Hann inte !

Onsdag 24 april. Ibland är det för mycket i pipen. Elitaren hann inte uppdatera denna träning här på hemsidan. Men en bild finns i alla fall...
 
Bokis satt inte i klistret !

Onsdag 20 april. Piruetten var sent hema från jobbet så Elitaren körde i förväg till Saxtorp för att möta upp övriga Cyklofånar. Vilken kväll. Sommarvarmt med runt 19 grader. Dagen till ära fick vinterkostymen hänga kvar i garderoben. Här var det sommarkläder och kortärmat & -benat kompletterat med arm- & benvärmare.

I Saxtorp dök Bokis upp tillsammans med Kålle. Ett varv till längs motocrossbanan men ingen fler dök upp. Bosse Bus hade aviserat att han ev skulle åka till Stockhom med jobbet. Så kosan sattes mot syd. Strax mötte Piruetten upp. Den ljumma vinden var sydlig så man fortsatte öderut via Löddeköpinge-Borgeby-Flädie-Habo Ljung-Lomma och hela vägen till Sjölundaviadukten. En klassisk gammal onsdagsrunda alltså, även om det var något år sedan man körde den. Piruetten fick lite ryck i backen upp på viadukten och satte en väldig fart. Elitaren och Kålle hängde på. Bokis hade problem med sitt bakhjul. Tubdäcket hade släppt och låg nu emot och bromsade. Så hans ansiktsfärg var i ton med en gammal Kaffe-Petter i röd emalj. Men lite energibar smakade ju inte fel. Då plötsligt susade Pantani förbi. Det tjoades men han stannade inte förrän på andra sidan vägen och väntade på att få grönt ljus för att köra vidare över nästa väg.

Så var det upp i sadlarna igen och rulla ut mot Arlöv-Alnarp-Lomma. Lite lägre tempo för att Bokis skulle kunna följa med utan attt spricka. Så i Bjärred väste det till som om det låg en ilsken huggorm i vägkanten. Men det var ingen Slange som dansken säger utan en slang. Bokis hade ett platt bakhjul. Det var bara att stanna och sätta på reservtuben. Men det var inte så lätt. Ventilen på den nya tuben ville inte släppa in luft hur lätt som helst. Trots att Bokis har en riktig pump av gammal dederlig full size modell så gick det inte att få riktigt tryck i hjulet. Lite lagom småfisigt så att det gick att cykla, men inte mer. Precis som i parkettreklamen så hade han heller inget lim... Så från Bjärred och hem gick det väldigt lugnt så att även Bokis skulle komma hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp.


Piruetten var på hugget och drog det mesta. På rulle ser vi Kålle & Bokis.


Bokis jobbar som ett djur med att få luft i tuben. Kålle assisterar medan Piruetten betraktar det hela lite roat.

 
"Bergsrundan"!

Söndag 17 april. Piruetten hade anmält att han inte skue koma. Han och Vasa skulle kör Granfondoräningen som igår. Alltså cykla CykelCitys Gran Fondorunda. Men i Saxtorp dök Jarna, Bengeten, Bokis, Bosse Bus och Kicken upp. Kicken på MTB för han hade tappat luften. När han skulle hämta sin båg på morgonen så var det punka. Med den tidsframförhållningen som han har så var det bara att kasta sig över MTB'n för att komma til Saxtorp ocjh mötesplatsen, alt för att skaffa sig närvaropoäng. Sedan bar det av norrut genom Häljarp med sikte på Asmundtorp Rönneberga. Vinden var som vanligt, nordvästlig. Alltså mot men detta kompenserades av att det gick uppför. I vanlig ordning så trampas det på och ju närmre toppen man kommer ju snabare gick det. Kicken hade ju lämnat klungan men hr blev det Elitaren och Bokis som tapapde kontakten med täten när man kommit upp till T-korset och den sista stigningen till toppen var kvar.

Sedan bar et utför. Ner till Tågarp och sedan mot Härslöv- Ottarp, som inte är så jobbig från detta hållet. Jarne var allt giftigare. Bosse Bus var inte i stöt alls denna dag. Men Jarne visade gång efter annan framfötterna. Bengeten hade lite "problem" men Jarne han också. Efter varje stigning så återsamlade sig klungan. Efete Ottarp så var det en tur uppför stigningen mot Tjutebro inan man vände neråt igen och vidare till Vallåkar och backen mot Mörarp. Upe för denna så var det dags för lite av Eitarens hembakta energibars innan man satte kosan mot Glumslöv för att sedan rulla nerför denna backe och Genom landskrona och hem.

63 km visade cykeldatorn och 395 stigningngsmeter. Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.


På väg mot Vallåkra. Fr v Bosse Bus, Bengeten och Jarne. Bokis är gömd bakom...
 
Elitaren har sadlat om!

Onsdag 13 april. Vart tog det fina vår/försommarvädret vägen. Kallt och blåsigt. Inte speciellt inbjudande att cykla ut i. Men det är ju inget som avskräcker en äkta Cyklofåne. Elitaren hade ju dagen till ära varit inom Spaghetti-Håkan. Hans sadel hade nämligen sett sina bästa dagar. Lite drygt tio år med hans småfisande så kastade den in handsken. Ja alltså inte så att den inte fungerade, men den hade börjat knarra något alldeles förskräckligt. Men numera är det tyst om Elitarens cykel. Det var bara Spaghetti-Håkan som var lite knarrig och på dåligt humör. Som tur var så har han ju trevlig personal som fixade och donade så att Elitaren kunde lämna stället med en kasse och lättare plånbok.

Idag var Piruetten på gång i tid. precis när Elitaren skulle rulla nerför backen till honom så kom han stånkandes uppför. I Saxtorp så anslöt Bengeten, Bokis och Bosse Bus. Den isiga nordanvinden gjorde att man satsade norrut för att försöka kunna avsluta med medvind. Häljarp var första anhalten sedan Asmundtorp-Rönneberga. Pust och stångt vad den stigningen var jobbig i motvinden. Lyckligtvis så får man ju njuta av utförsåkningen direkt när man nått toppen. Vidare mot Tågarp och sedan mot Härslöv. I backen där så var det en gul cyklist med en omisskännlig yvig cykelstil... Nestorn. Uppe för den stigning så var alla ifatt honom. Han hade missat samlingen i Saxtorp och rullat själv. Sedan hängde han på bitvis. Han har problem med arytmi så han får inte ta i allt för mycket, vilket är svårt att leva upp till..

Ottarp var nästa backe att ge sig ikast med. Sedan istället för att svänga direkt mot Bälteberga så blir det först en avstickare till höger, upp för backen. Ja man får ju inte slarva bort någon stigning. Uppe för denna backe så var det en 180-gradare och mot Bälteberga. Nestorn sparade sig och följde inte med på extrasvängen utan drog direkt mot Bälteberga-Vallåkra. Där är det ju backen mot Mörarp som gäller. Uppe på dess krön är det lite belöning. Elitarens hembakta energikaka. Lämpligt nog var Nestorn där redan. Styrkta av denna energi så rullade man nerför backen och vidare mot Glumslöv. Sedan blev det både medvind och nerförsbacke. Häääärligt!

I Landskrona svängde Bosse Bus mot sitt hem i Vadensjö medan övriga fortsatte till Saxtop innan klungsn upplöstes. Nästa träning på söndag kl 10.00 med racer i Saxtorp.


Här är Nestorn upphunnen efter Tågarp i backen mot Härslöv.


Elitarens nya "tron". Knarrar det nu från sadeln så beror det sannolikt inte på den...

 
Gubbatempo och tosingaryck!

Söndag 10 april. Klarblå himmel och tio plusgrader när elitaren lämnade hemmet och grenslade sin titaniumspringare. Fösta stoppet var hos Piruetten som höll på att göra sig färdig. När väl skorna var på och luft tryckts i hjulen så var även han beredd att grensla sin springare. Elitarens sadel hade återupptaget sitt knarrande från fjoråret. Nej då, han sitter inte alls och småfiser, det är sadeln...

I Saxtorp mötte Bokis & The Squirrel upp. Bosse Bus var och körde MTB tävling medan Kicken var i Motala för att dicka brännvin. I gott gubbatempo började man norrut via Annelöv. Man pratade och hade det allmänt trevligt. Som vanligt så smyghöjdes tempot allt efter hand. Thr Squirrel var pigg i benen liksom Piruetten. Jarne ojade sig lite om at han knappt hade cyklat något men visade snart att det fanns saker att hämta. Efter Annelöv så tog man vägen förbi Westernbutiken och vidare till Billeberga-Hedenskog-Sireköpinge-Hamstad och sedan Ekeby. Här stannade man och fyllde på depåerna med Elitarens hembakta energibars. Smakligt och energigivande.

Efter att ha stångat i motvinden så var nu det meningen att man skulle ha medvind. Men vädergudarna är ju opålitliga. Vinden hade vänt mer mot väst så det var kantvind och motvind hela vägen till Kingelstad. Där vände Jarne av för att hata hemåt medan den resterade kvartetten rullade vidare mot Bälteberga-Ottarp-Härslöv-Vadensjö-Asmundtorp. Vi Ottarpsbacken uppstod en duell mellan The Squirrel och Piruetten. Piruetten drog det längsta stråt och väntade in de övriga i Härslöv. Nu började man få lite medvin, till sist. Denom Asmundtorp sedan var det dags för en liten kraftmätning igen. Mjölksyran sprutade ur öronen, men man får ju f-n inte ge sig. Efter Häljar så var det dags igen. The Squirrel hjde tempot och tryckte på rejlt. De andra lade sig på rullen. Strax innan Saxtorp så bröt sig Bokis loss från sistaplatsen i klungan och passerade alla och rullade över "mållinjen" i Saxtorp med ett skrat värdig en förstaplats!

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtrorp på racer.


The Squirrel & Piruetten vid energibarspausen i Ekeby.
 
Maxpuls och kittlande mjölksyra !

Onsdag 6 april. Blåsigt och grått. Men kvicksilvret låg på runt tio grader så man skulle ju inte klaga. Piruetten hade lämnat återbud. Han hade andra uppgiftere denna onsdag. I Saxtorp så var Elitaren först ensam, men så dök Bengeten upp och sedan Bosse Bus och Bokis. Den sistnämnde på sin gamla Peugeot järnhoj. Vevlagret på finracern hade inte tålt söndagens premiär...

Man beslöt sig för att köra över Häljarp. Vinden var ju norvästlig av något slag. Så det var bara att börja dunka motvind. Häljarp-Asmundtorp-Rönneberga. Från Asmundtorp och upp är det en seg lutning. Denna bättrades på av motvinden. Pulsen gick upp och mjölksyran började kittla i låren. Bosse Bus och Bengeten gick loss och var upp lite innan Elitaren och Bokis. Nu var det härlig utförsåkning. När den brantaste åkningen var över plockade Elitaren fram kameran för att föreviga klungan innan man fortsatte mot Tågarp-Hedenskog-Sireköpinge-Halmstad by. Lite paus för energikaka innan man sedan fortsatte över Bälteberga-Ottarp-Vadensjö där Bosse Bus hoppade av. Så var det dags för Rönneberga igen. Men nu var det ju inte hela stigningen utan man svängde av mot Asmundtorp för att ta samma väg hem som ut

Nästa träning på söndag. 10.00 i Saxtorp på racer.


Bosse Bus, Bengeten och Bokis när de hunnit fatt Elitaren efter utförsåkningen.
 
Fångarne lössläppta, det är vår!

Söndag 3 april. Tänka sig att det är runt 10 grader varmt innan kl 10 på morgonen. Racerpremiär. Titanspringaren hade fått sina däck sprängfyllda av vårluft. Nu var det dags. Hem om till Piruetten för att fiska upp honom innan man fortsatte till Saxtorp. Här mötte Bokis, Kicken, Bosse Bus upp tillsammans med Bengeten! Det var ju längesedan vi hade så fint besök. Jättekul!

Man beslöt sig för att ta en runda upp om Ekeby. Först mot Kvärlöv och sedan mot Billeberga via häststället. I Billeberga så tog Bosse Bus över navigerandet och ledde oss i en runda via Värmö bort mot Svalöv-Tirup. Det trampades på bra. Bengeten vile hoppa av klungan för att det gick för fort. Det är för fort för alla inflikade då Kicken. Varefter tempot drogs ner så att alla kunde hänga på. Efter tirup så kastade Kicken in handsken. Han skulle såsa där hemma så han rullade sakta sin egen väg hemåt. Resterande klnga satte av mot Kågeröd för att strax innan där svänga mot Ekeby. I Ekeby så var det dags för energikakspausen vid sedvanliga stället. Sedan var det hemåt via Bälteberga-Ottarp. I backen här så piggnade Bengeten till och gick loss tillsammans med Bosse Bus och Piruetten.

När Vadensjö passerades så steg Bosse bus av medan de sist tre fortsatte till Saxtorp via Asmundtorp-Häljarp. Mitt emella Asmundtorp & Häljarp började det regna. Och då menar vi regna. sotora droppar, tidvis med hagel. Likt dränkta katter trampade man hemåt. Bengeten hade kortast väg hem. Han bor ju i Saxtorp. Där vek även Bokis av mot Dösjebro medan Piruetten och Elitaren trampade den sista knappa halvmilen till Hofterup.

Nästa tränkng på onsdag 18.00 i Saxtorp på racer.


Piruetten, Bengeten, Kicken och Bosse Bus vid racerpremiären 2011 .