Sabotagen & spångstöld!

Torsdag 26 februari. Vilket fantastiskt väder! Klarbå himmel och 8-9 grader varmt på eftermiddagen. Ljust dessutom. Det blir inte riktigt mörkt förrän efter sex på kvällen. Verkligen vårkänslor, härligt. Elitaren var lite tidig så han rullade en runda på ridstigarna bakom ridhuset i Hofterup och vidare upp mot Ålstorp och sedan in vid Paintballbnan för att ta sig mot Saxtorp. Över Välandalen och vidare in på gula slingan. Men oj vad kul sabotörerna hade haft. Över allt hade någon vänlig själ dragit ut gamla murkna stockar och grenar över stigen. Men var det riktat mot cyklister så hade de gjort en missräkning. Man hoppar nämligen över stockarna med cykeln vilket är jättekul. Här fick vi en kanonfin övningsbana serverad! Egentligen skulle man tacka för det, men med tanke på dem som går med barnvagn eller äldre som kanske har svårt att lyfta på fötterna så blir det hinder. Så de allra största hindrena kastade Elitaren åt sidan så stigen blev farbar för alla.

Vid fotbollsgolfen så hade det redan kommit några glada Cyklofånar och fler skulle komma. När klockan slog sex så var det ett femtontal Cyklofånar på plats. Piruetten hade kommit på sin Cross, han ville mala asfalt. Resterande var inställda på MTB i skogen. Men det var flera av de annars så trogna deltagarna som inte kom. Bokis har precis fått opererat ögonen så han får hålla sig lugn ett tag. Kicken prioriterade att tura och gav cyklingen på båten helt enkelt. Bosse Bus bara uteblev, utan att ansöka om permission. Allvarligt! Nesor har en rungande förkylning. Ja såhär kan vi fortsätta en god stund.

Fondri delade in i två grupper. Tränar’n tog snabbgruppen och resterande följde med Fondri. White Lady sa att hon la sig sist för att samla upp de som eventuellt ramlade av. Först låg minstingen som visade att hans små ben var ystert pigga. Kosan sattes direkt mot cerise slingan på Järavallen. Rakt ner mot Svanebackestigen för att sedan ta den nyharvade travbanan mot Järavallen. Det rullade på bra. Riktigt bra. Elitaren och en till hamnade lite på efterkälken på den tungcyklade travbanan. Men väl ute på lite hårdare underlag så samlades klungan hop igen.

Så ut på cerice slingan. Här delade sig klungan ganska snabbt i två och White Lady lade sig sist i första klungan. Elitaren tog den positionen i andra. Där var några som inte hade kört MTB så mycket oach hadee därmed inte övat tekniken. Stopp vid stockar och någon vurpa för att man inte fick fötterna ur pedalerna. Men så är det i början. MTB är mycket teknik, sedan måste man givetvis även ha en bra kondition. Men med en bra teknik så vinner man mycket. Speciellt när det är så tekniskt som stora delar av cerice slingan är. Men förstaklungan stannade till vid några tillfällen så man samlades hop igen och så fortsatte man. När man kommit fram vid golfbanan så vark klockan liden. Tolv minuter till samlingen vid bron. Fondri visade vägen ut och tog gula slingan tillbaka. Precis lagom vid bron när snabbisarna också anlände. Lite skitsnack och så en gruppbild innan mar rullade ut igen. De minsta och nybörjarna tackade för sig och så var halva gänget kvar.

Snabbisarna vässade nästipparna och borrade sig ut på ett varv till. De fyra som var kvar i andra gruppen följde efter i ett lugnare tempo som White Lady fick bestämma, vilket gjorde att Elitaren storknade ganska snabbt. Men man väntade in lite här och där, bla vid hundskitstigen där man brukar stanna för Elitkakspaus. Så här passade Elitaren på att plocka fram Elitkakorna och specialkosten till Fondri. De var länge sedan jag var i den gruppen som fick kaugor, utbrast White Lady med förtjusning.

Alla vaktade på sina steg så att man inte skulle komma för långt från stigen och trampa i den myriad av hundskitar där är. Troligen klarade sig alla ”helskinnade” från hundskitarna. Så var det dags att fortsätta. Efter ett tag så sa Elitaren att de kunde köra i sitt tempo och behövde inte vänta på honom. Han hittade själv. Jotack, det dröjde inte många tramptag från det att ljusen från trion hade försvunnit till Elitaren tappade spåret… Han kom ut på den röda slingan och var snart vid spårcentralen. Det var bara att fortsätta mot bron. Där så skymtade han snabbisarna på andra sidan. De hade varit en eller två minuter före vid bron och tagit sig över. Nu var det hemåt som gällde. Som vanligt höll Elitaren sig så att han hade kostängslet på höger sida om sig hela vägen. Ut på stigen som går genom mossen. Fortfarande med kohagen till höger. Fram till diket. Men när han skulle ta sig över spången så blev det stopp. En stock låg över stigen och spången var borta?! Inte ett spår vanns av spången. Hade någon jäkel snott den? Vad att göra nu? Skulle man cykla tillbaka och ta en annan väg? Nej, en annan plan tog form i hans huvud. Det växte en björk som väl kunde fungera som spång att gå över och bära cykeln. Men så skulle man över ett annat dike. Där låg det några bitar av stockar och grenar så det skulle nog fixa sig. Jodå det gjorde det. Så var det bara ut på stigen igen för att rulla den sista dryga kilometern hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling på MTB vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Sådana här murkna stockar låg slängda tvärs över
stigen på ett tiotal ställen. Det är kul att hoppa över
dem med cykeln, men det är synd om dem som går
med barnvagn. Dom hoppar inte lika lätt...


Elitkakspaus på "hundtoaletten".


Lång som en åkarenhäst i huvudet blev Elitaren.
Spången spårlöst borta och ett par stockar som
spärrade stigen...

 
Det sket sig för Elitaren och luften gick ur!

Söndag 22 februari. Vilken dag! Solsken och klarbå himmel. Men detta dög inte för kicken. Han ser allt i olika nyanser av grått och hade siktat in sig på busväder. Därmed hade han bokat in sig på ett spinningpass istället. Ja så är det. Man kan inte ha koll på allt och ha tur jämt… Vid samlingen i Saxtorp så välde det in Cyklofånar, Schnurrbart, Femman, Lefty, Wältmama, Wältmeister, Hillis, Lille Skutt, Nesor, Anna, Bosse Bus, Jacop, Fondri, Mini, Tess och många fler. Totalt räknades det in tjugosju deltagare på söndagens träning. Fyra grupper delade man in sig i. Hillis tog snabbisarna som vanligt. Han , Lille Skutt och Tränar’n hade redan varit ute i två timmar så de var redan varmkörda. Fondri tog en Minigrupp, Bosse Bus tog en mellangrupp och så Elitaren som samlade ihop alla halta & lytta i en grupp.

In på gula slingan i Saxtorpsskogen. Det kändes lite svajigt och skumt. Det visade sig att det var en smygpunka på Elitarens bakdäck. Efter att ha pumpat en gång och att det sedan var dags igen så var det bara till att stanna och lägga i en ny slang. Ut med den gamla och sedan känna igenom däcket efter piggar eller annat som skulle kunna ha orsakat punkteringen. Så i med ny slag och pumpa utav bara attan. Ventilen blev stukad så den gick inte att stänga utan med tång. Detta medförde att luften gick ur igen. Så det var till att pumpa upp igen och sedan försiktigt försöka skruva till ventilen igen. Såja, nu fungerade det. Men oj, tyckte Schnurrbart. Trampa inte på handskarna. Rådet var väl menat då de hade hamnat rakt ovanpå en hundskit… Hundskitar är inget ovanligt i skogen. Det finns två varianter av dem. Den ena av den typen som Elitaren lagt handskarna på, den naturella varianten. Sedan finns en mer syntetisk variant också, det är de jyckar som har en förpackningsmaskin i tarmen och kan producera sin skit i väl hopknutna plastpåsar i varierande färg…

Ja, skit i det just nu och cykla vidare. Vilket man gjorde efter att Elitaren inspekterat handskarna så de klarat sig helskinnade från äventyret. Tänk att torka snoret med en hundskit, trevligare saker kan man ju uppleva. Nu var tiden gången så det var dags att sätta full fart mot samlingen vid bron. Ut på grusvägen för att sedan ta sig via Välanvägen Svanebacksstigen till travbanan som var nyharvad. Tjenamoss! Nu gick det tungt. Däcken sjönk ner i den mjuka marken. Harvning och 15-20 mm regn hade gjort sitt för att det skulle gå riktigt tungt. Här kom några ur en av de andra grupperna också och ångade på mot mötesplatsen.

Efter lite snack här så rullade man iväg ut på cerise slingan. Som vanigt var den lika teknisk som alltid och de korta branta stigningarna gör att pulsen jagas upp. Men man trampade på. Bosse Bus hade nu anslutit sig till Halta & Lytta. Men denna gången gjorde han inga kuppförsök utan lommade på lugnt i de bakre leden. Som vanligt blev det ett fikasopp med Elitkakor. Skogen var full även av flanörer denna dag. Så de so råkade gå förbi vid Elitkakspausen där fick barnen också smaka på godsakerna. Så rullade man vidare. Denna gången var det Elitaren som gjorde lite ICA-rekalm. Tappade spåret och fick in en ny Stig… Men man gjorde ett lappkast och kom ifatt Anna och Schnurrbart som hade följt rätt stig.  Så vidare ut mot litorinavallen för att följa den stigen tillbaka mot parkeringen och sedan vidare över bron. Nu var det dags att avrunda Anna, Schnurrbart och några till mot Saxtorp/Häljarp och Elitaren och en till mot Hofterup/Ålstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Återsamling vid gångbron.


Elitkaspaus på Järavallen.


Nu är gångbron åter passerad. Alla lite trötta och på
väg hemåt.

 
Ikväll fick Halta & lytta kasta gips & kryckor!

Torsdag 19 februari. Vilket härligt väder. Några plusgrader och nästan vindstilla. Det är inte det slags Skånsk februari som som man är van vid. När det då dessutom inte är riktigt mört när det är dags att bege sig utan bara skymmer lite lätt. Ja då blir humöret på topp! Upp i sadeln och iväg. Långt där framme skymtade en annan cyklist. Elitaren trampade på och tuggade in meter för meter på denne. Men riktigt kapp hann han inte innan de var framme i Saxtorp. Det var Nesor som hade legat framför. Några Cyklofånar var på plats, Tränar’n bl a. Men det var en lite magrare uppslutning denna torsdag. Hade månne sportlovet skördat sin beskärda del av cyklisterna? Men hur som helst så var man tiotalet lite drygt när alla hade kommit. Ja, och så var det ju ett wildcard. Piruetten dök upp. Tänk att han lever fortfarande. Men nu när vårljuset blir påtagligt så ville han inte lysa med sin frånvaro längre. Men han skule inte köra i skogen utan kom på sin cross. Så när alla andra begav sig ut i skogen så rullade han ut för att käka asfalt. Hur som helst var det kul att se ett livstecken från honom!

Man delade in sig i två grupper. En snabbgrupp som Hillis tog hand om och där Tränar’n och Bosse Bus  följde med tillsammans med några till. Elitaren tog hand om gruppen för hata & lytta som vanligt. Schnurrbart, Jacop, Nesor och ett par till hängde på här. Men man han inte igenom skogen vid fotbollsgolfen indan det hände något som drastiskt ändrade kvällens planer. Vid kraftledningsstigen stod Bosse Bus och lurpassade. I bästa Putinstil så annekterade han Halta- & lyttagruppen. Själv hade han blivit avhängd från snabbgruppen så nu j-lar var det någon eller några som skulle få betala. Frustrationen måste ju kanaliseras ut på något. Nu råkade gruppen för Halta- & lytta komma inom räckhåll och saken var biff. Elitaren petades bort från ledarposten och Bosse Bus satte in sig själv där. Sedan började det. Bosse Bus vevade på med sina långa slanor. Pulsen gick snabbt upp. Men ingen nåd gavs. Bosse Bus har säkert suttit i någon galär i sitt tidigare liv och jagat på slavarna med både pukor och piskor. Som tur var hade han inte en fysisk av sistnämnda med sig.

Men till Bosse Bus heder kan vi berätta att han lyckades hålla sig ovanligt länge på gula slingan innan han tappade bort den. När man kör på en slinga med honom är det precis som i ICA’s reklamfilm. Helt plötsligt blir det en ny Stig…

Efter nästan en timmes cyklande i Saxtorpsskogen så rullade man över mot Järavallen via Välandalen. Nesor taqckade här för sig, han skulle hem och umgås med barnen. Jacop och de två andra kände sig nöjda de också. Den lille grabben som var med hade kört oerhört bra och hängt på hela vägen. Detta när gubbarna började få blodsmak i munnen! Så var det bara tre kvar i denna gruppen. Bosse Bus, Schnurrbart och Elitaren. Ett varv på Mr Bus favorit. Dvs en tur ner i mossen direkt till vänster när man kommer in mot lilla sjön sedan crosspåret där och vidare i detta crosspår.  Det var inte helt lätt, men till sist lyckades man få stopp på Bosse Bus. Man kan ju inte ara cykla hela tiden. Lite fika i form av Elitkakor måste man ju också få, och det fick man till sist.

Sedan var det på det igen. Bosse Bus rivstartade och tappade kontrollen på sin nya fina heldämpade Merida och var nära att köra rakt ner i lilla sjön. Några centimeter innan badet skulle vara ett faktum så fick han hejd på pållen. Så var det till att rikta in styret mot bron. Över på västra sidan och så tog man sig en sväng på gula slingan ända tills man kom bort vid Litorinavallen då han visade vägen in på den cerisa slingan. Lite spännande att plöja fram på den i mörkret. Den delen har ju inte frekventerat lika ofta som den första delen som ligger vid motorvägen till. Men det rullade på bra. Lite stönanden då cyklarna slog i sådant man inte sett men i övrigt gick det ganska bra. Ja til slut blev det förstås lite ICAfilm. Ny Stig då den cerisa tappades bort…

Så var det dags att runda av. Nu var man vid Järavallens parkering och satte kosan mot bron igen. Väl över den så delade man på sig. Schnurrbart och Bosse Bus mot Saxtorp/Häljarp och Elitaren till Hofterup via mossen.

Nästa träning på söndag. Samling som vanligt kl 10.00 vid Fotbollsgolfen i Saxtorp på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbart och Bosse Bus njuter av Elitkakorna.


Nu var träningen över när man passerat bron igen.
Dags att rulla hemmåt till bingen!

 
De hann inte höra fågelkvittret!

Söndag 15 februari. Eftersom den friska vinden kom direkt från Sibirien i ost så var det inte förvånande att det pep till i mobilen. Ett SMS från Piruetten att han stannade hemma. Denna pöjk är ju ovanligt frusen. Elitaren rullade ensam till Saxtorp och var där i god tid. Men där var flera higade Cyklofånar redan, Schnurrbart, Lille Skutt,  Fondri, Bosse Bus, Mini och allt efter hand så dök även Tränar’n, Anna, Nesor, Hillis, Lefty, Johnny och många andra upp. Ett tjugotal var man. Detta trots att det är sportlov och många säkert är iväg och klämmer lagg. Med myndig röst så delade Fondri in grupperna i tre. Hillis tog snabbgruppen i vanlig ordning medan Fondri tog mellangruppen och så i vanlig ordning så tog Elitaren gruppen för halta & lytta.

När alla som hade bråttom hade åkt iväg så började Elitaren rulla tätt följd av Jacob, Anna och Scnurrbart. Ana hade lånat Pias cykel idag. Så då fanns det hållare för vattenflaska och nytt var även att fötterna satt fast i pedalerna. Lite ovant i början, men man vänjer sig snabbt. Ala brukar falla omkull en gång för att man inte får ur fötterna. Men när detta är gjort så har man i regel lärt sig och så fingerar det framöver. Men det gick som en dans för Anna. Det var inga stora problem med fötter och pedaler, allt rullade på. Ut på gula slingan och försöka håla sig där så länge man kan. Idag gick det nog lite längre än det brukar, men det höll inte hela vägen. Vid några tillfällen mötte man de andra grupperna. Först mellangruppen och lite senare vid (Ulme-)stigen så kom snabbisarna som ett jehu. De hinner knappast höra fågelkvittret i den hastigheten de har… Med en ögonblinkning var de borta.

Nu började klockan dra sig så att det var dags att rulla över mot Järavallen. När man precis kom ur skogen och började rulla mot Välanbäcken så kom mellangruppen rullande. Det var alltså en stor klunga som skulle korsa den vilda forsen som Välanbäcken utgör. Kön sträckte sig nästan hela vägen uppför backen. Men alla om över i torrt och välbehållet skick. Så var det dags att sätta fart mot samlingen vid bron. Jacob skulle bli hämtad vid Brukshundklubben kl 11.00 så det var perfekt timing för detta. Anna valde att hoppa av här också. Hon skulle rulla hemåt och då passa på att bekanta sig vidare med cykeln och alla dess finesser. Kvar var då Schnurrbart, Elitaren och Tempo som hade passat på att byta grupp vid ett av mötena i skogen. När man nästan var framme vid Bron såg man hur de andra rullade iväg. Det visade sig sedan att det var Hillis som frös så därför kunde man inte vänta till klockan var elva slagen utan rullade iväg 10.59. Detta fick man veta av Minis pappa. Mini och han hade hoppat av där för att rulla hemåt, så dem fick man en liten pratstund med.

Så var det bara att kasta sig ut på den cerisa slingan med alla sina trixigheter. Vissa sträckor var nymärkta. De cerisa märkena lyste så grant i den annars grå skogen. Man tuffade på, backe upp och backe ner. När de korta, branta stigningarna kommer tätt efter varandra så blir pulsen allt höger. Till sist infinner sig tunnelseendet. Men som tur är så blir det även några sträckor där man har möjlighet att släppa ner pulsen lite. Som vanligt blev det stoppelistopp när man kom fram till den sedvanliga rastplatsen. Ryttarna steg av och Elitaren fiskade fram Elitkakorna ur höger bakficka. Ja var annars skall kakorna vara om inte i en bak-ficka…

När kakorna hade svalts still sista smulan så rullade man vidare. Nu var det inte så långt kvar innan man var framme vid golfbanan. Idag var det då dags att välja höger mot den nya sträckningen istället för vänster som leder mot crosspåret. Förra söndagen hade man ju provat ledda av Bosse Bus men där hade man kommit helt av banan. Men idag gick det bättre. Man hittade stigen och lyckades hålla sig kvar vid den i stort sett hela vägen. Man missade ett litet part precis innan man var framme vid parkeringen/spårcentralen. Nu var det dags att rulla hemåt. Över parkeringen och ut på ängen för att sedan vika av och sätta kurs rakt mot bron. Väl över den så var det dags att tacka för sig. Tempo och Schnurbartnorrut mdna Elitaren valde söderut mot Hofterup.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Kul att så många nya hittar till Cyklofåneträningeen. Det
är nästan alltid någon eler några nya med varje gång!


På väg runt stora sjön på Järavallen. Schnurrbart har
problem med pedalen?


Tempo och Schnurrbart tuggar Elitkakor.

 
Stigvisningen gick åt skogen!

Torsdag 12 februari. Ett riktigt kalasväder, ingen vind. Ett mycket ovanligt fenomen i Skåne. Ett femtontal Cyklofånar letade sig till samlingen i Saxtorp. Bokis, Schnurrbart, Lille Skutt, Hillis, Fondri, Mini, Nesor, Lefty och flera andra. Tre grupper delade man in sig i. De som hade allra mest bråttom körde med Hillis och Lille Skutt. Fondri tog en mellangrupp och Elitaren en grupp med halta & lytta förstärkta av Jacob denna kväll.

Ut på de slingrande stigarna i Saxtorpsskogen. Gula slingan. Den brukar vara lätt att tappa, men eftersom Fondri och hans gäng som hittar den med förbundna ögon låg före så var det bara att följa deras bakljus. Så gick det ett bra tag tills Bokis fick lite problem och man fick stanna till ett tag. De snabba möte man ett par gånger. En av gångerna så gjorde bländningen att man tappade gula slingan och kom in på en annan stig. Men man fortsatte och så visade Elitaren in på en spännande stig som nog var en ny bekantskap. Det tog inte så lång tid innan stigen blev allt mer otydlig för att till sist försvinna. Men man får inte ge upp så man trampade på i den oländiga terrängen. Till sist gick det inte att cykla längre utan det blev stopp och så fick man gå. Men efter kanske femtio meter så kom man fram till en väg.

Nu var klockan tjugo i sju. Lagom tid att sätta fart mot samlingsplatsen vid bro. Dessutom så skulle Jacob hämtas av sin farsa kl sju vid brukshundklubbens parkering. Dit kom han lagom i tid liksom Bokis, Schnurrbart och Elitaren till återsamlingen. Backen vid bron var som en upplyst fotbollsplan. De flesta hade ljus både på cykeln och på hjälmen. Lite snack och fotografering innan man rullade ut ett varv på MTB-slingan. Halta & lytta skippade vissa stup. Med tanke på åldern i gruppen så misstänktes de branterna vara något slags ättestupa. Något sådant ville man inte utsätta sig för…

Man trampade runt i skogen. Här och var så såg man de andra grupperna lysa till mellan trädstammarna. Slingan ringlar sig runt och ibland slår den nästan knut på sig själv. Ett par CKX:are mötte man. Elitaren undrade om man skulle fråga dem om de hade rent mjöl i påsen, de körde ju slingan bak-länges… Då uppmanades han till att lägga sin kraft på att trampa istället. Så gjorde han, kanaliserade kraften i pedalerna istället för i truten. Vid hundbajsstället så stannade man traditionsenligt för att äta Elitkakor. På torsdagarna är det mycket lugnare. Om söndagarna så är det många som går där. Både med och utan hundar. Men denna kvällen var det bara cyklofånetrion som var där.

Styrkta av godsakerna så satte man iväg igen. Vidare sista biten på MTB-slingan fram till Golfbanan. Här valde man att svänga vänster och ta crosspåret till bron igen. MTB-spårets dragning utmed litorinavallen var det ingen som hade kört. Det är ju betydligt svårare att hitta i mörkret så den sträckningen fick anstå till söndagens pass. När man passerat bron på tillbkavägen så var det dags at vinka hej då. Schnurrbart norrut mot Häljarp medan Bokis och Elitaren valde att köa Davidslidsvägen bram till Grandprix vägen. Bokis hade något mackel med sin cykel. Det kuggade i bakkransen som om dä var en massa kvistar. Men kransen var så ren och fin som helst. Men så fort han lade krut i tramptagen så kuggade det. Men på släta vägen gick det hyggligt så att han kunde trampa hem.

Nästa träning på söndag. Samling kl 10.00 vid fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00 för att köra MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Glada lysande Cyklofånar anslöt till träningsstarten kl 18
vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.


Bokis och Schnurrbart smaskar Elitkakor.


Schnurrbarts hemmafixade batteripack funkar. En händig
man med en lödkolv fixar det mesta. Till och med
sönderrostade infästningar!

 
Bosse Bus heldämpad slagpåse!

Söndag 8 februari. Sol, blå himmel, riktigt hög luft men ett förfärligt blåsande. Nordanvinden skar som en skalpell genom märg och ben. Piruetten som är lit ömtålig stannade så klart hemma på sofflocket framför brasan. Inte ens en hel flock vida mustanger skullr kunna få honom därifrån idag. Elitaren stretade på ensam mot Saxtorp. Det gick inte seciellt snabbt. Men så var vinden riktigt tuff idag. Men i Saxtorp så ramlade det in den ene efter den andre. Vid starten så var man ett tjugofemtal cykelsugna. I vanlig ordning så tog Hillis raketgänget, de som hade väldigt bråttom. Fondri tog mellangruppen så samlade Elitaren hop alla halta och lytta i en grupp, Schnurrbart, Kicken, Anna, Bokis som då tillsammans med Elitaren utgjorde gruppen för halta & lytta. Bosse Bus dök upp med en helt ny hoj. Den gamla hade fått pensioneras efter tjugosju års slit med Mr Bus. En heldämpad Merida

Ut i skogen och rulla runt. I vanlig ordning så började man med gula slingan i Saxtorpsskogen. I lika mycket vanlig ordning så tog det inte så lång stund innan man hade tappat bort slingan. Men man hann faktiskt med att möta raketgruppen innan man tappade spåret. I lagom halt- & lyttakt rullade man runt bland tallarna och blåbärsriset. En runda bort om Ulmestig och så snirklade man sig söderut igen. När klockan var en tjugo i elva så satte man kosan mot Järavallen. Återsamling vid bron klockan 11. Vid mötesplatsen så stod mellangruppen och väntade. Snabbgruppen var inte tillräckligt snabb idag? I alla fall så hann de inte till samlingen. En stunds väntan men de dök inte upp för det trots att de fick en extra tidsfrist. Men så fick man rulla iväg. Vinden gjorde att köldeffekten blev stor. Hej och iväg ut på MTB-slingan. Bosse Bus och Schnurrbart kastade sig dödsföraktande ner för dödsstupet medan de andra vale en behagligare väg. Bosse Bus hade kört med mellangruppen men valde nu att köra med halta & lytta. En paketlösning kunde man säga. Bosse Bus hade nämligen slagit i paketet så han hade svårt med vissa situationer som att stå upp. Då gjorde det ont på riktigt. Så därför valde han ett lugnare alternativ. Han ville helt enkelt inte se fler stjärnor idag…

Gruppen höll hop bra. Det vara många som var ute och flanerade. Det fina vädret gjorde det lockande att vara ute. I skogen får man ju dessutom lä för den isande vinden. Härligt. Det är också fantastiskt vad blåsandet snabbt torkar upp de blöta och dyngiga markerna. Dessutom var marken lite lätt frusen så det var ett snabbt underlag idag Tidigare har det sugit ordentligt och man fick jobba för varje centimeter til skillnad från idag.

Som vanligt stannade man för Elitkakspaus på vanliga stället. Här mumsades det och så räknade man hundskitarna runt om. Man förstod att man inte var de enda som rastade där, många hundägare tyckte säkert att det var ett skitbra ställe, detta i ordets riktiga bemärkelse… Precis när kakorna var svalda så kom snabbgruppen med något stirrigt i blicken och undrade om vi sett de andra. Jodå vid återsamlingen när snabbisarna inte dök upp i tid… Så rullade man vidare efter en stund var Anan tvugen att vika av. Hon hade en tid att passa. ’från början hade hon bestämt sig för att köra själv en stund, men hakat på och precis som förra söndagen cyklat mycket mer än hon tänkt! Schnurrbart och Elitaren pratade lite om det och förstod attt om ett tag så skulle de få ligga som slipsar bakom henne när hon susar fram i skogen.

Bosse Bus tog på sig att visa den andra delen av slingan som går ut mot fårhagen vid litorinavallen. Men han hade kanske något ömmande minne därifrån så han missade avfarten så man kom längs en av vägarna rakt ner till spårcentralen där snabbisarna stod och återsamlades. Så vidare mot bron. Där stod Johnny som hoppat av snabbgruppen. De skulle köra ett varv til men han hade fått nog för idag. Nog hade även Tränar’n fått men det vile han inte visa så han hände på efter. Detta med ett gummiband. Man kunde tydligt se hur han all emellanåt kom längre och längre efter. Så han lär väl sova ordentligt ikväll, kantänka. Halta & lytta delade upp sig och örde var och en hem till sig för att ladda inför torsdagens träning.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 


Bosse Bus nya heldämpade Merida har 27 år kvar till
pensionen?


Anna kämpade på som vanligt och körde mycket längre
än vad hon tänkt. Hon blir bara vassare och vassare!


Här står Bildsköne Kicken och filosoferar med Johnny
vid starten.

 
Quink, quink, boink...!

Söndag 1 februari. Söndag1februari. Blaskigt och vitt på marken. Något snöblandat hade fallit under natten/morgonen. Det har ju varit nederbördsrik. Elitarens statistik visar att sedan 3 februari 2014 hade tills nu på morgonen fallit 949 millimeter, c:a 50% mer än en normal årsnederbörd. Inte undra på att det är blött i markerna. En som alltid vill vara torr om fötterna är Piruetten. Så han SMS:ade på morgonen att han stannade hemma på sofflocket…

I Saxtorp var det några Cyklofånar som samlats. Allt fler kom allt efter hand. White Lady, Bosose Bus, Schnurrbart, Hillis med sina nya egendesignade kolfiberhjul, Tränar’n, Femman, Lefty, Bokis, Kicken och många fler. Bortåt tjugotalet cykelsugna samlades. Tre grupper delade man in sig i. En snabbgrupp som Hillis & Tränar’n tog tag i. En mellangrupp som White Lady tog befälet över och så till sist gruppen för halta & lytta som Kicken högg ledarskapet för. Ut i skogen för att köra lite runt i snirklar på stigarna i Saxtorpsskogen. Med denna gruppen följde även Anna som körde på bra. Men annonserade att hon inte ville följa med över på andra sidan, det verkade lite tufft. Hon blev då uppmanad att följa med hela rundan i Saxtorpsskogen innan hon skulle via av. Jodå, kör i vind. Så blev det.

Så visade Kicken vägen över Välandalen och vidare ut på Järavallen. Man hade ju bestämt möte kl elva vid bron. Alla åkte över och vidare ut mot bron. Fast Kicken var lite yr och var på väg mot parkeringen vid Brukshundklubben, men det var ju inte dit man skulle. Samlingen var bestämd till bron och inget annat. Så några glada tillrop till Kicken så om även han på rätt spår. Vid bron så var de flesta andra även där. Några hade tappats bort på vägen. Bla Bosse Bus och Nesor. Snabb och mellangrupperna, eller rättare sagt resterna av de båda bestämde sig för att köra MTB-slingan baklänges. Men halat & lytta hängde inte på där utan avsåg att köra den slingan som vanligt.. Snabbisarna kasade iväg. Strax efter hörde det ett gnisslande och knirkande, quink. Quing, boingk… Vadan detta. Var det någon tokfrans som tagit med sig hammocken ut i skogen för att gunga? Nej det visade sig vara Bosse Bus som ensam lyckats leta sig till mötesplatse. Han gunghäst verkade vara i behov av ite kärlek. Fjädringen lät som en korsning av en hammock och en gammal järnsäng.

Så rulade man iväg. Anna hängde på fortfarande. Det var ordentligt gry i henne. Trötthet var inget som fick sätta käppar i hjulen inte! Slingan är som bekant ganska slingrig och teknisk. Bitvis med sina korta men branta stigningar så kommer pulsen igång ordentligt. Men det är bara att ta det i den takt man orkar. Man slingrade sig runt i skogen ackompanjerade av quink, quink, boink… Ett kungarike för en oljekanna tänkte Elitaren… Men den enda smörjan ha fick var leran på marken.

Så blev det dags för Elitkaspaus. Glada miner och ett väldigt mumsande. Precis då så om andra gänget i mötande riktning. Ptrooo å hästarna. Det går ju inte att köra värdshus förbi när Elitaren har sina kakor framme. Alltså blev det ännu mer smaskande nu och ännu fler glada miner. Snart var det dags igen att rulla vidare. Man får inte stå stilla för länge för då blir man kall. Vidare rull genom skogen och sedan crosspåret hem mot bron. Här samlade man hop sig igen innan man delade på sig för att köra var och en till sitt. Anna som hade aviserat att hon skulle köra hem för en timmes tid sedan var fortfarande med. Trött men såg glad ut. Det var första gången som hon körde MTB-spåret på Järavallen. Det är inte kattskit att klara den krävande slingan. Snyggt jobbat, så ses vi på söndag igen. På torsdag är det årsmöte i LCK så då blir det ingen träning.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00 på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Anna kämpade på kanonbra och körde både längre och
tuffare än vad hon trodde att hon kunde!


Snabbgruppen kände doften av Elitkakor och älgade på
för att hinna i tid till utdelningen!


White Lady vile inte visa sina kindpåsar vid fikapausen.
Red. kan avslöja att en hamster skulle bli avundsjuk!