Elitgruppen attackerad!

Torsdag 28 april. Aj, aj, aj vilket aprilväder. Regn och skurar om vartannat och en och annan liten solstråle dessemellan… Nu var det torsdag och det var dags för cykling igen. Men hur skulle vädret bli. Blåst och regn är ingen kul kombination om man vill köra racer. En koll på dmi.dk gav att det skulle spricka upp på eftermiddagen men det skulle vara ganska kallt, 0-3 grader enligt Anders Celsius skala på termometern. Det kändes som typiskt MTB-väder. Så fick det bli. När det närmade sig dags att klämma sig i trikåerna så small det till. Åska? Det blev ytterligare en check på dmi.dk. Denna gången radarbilden. Det visade sig att det var lite småskurar som uppstod här och var med en del inslag av åska. Men det var mest lite längre norrut.

När trikåerna var väl utspända över den allt mer växande kalaskulan så grenslades cykeln och rullade hem om till Piruetten. Nej, han skulle äta inte cykla. Så Elitaren fick rulla ensam till Saxtorp. Precis när han rullade in där och såg Röde Baronens bil men ingen Baron, så kom Pia rullande. Som på en given signal så rullade det in allt fler, David, Julius, Bokis, Nesor, Schnurrbart, Mini, Tränar’n, Röde Baronen och några till. Det var lite veligt med gruppindelningen nu när White Lady inte var där. Ingen av grabbarna tog komandot med kaserngårdseregantröst (White Lady, du var saknad!). Men till sist så rullade en snabbgrupp iväg och därefter rullade så smått Elitgruppen med Elitaren i spets följd av Pia, Nesor, Schnurrbart och Bokis. En tur runt på den neonfärgade slingan i Saxtorp stod på menyn.

Hej hopp och ut i skogen. Detta till ett lagom snacketempo. Idag var det så mycket snackande på Pia och Elitaren att självaste Schnurrbart hade svårt att komma in i matchen! Men en och annan stavelse lyckades an ändå att klämma in, fattas bara… Efter ett tag så var Bokis borttappad och man stannade till. Strax dök denne gråklädde stålgentleman upp. Det var tungt idag, berättade han. Det brände i luftrören och benen var stumma. Kör ni så kör jag för mig själv sa han. Man kom överens om att göra så, men när man kommit varvet runt så skulle man vända och köra slingan i ”bakvänt” varv för att möta upp Bokis igen.

Så fortsatte man Halvvägs runt så kom snabbgänget och ville köra om. Med Mini i spets så var det några som susade förbi på ängen efter vändningen uppe vid Ulmestigs. Strax därefter kom de andra som ett jehu. Nesor trampade på och hängde efter. Så fortsatte man hela varvet runt. Strax innan fullbordat varv så fick man stanna för att Pia skulle ta bort en pinne som fastnat. Då kom Bokis och anslöt igen. Stålgentlemannen hade åter fått upp ångan. Ute vid Stora Byvägen igen så var det fikastopp. Elitaren hivade fram påsen med Elitkakor och bjöd laget runt. När det var dags att rulla iväg igen så sa Bokis att han skulle själv köra en liten runda till i Saxtorpsskogen medan de övriga tre drog sig över mot Järavallen och vidare förbi väster om stora sjön och sedan innan man kom till lilla sjön ner i mossen. Den stig som Bosse Bus klämt så många växelöron på. Några kämpiga uppförslut är där innan man åter kommer ut på ängen. Vidare in på endurospåret som går i björket. Ett par varv runt där sedan spåret i baklöpa och ner i mossen igen. Herre min je, motluten blev betydligt tufare på det hållet. Konstigt att man inte känner det när man har dem med sig…? Uppe vid Brukshundklubben så splittade man sig. Var och en hem till sitt. Precis då kom Nesor rullande och var på väg mot bilen som han parkerat i Saxtorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB du (och vädret?) väljer!

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Röde Baronen och Julius på hugget att rulla ut i skogen.


Halva neonvarvet avverkat och snabbgruppen
attackerar bakifrån!


Elitkakaspaus vid Stora Byvägen.

 
Stödhjulen utbytta!

Söndag 24  april. Blå himmel och mycket lite vind. Väderrapporten hade förutspått att det skulle börja med vackert men kyligt väder för att allt efter hand uppåt dagen övergå till riktigt aprilväder. Dvs att alla fyra årstiderna skulle kunna passera inom en timme. Värst av alt där är snöslasket. Men förhoppningsvis så skulle man hinna cykla sin runda innan detta sprakade löst. Örestadsloppet gick idag så där var säkert några som skulle delta där. Kicken skulle vara funktionär och Bosse Bus kommissarie. Så dessa både kunde vi räkna bort direkt. Dessutom var det premiär för X-Cup. Så de ivrigaste MTB:arna kunde också räknas bort. Undran var hur många som skulle dyka upp idag till träningen. Skulle månne Elitaren bli alldeles allena? Schnurrbart hade meddelat via fb att han skulle dra upp täcket över öronen och somna om så han skulle inte dyka upp.

Elitaren rullade hem om Piruetten. Men hans bil var inte dr så Elitaren drog slutsatsen att han hade dragit iväg på X-Cup. En hundraåttiogradersssväng på gårdsplaen och vidare mot Saxtorp. Här var Elitaren i mycket god tid så han tog några varv runt. Ner till Stora Byvägen och upp och sedan till höger occh så förbi Fotbolsgolfens parkering. Vid andra passagen där så hade det samlats trenne cyklister. Pia, Löpar’n och Tränar’n alla tre på MTB. Några minuter senare så dök Punkan upp, på racer! Då slapp Elitaren trampa alldeles ensam idag. Punkan hade lagt stödhjulen och klarade sig nu med endast stödstrumpor! Så dök även Piruetten upp på MTB. Bokis och Ulrika. Alltså fyra på racer och fyra på MTB. MTB-gänget skulle rulla genom skogen och vidare mot Lödde och passa på att kika lite på Örestadsloppet när de passerade Barsebäck. Racergänget tog sig också en sväng förbi för att kolla in loppet. Grand Prixvägen ner till Hofterup och sedan Skönadalsvägen ner till Jouran och höger mot golfbanan. Tanken var att köra mot linjeloppets var. Men där stod Kicken och hojtade va f-n vi hade där att göra och hötte med flaggan. Kvartetten fortsatte oberört ut mot kusten. Framme vid T-korset så kom klungan bakifrån. Alla flyttade sig ur spår och lät klungan susa förbi.

Vidare mot Barsebäcks hamn. Tanken var att ta sig dit och in på cykelbanan innan klungan kom igen. Punkan och Elitaren lyckades med detta, men Ulrika & Bokis som hade tappat rulen blev omkörda av klungan precis innan. Det gick undan i klungan. På några få sekunder sedan var allt över och tyst igen och inte en färgglad cykeltröja i sikte. Nu var det till att sig an Gillhögsbacken och sedan vidare genom Sandskogen till lödde och vidare förbi Pantani och genom Backavägen ut till cykelbanan mot Bjärred. Men vid Borgeby slott så vek man av mot Stävie. Planen var att köra genom  V. Hoby och sedan via Krutmöllan, St. Harrie hem. Men då tornade det upp sig hotfulla nederbördsområden på det hållet. Taktiken lades snabbt om och man fortsatte till Habo Ljung istället. Framme där blev det Elitkakspaus. Några minuters andhämtning oh tillfälle för pulsen att lägga sig lite. Men sedan var det på det igen.. Norrut, hemåt. När Bjäred var avverkat och man närmade sig Borgeby så började et att torna upp sig hotfulla moln. Skulle man klara sig hem? – Vi får väl hoppas att jag klarar mig hem torrskodd i alla fall, sa Elitaren och fick medhåll av Punkan som hade allra längst hem.

Genom Lödde occh så vidare norrrut. Lite spännande, men det såg ut som om man skulle klara sig. Bokis tog av mot V. Karaby och lyckorna medan de övriga tre fortsatte norrut. Åtta hundra meter kvar tills Elitaren var hemma. Då började det att stänka. Så förhoppningen inträffade, nästan. Men å andra sidan var det inte så många droppar som träffade Elitaren innan han var hemma. Den varma duschen innehöll oerhört många fler droppa, varma sådana.

Nästa träning på tisdag. Racer med start från ST1 macken i Landskrona kl 18.00.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Pia, Löpar'n och Tränar'n var de första som dök upp i
Saxtorp.


Racergänget på väg söderut. Elitaren först sedan
Punkan, Ulrika & Bokis.


Klungan i Örestadsloppet!

 
"Rönnebergets" topp!

Torsdag 14 april. Mulet men annars bra väder. Lite vind och inget regn. Det blir racer, tänkte Elitaren. Springaren stallades ut. En flukt på uret visade att det var lite väl tidigt att bege sig till Saxtorp. Detta medförde att det blev en extra runda. Först söderöver mot Lödde. Strax innan ”Rosa huset” blev han omkörd av en svart Mecedesskåpbil. Var där femton cm mellan bilen och cykeln var det allt. Vad värre var att han svängde in tight framför Elitaren och då kom släpet! Det var nära ögat att där uppstod en olycka. Bilen registreringsnummer NXF225 visar att den är Registrerrad på ett företag, Lundannor, Uddeholmsgatan 2, Malmö. Om det är någon som har kontakt med denna firman så berätta gärna om hur bilparken förs fram i trafiken…

Efter en stund hade pulsen lagt sig någorlunda igen och fokus kunde återföras till cyklingen. Direkt efter ”Rosa huset” svängde Elitaren av mot Hofterups kyrka och Barsebäcksby. Hela vägen ut till Barsebäcksvägen som går längs med havet för att ta denna upp till Stora Byvägen och kunna rulla in vid Fotbollsgolfen några minuter i sex. Såhär långt var det bara MTB:are som samlats. Piruetten, Mini, Punkan, Kicken och några till. Någon minut senare så anslöt Johnny och Julius också. Bosse Bus efterfrågades också. Men då berättade kicken att han inte skulle komma till träningen idag även om han kommit hem från träningslägret på Mallorca. Han skulle nämligen cykla hem en trehjuling från Malmö… Det vanliga snabbgänget tog också paus idag. Imorgon skulle de åka till Isaberg för träningsläger. Hur som helst var där åtta hugade MTB:are och så Elitaren på Racer. MTB:arna delade upp sig i två grupper och försvann som en avlöning ut i skogen.

Elitaren rullade iväg i sin ensamhet. Först upp till Häljarp sedan Asmundtorp och så uppför Rönneberga, vidare mot Vadensjö för att sedan svänga ner om Tågarp. Lite backträning på schemat. Först stigningen från Tågarp söderut mot Asmundtorp. Stående med bra tryck i pedalerna så nåddes krönet med mjölksyra i låren. En liten transportsträcka innan det var dag att svänga av mot Rönneberga igen. En backe i två steg. Det är en liten platå lite drygt halvvägs där man kan hämta andan lite innan det är dags att knäcka sista delen av backen.

Uppe på krönet med hög puls var det dags att varva ner lite med en Elitkaka innan det var utförsåkning. Nu satteskosan söderut. Det tornade upp sig mörka moln i väster samtidigt son vinden vänt till västlig också. Skule det driva in regn? Så pigg på att hamna i någon skur var han inte så kursen sattes hemåt via Asmundtorp - Häljarp – Saxtorp – Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, valet är fritt!

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det var bara MTB:are som samlats i Saxtorp...


...och fler blev de till Punkans stora förtjusning...


Elitkakspaus i ensamhet på "Rönnebergets" topp.

 
Munhåleuppevelse i bästa Carl-Janstil!

Söndag 10 april. Mannen med läderveken hade lovat hyggligt fint väder. Molnigt men bara en laber bris. Racerväder alltså! Det var bara att hoppa i trikåerna och grensla titanspringaren. På väg ut ur området så kom Piruetten i sin orange jacka på sin heldämpade Merida. Skogstrolet och landsvägsgentlemannen gjorde sällskap till Saxtorp där det rullade in allt fler cyklister efter hand. Både MTB:are och racercyklister. De flesta på MTB.

Så börjades det fotograferas och intervjuas. Tidningen Hallå! Var på besök för att göra ett reportage om Cyklofånarna. Massor av bilder togs och många frågor ställdes. Det är en kul blandning människor. Just idag var det inte någon av de allra yngsta på plats. Annars spänner åldersspannet från åtta till åttio+! Äldsten, Bokis, var på plats beredd att ta hämnd på torsdagens motiga pass. Denna dag på sin Eddy Merckxspringare.

När intervjuandet och fotograferandet var slutfört så kallade White Lady hop styrkorna med sin kraftfulla stämma. Det delades upp i några olika grupper att köra i skogen medan Elitaren samlade hop landsvägsgänget, Ulrika, Bokis, Schnurrbart och två till. Den lilla vinden som blåste kom från ost så man valde att löra österut. Men först en liten tur norröver för att svänga av mot Kvärlöv-Annelöv-Norrvidinge-Södervidinge-Stora Harrie. I lagom gubbatempo stånkade man på. Även om det inte är så mycket vind så är den märkbar ändå. Inte minst för vinddånet i öronen. Det är ett fasligt dundrande där. Det blir till att införskaffa ett par Nowind eller vad de heter i sommar. Vindbruset gör att man inte kan höra sina egna tankar.

Det fungerade bra för Bokis idag. Lite tungt i motluten, men han hängde på bra. Efter Stora harrie så var det Krutmöllan-Håstad-Örtofta-Viderup och så den goa backen mot Ellinge. Här blev det som vanligt attack i backen. Med puls i topp och mjölkssyra sprutande ur öronen nåddes krönet. Schnurrbart fixade det bra idag. Senast han körde här så vurpade han precis när han svängde av in på vägen. Lömskt nog så hade någon bonde tappat några kilo raps precis i svängen. De svarta kornen syntes inte mot asfalten. Men de fungerade som kullager mot underlaget. Tjong, så låg han och sprattlade i diket. Som tur var gick allt bra. Bra gick det idag också. Alla kom upp helskinnade utan vurpor eller andra incidenter.

Strax innan man kom till plankorsningen med järnvägen så gick bommarna ner. Några minuter senare så dundrade X2000 förbi så att bommarna återigen kunde gå till väders och Cyklofånarna fortsätta. Några hundra meter till så var det dags för fikapaus. Elitkakorna hivades fram och bjöds laget runt. Ulrikas ögon plirade. Hon hade suktat efter dessa godsakerna hela vintern medan hon befann sig i cykelidet. Schnurrbart smackade och rullade runt kakan i munnen för att kunna göra en munhåleupplevlsebeskrivning i bästa Carl-Janstil.

Så var det dags igen att rulla vidare. Nu hemåt med vinden i ryggen. Så myckeet lättre det går i den lätta medvinden. Ner mot Örtofta igen och genom Håstad-Västra Hoby-Kävlinge. Några backar att utmana varandra i längs vägen annars mest behaglig lättcyklad medvind. Genom Kävlinge och ut til ”tungan” som det kallas i folkmun. Här var det vänster i rondellen mot V. Karaby/Dösjebro. Strax innan V. Karaby så ropade Schnurrart att nu var det full rulle. Dags at skrämma upp hastighetsmätaren som står i vägkanten till att visa rött. Hastigheten är fyrtio kilometer i timmen där. För fulla muggar trampade man igenom där. Men stolpen var sten död. Hade någon dragit ur kontakten. Ingen ”trofé” att ta med sig. Men hemma så kunde cykeldatorn avläsas till lite drygt fyrtionio knyck, en liten tröst…

I Dösjebro så vek Bokis av medan övriga fortsatte mot Saxtorp. Elitren var nästa att lämna gånget. Detta gjorde han vid Furuhillsvägen som han tog hem till Hofterup. Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. MTB eller racer, du väljer. Alla välkomna, inget krav på medlemskap. Cykelintresse och glatt humör räcker!

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Tidningen hallå intervjuar Pia till Tess stora förnöjelse!


Asfaltslukarna på väg!


Elitkakspaus utanför Örtofta. Ulrika föser hop pågarna.

 
Schnurrbart allt mindre handikappad!

Torsdag 7 april. Det var hyggligt varmt, runt tio grader, men ett fasligt blåsande. En koll på DMI visade att man nog skulle klara sig utan nederbörd, men blåsa skulle det. Det var inget svårt val att välja MTB. Att ligga och dunka i motvinden i tio graders värme blir ganska kallt. Dessutom dånar det i öronen så att man inte kan höra vad man själv tänker…

Så ut med kolfiberspringaren och upp i sadeln och iväg. Grand Prixvägen till Saxtorp och där vid Fotbollsgolfens parkering var det redan ett antal glada cyklister på plats, Hillis, White lLady, Röde Baronen. Allt efter hand så dök det upp allt fler: Johny, Bokis, Pia, Samuel Schnurrbart mfl, mfl. Till sist var man över tio träningssugna. Hillis var lite orolig i benen. Han hade stämt möte med någon i Lödde Sandskog kl 18.30. En kille som höll på att anlägga en slinga i Sandskogen och han ville ha hjälp att köra upp spåret. När klockan var sju så drog de allra flesta rakaste, snabbaste vägen mot Lödde. Kvar blev Bokis, Pia, Snurrbart och Elitaren som ville köra i skogen.

Elitaren drog iväg tätt fäljd av Pia, Schnurrbart och Bokis. Pia hade precis varit sjuk och ville inte köra för hårt eller länge. Bokis var inte riktigt på topp. Han hade det jobbigt. Efter ett tag så ville han köra själv för det var så tungt idag. Efter en liten stunds diskussion så kom man överens om att han så skulle göra men att de andra tre sedan skulle ta baklöpan på spåret och komma honom till mötes. Så rullade man iväg. Men när man kom upp på Kaninstigen så var Bokis där igen i klungan. Det lättade helt plötsligt berättade han. Nu fick han luft i lungorna igen så då fungerade det. Kanon, det är alltid roligare när man är några som kör tillsammans.

Efter ytterligare en stund så vek Pia av för att köra hem. Hon ville inte busa på för länge och riskera att dra på sig en backlash av halsflussen hon haft. Så de tre vise(?) männen fortsatte varvet runt. Lite attacker i motluten, annars ganska lugnt tempo. Efter fullbordat varv så var det dags att prata lite och hiva fram Elitkakorna. Så smackades det godsaker och ventilerades golf allt efter Schnurrbarts framgångar med sitt gröna kort. Under gårdagen hade han tagit sig ner till hcp 44. Nu är det bara åtta slag kvar till officiell hcp! Fortsättning följer.

Schnurrbart och Elitaren ville över mot Järavallen. Men Bokis tackade för sig. Han skulle rulla lite till i Saxtorp, innan han vända hemåt. Men på söndag skulle han komma igen. Då förhoppningsvis på racer om vädret var bra. De båda andra fortsatte över mot Järavallen via Välandalen. Sedan längs västsidan på stora sjön för att därefter dyka ner i endurospåret som går i mossen och vidare in i björket. Här rulade man ett par varv. När solen började gå ner så att skymningen började göra sig påmind så rundade man av och rullade hem var och en till sig.

Nästa träning på söndag. Samling i Saxtorp kl 10.00. MTB och racer (om vädret är ok). Alla välkomna.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Samling vid Fotbollssgolfens parkering. White Lady
pekar skadeglatt finger åt Pia...


Här rullar Saxtorpsgänget iväg. Elitaren tätt följd av Pia,
Bokis & Schnurrbart.


Bokis hade det jobbigt idag.

 
Nostalgitripp!

Söndag 4 april. Bara lite vind och åtta-nio grader varmt. Nu finns det inga ursäkter längre, Racern skall fram. Schnurbart meddelade via FB att han skulle plocka fram sin Canyonracer. Elitaren hade också sagt att han skulle rulla asfalt. Så ut med Titanspringaren ur förrådet och en snabb runda hem om Piruetten. Men hans bil var inte där så ett lappkast och vidare mot Saxtorp. Där satt Röde Baronen i sin V70 och surfade på mobilen. Men allt efter hand så dök det upp folk. Kicken, kortbanekommittéen ordförande och en inbiten racercyklist kom på MTB? Vadan detta? Begränsad permission visade det sig. Han skule vara hemma allra senast kl 12 annars blev det andra ord och inga visor. Med MTB så kommer han ju inte så långt från hemmet. Lätare att planera in så han slapp spepålen.

Mini, Tränar’n och många fler kom. Ett femtontal på MTB och så tre på racer, Schnurrbart, Bokis och Elitaren. Det skulle samlas ett gäng hs cykelhandlaren i Lödde kl 10.30 för att lära känna varandra. Vinden var sydlig så det var mot. Lämpligt att starta mot Lödde. Schnurrbart och Elitren turades om att dra. Man rullade in på det knastrande gruset hos Cykelhandlaren exakt kl 10.30. En farlig massa folk var redan samlade. Alla åldrar och kön. Här dök även Ulrika upp på sin Nishiki. Vidare så skymtades Pontus, Matti och så Cykelhandlare David själv förstås. Han kom och delade ut energikaka och dito tablett att stoppa i vattenflaskan till ala som kom. Jättehyggligt, ett varmt välkomnande kan man verkligen säga.

Så pratade man om hur man skulle lägga upp turen. Norrut til Saxtorp för att köra runt på den gamla Grand Prixbanan. Ett världsberömt motorcykellopp som gick mellan krigen. Saxtorp-Dösjebro-V.Karaby-Hofterup-Saxtorp. Cyklofåneduon som precis kommit från det hålet valde att fortsätta söderut istället för att hänga på. Där var säkert 40-50 cykister så om tre valde en anan runda så märktes det knappast.

Man valde att köra en annan gammal klassiker. Förr m vintrarna innan man började med att köra MTB i skogen när det var mörkt så körde man ofta turen från Saxtorp-Lödde-Borgeby-Flädie-Habo Ljung-Lomma och in till Sjölundaviadukten. Det var en gammal nostalgitur skulle man kunna säga. Allt gick bra. Enda incidenten var en tjock gubbe i en fläslig Mecedesjeep som körde om trion vid Lomma Centrum och sedan stannade framför dem och mekade på cykelbanan och hojtade att där skulle man cykla. Vad den tjocke gubbens förstånd inte räcte till är att det är alldeles för farligt att cykla på de cykelbanorna. Med racer så ligger man runt trettio knyck. Höga häckar längs med cykelbanorna. Utfarter där plötsligt en bilfront dyker upp utan varning. Dessutom många fotgängare, barn, barnvagnar och hundar. Inget bra ställe att cykla racer. Farligt och obehagligt för alla. Säkrare att cykla på vägen som dessutom är hastighetsbegränsad till 30(!) på sina ställen.

Lite spännande var det att närma sig Sjölunda. Spillepengsrondelln är ju ombyggd. Skulle man hitta rätt väg nu månne? Jodå, det lyckades man med. Fin och nylagd asfalt på cykelvägen från Spillepengsrondelen och vidare mt Sjölunda. Men cykelvägen inan var där många hack och hål i. I backen upp mot Sjölundaviadukten så började Schnurrbart elda på. Bokis och Elitaren hängde efter och jagade fatt och Elitaren förbi. Men det tog sedan några minuter innan Elitaren återfick talförmågan igen. Det risiga snåret där man tidigare om åren haft Elitkakspaus kombinerat med pinkedito hade ersatts av så påskliljor. Men fikapaus blev det. Dock inte med Elitkakor utan man kalasade på energibarsen som Cykelhandlaren delat ut.

Nu var vändpunkten nådd. Vidare mot Arlöv-Burlövs Centrum-Alnarp-lomma-Habo Ljung-Bjärred-Borgeby-Lödde. Schnurrbart och Bokis började bli lite stumma i benen. Ovant att sitta på racer med rumpan högt och händerna lågt på styret. Elitaren drog hela vägen hem. Vid Håkantorp kom så hela morgonens klunga i mötande och strax efter så kom Team Rynkeby också på väg söderut.

Nästa träning på torsdag. Samling i Saxtorp kl 18.00. MTB och racer (om vädret är ok). Alla välkomna.

Reservera redan nu 15 maj. Då är det Landskronabygden runt, Cykelloppet som i år firar trettioårsjubiléum (30 år!). Detta med bla ny och tuffare bansträckning. Tre olika sträckor att välja på 40, 80 & 100 km. Ni som skall köra Vätternrundan och annat ha här möjlighet att få en tuff genomkörare som uppladdning!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Kicken spanar in mankerande bakväxel. Automatare?


David Cykelhandlare delade ut energikakor till alla!


Schnurrbart och Bokis fångade på bild vid Alnarp.