Racerpremiär!

Onsdag 12 april. Idag skulle det ske. men va f-n, vädret... Grått regnigt och blåsigt. Sent iväg hem från jobbet. Pulsklockan. Visst "ihondan" den var ju kvarglömd i Malmö. Den lille med eldgaffeln satte igång med att rådbråka hypofysen. Inte gick det att cykla i detta vädret. Dessutom hade du ju ingen pulsklocka/cykledator... Telefonen togs fram och så letades Nestorns nummer fram. Men, näääää, inte tusan får vi svikta nu när både elitare och grålle skall landa på spansk mark på tisdag,

Som en rem styrdes kosan mot bostaden. Ett snabbt samtal till Nestorn att han skulle vänta i saxtorp. Hillis var på g även han. Dock var både Elitare och Hillis sena av sig. På med munderingen. Ladda jackans ryggficka med kamera och kexchoklad och så iväg på vingliga tramtag norrut mot Saxtorp. Strax inna Saxtorp så dök Nestorn och Hillis upp. Nu var det till för Elitaren att göra en 180 graderssväng. Ner igen genom Henkelstorp-Löddeköpinge sedan svängde man mot Borgeby kyrka. "Kan vi inte köra rakt fram" undrade Hillis då han såg tendenser till att svänga mot Flädie. Jodå de båda andra gråhåriga herrarna kunde nog tänka sig det. Så vidare mot Furulund sedan över Hoby till Krutmöllan. Nu hade vinden svngt mer mot ost. Så vägen från Krutmöllan över St Harrie Södervidinge avverkades i någon form av medvind. I Södervidinge stannade man till utanför en av sponsorerna, Södervidingebagaren, där man inmundigade kexchokladen.

Sedan via Dösjebro-Annelöv så kom man tillbaka igen till Saxtorp där man vinkade hej då till varandra innan var och en satte av hem till sig.

Runt 50 km avverkades under den knappa två timmarna som turen varade.


Nestorn och Hillis utanför en av våra sponsorer,
Södervidingebagaren!