Chateau Bus & Sundvik på en och samma dag!

Söndag 5 juni: Idag var det lite svalare, knappa 20 grader när Elitaren rullade hemifrån in om till Piruetten för att fånga upp honom. En peerfekt temperatur att cykla i. Så pass varmt att det gick att köra i kort kostym utan att riskera att frysa eller för den delen svettas ihjäl. Men dessa fina förutsättningar rubbade inte Piruetten. Han bara skakade på huvudet där han stod i sina boxerkalsonger och petade bort lite av frukostmackan med tungan. Nej, han skulle inte cykla idag. Han hade kört MTB Ringsjön igår så idag skulle han ta det lugnt och löga sig. Så det var till att rulla vidare i sin ensamhet för Elitaren.

I Saxtorp var det väldigt öde. Mini rullade ut ur ett buskage på sin MTB. Ett par minuter i tio och bara två cykelsugna. En på MTB och en på racer… Vadan detta? Man väntade och småpratade under tiden, men inga fler kom. Så man vinkade hej då till varandra och rullade iväg på var sitt håll. Elitaren ut och upp mot Saxtorpsrondelen. Då kom det en lång och smal cyklist med en Pinocciocykeltröja i mötande. Det var Bosse Bus! Elitaren gjorde en 180-gradare och återvände till Fotbollsgolfens parkering. Där stod då Bosse Bus och pratade med Mini. Det var inte illa. I och med Bosse Bus kom så utökades träningsgänget med 50%!

Så blev det att vinka av Mini igen innan de båda gubbarna rullade iväg. Först söderut och sedan Stora Byvägen till Barsebäcksvägen och vidare på cykelbanan till Landskrona. Siktet var inställt mot Glumslöv. In igenom Landskrona och så ut mot Glumslöv. Här gjorde man en liten avstickare in för att kolla på Bosse Bus nyinköpta chateau. Till våren så skall han flyta in i denna enplanskåk som nyligen inköpts. Kaffegöksavstånd till Kålle, Kicken mfl. I området runt omkring var det många LCK:are som bor. Stadsdelen kommer väl att kallas för cykelstaden eller något sådant…

När dena prydliga och fräscha boning var okulärbesiktigad från alla håll på utsidan, så fortsatte man mot Glumslöv. Uppför Glumslövsbacken. Beroende på hur man trycker på så kan man få olika pulsresultat. Elitaren tappade talförmågan medan Bosse Bus fortsatte att prata obehindrat. Olika fysisk status kallas det fenomenet. Uppe för Glumslövsbacken så är det svårt att undvika frestelsen att köra ner till Ålabodarena och sedan via Sundvik upp igen. I lagom snacketempo rullade man på. En lång och härlig utförslöpa ut mot havet och ner till Ålabodarna. Sedan en tur längs stranden bort till Sundvik. Sedan var det till att hitta så många kuggar man kunde bak och så få som möjligt fram. Denna  backe är en tuff en rackare. Även om den branta delen bara är några hundra meter så fortsätter motlutet länge och om än inte lika brant. Pulsen går upp snabbt i backen och sedan gör motlutet att man inte sänker pulsen så lätt igen. När man var uppe vid mötesplatsen med bänken så stannade man till för en Elikakspaus. Det behövdes fyllas på lite i depåerna.

Sedan var det till att börja rulla hemåt så smått. Kvisttofta och förbi Tomatens hus för at fortätta till Härslöv och sedan Vadensjö. Här hoppade Bosse Bus av vid sitt befintliga chateau. Nu hade han hela eftermiddagen på sig att sortera och gallra i ladorna så det blev mindre i flyttlådorna till våren. Elitaren fortsatte och blev alldeles strax efteråt ikappkörd av en solocyklist. Man sällskapade halvvägs uppför Rönneberga, sedan skulle Elitaren svänga av mot Asmundtorp och hemåt. En go utförsåkning mot vinden ner til Asmundtorp. Sedan via Hälarp-Saxtorp till Hofterup.

Nästa träning på tisdag. Samling kl 18.00 vid St1 Macken i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

 


Mini & Bosse Bus vid samlingen.


Bosse Bus sträcker ut i Sundviksbacken.


Lite nytt resesällskap under hemvägen.

 
Tre otäcka incidenter på en timme!

Torsdag 2 juni: Äntligen dags att cykla igen. Ett par veckor med besvärlig astma hade avhållit Elitaren från att cykla. Men nu verkade det kunna lossna så det var dags för ett försök. Riktig sommar. Det var nästan 30 grader varmt när Elitaren anträdde färden till Saxtorp. Men det behövdes inte många tramptag på Grand Prixvägen förrän första incidenten inträffade. Vi ridhuset ungefär så blev han omkörd av en nercabad BMW Z3, silverfärgad med Registreringsnumer RRK007. Bilen ägs av Patrik Nannfors i Ålstorp.Trots det var helt fritt så körde han så nära att att vinddraget från bilen känder på Elitaren vänstra ben. Detta trots att han säkert inte körde snabbare än 50 och Elitaren höll 30. Är det någon som känner Patrik så berätta då för honom att det kunde blivit fula repor och bucklor i hans fina bil idag. Blodstänk kan man ju lätt tvätta bort…

En stund senare så var det en Volvolastbil med reg nr OOT440 som gjorde precis detsamma. Bilen ägs av Tobias Vegehall i Annelöv. Är det någon som känner Tobias så berätta att idag var det nära lastbilen blev förvandlad till köttkvarn. Riktigt otäckt. Det var bara centimetrar från. Det blir ett stort sug när en så stor bil kommer. En cykel är vindkänslig. En till två centimetrar ifrån en otäck olycka!

I Saxtorp var det fridfullare. Tre Cyklofånar var på plats. White Lady, Mini och Kakmonstret. Den sistnämnde på racer de båda andra på MTB. Allt efter hand så droppade det in allt fler cykelsugna. Röde Baronen, Schnurrbart, Punkan, Kicken, Bosse Bus och några till. Det blev precis jämt sex vardera på MTB respektive racer. MTB gänget rullade ut i skogen medan racergänget diskuterade vilken tur man skulle ta. Vinden var ganska frisk från ost. Så förslaget blev att köra österut. Getinge vid Gårdstånga var Elitarens förslag. Men då knorrade Bosse Bus att det blev för långt. Har Bosse Bus månne gått med i Kickens kortbanekommitté? Till slut blev det en kompromiss. Delar av Getingerundan men man kapade av biten från Krutmöllan och dit.

Så rullade man iväg med Bosse Bus i spets. Dösjebro första anhalt. Elitaren valde att lägga sig på rulle och inte delta i dragande, så de andra fem skiftades om att ta den jobbiga motvinden. I Dösjan så vände man mot Dagstorp-Södervidinge-St. Harrie- Krutmöllan. Det rullade på bra i motvinden. Sedan var det nerför mot Kävlingeåns dalgång. Bara synd att det är så förbenat dålig beläggning där. Det hoppar och skakar så att man riskerar både att plomber skall ramla ur tänderna såväl som hjärnskakning. Som tut var klarade sig alla utan men av denna turen. Sedan bär det uppför igen i en seg backe.

Nu var det vidare mot Stångby för att sedan ta sig vidare till Vallkärra för att ansluta på hemvägen av Getingerundan som då går över Stävie. Här blev det en tredje incident. En blå Volvo 945 körde om på bara en till två decimeters avstånd från de sex cyklisterna. Bilen har regnr BKF051 och ägs av Gert Ove Mattias Bertilsson i Lund. Detta förfarande helt i onödan eftersom vägen var fri och han hade ett par meter väg till godo på sin vänstersida. Någon som känner honom så berätta gärna hur hans bil användes idag.

När förskräckelsen lagt sig så fortsatte man till Vallkärra och vidare mot Stävie. Men nu började det bli dags att fylla på depåerna. Man stannade till vid en ligusterhäck för Elitkakspaus. Det mumsades och pratades. Trevliga pauser det där. Lite fika och låta rumpan svalna lite. Och så är där ju alltid något lite man kan ljuga om. Kakmonstret gick loss ordentligt på Elitkakorna och rekvirerade ytterligare en. Han hade bränt så mycket idag så han behövde komplettera. Så var det dags igen att swinga benet över ramen och rulla iväg. Medvind hem nu. Stävie och sedan mot Borgeby Slott för att ta cykelvägen norrut. I backen upp från ån så jagades Kakmonstret fram  för att dra. Man påpekade att han fått dubbel dos Elitkaka så han borde ha bra med kraft i backen! Jodå det hade han…

Sedan var det bara den sista biten kvar. I Hofterup så svängde Kakmonstret och Elitren av medan de övriga fyra fortsatte norrut mot Häljarp/Landskrona/Vadensjö.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering. MTB eller Racer. Valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

 


Kakmonstret, Mini & White Lady var först på plats .


Elitkaspaus i Vallkärra vid ligusterhäcken.


Nu är det fullt drag hemåt Bosse Bus och kakmonstret i spets.