Tre förståndshandikappade lössläppta!

Söndag 31 maj. Sista maj och Mors dag. Men fortfarande ingen sommar i sikte. Vid femdraget vakanade Elitaren och trodde att någon kastade singel på sovrumsfönstret. Men så var det inte. Det var ett oherrans haglande. Det blåste haglade och regnade. Ett oherrans väder. Planerna lades om från racer till MTB. Skulle det vara ett sådant busväder så var det betydligt behagligare att köra i skogen. Det var till att leta upp MTB-pinalerna och så rulla hemom Piruetten som precis var färdig. Tillsammans rullade man då längs Grand Prixvägen mot Saxtorp. Precis vid ridhuset blev man omkörd av en dåre som inte respekterade vare sig avstånd till cyklister eller hastighetsbegränsningen (50 km/h). Trots mötande trafik på den smala vägen så klämde han sig förbi med bara någon ynka centimeter till godo på Piruetten och Elitaren. Regnr FNO837. Bilen tillhör Samir El Chenawi, Malmö. Några hundra meter senare var det dags igen då var det en blå Nissan med regnr KUW835 som swischade förbi med några få centimeter till godo. Detta helt i onödan då vägen var helt fri, inga möten. Bilen tillhör Göran Andersson i Fjälkinge. Strax innan Davidslidsvägen så var det tredje gången gillt inom några minuter. Då var det dags för en grön BMW att upprepa det den blå Nissan nyss gjort. Köra snuskigt nära utan en tanke på att man skall lämna 1,5 m till cyklister inte 1,5 cm… Regnr PPH781. Bilen tillhör Rune Berglund i Häljarp. Om man har så klent förstånd som förarna av dessa bilar. Så klent förstånd att man inte inser att man utsätter andra människor för livsfara. Med så klent förstånd borde det vara förbjudet att inneha körkort. Som tur var så skötte sig övriga bilister ordentligt, vilket de allra flesta gör. Men det räcker med en idiot för att döden eller det livslånga handikappet skall vara ett faktum.

I Saxtorp så samlades en skara cykelsugna. Alla på MTB utom Pia som kom på en långfärdscykel. Tre grupper började man med. En snabbis med White Lady, Lille Skutt, Piruetten, Femman och några till. En mer lagomgrupp med Tränar’n, Löparn, Schnurrbart och några fler. Kvar blev Elitaren, Andreas och Jonatan som vinglade iväg själv. Ut på gula slingan. Men det dröjde inte så sång tid innan man kommit av spåret. Skogen ser väldigt annorlunda ut såhär på sommaren. Så även om man kört där flera gånger innan så kör man lätt vilse. Detta ledde till att man kom ut i randen av en rapsåker. Med den gulblommiga rapsen på höger sida och de frodiga brännässlorna på vänster. Det kittlar störthäftigt på vänster skenben och vad efter alla nässelstygnen. Helt plötsligt så tittade en Rådjursbock ut ur rapsen. Han stod där och tittade så förvånat inan han tog ett skutt och försvann in i skogen. Strax där efter så var det en get eller smaldjur som gjorde sammalunda. En riktig naturupplevelse alltså.

Eftersom man kommit av stigen så letade man febrilt efter att hitta en ny stig och inte behöva cykla i åkerkanten. Till sist så kom man upp på vägen som kommer från Häljarp och går genom Saxtorpsskogen. Nu var det dags att sätta kosan mot Jravallen. Man hade avtalat att man skulle träffas vid bron kl 11.00. Så snabbaste rakaste vägen genom Saxtorpsskogen och vidare mot gångbron. Jonatan hoppade av vid brukshundklubbsparkeringen. Där hade de sin bil. Och nu ville han pausa för idag. Detta var honom väl unat då killen jobbat på bra i nästan en timme. Elitaren och Pappa Andreas fortsatte till mötesplatsen. Först på plats men snart rullade det in folk från både höger och vänster.

Nu skulle det bli stigvisning av nya slingan som blir officiellt invigd 16 juni. Lite förvirrat i början. Vad var slingan och inte. Men till sist fick man hål på det. Vissa delar av slingan är densamma som tidigare men nog mer än hälften är nytt. Ännu mer teknisk och krävande än tidigare. Speciellt när man kommer där första gången och inte vet hur det ser ut. Man måste hålla farten uppe annars blir det stopp. Så stopp blev det åtskilliga gånger och fick man traska till fots tills det var möjligt att börja cykla igen. Ganska snart delade man sig i två grupper. Snabb-snabbisarna och så oss andra. Men någon stans vid halva slingan så var Schnurrbart och Elitaren avhända i en egen grupp. Men det var inga problem. Fina omgivningar och trevligt sällskap av varandra så fortsatte man hela varvet runt.

Nästa träning på tisdag. Då smaling på racer vid ST1 i Landskrona.

Ni har väl bokat in 4 juni då dt är en öppen klubbtävling. Cykel & motorsport VP. Samling vid Brohusen (Glumslövssbaken/Hildesborgsbacken) kl 18.00. En temporunda på c:a 2 mil. Anmälan på plats.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Jonatan och Andreas avverkar de sista metrarna i
randen av den gula rapsåkern.


Löpar'n var förbryllad över kankandet han hörde på
cykeln. Fantasin sträckte sig inte till att knakandet
kunde komma från där han satt...?


Elitkaspaus på Järavallen.

 
Schnurrbart bröstade sig som två(!) pingviner!

Tisdag 26 maj. Fortfarande inte någon sommarvärme precis. Men inget regn, bara nordvästlig vind. Nordvästan värmer inte precis… Direkt från norra ishavet och hit… brrr… Men det är inget att ducka för. Bara att valla rumpan och hoppa i lycran, trampa iväg till Landskrona. Elitaren hade motvind hela vägen från Hofterup. Ett lort stopp blev det i Häljarp där White Lady och Mini stod och väntade. Precis när man skulle rulla iväg så kom Schnurrbart trampande. Han manades att bara fortsätta så skulle de andra hänga på. Men Schnurrbart såg lite annorlunda ut. Bakifrån så såg hans vader ut som bröstande pingviner! Temperaturen från norra ishavet påminner kanske om hur pingviner har det. Men de lever faktiskt på södra halvklotet. Ben det brydde sig inte Schnurrbart om när han trampade på mot Landskrona med sina båda vilsna pingviner…

Precis vid infarten till Landskrona så mötte Hilllis och Lille Skutt upp. Vid samlingsplatsen på parkeringen sidan om St1 så hade det redan samlats en flock lycraklädda. Fler blev det. Tjugo stycken räknades in bla Kicken, Peak & Piruetten. Gemensamt gav man sig iväg norrut på cykelvägen. Säby och sedan mot Härslöv. Som vanligt blir det grupperingar i Härslövsbacken. Nere i Härslöv så samlades man igen och delade upp sig i två grupper. En snabbare och en mer lagomgrupp. Kicken och Elitaren tog hand om lagomgruppen och rullade mot Ottarpsbacken medan de snabba rullade mot Kvisttofta och Tomatens hus. Det blev faktiskt delat på mitten så det var tio i varje grupp. Uppför Ottarpsbacken med hjälp av medvinden för att sedan njuta av en härlig utförsåkning. Vänstersväng och så var det dags för Bältebergabacken innan man tog allen mot Vallåkra. Strax innan Vallåkra så kom snabbgänget i någon slagt fragmenterad klunga.  Var det Belgisk kedja de körde så var det i så fall ett ordentligt kedjebrott…

I Vallåkra så tog man höger mot Mörarp så man fick den goa backen också. Men innan Mörarp så svängde man mot Gantofta. Motvind, dunk, dunk, dunk. Det var bara att härda pannbenet och dunka motvind. Som vanligt så körde man Belgisk kedja, Dvs att man kör i två led och byter av varandra. Det låter inte så speciellt svårt. Men… Tekniken är att den som blir avbytt som ligger längst fram till höger släpper lite på farten så att den som ligger till vänster kan komma in utan att öka farten. När det är många ystra fålar med så blir det gärna att man trampar till och ökar farten, Gör man så blir det ryckigt och allt efter hand så ökar grundfarten och så spricker klungan. Kör man väldigt disciplinerat med Belgisk kedja när man är ett anta, som nu tio pers, så sparar man mycket energi och alla får en högre snitthastighet med lägre ansträngning. En vinna-vinna situation alltså.

I Gantofta var det så dags för lite fikapaus. Elitaren hivade fram sin plastpåse med Elitkakor och bjöd laget runt. Det mumsades och smackades. Styrkta av godsakerna fortsatte man sedan mot Kvisttofta och Tomatens hus. På köpet passerade man Sörens Granna Blommor(!). Nu var det mest medvind på hemvägen. Ner till Härslöv och så backen upp mot  Säby. Här utlyste Kicken ett bergspris för dem som ville trampa på. Några hugade tokstollar nappade på erbjudandet där ibland Kicken. Men de flesta höll sig någorlunda på mattan och tuffade upp i lagomfart. Så var det nerför igen. En lång och smäktande utförslöpa. Nere vid T-korset så stannade man till för att samla hop klungan igen. Här började fock också att droppa av, Några skulle till norra delarna och andra gjorde sällskap in till stan. I Örja så hoppade de sista av, familjen Andersson Andersson och så var bara den siste negerpojken kvar av de från början tio. Ensam men med vinden i ryggen rullade han hem till Hofterup.

Nästa träning på torsdag. Då samling kl 18.00 vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, du väljer!

Ni har väl bokat in 4 juni då dt är en öppen klubbtävling. Cykel & motorsport VP. Samling vid Brohusen kl 18.00. En temporunda på c:a 2 mil. Anmälan på plats.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbarts vader såg ut som ett par malligt
bröstande pingviner i sina nya benvärmare...


Återsamling i Härslöv innan man delade sig i två klungor.


Återsamling nedanför Säbybacken iannan var oc en b
örjade dra sig hemåt.

 
En Cykofåne blev putt(-ad) idag!

Söndag 24 maj. Tänka sig. Snart i slutet av maj och fortfarande ingen överdriven värme. Kvicksilvret visade på 10-11 grader. Man får bylta på sig fortfarande. Faktiskt så vände Elitaren om efter några hundra meter för att köra hem och sätta på sig långa handskar och en extra vindjacka. Vinden kom direkt från norra ishavet. Passande nog så var vindjackan grön och Elitaren kände sig ungefär som en oliv i en dry martini…

En snabb sväng hem om Piruetten. Men hans bil var borta, ett tydigt tecken på att han inte skulle cykla idag. Lappkast på cykeln och iväg mot Saxtorp. Strax så dök Kicken upp. Han hade varit tidig hemifrån så han fortsatte för att möta upp Eiitaren. Under lite småprat så rullade de båda till mötesplatsen i Saxtorp. Allt efter hand så rullade det in allt fler Cyklofånar. Både på racer såväl som MTB. Bosse Bus, Tränar’n, Schnurrb aart, Löpar’n. Ja Löpar’n hade tänkt köra MTB men då hade Tränar’n rullat förbi på racer för han hade punktering på MTB’n. Han hade övertalat Löpar’n att ta racer istället. Snäll och foglig som han är så ville han inte sätta sig upp mot sin svåger utan bytte till racer. Detta snabba skifte ledde till att han kom alldeles felklädd. Alltså för lite på sig för att köra landsväg. Dessutom så satt cykeldatorn kvar på MTB’n, så denna träningen räknades inte därmed…

Totalt blev man tio som drog ut på asfalt medan 12-13 st stannade i skogen. Bl a Lille Skutt, White Lady, Anna på sin nya båge, och många fler. Pia kom med Viggo i en joggvagn. Lillkillen hade fått sina strumpor på händerna och storasysters strumpor på fötterna. Lite annorlunda klädstil. Men frös gjorde han inte i alla fall!

Eftersom vinden var nordvästig så beslöt man sig för att köra norrut. Annelöv-Billeberga-Sireköpinge och så över Ekeby. Elitaren tillsammans med Rasmus tog första förningen. I ett lagom tempo rullade man ut mot dagens äventyr. Allt efter hand så ökade tempot. Strax innan Billeberga så ramlade Elitaren av. Hjärtat höll på att hoppa ur kroppen och det fanns ite tillräckligt med luft att andas. Då tog Pontus på sig det stora ansvaret att se till att Elitaren inte ramlade av. Han höll sig vid sidan av och när de fanns en tendens att avståndet till klungan ökade så knuffade han upp Elitaren så han fick häng på rullen igen. Pontus fick mycket att göra, kan vi på red meddela…

Så kom Bosse Bus på den lysande idén att istället för att svänga mot Ekeby så fortsätta till Kågeröd och sedan förbi ”Flygande bonden”. Jodå så blev det. Men vid Simmelsberga, som gården heter stannade man för Elitkakspaus. Här var det ganska skönt i solen då det var lite lä. Men efter en liten stund så vill man iväg igen så att man inte står och kallnar/stelnar till. Pang på rödbetan och iväg igen. Ekeby hägrade i fjärran. Nu kom man in i denna metropol från ett annat håll. Denna extrarunda via Kågeröd-Simmelsberga gav fem-sex kilometrar extra. Härligt, även om mjölksyran började stiga i låren på Elitaren. Nu var det motvind. Vidare mot Ottarp. Men vid Halmstad så kom man fram till den nylagda oljegruset. Inget kul att köra på. Hög punkteringsrisk. Så man svängde höver och kom ut på 110:an som man körde på i hundratalet meter innan man svängde mot Bälteberga. Det är alltid skönt att ta Bältebergabacken nerför. Den är verkligen seg och jobbig uppför. Äntligen kom elitaren til sin rätt. De där tio extrakilona och sälformen på kroppen gör honom lika vass utför som han är trög uppför. Här skulle visas vart skåpet skulle stå. Jodå först nerför backen blev han allt. Men uppför Ottarpsbacken så var det många som fick knuuffa. Nejdå, Elitaren har inga problem med backar, i alla fall inte så länge dom sluttar nerför…

Nu började man droppa av. Pontus hade ett möte så han trampade på för att köra en soloraid hem. I Vadensjö hoppade Bosse Bus av så han skulle komma i tid til barnkalaset han skulle på. Så försvann Rasmus, Kicken… Lite som tio små negerpojkar. Nu var det bara att rulla den sista biten hem via Asmundtorp och Häljarp.

Nästa träning på tisdag. Samling på Racer i Landskrona vid ST1 kl 18.00.

Ni har väl bokat in 4 juni då dt är en öppen klubbtävling. Cykel & motorsport VP. Samlign vid Brohusen kl 18.00. En temporunda på c:a 2 mil. Anmälan på plats.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Här är man på väg ut mot dagens äventyr.


Denna vyn var det mesta som Elitren såg i dag där han
låg längst bak på rulle och blev knuffad framåt.


Nej då. Kicken kikar inte runt hörnet.Han hade tydligen
något tungt att lyfta...

 
"Oljegrussabotage" vid Halmstad!

Tisdag 12 maj. Det var ett oherrans regnande under dagen. Smiley berättade att han hade regnallergi. Ja, han skrev så på FB. Men Elitaren lovade att ta med sig Cetrizin som hjälper mot allergi. Men frågan var om det skulle behövas. Radarbilden på DMI visade at det mesta skulle ha dragit förbi till träningsstarten 18.00. Elitaren dressade om och började rulla mot Landskrona. Det var inte mycket vind och den lilla där var var lite snett med. Men hög kadens och lätta fjät gick det. Saxtorp, Häljarp avverkades i rask takt. Han var på plats i väldigt god tid. Så det var till att ta en extra liten runda så han inte stod och blev kall innan de andra dök upp. Jodå, drygt en fem minuter i så började det rulla in. Hasse, Kicken, Rasmus, Bosse Bus. Tänka sig att vackertvädersolskenscyklisten Kicken gav sig ut en sådan här dag. Guldstjärna!

Några minuter över sex så rullade man iväg. Efter några hundra meter så träffade man Andersson Andersson som var lite sena. Men ett snabbt lappkast på cykeln så var de med de också. Mot Härslöv på Bosse Bus order. Precis när man skulle rulla iväg så hände det något med vinden. Det brallade i så att man var tvungen att stå bredbent om man skulle kunna stå upp i byarna. Att dunka emot detta blåsande inferno var tufft. Men Bosse Bus och Elitaren tog första förningen ut till backen mot Härslöv. Här gick Rasmus fram. Men eftersom han inte är helt bekväm med att köra i klunga ville han gärna ligga fem-sex cykellängder före. Alltså blev det inte någon rulle på honom.

I Härslöv så samlade man hop sig igen och fortsatte över Ottarpsbacken för att dra vidare mot Bälteberga. Det är en seg backe i Bälteberga men efter den så började vinden nästan att bli lite med. Härligt. Med lätta fjät trampade man till Kingelstad för att fortsätta mot Halmstad By. Men si de planerna fick skrinläggas. Någon godhjärtad hade precis lagt nytt oljegrus på vägen. Stenarna/gruset var inte nerkört i vägbanan och det var många vassa stenar där. Det plus asfalten/tjäran gjorde att ingen ville ta den vägen. Detta föranleder också att LCK lägger om den biten av landskronabygden runt som går på söndag. Ut på 110:an och fortsätta en bit till norrut för att sedan svänga mot Halmstad By. Framme där så kom man precis där anläggningsarbetet sltat. En liten kort passage innan man kunde fortsätta mot Halmstad.

Nu var det dags för lite fikapaus. En busskur fick utgöra vind och regnskydd. Ja regn var kanske att ta i. Det kom några droppar, men inte så att någon blev blöt. Troligen hade Smiley överlevt utan allergimedicin… Efter en liten stund i detta lä så var det dags igen för cykling. Trampa på lite så värmen kommer upp i kroppen igen. Kicken hojtade ifrån bakre ledet att Bosse Bus fick lugna ner sig lite. Men det var ju inte helt enkelt för honom. Han var ju kall och behövde få upp värmen. Detta kombinerat med hemlängtan gjorde att hans lårmuskler svällde lite extra. Men med mycket mentalt fokus lyckades han få lite hejd på sina pistonger så man kunde fortsätta som en klunga.

Brödåkra -  Sireköpinge och så uppför backen mot Billeberga. Här blev det en testosteronfontän. Bosse Bus och Rasmus drog iväg. Då tände Kicken till och satte efter och körde förbi! Sedan blev det lite lugnt igen när pågarna fått köra av sig lite. Men strax skulle de alla utom Elitaren svänga mot Tågarp. Sista biten hem fick alltså Elitaren köra själv. Ner till Billeberga och sedan cykelvägen till Asmundtorp. Där är relativt lä i motvinden. Sedan var det i stort sett bara att njuta medvind genom Häljarp – Saxtorp och hem till Hofterup.

Nästa träning på torsdag. Samling vid Fotbollsgolfens parkering. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Glöm inte Landskronabygden runt på söndag. Elitaren tar en lagomgrupp med start kl 08.00 eller strax efter.


Precis när man skulle rulla iväg vid starten blåste det
upp rejält. Kolla flaggorna i bakgrunden.


Medvindscykling på regnblöta vägar. Men det var inte
många droppar som nådde klungan...


Halmstad räknas kanske inte normalt som kurort, men
idag gjorde de det. Gänget i lä och knaprar Elitkakor.

 
Blåsta på konfekten för att man inte hade tro på högre makter!

Tisdag 5 maj. Under dagen avlöste skurarn varandra. Kicken meddelade att han skulle fylla sina lungor med damm i en spinninglokal… Smiley hade fått nog av regnet. Han hade varit ute en runda för att hinna innan det började regna. Men si den planen gick inte i lås så han kom hem blöt som en dränkt katt… Men så är det med hedningar som inte tror på högre makter. En stila vädjan hade ställts till högre makter att det skulle vara uppehåll under träningen ikväll. Elitaren rullade iväg mot Landskrona. Medvind hela vägen gjorde det extra lätt att trampa. Saxtorp paserades och strax efter Häljarp. Ingen stod och väntade vid Korpen som passerades precis kvart i. Det var bara att trampa vidare till mötesplatsen vid St1 i Landskrona.

Här hade några hugade cyklister anslutit. Bosse Bus och några till. Totalt blev man tio stycken som rullade iväg norrut. Fortfarande torrt och inget regn i sikte. Bosse Bus kommenderade vilka vägar man skulle ta. Att beskriva vägen såhär i efterhand torde vara en ganska omöjlig uppgift. Att kartlägga den färden är väl en lika svårlöst uppgift som att kartlägga vindlingarna i Herr Bus hjärnbark, så den hoppar vi…

Det var måna olika nivåer på kvällens deltagare. En del var vana vid att köra i klunga andra väldigt novisa. Men med lite instruktion så gick det allt smidigare. Vetskapen om att den som skall gå fram och dra inte skall öka tempot utan den som skall släppa in skall släppa lite på tempot. Vikten av att hålla ett jämt tempo. Tempoväxlingar och ryck tar ganska hårt på krafterna. Många på kvällens träning hade Vätternrundan i sikte. Så denna kunskap är bra att ha med sig. Över Ottarp och Bälteberga kom man som en vanlig Vallåkrarunda i princip. Men där var det också slut på principerna och Kaserngårdssergeant Bus kommenderade höger istället för vänster mot Vallåkra. Ringlande hit och dit så kom man till sist till Kvistofta och Gantofta i alla fall. Klungan var ganska bra nu på att håla jämn fart och se till så att ingen ramlade av.

Här togs sikte på Glumslöv. Efter Gantofta så hade det blivit lite mer av motvind. Den behagliga medvinden var bara ett minne blott för denna träning. Vid Matöppet i Glumslöv så stannade man för Elitkakspaus. Stärkta av den energi som kakorna ger föreslog sergeant Bus att man skulle klämma Sundviksbacken. Elitaren avböjde erbjudandet och hänvisade till att han hade bortåt en tre kvart hem. Regn var på väg och han ville helst hinna hem innan det brakade loss. Så Elitaren och en till rullade mot Landskrona medan de andra fortsatte mot Ålabodarna för att klämma Sundviksbacken. I Landskrona blev Elitaren ensam då den andre hade kommit hem.

För Kicken kan vi berätta att inte en droppe regn hade det kommit såhär långt. Hade du följt med så hade du sluppit damm i lungorna och inte en droppe regn hade du fått. En bit efter Kickens boning kom det några stänk. Men inte så mycket att det kan kallas regn. Elitaren rullade på ner genom Häljarp och vidare mot Saxtorp. Här började det stänka lite igen. Men inte så att han blev blöt. Det blev inte ens några stänk på glasögonen. Så pågar. Regn är inget problem. Regnar gör det bara utomhus och det är inga problem. Skulle det däremot regna inomhus, ja DÅ har ni ett problem!

Nästa träning på torsdag. Samling kl 18.00 vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, du väljer!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bosse Bus tittar på Eliteren som en belåten katt som
just kall slå till på musen...Allt efter hand så fungerade klungkörningen allt bättre.
när noviserna blev varmare i kläderna.


Elitkakspaus i Glumslöv.