Recept på Elitkakorna!

 

400g valnötter
200g torkade aprikoser
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 dl honung
2 dl strösocker
200 g mörk (god) choklad
Linfrön

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader
Hacka nötter och aprikoser grovt.

Värm socker, choklad och honung på medelvärme tills det smälter. Under tiden så blandar du nötter, aprikoser vetemjöl och kanel. Häll i den smälta blandningen och blanda väl. Bred ut på en plåt. (Ha gärna ett teflonunderlägg så fastnar det inte så lätt). Strö ut linfrön på underlägget/plåten innan du häller på massan. Olja in händerna med matolja och platta ut/forma massan till en fyrkant som är cirka en till en och en halv cm thock. Toppa med linfrö. Linfröna (eller andra favoritfrön) gör att kakorna inte så lätt klbbar.

Grädda mitt i ugnen i 35 min. Låt svalna och skär sedan upp i lagom portionsbitar som du slår in i plastfolie eller smörgåspapper.

Smaklig spis och tryck i pedalerna!


Elitkakorna är goda och ger bra tryck i benen!

 

 
Trettigruppen!

Söndag 21 juli. Elitaren ber om ursäkt. Vilse i pankakan helt enkelt. Ett förslag kom från White Lady att vi skulle börja söndagens cykling kl 09.00 alltså en timme tidigare än vanligt. Detta för att undvika värsta middagshettan. Elitaren SMS:ade ut detta till alla, trodde han. Med facit i hand så svarade han bara påWhite Ladys SMS...

Fem Cyklofånar dök upp i Saxtorp kl 09.00. White Lady, Tränar'n, Löpar'n och Fondri. Man bestämde sig för en runda över Kågeröd. Så först Annelöv-Trää-N Skrävlinge-Torrlösa och så förbi Svalövs Golfklubb och vidare till Knutstorp. Jämn och bra fart hela tiden. Inga tosingaryck och annat. Farten låg hela tiden runt trettio knyck. Alla hängde med, utom i backarna då Elitaren fick lite knuffhjälp för att få upp sin tunga gump för backarna. Vid knutstorp så varn ade White Lady för ett hål. Alla utom Fondri lyckades parera detta hål i asfalten. Punka blev följden. Fondri är förföljd av punkteringar denna sommar. var och varannan träning så får han laga punka. Hoppas att han får mängdrabatt på slangar...

Efter Knutstorp så blev det Axelvold-Duveke. Stax innan Sireköpinge så var det Elitkakstopp. Styrkt av energin så fortsatte man till Sireköpinge för att sedan strassa fartkameran i Tågarp. Denna gången lyckades man inte få den att blixtra... Sedan var det bara att klättra uppför Rönneberga innan man kunde njuta av utförslöåanmot Asmundtorp och sedan vingla hem via Häljarp.

Nästa träning på tisdag. Samling vid Korpen i Häljarp kl 18.00 och vid Infarten i Landskrona 18.15.


Fyra femtedelar av söndagens träningsgrupp fångade
bakifrån...


...och framifrån...

 
Incidentkantad träning!

Tisdag 16 juli. Elitaren var helt ledbruten. Två dagar som händige Herman och bytt ut ett trädäck på altanen. Armar och ben ömmade. Det var lika svårt och smärtsamt att sätta sig i soffan som att ta sig där ifrån. Med stpor viljestyrka så kunde han svinga benen över cykeln och rulla iväg. Piruetten var just hemkomemen från jobbet så han passade denna träning. I ensmat majestät trampade Elitaren på i motvinden till Häljarp. Här anlände han på slaget 18.00 så de som var komna började precis rulla mot Landskrona där ytterligare ett gäng väntade. Totalt 18 pers i lyckra och på två egentrampade hjul.

Men vägen från Häljarp till landskrona kan vara farofylld. En tjock gubbe cyklade in mot Landskrona. När han blev omkörd av de första så svängde han ut vänster och trängde av Cres och Elitaren. En hårsmån från en vyrpa. Men blodvite uppstod ändå då elitaren fick smaka på nypontaggarna så vänster arm var blodig. Det är underligt detta beteende på cykelbanor. Både cyklister och fotgängare beger sig oftast ut mitt på cykelbanan då man skall köra om dem. Ger man signal så vänder de sig om och tar steget ut. Så det bästa är oftast att bara susa förbi och skrämma slag på de stackarna. Problemet är om man är en klunga. Då klarar de som ligger först sig så får svansen ta hand om felstegen...

White Lady styrde upp dagens träning med järnhand. Thatcher var en vän person i jämförelse denna dag. Alla arton begav sig ut tillsammans. Ut ur Landskrona och upp förbi Örja skola mot Härslöv. När väg 17 skullekorsas så blev Blueman trängd av Flying Duchman och vurpade mitt på vägen. Elitaren undgick med en hårsmån att göra honom sällskap i asfaltsprattlandet. Men allt gick väl. Det var bara att hänga på kedjan igen och fortsätta.

Sedan en sväng ner om Tågarp där man tog höger en liten bit för att sedan svänga mot Hedenborg med sikte mot Sireköpinge. När möllan passerats så gav White Lady order igen att man skulle stanna. Nu skulle grupperna delas upp i tvenne. En långrunda som skulle köra vidare mot Ekeby och en kortbanegrupp som skulle svänga mot Tågarpshållet igen i Sireköpinge. Kicken tog på sig ansvaret för kortbanegruppen (han är ju ordförande i kortbankekommittén). Granit, Smiley, Elitaren och fyra till hängde på denna grupp. Ner igen mot Tågarp men till höger på 110:.an för att sedan svänga mot Ottarp-Bälteberga-Vallåkra där man tog backen upp mot Mörarp för att stanna till för utfodring med Elitkakor. Sedan var det nerför igen, genom Vallåkra och vidare mot Kvisttofta och förbi Tomatens Hus. Vidare mot Härslöv igen där man angrep backen upp. Sedan var det mycket utför till Landskrona där gruppen splittrades.

När Elitaren hade 100 meter kvar hem så visslade det till och cykeln började wobbla. Punka. Både däck och slan var kaputt. Det var inte länge sedan cykeln fick nya däck. Bara för någon vecka sedan så var det fortfarande gjutfogar kvar på slitbanorna. Men nu var där hål genom cord och hela millevitten...

Väl hemma så visade mätaren på lite drygt sju mil för Eltiaren. Det är ju klart det är en mil till och lika långt tillbaka från landskrona. Så korbanderundan blev en ganska normal runda.


White Lady delade in grupperna med järnhand vid möllan
utanför Sireköpinge.


Elitkakspaus vid Mörarpsbacken i Vallåkra.


Ett tvärpunkterat däck. Tänk att gjutfogarna fanns kvar
för några veckor sedan...

 
Cyklofånarna fick backning!

Söndag 14 juli. Frankrikes nationaldag. Dettafirade vädergudarna med en kall norvästan. 17 grader visde kvicksilvret när Elitaren rullade hemifrån. Piruetten stod och pumpade däcken när Elitaren rullade in på gården. Med nyfyllda däck så ru,,ade man vidare till Saxtrop där en hel flock Cyklofånar stod och väntade: Bosse Bus, Bokis, Tränar'n, Löpar'n, White Lady, Bengeten, Spanky, Peak, Flying Duchman, Kicken, Vargen. Som vanligt så rullade Hillis in som siste man. 14 Cyklofånar på samma träning. En tangering av tordagens rekorddeltagande.

Rönneberga stod på mångas önskelista. Så Tränar',n och Bosse Bus drog iväg och visade vägen. Här var det pang på så inga omvägar på småvägar med lite trafik. Nen Rönnebergas bryktade backar skulle intas snarast så det var full fart på 110:an norrut i motvinden. Uppvärmning hålls de bara med på film, tycktes mottot vara. Ögonen gick i kors och strax innan möinge så började klungan spricka. Elitaren var den förste att ramla av rullen. Men sedan smalades man igen för att gemensamt attackera Rönneberga i motvind. Cykeltröjeor i alla glada kulörta färger prydde stiginigen i ett lite ojämnt fördelat pärlband. När de första var uppe så var de sista halvvägs. Men uppe på toppen smalades man igen för att sedan njuta av utförsåkningen mot Vadensjö. Sedan sattes kosan mot Härslöv. I backen upp så var det många som knuffade på Elitaren för att hn inte skulle komma efter. Bosse Bus punkade sitt framhjul så det blev en punkalagningsrast innan an rukade ner till Härslöv och inom Vargen för att pumpa upp bra tryck i Bosse Bus framhjul.

När vi änå är här så kan vi ju ta Ottarpsbacken, sade Bosse Bus och satte iväg som ett skott. Resterande tretton cyklofånar hängde på. Efter Ottarp så var det Bältebertgabacken som sedan följdes av Mörarpsbacken i Vallåkra. Här blev det stopp och utdelning av Elitkakor. En Skoda kom uppför backen dragandes på en riktig husvagn, röd med via knutar till allas beundran. När det var färdigbeundrat och tuggat fortsatte klungan mot Mörarp medan Piruetten och Elitaren rullade hemmåt då de hade tider att passa. Lite knapt 60 km blev dagens tur med en total klättring på 335 m. Vem var det som sa att Skåne är platt som en pannkaka?

Nästa träning på tisdag. Samling i Häljarp vid Korpen kl 18.00. Landskrona Infarten kl 18.15.


Bosse Bus får Pumphjälp av Vargen i Härslöv.


EnSkoda med riktig husvagn passeade förbi vid fikarasten!

 
Rekorddeltagande!

Torsdag 11 juli. Så var det dags igen att trampa efter två lata veckor i Frankrike. Blåsigt men varmt, bortåt 25 grader. Härligt. Piruetten var klar när Elitaren rullade in på gården. Tillsammans rullade man mot Saxtorp. Strax innan där så dök Fondri upp i mötande fil. En 180 gradare för honom så var man tre cyklister på väg till Saxtorp. Där stod många Cyklofånar och väntade, Smiley, Tränar',n, Löpar'n, White Lady, Bosse Bus, Johnny, Nestorn, Bengeten. Strax så dök även Peak och Cres upp. Så rullade även Jarne in. Precis när man rullade iväg så kom även Hillis flängande. 14 Cyklofånar i två led. Smiley rullade iväg för sig själv en liten stund innan klungan började röra på sig. Färden gick rakt norrut på 110:an. Hela vägen upp till man kom till avtagsvägen mot Rönneberga. Som vanligt skall krafterna mätas i denna backe. Enligt schema så hängdes Elitaren av ganska omedelbart. Men uppe på toppen återamlades alla igen innan man började rulla utför igenom Vadensjö och vidare mot Härslöv. Alla hjäpte till att dra. Det var cirkulation hela tiden så alla fick mycket vilotid och behövde inte ligga och stångas i motvinden så länge. Efter ett tag så hade man lämnat alla de vanliga cykelområdena och kom in på för Elitaren nya vägar. Efter Gantofta så var det Bårslöv-Påarp-Mörarp. Mörarp var ett passande namn på en by att ta fikapaus i, för då började benen bli möra... Ett kort stopp sedan hemåt i medvind. Tempot drogs upp och man susade på bra. Ut på 110:an igen och så fullt ös söderut. Strax innan Tågarp så var farten uppe i över 60 knyck, så nog "hundan" gick det undan. Här i Tågarp hoppade Bosse Bus av för att vingla hem till vadensjö.

När man passeade Rönneberga igen så var det några som gärna ville besergra denna backe igen. Nestorn fortsatte rakt fram och Elitaren hängde på något hundratal meter bakom. Efter att S. Möinge ar passerat så kom även en del av den andra klungan till undsättning för Elitaren. Detta var välbehövligt för benen var stinna av mjölksyra. Ingen träning på över två veckor och veckorna dessförinnan var det inte så mycket bevänt med träninge pga astma. Men efter en hästkur som en fransk läkare skrev ut under semestern till Eltkaren så hade han fullt drag i lungorna igen. Nu gäller det bara att få lite fjutt i bene också.

I Saxtorp så skingrades alla för att köra hem och ta en välbehövlig dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på racer i Saxtorp


Elikakspaus i Mörarp.


Jarne aspirerar på att ingå i US Postal?