Morrontofflan på tur!

Söndag 29 april. Piruetten hade ont i ryggen. Bokis hade något annat förhinder. men Bosse Bus SMS:ade att Morrontofflan skulle dyka upp, snabbare än någonsin. Mycket riktigt så var Bosse Bus på plats i Saxtorp liksom Kicken. Strax efter så dök det upp en blåvit cyklist med Scotland på ärmana, vår egen The Squirrel. Det var länge sedan han visade sig på en träning. Men välkommen. Mannen med lädreveken hade lovat bortåt 14 m/s. Så välj motvind ut så det finns lite medvind att surfa på på slutet. Bosse Bus Rullade iväg först och tog direkt till höger i rondellen mot Dösjebro. Vinden tog emot klungan med en hästspark. Det var nästan som att köra in i en vägg. Elitaren började dra sedan kom The Squirrel till undsättning. Elitaren hade något kör i magen så formen var inte på topp.

Motvinden var kämpig. Men Dösjebro-Annelöv-Trää-Teckomatorp avverkades. Boose Bus ville inte svägna till höger i Teckomatorp då han trampade runt i Morrontofflan. För mycket backar. Så valet blev vänster för at snart svänga höger pårt från väg 17 och mot Svalöv. Vägen mot Tirup var heller inte något val, så vidare mot Svalöv och sedan Sireköpinge via Tarstad. Där ifån är det inte långt til Vadensjö och Bosse Bus boning. Här lämnades han med sin toffelmackapär. Kicken rullade hem till Landskrona medan The Squirrel och Elitaren fortsatte söderut, stånkande i motvinden. Vinden hade ju naturligtvis svängt lite åt söder och tagit till. Strax innan hemma så blev de omkörda av en Bige-bronsfärgad van med släp som körde ytterst nära Elitaren. Var där 15 millimeter mellan bilen/släpet och Elitaren var det allt. Så se upp för den med registreringsnummer RNG473 som härmed är polisanmäls för dråpförsök?


Bosse Bus i Morrontofflan flankerad av The Squirrel.
Kicken på rulle bakom...Bosse Bus i sin morrontoffla flankerad av The Squirrel.
Fast bilden är tagen bakifrån.

Se filmen:
http://youtu.be/vrBI7S4y99Y

 
Lång- & bergstur!

Söndag 22 april. Det var en liten skara Cyklofånar denna söndag. Piruetten, Bokis och Elitaren. Kicken och Bosse bus, Bengen, Nestorn, Hillis m fl var engagerade som funktionär i Örestadcyklistena linjelopp som gick denna söndagförmiddag.

Sedan länge var det planerat långtur denna söndag. Så i lugnt snacketempo rullade man iväg norrrut. Vinden var utlovad till tre sekundmetar sydvästan vilket stämde precis om man vände på det, nordostan alltså. Men det var bara att trampa på, medvind skulle man ju få på hemvägen. Annelöv-Billeberga-Sireköpinge. Det var inte särdeles varmt me de små stigningarna gjorde så man fick igång förbränningen. Så vidare genom Halmstad med kosan inställd på Kågeröd. Men när man kom tlll vägen mot Ekeby så vinkade Piruetten hej då efter att nervöst ha tittat på klockan. Det går imte att missa så att kommer hem efter att permissionen gått ut...

Kvar var ny de två gubbarna, Bokis & Elitaren som oförtrutet trampade på till Kågeröd för att sedan svänga mot Knutstorp. Klättring uppför Söderåsen. Det känndes tungt men upp kom man och stannade till vid rastplatsen i Klåveröd. Fikadags. Förutom energikakorna så var det även banan eller smörgås som fyllde på depåerna. Ett sakta duggregn började. Efterhand så ökade intensiteten men det höll sig hela tiden till duggregn. Nu skulle det mesta vara utförsåkning. Skönt för trötta ben men oj vad kalt det blir av fartvinden utför kombinerat med vätan i regnet. I Kågeröd så tog man till höger för att sedan strax därefter svänga vänster mot Ekeby och passera Simmelsbergaården (den flygande bonden). Regn regn, regn... Bokis och Elitaren växlades om att dra. Det var en fördel att dra idag. Rulle innebar att man fick sig en dusch av det som flöt på vägbanan. Ekeby så mot Kingelstad. Man beslöt sig att ta 110:an hemåt. Nu fanns det ju inte en torr fläck på de båda cyklisterna. Det skvimpade i cykelskorna. Det tråkiga med vägar som 110:an är att bilisterna är skogstokiga. En del dårar gör vad de kan för att jävlas med de som cyklar. Ett under att inte fler allvarliga olyckor inträffar. Men näsa fylld av doften från mammas köttbullar så gick denna sista bit riktigt bra. Lite knappt 4 timmar och en runda på 9-10 mil (cykeldatorn hackade lite).

På onsdag är Elitaren i Falkenberg och kan inte delta. Men både Piruetten och Bokis har aviserat att de skall köra på onsdag. Nästa gång Elitaren är med nästa söndag igen!


Vårens cykelskomode hjälper dig att nå nya höjder...

 


Bokis har precis stetchat ut sina lårmuskler
v
id pausen i Klåveröd.


Två glada och leende Cyklofånar i Klåveröd...


Den bruna grafen är höjden. 515 meter stigning blev
dagens dos.

 
De tre B'na!

Onsdag 18 april. Det var ett rysligt blåsande. Vinden hade förvisso lagt sig något till kvällen. Men den var fortfarande så frisk att man fick hålla i hatten. Piruetten höll på att stöka i förrådet när Elitaren kom. Det var något vajsing på hans fotpump. Hela nipplen lossnade när det började bli tryck. Detta gjorde att all luft pös ut, både från pump och däck. Lite sen men ändock så kom han iväg. I Saxtorp så mötte de tre B'na; Bokis, Bengeten och Bosse Bus upp. Man bestämde sig för att köra ut mot vinden. Då den i sin tur var någon form av sydostan så blev Dösjebro första anhalten. Elitaren började dja och pusta. Det tog inte lång tid innan någon förbarmade sig och avlöste honom, detta så att farten kunde öka. Några fler dragningar blev det för Elitaren och även Bokis var framme och gjorde nytta! Men i huvudsak var det Bosse Bus, Bengeten och Piruetten som drog. Vinden var riktigt tuff oavsett om det var i Dösjebro, Dagstorp, St. Harrie, Krutmöllan, Örtofta, Igelösa eller Getinge så brände mjölksyran i framsida lår. Men passande nog i Getinge så fick man en energiinjektion i form av Elitarens hembakade energikakor och kunde sedan ta sig an backen upp mot Odarslöv. När den var avklarad så blev det strax en klockren medvind. Med lätta fjät körde man hemåt via Odarslöv-Stångby-Vallkärra-Stävie-Borgeby-Lödde.

Nästa träning på söndag. Då är det tänkt att köra en långtur, så ta mednågon form av matpacke. Saxtorp kl 10.00 på Racer.


Matpaus i Getinge. Bengeten, Piruetten, Bokis och Bosse
Bus mumsar på energikakorna.


Nej det är ingen rakborste i hjälmen à la
Tyrolerhatt. Det är motfinden som lyft ut
en test av Bosse Bus hår i ena lufthålet
på hjälmen!

 
Ludenben!

Söndag 15 april. Åtta grader varmt kl kvart i tio på söndagsmorgonen. Det var nästan så man började att tro på en sommar i annalkande. Piruetten höll precis att ta på sina blankt röda Sidiskor när elitaren knackade på i förrådet. Sedan bar det av till Saxtorp. I Saxtorp såg man tre Cyklofånar. Man känner igen varandras stil så att det var Bokis, Bengeten och Bosse Bus rådde det inga tvivel om. Men så dök det upp en killei en kortärmad cykeltröja och lösarmar och med knicker spå benen. Färgen som lyste var lite Bring Expressgrön. Han hade en ganska yvig stil på cykeln. Vem f-n kunde det vara. Piruetten och Elitaren gissade, gisssade och gissade men kunde inte hitta något trovärdigt alternativ. Mannen i knickers körde ifatt Bosse Bus, Bokis och Bengeten. Strax anslöt även Piruetten och Elitaren. Då visade det sig att den okände var en arbetskamrat med Bengeten. Eftersom Cyklofånar får namn efter det första framträdande intrycket så blir namnet Ludenben. Välkommen i gänget, Ludenben!

Kommissarie Bosse Bus drog upp rutten söderut. Raka vägen ut till havet och så längs järavallen till Barsebäckshamn och vidare upp över Gillhögsbacken. Från Barsebäck till Gillhögsbacken var det Elitaren som fick äran att dra. Så när rycket kom så var han den första att ramla av. Men halvvägs till Lödde så var man samlade igen. Genom sandskogen och förbi Pantanis boning och vidare via Backavägen ut till Malmövägen. Nu började bilden klarna. Det såg ut som att det skulle bli en Sjölundarunda. Så via Borgeby slott till Flädie-Habo Ljung-Loma-sedan cykelvägarna till sjölundaviadukten där det så klart blev en strid på kniven för att vara först uppe för backen dit.

I sedvanlig ordning så blev det lite paus och inmundigande av energikaka innan man fortsatte mot Arlöv. Cykelvägen var avstängd i Segekarusellen pga ombyggnaden. Så det fick bli bilvägen dit som går parallellt med cykelvägen. Det var motvind hela vägen. Vinden var ju något sydostlig så såsnart man passerat Arlöv så skulle den väl bli lite med och det blev den också. I god fart gick hemfärden genom Lpmma-Habo Ljung-Bjärred-Borgeby-Lödde oh så hem. Bokis vinkade hej då vid vägen mot V. Karaby medan de övriga fem fortsatte lite till innan Elitaren och Piruetten vinkade hej då till de sista tre som skulle hela vägen tillbaka till Saxtorp.

Nästa träning på onsdag. Racer i Saxtorp kl 18.00.


Bokis stretchar sina trötta lårmuskler. Han
laddade med två 12-timmars arbetspass
där han hjälper sin son att lägga cement-
plattor. Sedan tar denna "78-varvare" och
cyklar så det ryker. Imponerande!


Endura lyser nytt och fint på Bosse Bus lår. Bakom kommer
Bengeten i sin gula jacka. Därefter Piruetten och Ludenben.

Spagetti-Håkan har blivit utsedd till Årets Företagare i Lund.
I fredags tog han, rikligt omplåstrad efter sin vurpa på Mallorca, han emot utmärkelsen. Läs mer på: http://www.sydsvenskan.se/lund/arets-foretagare---lever-som-han-lar

 
Ledargås!

Onsdag 11 april. Elitaren var lite sent på det så Piruetten dök upp honom precis när han näsan var färdig att grensla sin cykel. I saxtorp mötte Bokis och Piruetten upp. Bosse Bus var ju tillbaka på brottsplatsen i ordets riktiga bemärkelse. Tillbaka i Hallsberg där han bröt ryggen i höstas. Men på söndag är han tillbaka igen!

Flaggorna fladdrade muntert i vinden. Kosan sattes norrut, mot vinden. En sväng över Kvärlöv till Annelöv innan siktet ställdes mot Billberga. Det tog inte så lång stund innan Bengeten låg i spets och drog. Han gillar att vara "ledargås". Han släpper mycket sälan för att låta någon annan gå fram. Är det då någon som går fram så dröjer det inte länge förrän han är där framme igen.

Efter Billeberga så var siktet inställt på Sireköpinge-Halmstad-Ekeby där man stannade till för att få en energipaus innan man fortsatte till Kingelstad-Bälteberga-Ottarp. Ottarpsbacken i motvind, segare än annars alltså. Därefter var det medvind hem. Men i vanlig ordning så hade ju vinden aavtagit. Så de tidigare så muntert fladdrande flaggorna vajade nu lite lojt i den labra brisen.

Efter Härslöv så fick Bengeten punktering. En skärva från vinterns grusning hade gått in i hans backdäck och tömt det på luft. Men med vana, flinka fingrar så bytte han snabbt slang och vr snart redo att trampa vidare. Vadensjö, förbi Bosse Bus chateau och vidare till Asmundtorp-Häljarp och så mot startpunkten Saxtorp. Här vek Bengeten av mot sin boning och Bokis mot sin i Dösjebro medan Piruetten och Elitaren fortsatte mot Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på racer i Saxtorp.


Matpaus i Ekeby. Bokis fäktar filt och försöker illustrera
hur hans ben har varvat på i motvinden och uppförs-
backarna. Bengeten och Piruetten lyssnar intresserat.


Piruetten byter slang med flinka fingrar.

 
Piruetten sadlar om!

Söndag 8 april. Vad tidig du är, sade en yrvaken Piruett som yrade omkring i pyjamasen, när Elitaren kom på angiven tid. Snabbt kom man överens om att Elitaren skulle cykla upp till SAxtorp medan Piruetten mornade sig och kom i ordning. I Saxtorp så mötte Bosse Bius och Bokis upp. När klockan var några minuter över tio så rullade man ner mot Hofterup för att möta upp Piruetten. Jodå man hittade honom havvägs mer till hofterup. Där stod han vid vägsidan och fipplade med sin sadel. Han är känsligare i ändan än vaad den självaste prinsessan på ärten någonsin var. Det byts och justeras sadlar hela tiden. Vi återkommer om han lyckas med sitt pussel.

Furuhillsvägen mot Dösjebro och sedan mot Annelöv. Vinden var bitigt kall och dessutom frisk. Bosse bus som är en riktig arbetshäst drog mestadelen. Tack för det Bosse! Bokis kände sig bakis(!) i benen efter onsdagens hårda pass. Piruetten var heller inte i stöt han. Elitaren var dock någorlunda i form, även om han inte kan mäta sig med Mr Bus.

Det blev vindlande vägare efter Annelöv-Trää-Norrvidinge-marieholm-Torrlösa-Svalög-Tarstad där man tog sig en liten energipaus i lä av en lada. Sedan fortsatte man mot Sireköpinge-Tågarp-Rönneberga Backar där Bosse Bus vinkade hej då och rullade hem till sitt medan de tre andra fortsatte hem via Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på onsdag. Racer i Saxtorp kl 18.00!


Fikapaus bakom den läande ladan i Tarstad. Bosse Bus
sträcker ut sig behagligt i gröngräser medan Piruetten
stretchar sina stela ben och Bokis mumsar energikaka.

 

Webredaktören har somnat på sin post?

Ja hur skall det annars förklaras att han hittills har missat att berätta att Cyklofånegänget utökats med ännu en alldeles ny Cyklofåne. 28 mars nedkom familjen Baader-Meinhof med ett fyrakilos gossebarn. Han har starka ben kunde mamma Susanne berätta som burit honom nio månader i magen. Han har kadensen uppe sedan innan födseln! Vi gratulerar de stolta föräldrarna och ser fram emot första träningsrundan med Lilleman!

 
Skuggan av en chans!

Onsdag 4 april. Jag hinner inte cykla idag, kom på ett SMS från Piruetten. Kan tänkas att det är den kallare temperaturen som spelar in i detta? Hur som helst rullade Elitaren till Saxtorp. Där möttes han av en liten gul figur, Bengeten. Bosse Bus kom rullande även han. Så efter några minuter till så dök Bokis upp. Vinden var sydostlig någonting. Den hade avtagit lite på eftermiddagen. Mannen med läderveken hade lovat att den skulle lägga sig helt. Men man satsade på att köra ner mot Hofterup för att sedan ta Furuhillsvägen till Dösjebro. Bosse Bus hade plockat fram sin tempobåge som han modifierat lite så att han skulle kunna sitta på den. Innan hans skadade rygg läkt riktigt så får han inte böja sig för långt ner. Elitaren var med och drog lite i början. Men efterhand förstod han att om han skulle vara med hela varvet så var det bäst att släppa fram hingstarna att dra. Bengeten och Bosse Bus växeldrog. När Bosse Bus drog så ökade tempot avsevärt. Det bev till att lägga upp både en och två kuggar.

I Dösjebro så svände man mot Dagstorp och vidare mot Södervidinge - St Harrie - Krutmöllan - Örtofta och vidare mot Viderup där man sedan svängde mot Ellinge. Fullt krig i alla backar. Denna sträckan har ju en del sådana. Stigningen mot Ellinge är väl den brantaste. Men de andra är heller inte alldeles omärkbara...

När Ellingebacken var avklarad så var det dags för en välbehövlig matpaus. Som tur var hade Elitaren med sig en flaska vatten för mycket. Bokis hade fipplat med sin belysning och glömt att ta med sig sitt vatten. Det stod kvar i garaget hemma i Dösjebro. Men nu kunde han släcka törsten och fylla på vätskedepåerna och fick disponera flaskan resten av rundan. Nu var det medvind hem, eller snarare med stiltje för nu hade vinden nästan lagt sig helt. Samma väg tillbaka fast vid Krutmöllan så körde man rakt fram genom V. Hoby och vidare till Kävlinge - Hög - där svängde man mot V. Karaby. Här fortsatte Bosse Bus och Bengeten rakt fram mot Dösjebro medan Bokis och Elitaren svängde via kyrkan mot Lyckorna där sedan dessa båd skiljdes för att rulla hem var och en till sig.

Nästa träning söndag kl 10.00 i Saxtorp på Racer.


Det gällde att ligga på rulle om man skulle
ha skuggan(!) av en chans att hänga med.


Bengeten, Bokis & Bosse Bus mumsar energikaka i Ellinge.

 
Bengetens revival!

Söndag 1 april. Man skulle lätt kunnat tro att det var ett aprilskämt, men så icke. Bengeten dök upp i egen hög person i Saxtop denna kyliga söndagsmorgon. Kicken var på plats även han. Elitaren hade sällskap av Piruetten. Allt efterhand så dök det upp fler Cyklofånar; Bokis, Bosse Bus, Fondri, Tompa Cerise. Åtta stycken! Det numerära talet höll dock inte så länge. man beslöt sig att cykla söderut för att möta västsydvästan som bäst. Men Kicken, ordförande i korbanekommittéen, vände på hemåt. Inte allt för långt hemifrån mamma och köttbullarna...

Den sjuhövdade skaran fortsatte mot Hofterup och vidare mot Lödde. För en gångs skull var faktiskt tempot lagom. Några gånger så klart fick man vänta in Tompa Cerise som ännu inte nött in rumpan riktigt. Men han hänger på bra, så nägra gånger till hänger han med hela vägen. Det blev den "vanliga Sjölundaturen". Alltså via Borgeby till Habo Ljung- Lomma- Burlöv och så matrasten på Sjölundaviadukten. Sedan blev det åka av till Burlöv Centrum. Klockren medvind. Därefter var det lite mot sida och med sida. Vi lyckades nästan med konststycket att vara hemma till kl 12.00. Det vinkade väl på en kvart sisådär. Så det får väl sägas att vi klarade gubbarna hem som skulle på svärmors kalas, rikets sal och allt vad det nu var.

Nästa träning onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.

 


Fondri, Piruetten, Bosse Bus, Tompa Cerise, Bengeten och Bokis
med spända magar efter att fått smaka på Elitarens godsaker
vid matpausen på Sjölundaviadukten i Malmö.