Elitaren nära att bli rånad!

Söndag 28 juni. Typiskt svenskt väder. Småkallt och mulet. Dock var det inte så mycket vind, konstigt nog. Är det månne så att sommaren är på väg och vårvindarna börjar att avta? Det är bara att hoppas. Hopp i trikåerna. Ja flera lager förstås. Någon större värme var det inte. En sväng hem om Piruetten som nu kommit tillbaka efter ha varit en vecka söderöver för att hjälpa Grekland ur sin ekonomiska kris. Piruetten körde MTB men man hade sälskap till Saxtorp. Man njöt av den nylagda asfalten hela vägen. Det har blivit en välbehövlig ansiktslyftning på Grand Prixvägen. Den var för bedrövlig innan asfalteringen. Den låg då precis snäppet över en gammal grusväg. Potthål, sättningar och sprickor. Men detta har nu förvandlats till den finaste balsalsgolvet!

I Saxtorp var det redan flera orange-svarta figurer på plats. Ja även några i andra kostymeringar. Både MTB och racer.. Hilis, White Lady, Löpar’n, Pia mfl på MTB. I racergänget räknade man in sju stycken. Bokis, Kicken, Anders, Bosse Bus, Elitaren och två till. Bosse Bus la upp rutten. Mot Kävlinge för att sedan svänga mot Eslöv-Trollenäs. Så blev det. Man rullade iväg upp till rondellen där man tog vänster mot Dösjebro. Men här övertalade Elitaren Bosse Bus att svänga av och ta vägen över Södervidinge. På så sätt så slapp man en hel del av biltrafiken. Färre bilar och lägre hastighetsbegränsning. En bra kombination när man cyklar.

Man körde på två led och växlades om att dra. En så kallad Belgisk kedja. Det var en rätt skaplig fart. Bokis och Elitaren låg precis på gränsen till vad som gick. Allt efter hand så gick växlingarna bättre. Det klassiska att den som skall gå fram ökar tempot och höjer då tempot i klungan var legio i början. Men allt efter hand så ick man in att den som skall släppa släpper lite på farten så vänsterledet kan går fram utan att höja tempot. På så sätt får man ett jämnare tempo i klungan och minska risken att hänga av någon.

Efter Dösjbro passrade man Södervidinge och vidare fram till Stora Harrie där man svängde vänster mot Eslöv. Men innan där så vänster igen i Remmarlöv och mot Trollenäs och sedan Trolleholm. Efter man passerat Trollenäs slott så vrålade Elitaren Bergspris när man kom till stigningen mot V. Strö. Ingen reagerade. Inte förrän vid femte ropet, då blev det fart. Men Bokis och Elitaren tufade på i den vanliga marschfarten. Man ville bara rasta lite rom ur ungstutarna så de fick utlopp för sin ysterhet.

I Trolleholm så var det dags för Elitkakspaus. Fikabord och en saftig tät klippt gräsplan. Ett perfekt fikaställe. Här mumsades det kakor. Ja inte Kicken för han skulle uträtta andra ärenden först vilket han bokstavligen tyckte var en strålande idé. Sedan kom han med raska steg och försökte råna Elitaren på kakor. Han hade inte observerat att det redan låg en godbit på hans sadel. Men de var kanske chokladen i kakorna som sätter prägel på färgen som gjorde att han trodde att det var något helt annat på sadeln. Han hade ju deltagit i bergspriset i backen upp till rastplatsen…

Nu var det dags att sikta på hemvägen. Mot Gryttinge/Bialitt och vidare mot Torrösa-Svalöv. Så vek man av mot Tirup. Eln lånb och go back där Elitaren utlyste bergspris igen och satte iväg. Men ingen ville hänga på ritigt. Men Elitaren tuffade på uppför backen. Strax innan toppen så kom klungan och susade förbi. Man samlade hop sig igen och fortsatte färden mot Sireköpinge-Tågarp. Här gick bommarna ner och man fick vänta på pågatåget. Sedan var det dags att trampa igen. Uppför backen genom Tågarp. Därefter så svängde klungan mot Rönneberga. Men Bokis och Elitaren valde att fortsätta rakt fram för att sedan ta cykelvägen till Asmundtorp och därifrån rulla hemåt. Lite längre väg men färre bilar.

Nästa träning på tisdag. Samling på racer vid St1 i Landskrona kl 18.00.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling i Saxtorp. MTB och Racergängen har
gemensam samlig så man hinner med lite socialt också
även om man sedan cyklar olika dicipliner.


Elitkakspaus i Trolleholm. Nej det är inte
kompressionsstrumpor Anders har. Det är
stödstrumpor för åderbrocken...


Nu är man på väg hemåt med Bossee bus i spetsen.

 
Ufoseger i Kurt Olssons Pris!

Torsdag 25 juni. Så var det dags för Kurt Olssons pris. ”Bergstempo” uppför Rönnebergabacken. Tio hugade kämpar slöt upp till starten. Bagman, Kicken, Snabbe-Rasmus, Bosse Bus, Hillis, Vasa, Johnny, Anders, Schnurrbart och Elitaren. Vädret var som vanligt ingen större skillnad mot hur det kunde vara vid juletid. Dagljuset var väl det som gjorde den största skillnaden här. I sedvanlig ordning så lottades startordningen medelst spelkort. För att höja tempen så var det färgen ruter som användes. Detta för att visa att det var ruter i dem som ställde upp! Bagman lottades till att starta först följd av Vasa. Så gick starten och Bagman rullade iväg. Några platta metrar där han hann att få up farten innan motlutet börjar. Så var det dagas för det aerodynamiska ufot, Vasa. Utspökad i det värsta outfitet gjorde han sig beredd att starta. På tunga växlar drog han igång. Lite likt en tändkulemotor. Inte så snabba pedalvarv, men där var vridmoment som distribuerades ner till den ovala klingan. Så fortsatte det sedan. Bosse Bus startade sist. Han skötte starten så att tidtagaren hon hann att köra upp till målet vid gravhögarna på ”bergets” topp.

Rönnebergabacken är en seg en rackare. Den ser inte så mycket ut för världen men den kräver… Sedan får man lägga till motvinden som det var upp till T-korset där man svänger höger för att ta sista stigningen till toppen. Lustigt nog så ser den biten ut för ögat att vaa jobbigast, men det är den inte. En viss del beror detta på att vinden oftast är med där, så även idag. Har man disponerat rätt så har man lite til att ge här. Men disponera rätt det är väl mest en teoretisk och retorisk fråga. Att göra det i verkligheten, det är en helt annan fråga…

Schnurrbart gjorde sin sämsta placering någonsin i denna tävling. Men han lapp oket med sistaplatsen för den snöt Elitaren, inte framför näsan utan, bakom rumpan på honom. Etta blev Tempoufot Vasa framför Hillis. Trea kom Bosse Bus. Anmärkningsvärt var att Anders och Snabbe-Rasmus körde in på samma tid och fick dela femteplatsen. Undrar om de numera räknas som fem-femmor…?

När Kicken kom upp och hade hoppat av springaren så stod han i diket och gurglade som om han skulle morsa på dagens intag. Det kändes som om att han hade tagit i. När alla hämtat andan så bestämde man sig för att rullar ner mot Tågarp  och sedan ta en sväng runt och upp mot Vadensjö. Så gjorde alla utom Schnurrbart som inte hade permission längre utan fick ila hem. I Vadensjö så vinkade Bosse Bus hej då och svängde in till sitt. De övriga åtta fortsatte upp till Rönnebergas högsta topp igen. Väl uppe så var det dags att runda av lite och rulla hem. Hillis & Elitaren svängde mot Asmundtorp medan de övriga fortsatte mot Landskrona.

Precis innan Elitaren var hemma. I höjd med ridhuset så rörde sig ett hästekipage i hagen till höger, mitt emot ridhuset. Det var någon aktivitet där.Måga bilar och hästekipage stod parkerade. Ekipaget körde fram och stack ut nosen. Elitaren slutade trampa, men så stannade ekipaget och Elitaren trampade på igen. Medvind 30-35 knyck 10-15 meter kvar då körde fanskapet ut! Elitaren tvärnitade med låsta hjul och lyckades undkomma med blotta förskräckelsen och en skedblad tunt i sämskskinnet. Bilen en SAAB 9-5 ägs av Niklas Svensson i Finspång. Men det var en kvinna som körde. Hon såg inte, sa hon urskuldrande. Såg inte när en lysande orange cyklist kommer rullande. Det räcker inte med att gå upp på morgonen, man måste vakna också!

Nästa träning söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Hillis, en MTB:are (den ende?) med ruter i!


Bagman i startposition. Bakom skymtar VAsa i sin
ufooutfit, Anders, Schnurrbart.


Här står Kicken och åbäkar sig efter målgång!

 
Ronja har rumpnissar, Cykofånarna strumpnissar...!

Söndag 21 juni. Nähä, ingen sommar idag heller… Elitaren rullade bort till Piruetten, men han var inte hemma. Istället för att bege sig raka vägen til Saxtorp vände han hem om för att byta handskar. Den kändes alldeles för kallt att köra med korta handskar… Sedan var det till att sikta in sig på Saxtorp dit han kom i god tid. Så han tog sig en sväng upp om rondellen och sedan ner för att köra in på Stora Byvägen. Här kom Nestorn i mötande fil. Men han skulle tydligen inte vara med på den gemensamma träningen. Varvet runt så kom han till Fotbollsgolfens parkering. Nu började det samlas lite hugade cyklister. Både MTB:are och racerfolk. Det är ganska lustigt egentligen. För några år sedan försökte vi få till så att de som avstod att cykla på vintern att de skulle skaffa MTB och hänga med i skogen på vintern. Men nej. Så het plötsligt skaffade gänget MTB och nu vill de inte köra något annat! Taskig simultanförmåga? Antagligen, men det är både killar och tjejer i denna kategori. Man brukar ju påstå att tjejer har bättre simultanförmåga, men det gäller tydligen inte alla…

Det blev ett femtontal MTB:are och sex racercyklister, Schnurrbart, Bokis, Bosse Bus, Kicken, Uno och Elitaren. Uno hade lågt tryck i sitt bakdäck. Han provade att pumpa, men ju mer han pumpade ju lägre blev trycket. Nej han hade inte ställt in pumpen på sug. Det var punka. Du får lägga i en ny slang sa man till honom. Men det har jag ingen, replikerade han. Jamen vad f-n har du i den stora sadelväskan då? Det vet jag inte… blev svaret. Men Elitaren erbjöd sig att hålla med slang. Då satte fipplandet igång. Till sist fick man loss bakhjulet och så kunde slangbytet sätta igång. Då fann Uno helt plötsligt en slang i någon mörk vrå i sin gigantiska sadelväska och Elitearen kunde rulla hop sin igen. Schnurrbart, Kicken och Elitaren tog olika moment i bytet.  Men riktigt samtrimmade var man inte. Istället för ett bra lagarbete så föll tankarna snarare på ju fler kockar… Men till sist så var slangen på plats och Uno kunde Få upp trycket i bakhjulet. Nu äntligen kunde man rulla iväg från Fotbollsgolfen 20 minuter sena.

Kicken och Eitaren tog förningen. Upp mot Häljarp sedan Asmundtorp och så en liten test av Rönnebergabackens första del upp till T-korset. Här vände man mot Vadensjö och sedan ganska direkt till vänster på den illa vägen som mynnar ut i ett T-ors å vägen mellan Härslöv och Säby. Nästa backe att forcera. Upp emot Härslöv och sedan ner igen och sväng mot Ottarp. Man väntade in alla innan man angrep Ottarpsbacken. Här var Uno på hugget och rullade iväg först och fick ”bergspriset”.

Eget Ottarpsbacken krön är det en lång härlig utförslöpa. Sedan vänster och nästa backe, Bälteberga. Den ser inte mycket ut för världen, men den känns i lår, hjärta och lungor. Men strax blev det utför igen. Det är det fina med uppförsbackarna att man sedan får utförslöpor! Ner mot Vallåkra för att där ta backen upp mot Mörarp. Här blir den första belöningen en Elitkaka vid bondgården där. Här kom även den cyklist i blotarrock som man kört om tidigare. Trots det stora vindfånget hade han hållit en god fart. Nu vinkades han in så att han också fick en Elitkaka. Björn-Tore, en gammal Fixcyklist var det. En god stunds ljugande och smaskande innan man satte iväg igen. Nerför backen och sedan igenom Vallåkra och mot Kvistofta för att där svänga mot Glumslöv. Nu var det åter en härlig utförslöpa ner till Landskrona. Ja inte för Bosse Bus som vek av mot Vadensjö uppe på krönet. Men för de fem kvarvarande. Nerför och medvind, då leker livet för en cyklist.

Nedanför backen så vinkade Kicken och Uno hej då då de hade sina boningar där. De övriga hade sällskap till Häljarp där Schnurrbart vände av medan Bokis och Elitaren fortsatte mot Saxtorp där sedan deras väga skiljes.

Nästa träng på tisdag. Samling vid St1 macken i Landskrona kl 18.00.

Du börjar väl ladda för Kurt Olssons pris 25 juni. Ett kort tempolopp på c:a två km uppför Rönneberga backar. Det är en öppen klubbtävling. Alltså kan man deltaga även om man inte är medlem i Landskrona CK!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Ivriga MTB:are samlades också vid Fotbollsgolfens
parkering i Saxtorp.


Kicken gör en insats på Unos punkterade backdäck.


Som sagt, i Ronja Rövardotter finns det Rumpnissar,
men Cyklofånarna har en Strumpnisse, Schnurrbart.

 
En snabb Vätternran i spets!

Torsdag 18 juli. Enligt almanackan så är det sommar. Men kikar man ut genom fönstret så tror man att det är höst. Kallt, blåsigt och regnigt. Men det går ju att cykla sig varm. Så det är bara att sätta en klick valla i rumpan och hoppa i cykelkläderna. Det småregnade lite när Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Men enligt DMI’s radar så skulle det inte bli några större mängder. Några droppar på sin höjd. Men den vattentäta vinterjackan var på. Det var ju inte speciellt varmt, tretton-fjorton grader, brrrrrr…

I Saxtorp så var även Kicken tidig så man bestämde sig för att ta en sväng runt rondellen vid motorvägen. Det var ju bättre att rulla lite än att stå stilla och bli kalla. När man kom tillbaka så rullade ytterligare en cyklist in på racer. Det var Snabbe-Rasmus. Pågasnöret som körde Vätternrundan tio minuter snabbare än Bosse Bus! Fina 9.10 blev han klockad för. Det hade även samlats en del på MTB, bla Anna & Pia. Några till anslöt sig så man blev en hygglig grupp i skogen. På landsvg blev man en trio.

Då vinden var västnordvästlig så började man köra norrut för att försöka få lite medvind på hemvägen. 100:an norrut för att vika av mot Kvärlöv-Annelöv. Rasmus låg hela tiden först och drog. Hur han fixade andningen är en gåta. Han pratade hela tiden. En tänkbar förklaring kunde vara att han pratade på både in och utandningen. En ganska tänkbar förklaring för han höll låda hela rundan, 2 timmar…

Men det är ju en del av cyklingen. Att vara social och utbyta lite ljug med varandra. Vägen från 110:an och nästan hela vägen till Billeberga bjöd på medvind. Härligt! Några droppar regn kom det, men inte så att man blev blöt. Den mesta vätan kom underfrån eftersom vägbanan var blöt och en race inte har några stänkskärmar. Men allt efter hand så torkade vägarna upp alt mer. I Billeberga så tog man sikte mot Sireköpinge men det fick bli ett kort stopp då Kicken absolut ville jämföra sin med storleken på monumentet. När sista droppen var väl avskakad så kunde man återuppta färden igen. Hedenborg, här svängdes det vänster mot Sireköpinge. Snabbe-Rasmus drog hea tiden. Elitaren såg till att hela tiden hålla sig på rulle. Den fungerade. Den lilla trioklungan höll ihop hela vägen runt. Halmstad passerades i god fart och så vidare mot Kågeröd. Sida mot. Men som tur är så är där en allé som tar lite av vinden. Men när man vek av mot Ekeby så var vinden klockrent i näsan. Sju kilometer enligt vägskylten var det att dunka i motvinden. Strax innan Ekeby så kom man ifatt en grävmaskin som körde på vägen. Det var varmt att ligga bakom. Men dieselavgaserna är inte det fräschaste att inanadas. Så strax tryckte man på i pedalerna och var förbi efter ett par pedalvarv. Grävmaskineisten hojtade något när man passerade honom. Men dieselmotorns rytande tillsammans med vindens dånande i öronen så är det fortfarande okänt vad han sa för något.

Precis innan man kör ut ur Ekeby så var det dags att stanna. Elitkakspaus. Det är alltid gott att stanna till en liten stund, äta en godbit och få lite blodcirkulation i akterpartiet. Nu var det dagas att njuta av medvinden. Jodå det hade man till en början, medvind. Men allt eter hand som vinden avtara så vrider den sig mot söder. Med vinden är det som en vanlig skruv, när man drar den medsols så blir den hårdare och motsols lösare. Precis så fungarar vinden också. Vinden brukar ju avta på kväällningen. Idag var inget undantag så medvinden förvandlades efter hand till sida-mot… Men som tur är så är det lite nerför ända tills man kommer till Ottarp, då skall man uppför den backen i motvinden, yyyyiiiiippppppiiiieeee! I härslöv så svängde man höger för att sedan direkt ta vänster aoch avverka den backen också för att sedan få en lång utförslöpa till Landskrona. Framme vid T-korset i Säby så tog kicken och Snabbe-Rasmus höger medan Elitaren valde medvinden hem till Hofterup. Medvin hela vägen, det blev en härlig avslutning!

Nästa träning på söndag. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, du väljer!

Du börjar väl ladda för Kurt Olssons pris 25 juni. Ett kort tempolopp på c:a två km uppför Rönneberga backar. Det är en öppen klubbtävling. Alltså kan man deltaga även om man inte är medlem i Landskrona CK!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Snabbe-Rasmus nyvallade rumpa i Halmstad.


Snabbe-Rasmius och Kicken njuter Elitkaka i Ekeby.


Såhär såg det ut mest hela tiden. Snabbe-Rasmus i täten.

 
Decimerad styrka tog sig an den friska motvinden!

Söndag 14 juni. Oj, vart blev lördagens sommarväder av. Då 25+ grader och vindstilla. Idag var det 15-16 grader och en frisk västanvind… Men det är bara hopp i trikåerna och rulla mot Saxtorp. Intressant att se hur många som skulle komma idag. Några körde Vätternrundan igår (Bosse Bus 9.20, Rasmus Kari 9.10, Kicken hade det motigt och cyklade de trettio milen på drygt 14 timmar). MTB-fantasterna var på X-cup. Men det dök upp några både kända och okända i Saxtorp. Anna & Pia, Femman, Schnurrbart och Bokis och ytterligare ett par. Bokis har inte synts till på ett tag. Förklaringen är att han börjat jobba igen, 15-20 år efer pensioneringen(!). Efter åtta timmar med hårt kroppsarbete så blir det vila istället för träning. Krutgubbe!

Några skulle köra i skogen men Schnurrbart, Bokis, Elitaren, Pia och Ulrika som var helt ny skulle köra landsväg. Ulrika hade en hybridcykel med ganska grova däck, så hon fick jobba lite extra. Den så hade hon ju unga friska ben också som hade sprungit Malmömilen igår.

Norrut för att sedan svänga mot Annelöv-Billeberga. Här var det fin medvind ända tills man kom fram till T-korset där man vek av till vänster för att köra till Billeberga. Sida-mot. Rackarns så tungt. Det var ju fasligt vad motvind kan vara seg. Man höll tempot på en moderat nivå för att inte Ulrika skulle bli avhängd. Men hon trampade på bra. Hela tiden med ett leende på läpparna. Efter Billeberga så var det Sireköpinge-Halmstad och vidare upp mot Kågeröd. Men man vek av mot Ekeby. En effekt av detta var att man istället för att ha sida-mot fick vinden mitt i nyllet. Men det var bara till att trampa på de sju kilometrarna till Ekeby. Här blev det stopp för inmundigande av Elitkaka. Det smakade fint med de godsakerna nu. Vägen hemåt skule bjuda på hyggligt med medvind. Jodå, det gjorde det också. Det var med så mycket lättare tramptag som man styrde kosan söderut igen.

Nu började Ulrika bli utsjasad i benen. Men hon trampade på med ett leende på läpparna. Det är så skönt med motvind. Då kan man ju höra vad man tänker. I motvinden så dånade det i öronen så att man nästan blir yr. Plötsligt så kunde man höra fåglarna sjunga och hur det susade på fälten. Härligt. Det var lite sommar ändå, kanske.

Efter Ekeby så blev det Kingelstad-Bälteberga-Ottarp-Härslöv-Säby. I Säby så stannade man till. Schnurrbart hjäpte Urika att höja sadeln innan de vek av till höger. Bokis & Elitaren svängde vänster för att rulla hem till sitt. Härligt att fortsätta i medvinden hemåt via Örja-Häljarp. I Saxtorp så vek Bokis av mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte till Hofterup.

Nästa träning på tisdag. Samlig k 18.00 vid St1 macken/Lidel i Landskrona.

Du börjar väl ladda för Kurt Olssons pris 25 juni. Ett kort tempolopp på c:a två km uppför Rönneberga backar. Det är en öppen klubbtävling. Alltså kan man deltaga även om man inte är medlem i Landskrona CK!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Idag var det en liten men tapper skara cyklister på träningen.


Ulrika var nytillkommen Cyklofåne på sin Hybridcykel.


Medvind på väg mot Annelöv. Sedan tog batterierna i
kameran slut...

 
Räddade av ett domnande kräftbete!

Torsdag 11 juni. Efter en mulen dag så började det så smått spricka upp på seneftermiddagen. Sjutton grader och en lätt nordvästan. Helt ok cyklelväder. Det var bara att greensla springaren och rulla mot Saxtorp. Precis när Elitaren skulle svänga ut på Grand Prixvägen så kom det en bil från höger. Det var Piruetten som kom hem efter jobbet! Vink, vink och så iväg. Nylagd asfalt nästan hela vägen till Saxtorp. Där är några sträckor kvar att belägga. Men just nu så har de fullt sjå med att lägga asfalt på sträckan mellan Saxtorpsrondellen och motorvägen. För ovanlighetens (?) skull så gick hela färden till Saxtorp utan incidenter!

Elitaren var i god tid. Men Eslövspågarna var redan på plats och ytterligaren en kom rullande på racer. Han hade varit med förra tisdagen när det regnade och blåste så förbålt, men inte blivit avskräckt för det! Så småningom så kom Schnurrbart rullande också på racer. Alla de andra skulle ut i skogen. Tränar’n, White Lady, Mini mfl, mfl. White Lady hade införskaffat en ny sadel. Nej det var ingen sådan slimmad, snabb sak. Det var mer som en korsning mellan sadeln på en gammal Huqvarna 118cc och en helikopterplatta. Men smaken är som bekant som baken och här fick båda halvorna rikligt med plats!

Skogsmullegänget rullade ut i skogen medan racertrion drog norrut på asfalten. Kvärlöv-Annelöv-Billeberga. Hela vägen till Annelöv så var det god medvind. Ja nästan hela vägen till Bileberga. Men de sista kilometrarna dit så blev det sida mot. Schnurrbart och Elitaren växlades om att dra. Regnmannen var inte så van vid cyklingen ännu så han fick hålla sig på rullen. Men några gånger var han framme och tog en förning. Schnurrbart var pigg idag. Förklaringen var att det hade serverats flskkotlett med stekt potatis på jobbet och han hade tryckt i sig två portioner. Därav hade han energi i överflöd som han var tvungen att göra av med. Dessutom hade han monterat ”tempopinnar” på cykeln. När han kröp ner i cockpit och blev riktigt aerodynamisk. Ja, aerodynamisk är ordet. Han sträckte fram näsan så att den kunde klyva luften effektivt. Mustaschen använde han som spoiler. Den påminner faktiskt lite om snöplogen på ett gammalt ånglok. Då j-lar blev det drag. Elitaren och Regnmannen kämpade som djur dr bak och försökte andas. Tungorna hängde som slipsar och bromsade på framhjulen. Men man blev räddade av gonggongen. Sadeln var inte riktigt passande för den sittställningen så ”kräftbetet” domnade och då fick ha ta en mindre aerodynamisk position på cykeln. Tack gode gud för det!

Efter Billeberga så blev det Sireköpinge-Halmstad-Ekeby. Här var det dags för Elitkakspaus och en stunds skitsnack. Här uppdagades det fantastiska. Schnurrart hade matchande strumpor. Inte uddastrumpor. Det var en för stor sak så den kunde man inte låta passera för bi obemärkt. Så notera det alla. Schnurrbart hade matchande strumpor idag!

Nu var det hemåt. Kingelstad-Bälteberga-Otarp-Härslöv-VAdensjö-Asmundtorp-Häljarp. I Häljarp så vek Schnurrbart av hemåt medan Regnmannen och Elitaren fortsatte till Hofterup. Nästan sju mil blev denna goa tur. Nästa träning är på söndag. Några är iväg och skal cykla runt en sjö och några skall köra X-cup. Men hur som helst så dyker Schnurrbart och Elitaren upp på racer i Saxtorp till kl 10.00. Alla välkomna att hänga på!

Du börjar väl ladda för Kurt Olssons pris 25 juni. Ett kort tempolopp på c:a två km uppför Rönneberga backar. Det är en öppen klubbtävling. Alltså kan man deltaga även om man inte är medlem i Landskrona CK!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Det var flest cyklister på MTB idag.


Regnmannen och Schnurrbart byter lögner med varandra.


Kors i taket. Schnurrbart hade matchande strumpor idag!

 
En brinnande start och senare punka, ändå kunde vinnaren koras!
   

Torsdag 4 juni. Vad är det som har hänt? Helt plötsligt sommarlikt väder. Blå himmel och 18 grader varmt. Då kommer nästa problem. Hur skall man klä sig? Det var ju dags att lägga vintermunderingen. Men hur mycket/lite skall man ha på sig. Det var lite ovant att försöka få till rätt klädsel. Men till sist så var det färdigt för att grensla springaren och köra norrut. Idag var det ju dags för Cykel & Motorsport VP. En temporunda på 21,8 km med start vid Brohusen, foten av ”Glumslövsbacken” i norra Landskrona. Tänk vilken fröjd att kunna trampa runt i korta brallor, utan benvärmare. Årspremiär för detta! Elitaren rullade längs Grand Prixvägen norrut. Vid Skönadalsvägen så blev han omkörd av en grå opel som körde väldigt nära och svängde in snävt framför. Det är läskigt att sitta på cykeln när det kommer sådana formidabla idioter som inte kan ta hänsyn till medtrafikanterna. Att de inte fattar att de utsätter andra människor för livsfara. Bilen har registreringsnummer BEJ894 och ägs av Mats Månsson i Billeberga.

Men dramatiken var inte slut här. Strax innan Saxtorp så bolmade det upp svart rök. Precis vid den nybyggda maskinhallen stod det en vit Volvo V70 och brann utav bara tusan. Oj, skulle det gå at ta sig förbi. Det puffade till några gånger i bilen. Kommer den att explodera? Men det öär ju nästan bara på film som bilar exploderar. Så Elitaren trampade på och passerade så snabbt tygen höll. Det var en kraftig värme som utstrålades från den brinnande bilen. Där var gott om folk på plats så han kunde lugnt fortsätta sin färd. Precis när han kom upp till T-korset i Saxtorp så kom det två brandbilar från Landskrona med sirener och blåljus.

Det var bara att passera Häljarp och fortsätta mot Landskrona. Precis som i tisdags så dök Schnurrbart upp i höjd med bilprovningen. Så cykelvägen förbi stationen och vidare ut för att ta sig till starten där man var ganska precis kl 18.00. Ytterligare två tävlingssugna var på plats. Anders & Rasmus. Fyra var det som skulle tävla. Bosse Bus var där civilklädd. Han var förkyld och höll sig till åskåderiet.

Lottning av startordning utföll så att Rasmus startade först följd av Schnurbbart, Anders och så Elitaren. Elitaren tyckt det var en perfekt startordning. Nu blev han inte omkörd i alla fall! Det är en tuff start att börja med att attackera Glumslövsbacken. Pulsen går snabbt upp. Det gäller att disponera sina krafter så att man inte bränner allt i denna backen. När väl backen är avklarad så rullar man in i Glumslöv och strax blir det en skön utförslöpa mot Rydebäck. Precis i början av Rydebäck stod anders utan luft. Ja inte i lungorna, utan i framdäcket. Punka… Yippie, tänkte elitaren. Nu blir jag nog trea i alla fall!

Banan fortsätter mot rå men svänger av mot Vallåkra efter Gulfmacken (jodå, där ligger en Gulfmack). En ganska platt väg där man denna dag dessutom begåvades med medvind! Vinden var nämligen nordvästlig. En skön sträcka där Bosse Bus dök upp i sin bil och fotograferade. Kvistofta-Vallåkra och så sista biten mot Landskrona. Nu började det kännas i låren. Håll tempot uppe. Hjärnan manade på medan musklerna knorrade. En sådan förbaskad slavdrivare!

Avslutningen är det ganska mycket utför. Hela vägen från E6 och ner. Bra fart så man får bromsa innan den tvära svängen mot mål. Sedan är det bara att spurta, ivrigt påhejad av dem som redan var i mål. Elitaren var nst sist i mål. En kvart senare eller så kom Anders med luft i framdäcket, men det tog en stund efter målgången innan han hade det i lungorna också. Schnurrbart stod och mös nöjt. Han hade ju tagit hem detta, ganska enkelt. Trodde han ja. När alla resultat var färdigräknade så var han nästan minuten efter Rasmus! Då gick argumentationen igång. Till sist plockade han upp sitt multiinstrument som mäter allt utom han ordsvall och presenterade sin tid på banan. Här visade han att tidräkningen var korrekt, nästan en minut långsammare än vinnaren.

Det måsta ha varit den där dubbla portionen fläskesteg med rödkål och smörslungade potatis som har legat som ett drivankare, förkunnade han. Så var det dags att rulla hemåt. In igenom Landskrona. Inne i en rondell så kom det en VW inkörande utan en tanke på väjningsplikten den har. Elitaren fick tvärnita för att inte sitta som en dekal på bildörren. Bilen kördes av en yngre kvinna såg det ut som. Bilen med regnr DCP341 ägs av Fredrik Mogensen AB i Hjo.

Som tur var så var det slut på incidenterna härefter.

25  juni är det dags för nästa klubbtävling. Då är det Kurt Olsson VP. Ett kort och intensivt tempolopp uppför Rönneberga backar. Start vid Asmundtorp och mål uppe på krönet vid gravhögarna. Planera nu in detta och deltag. Det är kul och opretentiöst med klubbtävlingarna, som dessutom är öppna. Alla välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Dramatik vid vägkanten. En brinnande Volvo V70!


Anders i starten. Bosse Bus höll cyklarna i starten.


Vinnaren, Rasmus, som hade nästan en minuttill godo på tvåan!

 
En sixpack med trepack Anders!
   

Tisdag 2 juni. Tisdag 2 juni. Midsommarmånaden. Blåst regn och betydligt mer av aprilväder är vad man förknippar med juni. Men det är ju tisdag och cykeldags. Det var bara att hoppa i lycran, ta på den nya fina regnjackan som Elitaren påpassligt hade köpt hos Cykelhandlaren härom veckan och sedan rulla ut. Norrut mot Landskrona. Medvind på vägen dig gjorde det lite lättare. Som tur var så var det inte iskallt utan höll sig strax över tio grader. Regnjackan kändes skön. Den släppte inte genom en droppe regn. Välinvesterade hundralappar.

Vad det är som gör det. Är det månne sommarvädret som lyser med sin frånvaro som gör bilister på dåligt humör och därmed omdömeslösa? En silverfärgad Audi A6 med regnr XHO914 körde om Elitaren i ett huj På Grand Prixvägeen . Passerade alldeles för nära trots att hela vägbanan fanns till förfogande. Bilen till hör Jörgen Ola Pettersson i Häljarp. Är det någon som känner honom så kan ni gärna påpeka att hans bil passerade alldeles för nära en cyklist sisådär vid 17.20-tiden. Det är ju alltid tråkigt om någons dåliga humör går ut över döda ting. Men än värre är det ju om det går ut över (ännu) levande varelser…

Precis när Elitaren kom till Landskrona så dök även Schnurrbart upp. Då blev man två i alla fall på träningen. White Lady hade ju meddelat via Facebook att det inte var racerväder för henne utan hon skulle vändsteka sig framför brasan. Ja tänk vad lite vatten kan göra. Vid mötesplatsen, parkeringen vid St1 & Ildel så stod det en och packade ur sin cykel från bilen. Strax kom ytterligare en bil med en hugad cyklist och två till kom rullande på sina springare. Av de ”vanliga” så var det Schnurrbart och Elitaren och så fyra till! En äkta sixpack i busvädret. I det vanliga gänget var det tydligen mest agnar, men kornen var ju helt klart utkristalliserade. Härligt med nya friska som inte bangar för lite regn och blåst. Halva gruppen hette Anders, vilket betyder annorlunda på tyska. Man skall kanske vara annorlunda för att cykla i busväder?

Man tog sikte på Billeberga via cykelbanan som går på gamla banvallen genom Asmundtorp. En god medvin bjöd den turen på. Det är skönt med cykelbana, men nackdelen med att lägga dem på gamla banvallar är att de är tråkigt raka. Skall man somna någon gång på cykeln så är det när man cyklar på en sådan cykelväg. Hur som helst så kom man till Billeberga. Här fick man göra en kort paus för lite dehydrering. Så mycket vatten på utsidan gjorde blåsan väl spänd. Bäst att ta det säkra före det osäkra och lätta på trycket. Nu var det dags att rulla mot Annelöv, denna Centerort ”Annie Lööv”… Sidvind och det blev därmed jobbigare. Man fick jobba för att hålla hop klungan.  Som vanligt så körde man belgisk kedja. Men nu när det blev lite jobbigare så behövde inte alla dra. De som kände att det var väl tungt fick ligga på rulle och hänga på. Sedan var det vidare mot Dösjebro för att sedan svänga mot Saxtorp men vika av på Furuhillsvägen. Nu började regnet att hålla uppe. Mannen med ”läderveken” hade ju lovat att det skulle klarna upp. Det gjorde det också, men en timme efter utlovad tid. Men som bekant är bättre sent än aldrig.

I Hofterup så stannade man till vid återvinningsstationen för att inmundiga Elitkakor. Det kunde ju behövas lite godsaker en sådan här dag. Kakorna mumsades med god aptit och glatt humör ackompanjerade av lite vanligt cykelljugande… Nu vinkade Elitaren hej då. Han hade redan avverkat returen i medvind. Det var ju hans start från Hofterup.

Nu är det bara att ladda inför torsdagen. Då är det Cykel & Motorsport VP. Så på torsdag är det samling vid Brohusen/Hildesborgsbacken (Glumslövsbacken) vid norra delen av Landskrona kl 18.00. En temporunda på c:a 2 mil. Detta är en öppen klubbtävling. Ingen föranmälan utan man anmäler sig på plats. Så kom alla och kämpa väl på torsdag!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Här är tre av vetekärnorna, agnarna stannade hemma idag...Aj, aj, aj, regnkläderna låg kvar hemma så man tager
vad man haver...


Elitkakspaus vid återvinningsstationen i Hofterup.