Bokis haveri förvandlade honom till Einbein!

Torsdag 29 januari. Det var ett farligt flängande. Arbetsmöte för Elitaren. På vägen hem så tjocknade trafiken på motorvägen och det blev nästan stopp. Men som tur var så lättade det efter en stund. Det var några som bogserade och hade eskort av en polisbil med påslagna blåljus. Som tur var hade han lagt fram utrustningen så det var bara till attt göra ett klädbyte i värsta Clark Kent stil. I trikåerna bara men dock utan mantel. Flyga kunde han inte så det var till att trampa å det värsta för att ta sig till samlingen i Saxtorp. Jodå han kom i tid.

Det var dock en begränsad skara. Det gick inte att räkna hop tio Cyklofånar… Är folk så rädda för lite blåst och snöblask? Det går säkert att söka för sådana fobier. White Lady, Schnurrbart, Röde Baronen, Tränar’n och några till var där i alla fall. Man beslöt att dela upp sig i två grupper. En för halta & lytta och en för krya. Tränar’n satte iväg följd av ett par andra i en krygrupp. Elitaren tog hand om den andra med de halta & lytta.

Hej hopp ut i skogen. Ut och så in på den gula slingan i Saxtorpsskogen. Men som vanligt så tappar man spåret efter ett litet tag. Men ofta behövs det inte så många tramptag innan man kommer in på en ny gulmärkt stig för att sekunden senare vara borta från den igen. Ganska snart så kom man fram till Stora Byvägen och över ner genom Välandalen och vidare till Järavallen. Här följde man stigen väster om stora sjön och så in mot lilla sjön där man svängde vänster och så vänster igen. Alltså ner på crosspåret i mossen. Bakväxelknäckarstigen alltså (det tyckte Bosse Bus föra säsongen i alla fall att den borde heta). Sedan vidare in på crosspåret som fortsätter snirkla sig runt när man kommit upp ur mossen. Ett varv runt innan  man begav sig mot bron där man var vä tidigt. Det blev en liten sväng till innan man kom tillbaka någon min ut i sju. Strax därefter dök krygänget upp. Nu berikade med ytterligare en man. Hillis hade ramlat ur garderoben och sedan letat upp krygruppen!

Nu var det dags att hiva fram Elitkakorna och bjuda laget runt. Men det går inte att stå stilla för länge. Den isiga vinden ser snart till att man börjar frysa. Så upp på springarna igen och iväg. Det tog inte lång tid innan de i Krygruppen tröttnade på halt- & lyttempo och tryckte därmed på och försvann vidare på MTB-spåret. En stund senare så tröttnade även White Lady och Röde Baronen. Så drog även de iväg. Den kvarvarande trion pustade på i sin takt. Men så blev det stopp. Bokis hade problem. Vänster vevarm hade lossnat. Det fanns ingen insexnyckel i den storleken att uppbringa i någons verktygsförråd. Men med lite fix och trix så hade Bokis till sist fått den att sitta någorlunda. Man var då precis ute vid den röda slingan som man följde för att så snabbt och lätt som möjligt skulle ta sig hemåt. Gång efter gång fick man stanna för att dra åt bulten. Bokis kunde inte använda båda pedalerna utan fick sig en härlig match att träna rundtramp med höger ben. När man åter igen passerat över bron så sattes kosan mot Davidslidsvägen. Här vinkade man av Schnurrbart som fortsatte hem till Häljarp medan Bokis hankade på Elitaren fram till Grand Prixvägen. Här beslöt man att  Bokis sulle gå medan Elitaren satte fart hem för att hämta bilen och sedan köra Bokis hem. Vevarmen var helt lös nu och hade flyttat sig.

Det var bara till att lägga upp ett par tunga kuggar och trampa på för Elitaren. Seddn kasta in cykeln i förrådet och ta bilen  för att hämta Bokis. Bokis hade då tagit sig hela vägen ner till Furuhillsvägen. På med cykeln på hållaren och så en kort bilfärd till Dösjebro så var Bokis hemma i värmen igen. Några minuter senare så stod även Elitaren i duschen.

Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling på MTB vid fotbollsgolfen parkering i Saxtorp, precis som vanligt.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Elitkakspaus vid bron. Bokis, Röde Baronen,
White Lady, Tränar'n och Schnurrbart i bild.


Nej, Hillis har inte fått ryggskott! Han är ute på helt
andra uppdrag, eller skall man säga nerdrag...?


Här lastar Bokis sin cykel för transport sista biten hem.

 
Han hade ingen aning om vad han tackade nej till!

Söndag 25 januari. Nu var det vitt på marken. Lite snö under gårdagen/kvällen. På med dubbdäcken för säkerhets skull. Efter som det finns två uppsättningar hjul så är det ju en baggis att ändra. Sedan smattra hem om med dubbarna och för att fånga Piruetten i morgonkalsongerna. Nej, nej detta var inget Piruettväder. Peta navelludd utsträckt på sofflocket stod det på hans agenda. Inte att åka ut i den friska luften. Okej då. Elitaren rullade själv till Saxtorp. På vägen dit blev han omkörd av en som hade extra brått till träningen. Han fortsatte för att jaga tag i ytterligare en som låg hundra meter före. Det var gott om Cyklofånar vd fotbollsgolfens parkering. Flera nya ansikten blandade upp trotjänare som Bokis, Fondri, White Lady, Bosse Bus, Röde Baronen, Nesor, Hillis, Lille Skutt, Peak m fl.

Fondri delade in det tjugotalet Cyklofånar som anslutit i fyra olika grupper. Elitaren tog som vanligt hand om gruppen för halta & lytta. Med i den gruppen kom även Bokis, Schnurrbart, BMX-mannen (direkt från Cykelhandlarens verkstad), Trollmor Vasa, och någon till. I vanlig ordning så kidnappade Bosse Bus gruppen och fick följe av Nesor. Efter några hundra meter så var det stopp. Bosse Bus led av allt för lite luft i bakhjulet. Det visade sig att hälften av ventilen hade försvunnit. Så det blev till att lägga i en ny slang. Elitaren tog gänget och körde en liten runda och kom tillbaka precis lagom till Bosse Bus höll på at samla hop verktygen.

Så vidare ut i skogen. Strax hade Bosse Bus och Nesor tagit täten och strax där eftere så tappade man kontakten med varandra. BMX-mannen, Trollmor och en till hade också försvunnit. Man väntade en stund men ingen dök upp. Man siktade då på att samlas igen vid återsamlingen. Så några rundor till i Saxtorpsskogen innan man drog över mot Järavallen. Vid Välanbäcken så kom man ikapp BMX-mannen & co. Så var klungan nästan återställd. Så vidare över vägen och runt sjön för att ta sig till återsamlingen vid början på MTB slingan på Järavallen. Precis när man nalkades bron så kom alla andra klungor från olika håll. Det var väldig gemensam  återkomst kan man säga. Alla på en gång.

Så v´bar det ut på MTB-slingan. Trixig och jobbig på sina ställen. Att hoppa över stockarna fungerar sådär lite blandat. Det är inte stockarna i sig som är problemet. Största problemet sitter i den grå klumpen mellan öronen. Det minsta man tvekar så är det kört… Det gäller att satsa och tro på sin egen förmåga. Eftter ett tag så blev det dags att stanna för Elitkakspaus. En ensam MTB-are som kom förbi blev erbjuden godsaker han också, men han avböjde. Säkerligen hade han ingen koll på vad det var han tackade nej till, stackaren…

Så var det dags att lägga in en växel igen och fullfölja spåret och sedan ta crosspåret tillbaka till bron. Vasa ångade på extra bra här och körde upp och förbi alla och försvann framöver. Men vid bron så återsamlades man i gruppen för halta & lytta för att sedan splittras igen och var och en köra hem till sitt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling på MTB vid fotbollsgolfen parkering i Saxtorp, precis som vanligt.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bosse Bus fipplar med sitt platta bakdäck.


Återsamling vid bron.


Elitkakspaus. Bokis & Scnurrbart mumsar.

 
Stekta sparvar i halsen?

Söndag 18 januari. Det var en annorlunda syn denna söndag är i torsdags. Det formligen kryllade av Cyklofånar vid samlingen på fotbollsgolfens parkering. I torsdags var där bara en fåne i skogen, Elitaren, som förgäves letade efter sina cykelkompisar. Fondri, som står för den officiella inräkningen av antalet deltagare på träningen , räknade in trettiotre deltagare! Inte illa en januariförmiddag. Det tog lite  tid att managera denna samling så man kom inte iväg förrän en kvart över tio. Då hade man bestämt att återsamlas vid MTB-slingan på Järavallen kvart över elva. Så rullade man iväg i fem olika grupper.

Gruppen för halta oc lytta tog Bossse Bus hand om och fick med sig Schnurrbart, Bokis och Elitaren. Löpar’n följde inte med även om han var på plats. Han hade kommit till fots med sin högerarm i stadigt gipspaket. Cyklingen är fortfarande inte ktuell för honom. Han får ge sig till tåls ytterligare någon vecka. Men hur som helst så är han välkommen i gruppen för halta och lytta när helst det passar honom!

Ut på gula slingan och följ den bitvis ganska trixigt slingrande banan. Det tog inte lång tid innan Elitaren stod på näsan. Riktigt hur det gick till är svårt att förstå. Men vänster fot fastnade i en gren och det blev tvärstopp. Grenen kilade in sig emellan foten och vevarmen. Tårna klämdes till och cykeln stannade tvärt vilket Elitaren inte gjorde utan fortsatte över styret och duns i marken. Men det var bara till att resa sig upp och lirka loss cykeln och fortsätta. Efter ett tag så kom man ifatt en av de snabbare grupperna(!). En liten bit körde man tillsammans innan man släppte snabbisarna. Sakteliga började man dra sig mot Järavallen. Strax innan man svände ner mot stigen som korsar stora vägen behövde Elitaren lite mer luft. Med sin stora flabb på vid gavel så drog han in så mycket syre han bara kunde. Precis då lossnade en koka från framhjulet och seglade rakt in i det vidöppna gapet och vidare rakt ner utan att vidröra gomselget ens. Det blev ett farligt ulkande men kokan fann sig väl tillrätta någon stans i Elitarens inre. Om inte annat så kommer den väl ut den naturliga vägen. Hoppas bara att det inte blir skavsår då… Att det flyger stekta sparvar i halsen har man hört talas om, men det torde väl ite vara detsamma som det flyger råa kokor i halsen, eller hur?

Bosse Bus rullade på och letade snabbt upp crosspåret som går längs med stora vägen. Här var det dags för en ny vurpa av Elitaren. I en utförsbacke med sväng gled framhjulet undan och det var dags för ett nytt möte med terra firma. Lite omskakad men inte mer. Bara på det igen. Vidare runt sjön och så ner på crosspåret i mossen till vänster när man kör in mot lilla sjön. Sedan vidare in på ett anat crosspår. Allt föt på förutom att Elitarens kedja hoppade av. Men det var ju bara att lägga upp den igen på kransen och fortsätta. Efter ett tag så hade man tagit sig ganska nära gångbron. Där anslöt en annan grupp och på andra sidan precis där crosspåret börjar/slutar stod en klunga. Här samlades de flesta. De allra minsta hade vänt hemåt. Men det var bra kämpat. Minstingen torde inte ha varit mer än fem år eller så. Så ålderssapannet på dagens träning rör sig om tre kvart sekel. Bokis fyllde ju 81 i onsdags!

Nu var det dags för en runda på MTB-spåret. Pang på det och ut i spåret. De små kuperingarna där är väldigt branta. När man då har ett par tre i följd så får man upp pulsen ordentligt. Korta intensiva intervaller som får igång puls såväl som mjölksyra. När man nästan var igenom slingan så kom man ifatt den snabbare gruppen med Fondri, tränaren mfl. Dags för Elitkakspaus så det tillfördes lite att köra på. Sedan var det dags att ta sig den sista biten på slingan och sedan tillbaka till bron via crosspåret. Precis innan bron samlades man igen och när man drog igång så brast kedjan för en Eslövsgäst. Men strax var den kedjan fixad. Bosse Bys drog uppe en magnecylask i plåt (de, ni ungdomar, vet ni inte vad det är för något. Det var något som fanns på mitten av förra seklet…). Magnecylasken innehöll ett sortiment med kedjelås. Elitaren hade sitt multiverktyg med sig där det även finns en kedjebrytare. Så efter någon minut så var transmissionen hel igen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling på MTB vid fotbollsgolfen parkering i Saxtorp, precis som vanligt.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det var ett stort åldersspann på dagens deltagare i
träningen. Den allra yngste, Viggo, är inte född ännu
utan ligger i mammas mage som vi kan se!


Schnurrbart och Bosse Bus ansluter till återsamlingen i skogen.


Här är Bosse Bus kedjelås på väg för att monteras för
att få kedjan hel igen!

 
Ensam torris i det blöta regnvädret!

Torsdag 15 januari. Elitaren hade aviserat att han skulle bli sen och kanske inte hinna till samlingen kl 18.00. Så blev fallet också. Vädret var inte det vackraste som skådats på någon träning. Men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga…. Men White Lady proklamerade att hon skulle köra trainer istället. Bosse Bus skulle heller inte ge sig ut i vädret. Rynkebymannen var förkyld så att han skulle sitta i bastun istället. Men Elitaren han var cykelsugen. Cykeln var på reparation hos Cykelhandlaren. Elitaren han inte dit innan stängning men Mattis och Oskar stannade kvar en stund extra så att han kunde hämta sin hoj. Jättehygggligt!

Sedan var det ful fart hem och svida om till trikåer, stoppa fickorna fulla av Elitkakor så han hade något att bjuda cykelkompisarna på. Kvart i sju så kom han iväg. Fulla pillimucker mot parkeringen vid Brukshundklubben där han hade aviserat att skulle dyka upp om inte förr. Det hade tydligen regnat ordentligt. Stigar och vägar var till stora delar under vatten, men då sköljs ju dyngan av cykeln också. Så även om det blöta ger en lerig cykel so motverkar pölarna faktiskt att det byggs på alt för mycket lera. Det gäller ju att tänka positivt.

Genom Hofterup på de stigar som normalt brukar användas för hemfärden och vidare ut mot Hofterups mosse för att ta grusvägen på baksidan av Ålstorp Sedan stigen genom mossen som mynnar ut i närheten av lilla sjön. Snart framme! Bara några hundra meter kvar till återsamlingsplatsen. Väl där så var det till att ge klockan en check. Jodå på slaget kl 19.00 var Elitaren där. Ingen mer Cyklofåner syntes till. Ja ingen annan kategori av fåne heller kan vi berätta. Elitaren var mol allena. Han rullade frram och tillbaka ett antal vändor. Men han förblev helt ena. Var det ingen som hade gett sig ut denna dag. Var det ingen som var sugen på Elitkaka. Var det verkligen ingen som ville träffa Elitaren.

Vad kunde orsaken vara till detta? Var det hans torra humor? Fel deodrant? Inte tillräckligt bra cyklist? För gammal cykel? Ja frågorna var många. Men vad spelar det för roll hur många frågor det är om det inte finns någon som kan ge svaret?

När tio minuter hade gått så rullade Elitaren vidare och över gångbron för att ta sig en runda på Järavallens västra sida. Även här var han helt ensam. Nja, det var ju en sanning med modifikation. En förskrämd kanin och dito skogsmus korsade stigarna han cyklade på. Efter att ha avverkat ett varv på gula slingan så rullade han tillbaka över bron och tog MTB-spåret som går längs med kreaturshagen till Hofterup. Slaskigt, blaskigt och riktigt kul var det att köra. Frysa var det inte tal om. Värmen hölls så det till och med blev lite överskott på den. Efter en timmes och femton minuters cyklande var Elitaren hemma igen. Ungefär vid den tiden som det brukar bli. Så även om det inte blev de två timmarna cykling som vanligt så blev det cyklat i alla fall.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Återsamlingsplatsen vid Brukshundklubben var
fullständigt öde. Inte en kotte förutm Elitaren där...


Man blir, glad, nöjd och på gott humör när man fått sin
cykelträning!


Det blöta vädret ger ett synligt kvitto på att man varit i
skogen.

 
Bosse Bus kan aldrig bli Japansk finansminister!

Söndag 11 januari. Egon, stormen, hade härjat hela natten. Kulmen var någon stans vid midnatt. Men det var väldigt sakta som den avtog. Så nu på morgonkvisten var  det säkert kuling i byarna. Friska vindar men så är det friska Cyklofånar också. Piruetten var ute i sitt cykelförråd. Det känns nästan som om det är en liten cykelaffär. Oron hade ju varit stor när han lagt ut två cyklar till försäljning. Skulle han sluta cykla. Nej det skulle han inte. Han kan lugnt sälja fler cyklar utan att bli renons på dessa tingestar. Han plockade fram sin nya ögonsten, en Willier, värsting MTB. Nu omer han väl att bli riktigt farlig i skogen.

Tillsammans rullade man i motvinden mot Saxtorp. Elitaren hade lite problem upptäckte han. Han hade bytt kedja och kassett men något var konstigt. Det tuggade och hackade. Snabbt konstaterade han att mellanklingan fram var sliten den också. Så en tredjedel av växlarna var ur spel idag… Precis innan man passerade hembageriet så blev de omkörda av en vit Passat som inte lämnade något ”onödigt” vingelutrymme. Passaten svängde in och parkerade vid hembageriet och Elitaren rullade dit för att berätta att det var alldeles för nära. Som oftast vid sådana tillfällen så är det ett blånekande istället för att be om ursäkt. Stämningen blev snabbt hotfull och Elitaren rullade iväg. Han ville inte ha bråk, bara ordning och hyfs i trafiken. Jag skall köra efter dig, vrålade den näst intill explotionsfärdige bilisten. Ja, ja gör du det… Några minuter senare så kom bilen och körde om. Nu ännu fortare än förra gången. Svängde in snävt och tvärnitade så att det kom svart rök från däcken. Ut for föraren, argare än en nyväckt björn. Jag var över på halva vägen, skrek han, Det hade han sagt vid bageriet också. När Elitaren visade var han hade legat på vägen så skrek han, Jag var helt över på andra sidan. Om så hade varit fallet hade dessa rader inte kommit till. Efter att noggrant förhört sig om vad Elitaren hette och bodde så for han iväg i ett huj. Trevlig kille…

Vid samlingen i Saxtorp fullkomligen kryllade det av Cyklofånar. Kända och okända. Man delade upp sig i olika grupper. Elitgruppen kidnappades av Bosse Bus så det blev ingen Elitgrupp utan Busgrupp. Förutom Bosse Bus och Elitaren så var även Bokis, Schnurrbart, Kicken och Rynkebymannen med i denna. Bosse Bus rullade ut på slingan i god fart som vanligt. Det slösas ingen tid på att varmköra gubbarna. Direkt upp på rött på varvräknaren. Som vanligt rullade man ut på gula slingan i Saxtorpsskogen för att efter ett tag ta en annan stig. Så kom en av de andra grupperna som Bosse Bus hängde på. Men vid ett T-kors så svängde de vänster och Bosse Bus höger och stannade till för att vänta in  de övriga fem i hans klunga. Så fortatte man runt på stigarna. Efter ett tag så sprack klungan på mitten. Bosse Bus, Schnurrbart och Rynkebymannen försvann in i snåren. Där var många stigar och den andre delen av klungan valde uppenbarligen en annan stig är Busgruppen.

Man hade avtalat att mötas vid MTB-spåret på Järavallen efter en timme.S man satte fart genom skogen och över på Järavallen. Runt stora sjön på västra sidan. Där lyckades faktiskt snabbgruppen komma ikapp och förbi Elitgruppen som dessutom fick göra ett tekniskt stopp. Kicken sadel hade lossnat. Inte nog med att sadeln hade lossnat. Sadelstolpen hade dessutom sjunkit ner ett par centimeter. Kicken måste ha varit koala i sitt förra liv. Han är ganska sävlig och så har han alltid en stor pung under sadeln. Denna stora apparat måste tas bort innan han kunde meka med sadeln. Men efter en stund så var sakerna i ordning igen och man kunde fortsätta. Nu var man ganska sena vid samlingspunkten och ingen där. Så man rullade ut på MTB-slingan. Efter några tramptag där så dök Busgänget upp! Så var man åter samlade och kunde fortsätta tillsammans. Snart upptäckte man att det lagts nya stigar, eller rättare sagt börja till, i skogen. Transportsträckorna blev nästan eliminerade. Kanonbra, då är cyklarna nästan helt separerade från fortgängare och löpare.

Ny sträckning och nya hinder. Jo jag tackar jag. Vid ett stäle där man dök ut ur skogen på en av sspårstigarna så var det ett dike. Där i fastnade Elitarens framhjul och han gjorde en slowmotionvurpa över styret. Lugnt och förhållandevis gracilt gjorde klumpen en volt och landade på rygg. Det var bara att skratta och resa sig upp igen. Riktigt kul faktist!

Strax så kom Fondri, White Lady och en till rullande. De var på hemväg. Bus/Elitgruppen gjorde gemensam sak med dem och rullade mot gångbron igen. Efter den så delade man på sig. Bokis och Elitaren mot Hofterup och de övriga mot Saxtorp/Häljarp/Landskrona.

Vän av ordning undrar nu så klart vilket samband rubriken har med texten. Jo Bosse Bus kan inte hålla i "yen"!

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid fotbollsgolfen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Piruettens nya värsting-Willier!


Elitarens nya värstingtransmition...


Elitkaspaus på Järavallen. Fr v: Kicken, Rynkebymannen,
Bokis, Schnurbart och Bosse Bus.

 

 
Busgruppen hade sex som blev sju, ren kärrlek!

Torsdag 8 januari. Det ramlade in Cyklofånar allt efter hand vid Fottbollsgolfen i Saxtorp. På vägen dit hade Elitaren blivit omkörd av bl a Nesor som kom i flygande fläng med cykeln bak på bilen. Bågen hade varit på service hos Cykelhandlaren, så han kom direkt där ifrån. White Lady, Schnurrbart dök upp. Äntligen var allt julfirande över så han kunde få permission att åka ut med kompisarna i skogen. Lille Skutt stod och hoppade, ivrig att komma ut i skogen. Hans svåger Peak var där också, men han var betydligt coolare och kunde stå stilla. Bosse Bus, Rynkebymannen, Femman, Mini och många fler. 17-18 stycken var man som delade in sig i tre grupper. En lite snabbare och en med de mindre och så en Elitgrupp som i vanlig ordning blev kidnappad av Bosse Bus. Så någon Elitgrupp blev det inte egentligen utan Busgrupp…

Bose Bus, Schnurrbart, Rynkebymannen, Elitaren och två till utgjorde Busgruppen. Sammanlagt sex personer alltså som kom att utökas. Bosse Bus Älgade på först med sina stora älgkliv. Det brakar och knakar i skogen när han stolpar sig fram. Fanns det vilt i skogen så tog de säkerligen till sjappen för säkerhets skull.  Det är ju inte lätt att veta vad ett sådant oväsen kan komma ifrån. Efter ett kort tag fick man stanna. Rynkebymannen hade problem med transmissionen. Det såg väldigt konstigt ut. Kedjan hade smma kontur som magen på ett Vietnamesiskt hängbuksvin… Kedjan var nog i längsta laget. Men så körde han på lilla klingan både bak och fram. Då räckte inte kedjespännaren till. Ju mer kedja, desto bättre… det stämmer inte. Här skall man vara urtypiskt svensk, lagom är bäst!

Så rullade man vidare på vindlande stigar i Saxtorpsskogen. Bitvis riktigt kletigt och klistrigt. Detta före hade ju föranlett Röde Baronen att kasta in handduken. Omständigheterna gjorde att han deppade hop och satt hellre hemma och deppade än att åka ut i den friska luften och leka lite i leran. Lerigt var det på många ställen. Speciellt när man passerade genom kärr. Det räknas säkert som ren kärrlek!

Under irrfärderna i Saxtorpsskogen så mötte man snabbgruppen också. Då passade Nesor på att byta grupp. Han kunde att han inte hade riktig fjutt i pedalerna idag. Efter en stunds rannsakande så kom han fram till att han bara ätit kaninmat till lunch. Det var inte tillräckligt för att kunna veva på i skogen. Han kompletterade med lite sötsaker och så var det pang på det igen i den numera sjuhövdade Busgruppen. Rynkebymannen var lite halvt förskrämd. Som en inbiten asfalttuggare har han nyligen kompletterat med MTB. Detta var allra första gången han körde i mörker. Ovant och okänd terräng tillsammans med såphala rötter gjorde kvällen extra spännande för honom. Men han hängde på bra.

Så tog man sig över till Järavallen för att möta upp vid Brukshundklubben. Efter att ha vinkat av några som fått tillräckligt med träning så rullade man iväg igen. Snabbgruppen ut mot MTB-slingan och Busgruppen hade Bosse Bus helt andra planer för. Stigen ut längs Brukshundklubben och vidare förbi Paintballbanan och bort till stora hagen vid södra delen av Hofterups mosse. Här fick Elitaren stopp på den vilt skenande Bosse Bus. Nu var det hög tid för Elitkakor! Det mumsades och smackades. Rynkebymannen klarade av att dehydrera utan Elitkaka. Han hade väl egen sockerbit med sig. Men efter väl förrättat värv så slök han en kaka han också. Om vi nu tar stigen tillbaka så är det väl bra sedan, sa Bosse Bus och fick medhåll av de andra.

Så rullade man iväg på stigen som går längs med fårhägnet. En smal och bitvis trixig stig. Helt plötsligt tog det stopp för Elitaren. En gren träffade honom på vänster axel och satte effektivt stopp för framfarten. Konstigt. Där stod han helt stilla ch lutade mot höger, men föll inte. Grenen slungade honom några decimeter bakåt. På ”brännet” igen och proceduren upprepades. Stoppelistopp, men inte föll den f-n? Räddad av gongongen är kanske ett rätt uttryck. Det var fårsänget som elegant fångade upp klunsen och skickade upp honom i lodrätt ställning varje ån jordens dragningskraft försökt att ge en ana utgång. Elitaren tackade (är det passande att tacka ett fårstänge?) att det inte var elektrifierat. Men å andra sida hade han kanske kommit i bättre stöt då…

När man tagit sig igenom stigen genom den klistriga och kletiga mossen så vinkade Elitaren hej då och tog stigen genom mossen mot Ålstorp. Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Peak hjälper Rynkebymannen med sin
hängbuksvisnkedja.


Schnurrbart och nesor mumsar Elitkakor.


Återsamling vid Brukshundklubben.

 
Bokis blev för stark i benen!

Söndag 4 januari. Kallt och blåsigt. En pling i luren gav ett SMS från Piruetten som meddelade att han stannade hemma. Ja, ja, han har ju lagt ut sin fina MTB till försäljning också. Skall han månne helt lägga av med MTB? Han var ju inne på det spåret härom året. Vi får väl se. Elitaren dunkade själv i den kalla nordvästan mot Saxtorp. Här var det redan några Cyklofånar på plats. Kicken, Röde Baronen, Bosse Bus. Allt efter hand så rullade det in fler. White lady, Tess, Mini, Bokis, Fondri, Rynkebymannen och flera andra. Till sist så kunde man räkna in femton deltagare på denna träning.

Tre grupper blev det ch ingen organiserad återsamling. Bosse Bus tog och anförde Elitgruppen som förutom av honom bestod av Rynkebymanen, Bokid, Kicken, Elitaren och en nying. Man hann inte så många hundra meter innan det blev ett tekniskt stopp. Bokis nya kedja rök av på mitten. Elitaren kom till undsättning med sitt universalverktyg med kedjebrytare. Denna gången så hade han packat ner ett par läsglasögon i Camelbaken också så han var inte lika fumlig denna gången som förra. Tänk vilken skillnad det kan bli om man ser eller inte. Finmekanik på nära avstånd är inget för gamla gubbar utan läsglasögon… Men denna gången gick det snabbt och lätt och Bokis kunde grensla sin springare igen. Bosse Bus trampade på och vinglade runt på den gula slingan i Saxtorpsskogen. Efter ett tag så kom han in i en loop, precis så om han brukar, och då tröttnade han på Saxtorpsskogen och drog sig vidare mot Järavallen via Välandalen. Här valde han spåret norr om stora sjön och vände in på crosspåret som vindlar sig fram mot infartsvägen till sjöarna. Här kastade nyingen in handduken. Han hade fått nog för idag. Han hade kämpat väl. Men är man ny och inte har cylat på detta viset tidigare så tar det på orken. Men det är bara att komma igen. Efter några sådana pass så har han säkert inga problem med att hänga med hela rundan. Välkommen åter, Nyingen!

Den resterande klungan fortsatte förbi Brukshundklubben där det blev stopp. Kicken traskade ut i skogen och stod där krokigt framåtböjd. – Har du fått ryggskott? Undrade man. Men så var inte fallet. Det var inget tungt som lyfts utan han försökte leta fram avtappningskranen så han kunde dehydrera… När sista droppen var klämd så kunde man fortsätta. Crosspåret ner i mossen för att sedan fortsätta upp och vidare på nästa crosspår. Här händer det alltid saker. Elitarens framhjul tappade fästet i en kurva och så stod han på näsan. Dråsade i backen på sin onda axel så att luften gick ur. Men strax var han på fötter igen och efter ytterligare en stund så hade han fått ordning på sina växlar. Lite kvistar i kassetterna gjorde att man fick stanna lite är och var för att rensa rent kuggarna. De sista dagarnas blåsande har dragit ner en del ris och kvistar. Ja ett och annat träd också. Men där var ett par gubbar ute och sågade upp dessa och röjde stigarna.

Så gick färden över gångbron till MTB-slingan där. Som vanligt är den slingrande och trixig. Allt emellanåt riktigt krävande. En bit in på denna så dök White Lady, Fondri och Mini upp. Men de avvaktade lite så Elitgruppen körde vidare. Vid MTB-spåret slut så däk de upp igen. Nu var det das för Crosspåret igen hemåt. Fondri och Mini tog täten så kom de övriga på ett pärlband bakefter. Strax inan bron så stannade man för en liten snack- och Elitkaksspaus innan det var dags att runda av och rulla hemåt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


White Lady hade ett antennspröt i hjälmen!


Bokis fipplar medkedjan i väntan på assistans.


Rynkebymannen mumsar på Elitkaka.

 
Pigga nyårscyklister ingen dussinvara!

Torsdag 1 janyuari. Torsdag 1 januari. Första dagen 2015 var en torsdag! Kan det bli en bättre start på ett år än att börja med en träningsdag? Knapast! Desutom så är det i februari femton (15) år sedan första bloggartikeln publicerades på Cyklofånarna.se. Ett spännande år ligger framför oss. Uppropet hade gått ut i alla våra tillgängliga kanaler om att det var träning idag och vi skulle samlas kl 10.00. Trolle, Bokis, Nesor och Elitaren hade flaggat för att komma. Men hur många vler, det skulle bli intressant att se. Valet stod ju att göra en prioritering över vílket so var viktigast, spriten eller träningen?

När Elitaren rullade in på samlingsplatsen så var de öde. Men just då kom en VW-pickup innehållande tvenne cyklister från Eslöv. Jättekul! Så ramlade den ene Cyklofånen efter den andre in. Bokis & Trolle så klart. Men se där, en helt annan femma, Femman kom knastrande på grusvägen, Så kom Bosse bus knirkande på sin gunghäst. Han kom med andan i halsen. Frun hade förbjudit honom att köra (så kan det går när man prioriterar både spriten och träningen…). När han då hade rullat iväg med tidspress så hade slangen krupit ur bakdäcket. Hem och fixa det och så iväg igen. Då hade det blivit något mackel med kedjan. *Så hem ingen för att fixa det. Så iväg igen, då hade det börjat ploinka. Ploink, ploinink. Vad i hela…? Jo, då hade en eker gått av. Det var hem och kasta in den cykeln och ta fram den andre rariteten som var utrustade med dubbdäck och sedan älga på utav bara den. Det tog någon minut innan Bosse Bus hade fått ner pulsen så att han kunde berätta för alla om sina vedermöder denna första dag på året. Men det är väl sådant som man får ta om man envisas att cykla på sådana rariteter som Peter Pluntky i Antikrundan hade gått i spinn över…

Detta var alltså de Cyklofånar som prioriterat träning före nyårssprit. Löpar’n hade inten möjlighet att delta. Igår så utmanade han Hillis och skulle köra förbi honom i en nerförslöpa på Glumslövs backar. Ett pulkagupp som han inte såg satte P för de planerna. En femmeteras luftfärd som inte avslutades snyggt och därmed blev Löpar´n ingen ny Hillis utan snarare en Trillis som fick tillbringa eftermiddagen på akuten och komma hem med sin arm i paket. En tre-fyra veckor får han väl hålla sig lugn innan han kan utmana Hillis igen…

Så rullade även White Lady in, Liksom Rynkebymannen och allra sist så kom det en grön blixt. Nesor som var den siste att anlända. Han brukar alltid vara ute i sista sekunden, eller som idag på övertid. Alla stod kvar och väntade för att han hade aviserat att han skulle komma. Fondri & White Lady beslöt att man skulle ta en runda ut till Lödde via Barsebäck. Så man rullade snabbt igenom Saxtorpsskogen och vidare ut mot Järavallen med sikte på stigen som går vid Masters Course 17 green och nerför litorinavallen. Men Bokis och Elitaren ville mysai skogen så de vinkade hej då till de övriga nio och tog sedan gula slingan bort till crosspåret som man följde bort så man kunde komma in på MTB-slingan. I lagom gubbastakt njöt farbröderna sin väg fram. De korta, intensiva stigningarna satte fart på deras pacemakers och andhämtningen blev stundtals ganska häftig trots man tog det lugnt. När MTB-spårt nästan var framme vid Crosspåret så stannade man till för en Elitkakspaus. När man stod där och njöt av godsakerna sp kom det ytterligare två cyklisten. En i CKX-kläder. Dessa blev också erbjudna Elitakor. Men de var väl inte så rutinerade så de visste vad det innebar utan tackade ner och körde värdshus förbi. Detta för att de troligen inte hade en aning om vilken fjutt de fått i benen av dessa små goda energibomber.

Bokis och Elitaren fortsatte. Men istället för att välja crosspåret mot bron så tog man stigen som bår längs golfbanan mot Hofterup. När man nästan avverkat hela sträckan så mötte man det andra gänget som varit i Lödde och vänt. Så var alla elva Cyklofånar åter samlade. Crosspåret mot Bron. En bit innan dess så stannade man för en Elitkaspaus. Alla fick var sin Energigodbit. Jan Bokis och Elitaren fick allts var sit till. Extra godis kunde de väl var a värda. Så var det till att dra sig mot bron. Tempot höjdes och klungan sprack upp, men man återsamlades vid Bron. Bosse Bus och Rynkebyannen drog sig hem mot Vadensjö, Trolle mot Billeberga. Bodkis och Elitaren mot Hofterup och Dösjebro. De övriga behövde lite mer och for ut på en andra runda,

Nästa träning spå söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00 på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Elitaren och Bokis föredrog att hålla sig i skogen medan
resten av gänget rullade ut på en distanstur.


Smartast av de smarta? Samlar upp hundskiten i en
påse. Sedan slänger man hela påsen i skogen. Detta
för att vara säker på att skiten ligger kvar länge?
Bajsar in reviret istället för att pinka???


Elitkakspaus efter att alla återsamlats.