Fingrarna höll på att ryka i schäferbettet!

Torsdag 31 mars. Blå himmel och sju-åtta grader varmt. En hygglig västanorienterad vind. Lite kall, men skall man köra MTB i skogen så märks den inte så mycket. Det var till att grensla kolfibret och trampa på mot Saxtorp. Där var Joel oc hans pappa som höll på att göra sig klara. Alt efter hand så rullade det in fler Cyklofånar. Hillis, Schnurrbart, Röde Baronen kom. Den sistnämde med kolsvarta solglasögon och passerade utan att säga något utan bara gestikulerade att han skulle fortsätta rakt fram. Hade månne ”Blindestam” blivit stum också? White Lady, Johnny och en flock till anlände. Lille skutt som vanligt med en bredsladd. Konstigt att han är lärare, han skulle varit elektriker så som han sladdar…

När alla var samlade så kunde man räkna in 15 hjälmar. Som vanligt så upphävde White Ldy sin kaserngårdsseregeantröst och började kommendera. Barsebäcksrunda med ett besök hos Cykelhandlaren som hade kick off idag. Nej, sa Pia. Jag skall cykla en halvtimme till sedan skall jag hem och duscha innan jag kör dit, det är inte så kul att komma svettig. - Jag är redan gift så jag behöver inte ragga, konstaterade White Lady torrt. Så inte behövde hon duscha inte…

Snabbgänget drog iväg mot Barsebäck medan Schnurrbart, Joel med pappa och Elitaren rullade iväg mot neonrosa slingan i Saxtorp. Det kändes skönt att stanna i skogen. Ett varv på neonslingan avverkades och så var det dags för lite Elitkakspaus. Mums, mums. Schnurrbart var hungring så hans fingrar höll på att stryka med när han högg kakan som om han vore en utsvulten schäferhund. Men fingrarna klarade sig lyckligtvis, även om de blev förskräckta över bettet…

Så rullade man vidare mot Järavallen. Siktet var inställt på utfyllnadsvallen vid samåkningsparkeringen. Där kan det vara ganska sunkigt när det regnat. Men nu hade det varit torrt en längre tid förutom lite regn som kom igår. Över Välanbäcken och vidare mot Järavallen. Jodå det såg torrt och fint ut på vallen. Lite lättare växel och så pang på. Jo jag tackar jag. Torrt var det inte. Fyllnadsmassorna består av något lerliknande så det regn som kommer dräneras inte igenom utan ytan blir seg och klibbig. Det var bara till att växla ner någon kugge och trampa på- Sista biten är riktigt brant och väldigt ojämn. Schnurrbart och Elitaren fick stopp samtidigt lika långt från krönet, dvs c:a två meter. Man lyckades alltså inte cykla hela vägen upp utan fick avsluta backen med ett par steg. Men det högsta syftet, att få upp pulsen, hade man lyckats med. Inte ens Schnurrbart kunde prata på en stund!

När alla samlats igen och alla återfått talförmågan så rullade man iväg längs åsens rygg och sedan vidare ner i kärret. Klistrigt var det där på sina ställen, men det gick att ta sig fram. Har det regnat mycket så är det ett bra val att välja bort den slingan för då vet man inte om man kommer upp ur dyngan igen. Men här gick det bra. Småbackig och tung. En bra slinga för lite intervalliknande träning. Mycket träning för benmusklerna då det allt som oftast var riktigt tungcyklat.

Över ängarna och ner i nästa kärr där Bosse Bus förr om åren drog av så många växelöron. Men idag gick allt problemfritt vidare upp och över vallarna och ett par rundor på endurospåret där. Men sedan började Joel tröttna. Då tog man närmsta vägen ut för att runda av. Elitaren provade att ta stigen genom mossen. Det visade sig att nu var den röjd. Alla träd som tidigare legat över stigen var borta. Lite blött och klistrigt på sina ställen, men inte värre än att det gick att forcera.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering. Nu kan det väl vara lämpligt att även plocka fram racern om vädret är bra. Det är ju bara sex veckor till Landskronabygden runt. Så nog behövs det gnagas in några asfaltmil i benen inna dess.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 4, 8 & 10 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Femton cykelsugna kom till torsdagens träning.


Joel och pappa mumsar Elitkakor.


Här håller Schnurrbarts fingrar på att ryka i
schäferbettet. Lyckligtvis så klarade fingrana sig med
blotta förskräckelsen

 
Jagad av en eldsprutande drake!

Torsdag 24 mars. Skärtorsdag. Det finns alltid en undran då om hur många som kommer och cyklar och hur många som väljer att ta kvasten till blåkulla eller äta sill och dricka snaps istället. White Lady meddelade via Facebook att hon tagit en runda på cykeln under eftermiddagen så hon i lugn och ro kunde åka till Blåkulla under kvällen. Hoppas att hon inte missade att tanka kvasten…

I ensamt majestät cyklade Elitaren till Saxtorp denna fina vårkväll. Runt sex grader varmt och i princip vindstilla. Det sistnämnda är unikt för Skåne! I Saxtorp så stod Bosse Bus och väntade. Då blir vi två i alla fall sa Elitaren. Ja, men vi får vänta tills klockan blir sex, svarade Bosse Bus. Och så gjorde man, men ingen ytterligare dök upp. Detta trots att man lät klockan bli fem över. Herre min je, tänkte Elitaren, skall det bara bli jag och Bosse Bus. Tur att jag skrivit testamente…

Bosse Bus vinkade ut Elitaren att ta ledningen och visa vägen. Med darrande knän och nerver gjorde Eltiaren detta. Oj, oj, oj, tänk att ha en eldsprutande drake efter sig. Det är bäst att trampa på. Så Elitaren ångade på för vad han kunde. Det kändes ingen stank av etter, svavel eller annat från ”draken” där bak. Nej, efter en stund så hördes det att det gick riktigt bra. Tackar, tackar svarade Elitaren som innerst inne undrade om han skulle hålla hela varvet på Neonrosa slingan i Saxtorp…

Men hela varvet avverkades och Elitaren höll. Nu tar vi ett varv till ropade Bosse Bus. Vänta lite svarade Elitaren. Vi måste ha lite fikapaus först och så fiskade han upp Elitkakorna ur bakfickan. Det var ganska fantastiskt. Första gången i år som neonslingan kunde avverkas utan att man behövde tända lyset! Fortfarande lite ljust. Så ljust att det till och med gick att fotografera utan blixt!

Nu är det min tur att ligga först, sa Bosse Bus och petade upp ett par kuggar och drog iväg på tunga växlar. Allt emellanåt kunde man inte se att han rörde på benen men förstod det på farten han höll. En riktig tempohäst! Oj vad det gick. Hojta om det går för fort, sa Bosse Bus. Ja, om jag har luft nog, pep Elitaren som var på väg att storkna. Men skam den som ger sig. Stora delar av varvet låg han som en plåsterlapp, hack i häl på Bosse Bus. Men i slutet av varvet började mjölksyran bli besvärlig. Avståndet till Bosse Bus blev större, men hela tiden hade han häng. Det är möjligt att Bosse Bus höll in lite emellanåt. Men i så fall uppfattade inte Elitaren detta. Dubbelseende, tunnelseende och konvulsioner upptog all uppmärksamhet som kunde bli över från överlevandet.

Så till sist var det andra varvet avverkat också. Efter ett kort stopp så skiljdes de båda. Bosse Bus mot parkeringen och Elitaren hem mot Hofterup. Nästa träning är på söndag. OBS att det då blir sommartid så vi skall ställa fram klockan en timme. Natten blir alltså en timme kortare. Då finns det planer att de som cyklar racer skall prova nya stäckningen av Landskronabygden runt. En tiomilarunda med två uppfarter för Söderåsen. N. Vram och Lotta på åsen. De som så vill samlas vid starten, idrottshallen i Landskrona kl 09.00 (sommartid). De som vill köra MTB samlas som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp kl 10.00.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 4, 8 & 10 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

l


Bosse Bus stod och hängde i Saxtorp när Elitraren anslöt.


Som sagt, det gick att fotografera utan blixt efter
fullbordat varv!

 
Du har väl godis med dig, så jag lägger mig bakom!

Torsdag 17 mars. Sol hela dagen men ju närmre cykeldags ju mer mulet blev det… Men ljust var det i alla fall. Snart är användandet av lyse ett minne blott för denna säsongen. Alltid något att glädja sig åt. Eitaren rullade iväg till Saxtorp. Kom iväg i extra god tid så han hann med några varv på stigarna i Fotbollsgolfdungen. Nummer två på plats var Punkan som sedan följdes av White Lady och Mini. Det såg ut att bli en liten skara denna kväll. Så kom Samuel och någon till. Precis innan man skulle rulla iväg så kom även Johnny ångande. Första gången han visade näsan på ett halvår. Men nu hade han varit och tränat upp sig på Mallorca. Dags att visa cykelkompisarna vart skåpet skulle stå.

Man beslöt sig för att ta en liten runda i Saxtorp sedan över till Järavallen och rosa slingan. Gruppen var fördelad på många olika standars och inte så många. Tanken var då att det var lättare att hålla hop på Järavallen. Om någon drog ifrån så var det lättare att hitta varandra igen. Elitaren tog ledningen och drog iväg vad han kunde. Resterade gäng hade gott om luft över att prata. De till och med tyckte att det var lite kallt. Ett kort varv på delar av neonslingan i Saxtorp innan man satte kosan över mot Järvallen via Välandalen. Detta till ackompanjemang från koltrasten! Framme vid starten på rosa så finslipades taktiken och de snabbaste startade först. Elitaren väntade till sist. Men när han och Punkan var kvar och Elitaren vill skicka iväg Punkan så fick han svaret. ”Nä, du har väl godis med dig , så jag lägger mig bakom dig!”. Så blev det.

Det tog inte så lång stund innan de snabba hade försvunnit ur sikte. Vid något enstaka tillfälle kunde man se en lampa glimma till i mörkret. Trixigt och knixigt är det, speciellt i början. Sedan i mitten när man skall upp och ner för åsen ett antal gånger så blir det bra pulshöjare. När man väl kommit upp till golfbanan så blir det lättare. Inga speciella backar och inget knixande. Genom bokskogen och vidare ut mot Litorinavallen. Här kom det ljus mötande. Då hade alltså snabbisarna redan varit varvet runt och sedan kört för att möta upp! Jodå, så var det. Elitaren och Punkan fortsatte sin färd mot parkeringen följda av de snabba. På parkeringen blev det Elitkakspaus innan man rundade av och vände hemåt. Alla fortsatte mot Saxtorp/Landskrona utom Elitaren som vände av vid Brukshundklubben för att ta sig igenom granet mot Paintballarenan. Plötsligt var där något som röde sig framför, snabbt och inte speciellt gracilt! Det var en vandrande rakborstodling! Ni vet väl att de finaste rakborstarna har grävlingsborst! Bra att veta i dessa skäggtider?

Det var ett kul möte/upplevelse. Första gången Elitaren siktat en grävling i skogen. Men safarikänslan var inte slut här. Efter att paintballbanan var passerad och han cyklade på baksidan av Ålstorp så hoppade ett rådjur rakt över vägen och försvann in i mörkret med sin vita akterspegel! Två naturupplevelser bara några minuter efter varandra! Men safarikänslan var inte slut här. Mer skulle komma. Strax innan lekplatsen i Hofterup så var det en pytteliten mus som förskräckt sprang och irrade runt i ljuskäglan innan den kunde sätta sig i säkerhet under en nedfallen tallruska.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 4, 8 & 10 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Samling på MTB vid Fotbollsgolfen parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling i Saxtorp.


Elitkakspaus efter fullbordat varv på rosa slingan.

 

 

 
Bokis var inspirerad av Volt-aire!?

Söndag 13 mars. Precis när Elitaren rullade iväg så möttes han av en apelsinfärgad cyklist. Det var Piruetten som var ovanligt tidigt samtidigt som Elitaren var ovanligt sen. Råkallt var det. Strax över eller på nollan låg temperaturen. Under cyklingen till Saxtorp så kändes det rejält kallt. Men när man kommer in i skogen så blir det en lägre hastighet och då blir inte fartvinden lika kylande som på asfalten. Det var redan flera cyklister samlade i Saxtorp och fler skulle det bli. Nästa tjugo stycken! Jättekul. Lefty, öpar’n, Tränar’n Lille Skutt, Punkan, White Lady, Bokis, Schnurrbart, Kicken, Samuel mfl, m fl.

White Lady tog som vanligt i med sin kaserngårdsseregantröst och delade upp i tre grupper. En snabbgrupp unde ledning av Lefty och lille skutt, en mellangrupp som Löpar’n tog hand om och så till sist en Elitgrupp under ledning av just Elitaren. Förutom Elitaren så joinade även Bokis, Kicken och Schnurrbart denna grupp. Annie, en ny talang var med för första gången. Hon hade inte cyklat tidigare i den här formen. Men hon hängde på bra. Klarade av att hoppa över stockar utan problem. I lagom snacketempo ringlade man sig igenom Saxtorpsskogen. Vid loopen så mötte man Löpar’n och mellangruppen. Allt rullade på bra. Lite instruktioner och varningar här och där till Annie som körde för första gången. Efter halva slingan avverkad så var hon nöjd med cyklingen för dagen. Hon tackadee och vinkade hej då. Hon önskades välkommen tillbaka. Det tar några gånger inan kondisen kommit upp och att tekniken blivit lite bättre. När inte tekniken sitter fult ut så blir det mer att jobba med musklerna. Det kräver sin beskärda del av orken.

När Annie var avvinkad så fortsatte man upp till Dagiset och vidare runt bort emot Ulmestigs. Här kom Löpar’n och mellisgänget igen! Två möten på en och samma dag! Denna halvan av slingan så höjdes tempot något men inte värre än at det gick att prata. Som vanligt var Schnurrbart referensen. Tempot är lagom så länge han inte slutar prata. Gör han det så får man sänka tempot så att han börjar igen. Ingen pulsklocka eller annan elektronik kan slå precisionen i detta ”mätinstrument”.

När slingan var avverkad så stannade man för en kombinerad kiss- och Elitkakspaus. När det sedan åter var balans i systemen igen så rullade man iväg igen. Denna gången med Sikte på Järavallen via Välandalen. Över bäcken och stora vägen och så stigen väster om stora sjön så man kom ut på ängarna och kunde ta sikte på gångbron. Här vek man av mot endurospåret för att följa det tills man kom till rosa slingan. Så var man på slingan! Lite längre fram så skymtade man de andra grupperna som hade återsamlats på Järavallen kl 11.00. När man kom till passagen av gula slingan så valde man att svänga vänster och gå på rosa slingan igen vid nästa korsning. Detta för att korta ner rundan lite så man kom hem i vettig tid. Bort mot Mördarbacken så syntes de andra cyklisterna till igen. Men sedan försvann de ur sikte för gott denna dag.

Färden längs golfbanan rullade på fint. Så kom man till litorinavallen som också gick bra, nästan i alla fall. Bokis rammade en stubbe och hade vid det tillfället tyngden långt fram. Alldeles för långt fram. Resultatet en stilfull framåtvolt. Pladask så låg han där och sprattlade. Men allt gik bra i övrigt. Smutsig cykeljacka annars inget skadat som tur var. Strax var man ute på parkeringen. Schnurrbart och Kicken valde då att ta asfalten mot Häljarp/Landskrona medan Bokis och Elitaren rullade via Brukshundklubben och Paintballbanan mot Dösjebro respektive Hofterup.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 4, 8 & 10 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Nästa träning på torsdag. Start kl 18.00 vid Fobollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det var gott om hågade cyklister i Saxtorp.


Här kommer Löpar'n och mellisgänget mötande i loopen.


Elitkakspaus vid Stora Byvägen. Kicken knäpper gylfen
efter väl förättat värv.

 

 
Luften gick ur punkan!

Torsdag 10 mars. Vilket kalasväder. Blå himmel, vindstilla och sex-sju grader varmt. Dessutom var det ljust så att cykelbelysningen behövde inte vara tänd under färden till Saxtorp. Väl där så började det skymma. Röde baronen och Daniel var på plats när Elitaren dök upp. Man tog en liten uppvärmningsrunda på Markhögsvägen. Lagom till asfalten tog slut så kom Snurrbart ångande. En efter en droppade de cykelsugna in. Mini, White Lady, Tränar’n, Bosse Bus, Punkan m fl. Punkan berättade om en förfärlig episod han blivit utsatt för förra torsdagen. Han hade kommit sent och inte varit i tid till starten så han hade älgat ut på rosa och kört halva den slingan. Men börjat frysa. Så han hade gått av slingan för att ta en snabbare och genare stig hemåt. Där mitt i mörka skogen hade han mött en äldre herre med en Bernard senner. Den äldre herre var tydligen på ett aggressivt humör för han hade get Punkan en armbåge så att han gick omkull. Detta helt oprovocerat. Där fanns utrymme nog för båda. Men det var inte hunden som pinkade reviret utan husse. De flesta vid samlingen visste precis vem det var. Det är inget ovanligt att denne aggressive herre ger sig på cyklister. Är det någon som känner mannen i fråga så hjälp honom gärna till en terapeut som kan hjälpa honom att inse att skogen inte är hans, utan tillhör en stiftelse. Det är inte förbjudet att cykla i skogen. Vi som cyklar gör det till allra högsta del på den parkerade cykelleden. Men ingen har helikopter så därför måste vi cykla till och från också. Vid något tillfälle så kan det bli så att man av någon anledning, som här att man fryser t ex, behöver lämna cykelleden i förtid.

Berättandet om denna incident drog ut på tiden så man kom inte iväg förrän en god stund efter sex. Detta var tur för bl a Samuel som annars hade missat starten. Men nu var det tiotalet cyklister som rulade ut på stigarna. Snabbisarna anförda av Tränar’n tills han var utsliten, sedan skulle syrran, White Lady ta över. Schnurrbart, Punkan, Samuel och Elitaren väntade så att snabbisarna säkert skulle komma iväg innan de började rulla. I lagom snacke-gubba-tempo rullade man iväg genom dungen vid Fotbollsgolfen och ut på Stora Byvägen för att ta sig mot neonslingan. Då var snabbisarna borta. Elitaren hade skymtat dem långt fram. Samuel sa att han skulle leta reda på dem och satte en väldig fart. Han hade valt fel grupp. Det var alldeles för mesigt för honom att cykla med de gamla gubbarna…

In på slingan och så tummen i spåret och följ markeringarna. Vid ”loopen” så kom snabbisarna i möte två gånger? Se där, Samuel lurade i buskarna och kunde hänga på expressklungan. Så lägrades åter lugnet i skogen och gubbarna kunde stånka runt i sitt snacketempo igen. Allt rullade på som det skulle tills man kom till stigen genom granet som går upp till strax innan dagiset. Här hade luften gått ur Punkan. Ja kanske inte honom själv utan hans framhjul. Han har någon konstig varna att köra punka på framhjulet. Ja alla så har vi kanske hemliga böjelser, men i detta fall var de inte hemliga längre…

Med assistans av Schnurrbart, Elitaren passade mest på att fotografera eländet, så blev det till sist ny slang efter att man lyckats lirka ut den förargliga taggen som gjort hål på slangen. Så rullade man iväg igen. Men nu höjdes tempot lite. Gubbarna hade ju fått uppvärmning, men sedan blivit avkylda under den kvarten det tog att byta slang. Så nu fick det eldas på lite för att få upp temperaturen igen. Resterande de av slingan klarades utan några malörer. Framme vid Stora Byvägen igen så var det dags att hiva fram Elitkakorna. Nu var klockan närmre halv nio. Punkareparationen hade tagit en hel del tid. Att pumpa upp en 29” med Schnurrbarts Biltemapump tar lite tid, minst sagt… Man beslöt sig för att runda av. Punkan och Schnurrbart yllade norrut mot Häljarp och Landskrona medan Elitaren vände söderöver mot Hofterup.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 4, 8 & 10 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Nästa träning på söndag. Start kl 10.00 vid Fobollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Daniel och Röde Baronen var på plats när Elitaren
anlände (i god tid).


Schnurrbart tittar på medan Punkan febrilt pumpar med
Biltemapumpen...


Elitkakspaus vid Stora Byvägen.

 

 
Lomhörd Piruett anslöt!

Söndag 6 mars. I den arla gryningen kunde koltrastens sån försiktigt leta sig in genom det öppna sovrumsfönstret. Lyssna riktigt noga. Jodå, det var verkligen den skönsjungande koltrasten. Tänk då blir det liv igen. Våren är i antågande! Men det var ingen brådska att ta sig ur sänghalmen ännu. Dt var fortfarande inte riktigt ljust. Det hade precis börjat ljusna lite.

Så fint började denna morgon. När frukostbestyr och sådant var överstökat och det var dags att sätta igång med påklädningen. Ett fint regn ute. En koll på DMI visade att det säkerligen skulle fortsätta regna under hela förmiddagen. Påklädd och redo så blev det en tur hem om Piruetten. Knackelibank på dörren, men ingen öppnade. Hade de månne sovmorgon. Nåja, ett sådant blaskväder som det var så skulle Piruetten troligtvis inte köra. Han är ju ganska kinkig med vädret. I ensamt majestät rullade Elitaren mot Saxtorp. Där stod Bosse Bus Skoda parkerad. Mr Bus himself var ute på en uppvärmningsrunda. Elitaren kollade klockan och såg att det fanns tid för en uppvärmningsrunda. Tillbaka några minuter senare så stod Bosse Bus och Schnurrbart där och pratade. Någon minut senare så dök även Piruetten upp!? Det var som f-n… Nej han hade inte hört när Elitaren bultade på dörren. Med fortsatt förvånad min så lovade han att gå och få sköljt bort vaxet i öronen till nästa söndag så att han inte skulle missa knackningarna då.

Inga fler dök upp. Bosse Bus tog täten och rullade ut på neonslingan i Saxtorp. I början lyckades han att hålla ett någorlunda gubbatempo så att även Elitaren kunde hänga på. Men allt efter and så ökade tempot vilket medförde att Bosse Bus med jämna mellanrum fick vänta in de övriga tre. Regnet övergick allt mer i snör. Flingorna blev större och större. Till slut så blev snön liggande och det blev vitare och vitare på marken. Bose Bus lämnade ett vinglande cykelspår efter sig. Nu var det svårt för honom att försöka villa bort de andra tre kompisarna. Det var ju  bara att följa spåren i snön.

När varvet på slingan var avverkat så stannade man till för Elitkakspaus. Mumsande på godsakerna och lite allmänt cykelsnack. Efter denna pausen så bestämde man sig för at runda av. Fukten gick genom alla hightech materila och tog med sig den isande kylan in i de lagerna som skulle hålla värmen. Det var kallt så att man skakade. Piruetten och Elitaren satt kurs mot Väandalen och sedan vidare via Davislidsväge för att ta stigen förbi Paintballbanan.

Hemma igen efter  en timme och tre kvart så var det skönt att hoppa in i en varm dusch. Det kroppstemperarade vattnet brände på händer och fötter (ja och  på den kalla magen förstås).

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt på Fotbollsgofens parkering. Välkomna

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbart och Bosse Bus vid starten. Kolla in
snöflingorna som sedan, allt efter hand blev fler och
större.


Elitkakspaus vid infrarten till neonrosa slinga.