Inte lätt i skogen utan sko-gen!

Torsdag 25 februari. Ännu en härlig tidig vårdag. Jodå, det har rapporterats metrologisk vår, dvs att dygnsmedeltemperaturen är över noll grader. Så nu har vi en härlig vår framför oss med allt mer dagsljus och sakta stigande temperaturer. Härligt! Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Det var inte så mycket trafik. Den lilla trafiken där var visade exemplarisk hänsyn till cyklist. De allra flesta gick över på motsatt körbana och lämnade därmed den rekommenderade en-och-halva metern till cyklisten. Kanon, jätetack! Men så kom Volvo V40:an med registreringsnummer EBC977. Ett möte var å gång så förare tryckte på gasen och ordentligt och passerade Elitaren i en fart som vida översteg le lagstadgade femtio km/h. Dessutom väldigt nära och att han skar in precis framför styret för att undvika frontalkrock med mötande bil.. Bilen tillhör Kent Evert Persson i Kågeröd. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes ikväll. Det hade kunnat bli både plåtskador och blodstänk på den.

Väl i Saxtorp utan några fler incidenter. Tänk vad härligt. Några minuter i sex på kvällen och det är fortfarande inte riktigt mört. Bara den upplevelsen ger liv och lust i kroppen. Ingen där ännu så Elitaren rullade runt en runda i Fotbollsgolfdungen. När han kom tillbaka så stod Bosse Bus bil parkerad och Daniel kom vinglande. Man rullade ut på Asfaltvägen in mot skogen för att hålla värmen i väntan att fler skulle komma. Så mötte man Mini som kom mötande. Tillbaka igen mot parkeringen. Så dök Samuel och Schnurrbart upp. Men snart kom Samuel på att han glömt sina cykelskor hemma… Då var det bara att åka hem igen. Elitaren skickade några uppmuntrande ord till honom: Att han måste odla sin sko-gen när han skall ut i skogen. Ja, ja, och de var ändå inte en av de sämre lustigheterna han kan komma dragandes med…

Nu blev det som vanligt fart på den otålige Bosse Bus. Han drog iväg med Mini och Daniel bakefter. Elitaren rullade iväg med Schnurrbart på rullen. Direkt drog första gänget iväg. Elitaren genade och tog en lite kortare väg. Man kom nästan i kapp. Men resultatet blev öga mot öga för att Bosse Bus visade ner på samma stig som de kom upp. Schnurrbart och Elitaren rullade på mot neonslingan. Efter ett litet tag så var trion ikapp dem och låg där och bufflade. Strax efter loopen så blev det bred stig och då swischade det till och tre cyklister körde förbi med Bosse Bus i täten. Fullt ös medvetslös. Omkörningen skedde strax innan slingan går snett vänster. Men detta missades och man kom av slingan. Men det är bara att trampa på. Förr eller senare är man på igen. Så även denna gång. Men då var en stor del av slingan fimpad och strax var man uppe vid dagiset. Sedan Schnurrbart och Elitaren fått in tummen i spåret på neonrosa igen så släppte man inte greppet. Länge bort skymtade de andras lampor men de lyckade sinte komma ikapp gänget som kunde leta sig fram på slingan.

När slingan var till ända så stannade duon för en liten snack och Elitkakspaus innan man åter gav sig ut på slingan. Denna gången skulle man köra hela slingan! Efter bara några hundra meter så stod där några cyklister. Jodå de var de tre kompisarna som nu blivit utökade med Lefty och White Lady. Men de skulle nu dra sig över mot Järavallen kör att köra där en runda. Dock inte på rosa utan på andra stigar. Men Schnurrbart och Elitaren höll kvar vid sin plan och drog en hel runda på neonrosa. Alla delarna avverkades snyggt och prydligt. Framme vid Stora Byvägen igen så avnjöt man ytterligare en Elitkaka innan man skiljdes åt och cyklade hem var och en till sig.

Nästa träning på söndag. Kl 10.00 startar vi från Fotbollsgolfens parkering som vanligt och rullar ut i skogen på MTB. Alla som gillar att cykla och har ett gott humör är välkomna att hänga på. Det krävs inget medlemskap!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det blir bara ljusare och ljusare vid starten. Härligt!


Schnurrbart passade på att kika lite på Bosse Bus
framifrån. När starten har gått så är det möjligen
ryggtavlan han visar om han ä så pass nära...


Mini med de nyhittade kompisarna Whute Lady och
Lefty bakom sig. .


 
White Lady pumpade så det rök!

Söndag 21 februari. Så skönt. Solen lyste från en blå himmel. Fjärran var det ruskväder som annars rått de senaste dagarna. Ut och hämta cykeln och snabbt montera av hjulen med dubbdäck för att sätta på det vanliga hjulparet. Sedan var det till att rulla ner om Piruetten som stod klar i sitt förråd. Tillsammans rullade man så iväg norrut mot Saxtorp. Men man hann inte långt förrän en BMW 528 med registreringsnummer UDS350 körde förbi. Trots att det bara var två cyklister och BMW’n så kunde han inte lämna plats. Någon ynka centimeter från Piruetten passerade han. Det var nära att det blev en olycka. Det är bisarrt vad vissa människor kan riskera bara för att de är på dåligt humör(?). Riskera andra människors liv och hälsa helt i onödan. Dessutom kunde föraren fått bucklor och repor i lyxåket. Bilen tillhör Ulf Rasmusson i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta för honom hur hans bil användes idag och hur nära det var att han fick bucklor, repor och blodstänk på den!

Som tur var så gick resterande färd till Saxtorp utan incidenter. Övriga bilar betedde sig fint och lämnade god plats åt de båda cyklisterna. I Saxtorp su rullade det in den ena cyklisten efter den andra. Schnurrbart, Lile Skutt, Peak, Löpar’n, Tränar’n, Mini, White Lady, Bokis, Bosse Bus, Lefty och flera andra. Sexton stycken kunde räknas in vid start. Snabbisarna pep iväg och lmnade gubarna att köra i sitt tempo. Bokis, Schnurrbart, Anders och Elitaren utgjorde den grupen som inte stressar i skogen. Ut på den neonfärgade slingan i Saxtorp. Vid Loopen så mötte man alla de snabba. Då var de den biten före alltså. Det var bara att kasta sig ur spår så man inte fick några däckspår på ryggen eller magen.. Sedan lägrade sig det fridfulla lugnet igen. Vidare runt hela varvet utan några missöden.

Då var det dags att rulla över mot Järavallen. Vid passagen ut mot Välandalen såg man plötsligt hela snabbgänget. Vadan detta? Hade de inte kommit längre? Det visade sig att det var en bakhjulspunktering som gjorde att de hade stannat. Tränar’n hjälpte till att få på däcket sedan plockades kolsyrepatroner fram för att fylla däcket. Men hur fungerade den? Sakall ni inte låna en pump, undrade Elitaren. Nej, jag måste prova hur det fungerar blev svaret. White Lady hjälpte til. Det pös, rök och bilades is. Lite tryck blev det i däcket. Jag kan erbjuda en Biltemapump? undrade Schnurrbart. Men icke. White lady plockade fram sin kolsyrepatron och då började det pysa, ryka och väsnas igen. Jodå lite tryck till blev det i däcket, men inte tillräckligt. Då plockade Tränar’n fram sin pump. Sedan fungerade det not. Men gubbagänget väntade inte på att detta skulle bli klart. Den punkan hade väl kostat en halvtimme och två kolsyrepatroner utan att fungerade för den skull.

Ut över Välanbäcken, över ängarna och in på endurospåret för att sedan skifta över till rosa slingan. Det var rejält kletigt på sina ställen. Att vrida på styret blev ofta en rekommendation som inte maed så stor säkerhet hade någon riktig effekt. Uj vad det är filkigt, sa Bokis (filkigt= skånskt uttryck för smort, kletigt). Man trampade på och tog sig runt resterande del av rosa slingan. Lagom till man kom ut på parkeringen så kom snabbisarna som då hade halverats.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. med start från Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. (Eventuellt så blir det backträning på tisdag i Rönneberga. Mer info om denna av Hillis eller White Lady).

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Vissa cyklister vet vart de hör hemma och hoppar
självmant i containern...


White Lady "pumpar" däck så det pyser, ryker och
väsnas, dock utan att lyckas fullt ut...


Elitkakspaus strax innan Endurospåret börjar.


 
Lefty hade PMS!

Torsdag 18 februari. Plingelidong sa det från dörrklockan när Elitaren höll på att ta på sig cykelskorna. Tjingeling, sa en brett leende Bokis. Nej han skulle inte med och cykla idag. Han hade provat men det gick inte att ta i. Han hade kommit i en rävsax med cykeln. En liten nättt vurpa, inget konstigt med den i sig. Men styret hade vänt om och han hade klämt låret mellan styret och ramen. Med sin egen tyngd som kraft hade detta orsakat en lårkaka. Det gick att rulla lite försiktigt på asfalten, men inga möjligheter att ta i. Bokis hade rullat förbi för att meddela att det inte fungerade idag, men skulle försöka på söndag.

Medan Bokis rullade ner för att ta sig hem till Dösjan via Lyckorna i V. Karaby, så rullade Elitren mot Saxtorp. Det var ett riktigt kalasväder. Ingen vind och runt nollan. Dessutom är det ju inte riktigt mörkt förrän efter 18.00! Strax efter Furuhillsvägen var det en stor skåpbil som gjorde en ansats att köra om, trots det kom möte. Men när den hade sin front i höjd med Elitarens vänsterfot så tog det sunda omdömet över hos föraren som avbröt omkörningen och väntade de fyra till fem sekunderna tills det var fri väg att köra om. Lunds Bleck- & Plåtslageri stod det på skåpbilen när den körde om för att alldeles strax svänga in på Affärsvägen. I övrigt var det inga fler incidenter.

I Saxtorp så rullade det in den ene efter den andre. Tiotalet cykelsugna kunde räknas in. White Lady, Lefty, Tränar’n, Snabbe-Rasmus,  Bosse Bus, Mini, Samuel m fl. Bosse Bus tog kommandot. Snabbe-Rasmus var lite justerad efter att han härom veckan blev påkörd av en linjebuss i Landskrona när han var ute och klämde en runda på rullskidor. Bosse Bus lovade att ta det lugnt. Det är han ju duktig på att lova…

Några snirklingar i Fotbollsgofskogen innan man rullade ut på Saxtorpsslingan. Det tog inte många tramptag där innan Bosse Bus hade lämnat den markerade slingan och var ute på en egen hitte-på-runda. Men som vanligt är det omöjligt att hålla sig borta från den markerade slingan. Förr eller senare så är man på den igen, för att tappa bort den för att komma in på den igen. Det blev alltså en del nygamla upptäckter/bekantskaper när det irrades runt i skogen. Snabbe-Rasmus skickade långt fram i klungan för att han lättare skulle kunna hänga med. Ju längre bak man ligger ju jobbigare blir det då det blir mycket ryckigare längre bak. Detta på grund av den sk gummibandseffekten. Lugnt var kanske tempot för Bosse Bus. Men gång efter annan fick han stanna för att vänta in resterande av klungan.

Så var det dags att ta sig över till Järavallen. Nu blev Mr Bus riktigt yster och tryckte på. Några hängde på medan andra var mer solidariska med Snabbe-Rasmus. Ju närmre Järavallen man kom ju snabbare gick det, kändes det som. Väl där så berättade Snabbe-Rasmus att han vände hemåt. Hans axel pallade inte mer. Bosse Bus gjorde honom följe då hans lampa hade börjat varsla om att det var på upphällnigen med laddningen. Samuel blev hämtad av sin pappa i vanlig ordning.

Resterande gäng gav sig ut på rosa slingan. Elitaren sist och snart var han mol allena. Det tog inte många tramptag förrän han var ordentligt akterseglad. Rosa slingan är teknisk och ganska jobbig. Speciellt när det är mörkt. Ville då inte gubben ta någon större risk med att vurpa och slå sig så var det bara att håla igen lite på tempot. Ja dessutom hade tempot innan varit högt, så pulsträningen var avklarad för dagen. När man korsar gula slingan så stod de snabbe och väntade in Elitaren. Strax innan han var framme så drog de iväg igen. Elitaren tog den gula slingan och gick på rosa igen strax innan man kommer till Mördarbacken. På så sätt så kortades slingan lite och de jobbiga uppfarterna över åsen kapades bort.

I sitt mysiga gubbatempo rullade Elitaren på. När han närmade sig Litorinavallen så kunde han skönja några cykelljus som nalkades. Jodå det var kompisarna. Strax innan parkeringen fick han gå till sidan för att släppa förbi de stressade. Ute på parkeringen så var det dags för Elitkakspaus. Lefty plirade med ögonen och fick ett saligt leende på läpparna när han fick se Elitkakan. Den behöver jag, sa han. Ja va f-n är det med dig idag, sa White lady. Har du PMS? PMS? Frågade Lefty förvånat. Ja, har man PMS så har man en förbannat dålig balans, precis som du idag, förklarade White Lady. Därefter åt alla sin Elitkaka under tystnad…

Nästa träning på söndag. Samling kl 10.00 vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bosse Bus och Mini vid samlingen i Saxtorp.


Fullt ös medvetslös på Kaninstigen.


Lefty försöker bota sin PMS med Elitkaka.


 
Bokis fick på Fusk-Pälsen!

Söndag 14 februari. Alla hjärtans dag. En dag som är som gjord för träning. Skall man håla hjärtat igång så är det ju träning som gäller. Ett tiotal träningssugna dök upp i Saxtorp. Röde baronen, Lefty, Bosse Bus, Kicken(!), Bokis Lille Skutt, Elitaren, Samuel, Anders och några till. Eftersom ryktet om att det skulle vara många orienterare i Saxtorpsskogen så hade White Lady kommenderat sina styrkor till Genarp. Nu i skrivandets stund så vet vi inte hur många de var.

Det blev överläggning om man skulle direkt över till Järavallen eller om man skulle ta en sväng i Saxtorpsskogen först där det var orientering på gång. – Är det i Saxtorpsskogen som det är orientering, då har jag missuppfattat det för jag trodde det var på Järavallen, sa Röde Baronen. – Det förvånar oss inte, replikerade Elitaren. Visst är det så att mobbing är en underskattad umgängesform!

Två grupper från start. Lille Skutt tog hand om Illergruppen, de som har så förtvivlat bråttom medan Bosse Bus sällade sig till gubbagruppen och lovade att leda i gubbatempo. Ut på stigarna  vid Fotbollsgolfen och vidare ut mot rosa Saxtorpsslingan. Det tog inte många tramptag innan man mötte första orienteraren. Sedan, oj, oj, oj, de anföll i flock. Vart var man. I skogen eller i Stockholms tunnelbana i rusningstrafik? Det kryllade av orienterare över allt. Det blev en kort runda i Saxtorp. Första och sista snutten av slingan avverkades. Man fortsatte rakt fram istället för att göra loopen så man kom in på slutspurten på Saxtorpsslingan. Över Stora Byvägen och vidare mot Välandalen. Efter spången där så stannade man till för att vänta in alla. Alla kom ifatt utom Röde baronen. – Han stannade för att slå en sjua, berättade Anders. Alla stod kvar och väntade en stund, c:a fem minuter. Röde Baronen har ju blivit lite äldre han också så det tog hänsyn till att han också kommit in i långsampinkaråldern. När de fem minuterna gått så sa Anders – Han kanske skulle lägga tvåan också! Detta blev på något vis en signal för att börja rulla igen. Röde Baronen har ju varit med många gånger så han hittar ju till Järavallen.

Rakt över asfaltvägen och vidare ut förbi bommen ledde Bosse Bus gänget. Vidare ut för att sedan attackera utfyllnadsbacken som ligger längst söderut. Den backen kräver sitt. Här blev det spridning. Några klarade hla stigningen andra nästan och så de som i ett ganska tidigt skede fick börja gå uppför. När alla var samlade så fortsatte man längs endurospåret ner i mossen som var halvtinad och därmed riktigt seg, kletig och god att köra i. En styrketräning både för ben och psyke! När mossen var avverkad så var det rakt över ängarna mot gångbron för att sedan fortsätta till rosa slingans start.

En lite paus och lägga upp taktiken. Kicken skickades fram för att visa vägen. Det krävdes lite övertalning och påtryckning innan han gav med sig och rullade iväg. Det gick bra för Kicken, ända tills han kom till dödsstupet. Då fegade han ur och undvek detta. Fusk! Roades det i leden. Kicken  skulle få på pälsen för detta fuskande. Alltså fick han på Fusk-Pälsen!

Med genansens rodnad på kinderna fortsatte Kicken. Alla andra i ett pärlband efter. När man närmade sig motorvägen så kunde man höra en våryster Talgoxe försöka överrösta trafikbruset med sitt glada: sit-sit-si-tu! Jovisst är våren i antågande! Detta även om det kommit tio cm snö igår. Mycket var dock borttöat till idag. När man passerade över gula slingan så stannade man till för Elitkakspaus. Det behövs lite energitillskott när banorna är så sugande som idag. Anders som körde rosa slingan för andra gången i sitt liv tyckte att det var svårare och tyngre än förra gången när det var lerigt och blött. Jodå, det kändes i låren.

Styrkta av den nyinmundigade energin så fortsatte man. Strax skulle man få kämpa med turerna upp oh ner för den lilla åsen. Inte utan att pulsen kommer upp vi dessa backintervaller. När den sista av dessa sugande backar är avverkat så rular man åter över gula slingan och går in på slutspurten på rosa. Strax är man vid golfbanan som man följer österut till man kommer till fårhagen vid litorinavallen. Nu är det inte långt kvar till mål. Här var Bois långt efter. Han hade nämligen drabbats av en elak smygpunka. Men assistens i form av pumphjälp fick han och kunde rulla vidare. Efter gångbron så var det dags igen att pusta i lite luft. Vidare iväg igen. Bosse Bus hade rullat i förväg för att hämta bilen och ge Bokis skjuts hem. Vid Brukshundklubben så var det dags igen att fylla på luft. Elitaren assisterade med pump och pumpning. Nu var det inte långt kvar tills man kom ut på asfalten. Elitaren vek av och tog sig hem via mossen och Paintbalbanan medan de övriga lotsade Bokis mot asfalten och skjutsen hem.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bokis & Lille Skutt anlände tillsammans!


En lång radda cyklister vid korsandet av Stora Byvägen
på väg mot Järavallen.


Bosse Bus hjälper Bokis att pumpa bakdäcket.


 
Oh, vad uggly i skogen!

Torsdag 11 februari. Så var det torsdag igen och äntligen dags att cykla. Regnandet och blåsandet från tidigare i veckan hade avvecklat sig själv. Svalare men i stort sett vindstilla och samtidigt bra upptorkat efter regnet. Härligt! Det var bara att grensla Meridan och rulla till Saxtorp.  När Elitren svängde in där så var det fortfarande inte helt mörkt. Det sista av solnedgången kunde man skönja ovan trädtopparna i skogen. Detta måste förevigas, tänkte Elitaren och klämde en bild. På Fotbollsgolfens parkering väntade Bosse Bus och Sara. Sara har varit med tidigare, men då som starter i några lopp. Nu var det alltså dags för henne att vara med själv också. Hon har tidigare varit aktiv cyklist men haft en lucka under ett antal år.

Schnurrbart rullade in liksom White Lady och Tränar’n. Hillis och någon till. Nästan tiotalet cykelsugna kunde man räkna in denna dag. Precis när man skulle rulla iväg så kom Samuel med den gröna övningkörskylten där bak tillsammans med cykeln. Pappa fick vackert hålla sig på passagerarsidan. Det blev en stund s väntan till medan Samuel gjorde sig och cykeln i ordning. Sedan var det dags att rulla iväg. Snabbisarna skulle sticka ut direkt till rosa slingan på Järavallen. Men gubbarna dvs Schnurrbart och Elitaren avsåg att håla sig i Saxtorpsskogen. Här hängde även Sara på. Illrarna drog iväg som en avlöning medan mystrion rullade lite mysigare, helt enkelt.

In på rosa Saxtorpsslingan i lagom fart. Sara hade bara vanligt cykellyse så hon hade inte samma koll på omgivningen som de båda gubbarna. Men så grupperade man om så att Schnurrbart lade sig sist och Sara emellan och Elitaren först. På så sätt fick hon lite mer ljus då hon kunde dra nytta av Schnurrbarts ljuskägla också. Man rullade runt på stigarna. Halkade på några rötter, vilket hör till. Men inga incidenter inträffade. När man var uppe vid dagiset så tackade Sara för sig. Det var lagom början nu vid come-backen. Innan hon rullade hemmåt så lovade hon att återkomma vid nästa träning.

Så var det bara de två gråhåriga gubbarna kvar. Ja, gråhåriga och gråhåriga… Schnurrbart har ju grått hår, men den andre har inte så mycket hår att man kan skönja hårfärgen… Man trampade på medan man pratade bilbygge och Schnurrbart berättade att han hade byggt en Beach Buggy på den tiden det begav sig. Men nu var det inte så mycket bevänt med mekande och byggande. Spänna en eker på sin Chresent Compact moppe eller till och med jacka kolven om han var riktigt på hugget. I övrigt fick Harrys Bil & Motor sköta allt annat där man blev skitig under naglarna.

Det var uppslukande diskussioner så man körde fel ett par gånger. Bara för att man inte var alert och höll ögonen öppna efter slingans märkning. Men med några lappkast så var man på igen och kunde fortsätta. Framme vid Stora Byvägen så stannade man för Elitkakspaus. Här bestämde man sig för att detta fick räcka för kvällen. Temperaturen hade börjat sjunka ännu mer. Andedräkten bildade stora vita moln vid utandning. Kvicksilvret låg nog på nollan.

På väg hemåt via Välandalen hörde Elitaren ugglan ett par gånger. Tänk dagtid så kvittrar fåglarna allt mer. På nätterna hoar ugglan! Vid ett par tillfällen så har en uggla svischat över Elitarens huvud när jhan passerat Paintballanläggningen. Nu fick han höra den. Inte nog med det när han nästan var i Hofterup så hördes en uggla till!

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Den ljusnande framtid är vår. Titta, det finns lite
dagslus kl 18.00 på kvällen!


Schnurrbart kalasar på Elitkaka!


 
Nu är det vår när vårlökskrokuscyklister dyker upp!

Söndag 7 februari. Nu är det ju nästan vår i luften. Solen står högt och lyser med sitt arma ansikte. Fåglarna börjar kvittra. Talgoxen har hörts de senaste dagarna, så även dag. Mannen med läderveken hade lovar åta (8) grader idag. Ett löfte som han infriade också. Inte illa. En ort runda hem om till Piruetten som nästan var helt klar när Elitaren rulade in på den grusknastrande gårdsplanen. Nu måste det vara vår på riktigt när den annars så frusne Piruetten vågar sig på att cykla ut. Tillsammans så rullade man längs Grand Prixvägen mot Saxtrop. Vid Ekorrvägen så kom det en kille utrullande på racer och vände söderut. Hej, Hej The Squirrel! En gammal bekanting ju. Det var ett par år sedan han senast synts till. Men idag dö han upp bland några andra vårprimörer.

I Saxtorp så stod Bosse Bus Bil och Kicken stod lutad mot ett antal lastpallar och stretchade sina lårmuskler. Detta är ett vårtecken. Att få se Kicken cylka ute i början av februari, ja då måste det vara vår. Piruetten, Kicken, The Squirrel det är inga vanliga lökar. De måste vara riktiga vårlökar som krokusar eller så!

Allt efter hand så rullade det in allt fler cykelsugna. White Lady, Löpar’n, Tränarn, Lille Skutt, Femman, Mini, Bokis, Snurrbart mfl, mfl. White Lady försökte få tl en Barsebäcksrunda men blev överröstad av alla burop. Det var inte många som var sugna på det. Diskussionerna fortsatte om vilken runda man skulle ta. Gubbagänget tröttnade på denna diskussion och rullade iväg för att få upp värmen istället för att stå och frysa. Detta fick alla att hänga på. Elitaren i spets och tjugo cyklister följande efter i en lång svans.

I ett lagom gubbatempo rullade man iväg ut på Stora Byvägen för att sedan rulla in på slingan som slingrar sig igenom Saxtorpsskogen. Det var ovanligt många som var ute i skogen denna dag. I Saxtorp var det överväldigande del hundägare som var ute och rastade sina fyrfotingar. Man rullade på genom skogen för att efter ett avverkat varv ta sig över Stora Byvägen och ut mt Järavallen. Precis när man skule korsa Stora Byvägen så kom det en cyklist på racer. Ett glatt hej, hej och ett leende hälsades denne ensamme landsvägsriddare. Svaret, en föraktande blick och inte ett ljud. Så tråkigt när folk inte j´kan hälsa och visa lite artighet och glädje. Vi har ju samma intresse, cykling, så därför borde det inte vara så svårt att hälsa. Se så trevligt vi har det i Cyklofånarna. Vi har ett åldersspann mellan ungefär åtta och åttio år (8-80)! Alla pratar med varandra, skojar, väntar utmanar, ja en riktig gemenskap som värmer långt in i hjärteroten. Det är helt okej att surskankar håller sig utanför denna varma gemenskap. Men alla glada är välkomna in i den!

Nog om detta. Vidare mot Järavallen. Man undvek lerhögarna för de kanske ännu var väl klistriga, Vidare längs stigen på stora sjöns västra sida och sedan över ängarna mot bron för att ta stigen till Parkeringen och rosa slingans start. Här kom Samuel som en pil och drog iväg. Pappa stod säkert och väntade på parkeringen. Ett kort stopp och samling innan de mest otåliga stack iväg. En efter en hängde sedan folk på tills det var fyra cyklister kvar.Bokis, Schnurrbart, Kicken och Elitaren. Det var ett tag sedan gubbarna hade kört rosa från början, men idag så var det dags igen. Elitaren först i spåret tätt följd av de andra tre. Man trixade sig igenom allt och trampade vidare tills man skule korsa gula slingan första gången. Här stannade man till för Elitkaspaus och ett litet rådslag. Man beslöt sig för att följa gula slingan tills nästa passage för rosa slingan och gå oå där igen. Detta blir strax innan Mördarbacken.

Så blev det. Iväg lite lugnt på gula för att sedan svänga vänster in på rosa igen. Första backen klarades denna gången. Ingen klungvurpa. Nej då. Det rullade på bra och så rullade man på hela slingan ut tills man var åter vid parkeringen. Här valde Kicke och Schnurrbart at ta asfalten hem medan Bokis & Elitaren rullade tillbaka över gångbron och sedan vidare hemåt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Här kan vi bokstavligen se att Kicken pallar att cykla ute
i början av februari!.


Gruppfoto togs vid ängarna bakom Ulmestigs. Bennys ena staketstolpe användes som stativ till kameran!


Elitkakspaus som Kicken aggressivt kastade sig över
och bet en stor tugga av.