med en
ordentlig hydda. Din kropp och mina muskler
hade varit en bra kombination, sade han till Atomen.


Kexchokladpaus på Mörarpsbackens krön. Här avslöjade
The Squirrel att han fyllde år...

 

 
Vargens återkomst!

Onsdag 8 april. Det var ju jämmerdalen. Bandy sjuk, Jerka förhinder liksom Nestorn ocb Bengeten. Jarne var det länge sedan han syntes till... Vadan detta. Mörkar man formen och smygtränar för sig själv? Elitaren och Piruetten gjorde sällskap till Saxtorp. Där mötte Vargen och Bokis upp. Vargen var ganska nyssens hemkommen efter arbete i USA. Hittills hade han inte fått många mil i sadeln. Vinden var sydostlig av något slag. Man bestämde sig för att ställa kosan via Annelöv-Trää-Norrvidinge-Södervidinge. Här i korset råkade man ut för ett fruntimmer som inte hade koll på trafikreglerna. Alla Cyklofånarna lå prydligt längs mittlinjen med vänsterarmen utsträckt och skall precis svänga mot Södervidinge kyrka. Då kör "Skabellet" om på vänster sida. Tur att ingen skadades...

Sedan kom man in på mindre trafikerade vägar, passerade bageriet innan man kom till St. Harrie. Vargen och Elitaren låg främst. Bokis & Piruetten hade en riktig snackekvart där bak på rullen. Kyrklig syförening eller så... Men i backarna blev pratet mer enstavigt för att helt upphöra. Men när utförslöporna började så började surret igen. Hade man svårt att märka vad som var backe så kunde man alltså använda hörseln. I St Harrie svängde man vidare mot Krytmöllan och sedan mot Örtofta. I Örtofta så vidare mot Getinge/Gårdstånga. Kantvind hade man hela tiden i stort sett. I Getinge stannade man för att bli matade med de gyllene chokladen innan man angrep backen. Så via Stångby-Vallkärra-Stävie Borgeby så körde man hemåt. Nu hade man vinden med sig. Skönt för benen som var lite möra sedan söndagens härjande. Piruetten var riktigt pigg. Vid backen upp mot Borgeby Slott tryckte han på ordentligt för att visa vem som var kung för kvällen. Eler var det för attt lysa med något, han hade ju inget ljus på cykeln...

65 km blev turen som tog 2h 35 min inklusive pauser. Nästa träning på söndag (påskdagen) kl 10.00 i Saxtorp på racer.

Vargen visar huggtänderna för att försäkra omgivningen att han är något att räkna med denna säsongen också.


Här kommer Piruetten (utan ljus) Vargen och Bokis letande efter att få medvind. Den infann sig strax.

 
Cyclomaniacs going international !

Söndag 5 april. Lördagen inehöll ett väder av högsommartyp. Sol och dags för korta ärmar och ben. Men sama omständigheter begåvades inte söndagen med. Dessvärre hade intresset för Fandern Runt varit dåligt så det blev som vanligt samling i Saxtorp kl 10. Piruetten och Elitaren hade sällskap hemifrån. Efter en kort stund så dök det upp en annan mötande cyklist som smilade bekant. Det var ju engelsmannen som vi råkade på i onsdags. I glatt samspråk så fortsatte man gmensamt mot Saxtorp, Piruetten, Elitaren och The Squirrel. I Saxtorp så mötte Jerka upp. Man drog några varv runt för att vänta in fler anslutande cyklister. Vargen hade avserat sin ankomst, men ingen fler dök upp. Så när klockan var 5-10 minuter över 10 så rullade man vidare mot Häljarp-Asmundtorp. Strax passerade man Munkebäck där Hillis bor. Han var lite kluven inför cyklingen idag. Den kluvenheten valde han att förmedla till de träd han fält på tomten. Detta för att förvandla kubbarna till fina vedträn!

Vinden var nordvästlig. 6-7 sekundemeter uppskattningsvis. Isigt och motigt. Så var det klättring uppför Rönneberga. The Squirrel gick ut hårt. Han är en gammal elitcyklist från Englad. Han har tagit upp cyklingen igen efter 15 år. Det syns på hans stil att han är en rutinerad cyklist. Trots att han inte cyklat något speciellt på alla dessa år så hade han bra fjutt i pedalerna. Men Jerka var uthålligare och drog längsta stråt totalt i klättringen. Piruetten var honom hack i häl liksom The Squirrel. Elitaren pustade en bra bit bakom men det tog han igen utför. Skönt att få vara king någon gång, tänkte han när han drygade ut avståndet till de bakomvarande i nedförslöpan. Sdan var det dags igen att dunka motvind till Tågarp. Medvind till sireköpinge och så fick man motvind igen via Halmstad-Ekeby. I Ekeby stannade man för att få laddat depåerna med Kexchoklad. Så var det hemåt. Lite medvind och så motvind, sedan medvind en kort stund inan det var dax att dunka motvind. Hade den abbans vinden vridit mer i väst? Tempot hölls uppe. Jerka & The Squirrel anförde i motvinden. Alligatoerna högg men hungriga käkar i Elitarens lår. Eller var det mjölksyran? Men f-n ta den som ger sig. Men strax inan Kngelstad så tappade Elitaren Klungan. Men de saktade in så på andra sidan 104:an så var man samlade igen och kunde fortsätta nerför Bältesbergabacken (The Belt Mountanin Hill) och så vidare mot Ottarpsbacken (The Early Morning Hill). Här var det motigt igen. Den stigningen är seg. När sedan tilika motvinden är som en snyting mitt i plytet så blir det ännu motigare. men upp kom alla. Sedan var det i stort sett bara utför hela vägen hem. Efter Vadensjö så drog Jerka och The Squirrel uppför Rönneberga igen. piruetten skulle vara hema till 12. Så han var lite sen på det. Han vände direkt mot Asmundtorp. Elitaren hängde på de två klättrarna. Är man inte bra på att klättr så får man öva, även om spyorna började leta sig uppåt i strupen. Men efter varje uppörsbacke kommdér det ju en nerförsdito. Kung igen. Hääääärrrrrrligt!

Så var dt vara att jaga på i den tidvis medvinden. I Saxtorp så kunde man skymta Piruettens gula rygg. Jerka tryckte på medan Teh Squirrel och Elitaren tog det lugnare. Detta för att de inte kunde något annat, krafterna var slut helt enkelt. Jerka hann ifatt Piruetten några hundra meter innan han kom hem. The Squirrel vinkade hejdå passande nog vid Ekorrvägen. Han lovade att försöka komma på onsdag.

Cirka 70 km blev dagens tur. Detta på 2h 30 min.


Ny medlem i Cyklofånarna/Cyklomaniacs; The Squirrel!


Piruetten i samspråk med The Squirrel. Jerka närmar sig i bakgrunden.

 
Flandern Runt!

Söndag 5 april. Så är det dags att träna och bli inspirerad! På söndag, 5 april, ordnar Jerka en Flandernrunt aktivitet. Samling vid Lödde krog kl 13.00 iförd cykelkläder och racer. Sedan väntar två timmars cykling innan man åter landar på Lödde krog för att njuta av Eurosports utsändningar från loppet. Roberto Vacchi kommenterar. Till sändningarna avjuts mat och varför inte en öl?

 

Anmälan till Jerka: 0768-438596

 


Fram till kl 17.00 visas Flandern runt på Eurosport!

Ottarpsturen!

0nsdag 1 april. Det gäller att passa sig. Första april, alla lurifaxars nationaldag. Bandy höll sig lugn, han var hema och passade Wilma, Jerka var på sitt håll, likaså Jarne. Men Piruetten hade vaknat ur sin förkylning och grenslade sin racer. Premiär för året. Elitaren och Piruetten sällskapade till Saxtorp. Där väntade Bokis och Bengeten tillsammans med ett nytt ansikte. Det visade sig vara en engelsman. Dock hade frun arbete i beredskap åt honom så han kunde inte hänga med denna gången men han siktade på nästa onsdag. Innan han rullade iväg så fick han ett "welcome to Cyklomaniaks".

Egelsmannen rullade hem till Ålstorp medan övriga, kompletterade med Nestorn fortsatte ut förbi E6:an innan man svängde mot Häljarp. När man passerade Nestorns boning så tjoade och hojtade man. Detta till den milda grad att Nestorn hukade sig och gjorde sig så liten som han bara kunde. Sedan gick färden vidare till Häljarp-Asmundtorp och så Rönneberga. Den kilometern stigning som bjuds där är seg och hjälper definitivt till att få upp värmen...

Väl uppe för backen så var det utför. Frihjul utför är Elitarens specialité. Efter att ha kommit sist uppför så var det en liten plåsterlapp på hedern att kunna rulla snabbast nerför... Väl nere så samlades trupperna igen och så ner genom Tågarp där man tar åt vänster. Nu hägrar Ottarpsbacken borta vid Kvärlöv och Vargen. Som vanligt är det kiv i backarna. Bengeten är den i detta sällskapet som är vassast. Men Piruetten komer. Trots nyligen urkommen från sjuksängen och med en seg ischias så avancerade han allt efter hand (i alla fall första halvan av turen). Ottarpsturen byger på backar. Så när man kom ner i T-korset vid kyrkan så var det uppför backen till höger. Väl uppe så är det bara ner igen för att ta Bältebergabacken vid hornen inan man fortsätter till Vallåkra. Där tar man backen till höger mot Mörarp. Väl uppe... Jo då stannar man och käckar ett välförtjänt Kexchoklad innan man rular utför igen och siktar på den sista stigningen på Glumslövsbacken. Här bär det utför igen. Nu md tända lysen då skymningen så smått börjar knapra in på dagern. Nestorn drog iväg följd av Bengeten. Elitaren känder sin heder i farozonen och trampade efter och förbi. Lade sig i bocken med sina åttitvå spolformade pannor. Men Bengeten gav sig inte. Med 53-11 och en kadens närmre tvåhundra körde han förbi den frihjulsåkande Elitaren. Efter denna uppgörelse så blev det relativt lugnt sista biten till Saxtorp igen. Här blev det en kort chokladpaus igen innan Bengeten och Nestorn körde hem var till sig och den resterande trion fortsatte mot Henkelstorp respektive Dösjebro.

63 kilometrar och 390 meter stigning visade instrumenteringen på vid hemkomsten.


Bokis och Piruetten i vårsolen längs med Öresundskusten.