Myteri på tisdagsträningen!

Tisdag 28 april. Så var det dags att medverka i en tisdagsträning. På torsdag är det ju Valborgsmässoafton och då blir det väl mest att folk tittar på brasor, grillar korv och intar yrselframkallande vätskor… Så det var bäst att passa på. På med lycran och så iväg mot Landskrona i motvinden. Nordlig, kall och motig. Men det är ju bara att kura hop sig och göra luftmotståndet så litet om möjligt. Speciellt kännbar var vinden från Saxtorp till Häljarp. Här är det helt öppet och inget som läar. Vid Korpen stod Mini och väntade på fler cykelkompisar. Men det var bara Elitaren som dök upp. Så var det dags att fortsätta färden mot Landskrona och parkeringen vid ST1/Lidel. En handfull Cyklofånar stod där redan, Smiley, Kicken Bosse Bus och några till. Allt efter hand så rullade det in fler; Lefty, Lille Skutt, Ögat och flera till. Ett drygt femtontal totalt. Kicken tog kommandot med myndig röst (nu när White Lady inte var där). Tomatens hus skulle man sikta på. Hade klungan sprucket på väg dit så skule man passande nog ta en ”kätsch-up” där!

Bandet rullade iväg på cykelbanorna ut över Säby och sedan den långa sega backen upp till Härslöv. Här hade klungan spruckit upp i många mindre. Så återsamling fick ske där. Här delade man upp gruppen i två olika. En duracellgrupp för dem med mycktet tramp i benen och en grupp för dem som var lite mer sansade. Bosse Bus, Lefyty, Lille Skutt och några till drog iväg med sina nyladdade Duracellbatterier. Kicken, Ögat, Smiley, Mini, Elitaren och några till fortsatte resan mot Tomatens hus i lite mer mänsklig fart. Efter Kickens vurmmål så fortsatte man mot Kvisttofta-Gantofta. Här fortsatte Smiley och Elitaren mot Bårslöv. Men stopp och belägg. Här blev det myteri och många röster höjdes. Någon ville Svänga mot Vallåkra, någon ville stanna och någon ville fortsätta mot Bårslöv. Alla stannade, där fick i alla fall en falang sitt tillgodosett. Det fick inte bli för långt tyckte Mini. Så satte diskussionen igång och slutade med att en ny väg beslutades. Man vände tillbaka och tog cykelvägen till Råå. Väl där så ner om i hamnen för att ta cykelvägen förbi Rya Golfklubb och vidare till Rydebäck. Här och där var cykelbanan illa åtgången av stormarna, men det gick att ta sig fram. Vid badplatsen så stannade man för Elitkakspaus. Kakorna mumsades och man fick lite mer energi till att trampa. Vidare till Glumslöv. Där var det några som var sugna på Sundviksbacken. Men det var inte Elitaren som ville komma hem i någorlunda tid. En sundvikstur hade gjort så att solen hade gått ner innan han var hemma i Hofterup. Det slutade med att han körde själv mot Landskrona och vidare mot Hofterup medan de andra rullade ner för att krama om Sundviksbacken.

Mer info om kommande träningar på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling vid ST1-macken i Lanskrona.


Ögat i dragläge mot Tomatens hus.


Elitkakspaus vid havet.

 
Det är bäst att köra emot, annars blir man omkörd så att "böjsorna" ryker av!

Söndag 26 april. Lite speciell söndag. En flock var på MTB-träningsläger i Isa berg andra tävlade eller var funktionärer i Örestadcyklisternas tävling som gir under helgen. Bosse Bus knep ju en silfverpeng där igår under tempoloppet. Tvåa efter världsmästare Jan Karlsson. Det är inte fy skam. Kicken hamnade precis utanför pallen. Elitaren hade signalerat att han skulle cykla, likaså hade Bokis & Piruetten gjort. Och tänka sig, Earl Grey dök upp. Det var första gången på ett halvår eler så som han visade sig. Nu var det dags. Nu fick denna ”tepåse” inte ligga på soffan och dra längre. Här skulle det trampas. Som vanligt samlades man  i Saxtorp. Ett fint, fint duggregn förgyllde dagen. Frågan var om det var ett regn eller om det bara var hög luftfuktighet.

Man beslöt sig för att köra en runda ner om tävlingsområdet för att kolla så att allt gick rätt till. Ut mot kusten och så Barsebäcksvägen söderut tills man passerat golfbanan. Där svängde man vänster mot Hofterup. Nu var man på tävlingsbanan men körde i motsatt riktning. Det tog inte många tramptag in på vägen innan ledarbilen dök upp med sitt blinkande ljus. Strax därefter kom klungan i bra fart. Swooossssccchhh så hade de passerat. Nu kunde man åter sätta igång att rulla vidare mot Hofterup. Vid jouran så stod kicken med sin röda flagga och gula väst. Flaggvakt alltså. En liten social pratstund innan man tryckte en Elitkaka i handen på Kicken och rullade iväg.

Skönadalsvägen ut til Grand Prixvägen och vidare till Saxtorp för att sedan köra mot Annelöv. Vinden var av någon nordlig sort. Tungt var det att trampa på i den. Efter ett tag så erbjöd sig Piruetten att ta vinden. Innan hade man skiftat runt. Men nu började det bli riktigt tung. Ingen protesterade mot detta utan lade sig gladeligen på rulle.

Efter Annelöv så tog man sikte mot Billeberga. Nu började Earl Grey bli riktigt trött. Planerna lades om. Först hande man tänkt sig Rönneberga backe och sedan hem via Asmundtorp. Nu svängde man ut mot S. Möinge istället och rullade ut till 110:an där man sedan tog av till höger för att komma upp till cykelbanan som går på den gamla banvallen. I Asmundtorp så tog man en liten Elitkakspaus. Earl Grey smaskade i sig belåtet. Det var ju länge sedan han smakat på en sådan godsak…

Nu var det bara att fortsätta en liten bit till innan man svängde av mot Häljarp. Medvind! Härligt. Tempot ökade betydligt utan att det krävdes mer krafter. En skön känsla att ha medvind. Ner till Häljarp där man tog av mot Barsebäckshamn. Earl Grey skulle hem till Barsebäckshamn och de andra slog följe. Barsebäcksvägen ner och sedan in mot Hofterup igen. Earl Grey ville köra i motatt rikning mot de tävlande: ”Annars kör de väl om så att ”böjsorna” ryker av en” förkunnade han visst. Jodå, kamraterna ställde upp för att han skulle ha ”böjsorna” kvar på sig. Detta innebar att man kunde avlägga ytterligare en artighetsvisit hos Kicken. Därefter rullade Earl Grey vidare mot hemmet i Barsebäcks By medan de tre andra rullade vidare genom Hofterup. Sedan fortsatte Bokis själv till Dösjebro.

Nästa träning på tisdag. Samling kl 18.00 på Lidels parkering i Landskrona. Tisdagar är det idel Racer som gäller!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Tre fjärdedelar av dagens församlade träningsvilliga
cyklister: Earl Grey, Piruetten och Bokis. Elitaren håller i
kameran.


Tävlingsklungan swooosssccchhhar förbi...


Kicken höll flaggan i topp vid Jouran i Hofterup.

 
Pekingnesernosar i motvind!

Torsdag 23 april. Bosse Bus SMS:ade och meddelade att han varit ute och fincyklat under dagen och inte skule komma till kvälens träning. Piruetten ringde och berättade att han satt i bilkö, men skulle cykla ut. Elitaren lovade att man skulle köra honom till mötes. Det var ett fasligt blåsande så Schnurrbart lät meddela via Facebook att han skulle köra MTB. Elitaren dunkade upp till Saxtorp. Där började det samlas lite cykelentusiaster. Men än så änge var Elitaren ensam på racer. Pia & Ana var där. Schnurrbart förstås som försökte maskera sig med sin bandana över ansiktet så at ingen skulle se att det var han och att han fegade ur den friska vinden… Totalt sså blev det 12-13 på MTB och Elitaren fick köra ensam att möta upp Piruetten.

Det gick med lätta tramptag söderut. Medvind! Strax innan Hofterup så kom Piruetten i mötande fil. Man bestämde sig för att köra norrut i motvinden för att få medvind på hemvägen. Upp till Saxtorp-Häljarp. Precis innan Häljarp, vid macken så gick en skum figur över vägen och fipplade med sin telefon. Det var Löpar’n visade det sig. Nyss hemkommen från jobbet så stod han och fyllde blyfri 95  i Volvon. Nej det blev inget cyklande för honom idag. Efter en kort pratstund så fortsatte man mot Rönneberga och den långa sega stigningen upp i motvinden. Här mötte man en vi´nkande och tutande bil. Det var tränar’n som föredrog att avverka Rönneberga i medvind och med bil. han täer väl ite en frisk vind, ömfotingen…

Uppe för serpentinvägen så vände man mot Vadensjö och passerade Bosse Bus chateu innan man fortsatte mot Härslöv och så uppför Ottarpsbacken. Idag var det medvind uppför, vilket man tackade speciellt för. Men betalningen kom efter att man rullat nerför Ottarpsbacken i medvind. Då blev det Bälteberga uppför, i motvind… Det brusade och dånade i öronen. Att prata vara svårt, inte bara för att luften inte räckte till utan för att det var svårt att höra på grund av vinden som dånade i öronen.

Men det började synas ett ljus i tunneln. Efter Vallåkra så skulle man slippa motvinden. Detta firade man med att stanna till i Vallåkra där man fann både sol och lä. Elitkakor mumsades och så fortsatte man. Nu var vinden med eller sida med. Inte direkt emot så att de spetsiga näsorna förvandlades till pekingnerernosar. Gott med lite spinn i benen. Man vek sedan av mot Härslöv för att få rak medvind och vidare upp över backen mot Säby. Man hade först befarat att vinden skulle lägga sig eller att vrida mot. Men som tur var så höll den både styrka och riktning. Man fick en fin medvinsåking mot och igenom Landskrona och sedan genom Häljarp-Saxtorp och hem. På väg ut ur Landskrona så mötte man mr Kari som var på väg hem efter att ha kört MTB.

Nästa trän ing på söndag kl 10.00. Samling i Saxtorp vid fotbollsgolfen. MTB eller racer, du väljer!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Ett dussinta cykelsugna anslöt i Saxtorp på MTB.


Piruetten dunkar på i motvinden.


Piruetten och Elitaren vid Elitkakspausen i Vallåkra.

 
Schnurrbart Watten värd!

Söndag 19 april. Klarblå himmel och inte så blåsigt som innan i veckan. I lycran och iväg till Piruetten som vimsade omkring i morgonrocken. Är du tidig, undrade han. Jodå några minuter tidig var han allt, Elitaren. Piruetten stökade runt i sina lådor och hittade de cykelpaltor han skulle ha och så svidade han om för att bli redo inför träningen. Så rullade man iväg till Saxtorp. Där var några cykelsugna på plats. Dock inte lika många som annars. Detta beror på att  ett gäng var i Hässleholm för att köra X-cup. Men det var ett tiotal på MTB och så en femklöver på racer. Bosse Bus, Schnurrbart, Piruetten, Bokis och Elitaren. Bokis gjorde sin säsongsdebut påracer.

Vinden var ostlig av någon sort. Man bestämde sig för att köra österut via Örtofta-Viderup-Ellinge. Bose bus drog iväg och alla andra efter honom. Det gick ovanligt varligt för att bara Mr Bus. Men det hade väl sin förklaring i att i torsdags under GP-träningen så hade han uppnått sin maxpuls flera gånger. Dessutom hade han haft en timme hem i den friska motvinden. Men att det gick lite lugnare tackade de andra för och tog emot. Ja inte Piruetten förstås, han var lite av en Houdini denna dag, utbrytarkung. Så fort han såg något motlut som var brantare än två millimeter så drog han iväg. Gång efter annan medan Bosse Bus höll sig lugn. Vår verbale kamrat Schnurrbart underhöll alla hela tiden med information från sin nya elektroniska manick. Ala data samlade på en stor skärm. Han levrerade ständigt nya data. En flygkapten hade blivit avundsjuk i jämförelse när Scchnurrbart rabblade sina data, Wat, hastighet, stigning, koefficienter av alla de olika slag. Han är ganska vass på att cykla, men tänk om han hade kunnat lägga all energi i pedalerna!

Rundan gick utan några incidenter. Lite motigt ut till Örtofta-Viderup och så de  sega backen mot Ellinge. När man stannade till för fikapaus vid det sedvanliga trädet så kom man på att den efterlängtade medvinden hade lagt sig. Vindstilla. Här hade man dunkat ut i motvinden för att njuta av medvinden hem, och så hade fanskapet avtagit! Hur som helst så var det till att peta in en Elitkaka för att ladda inför hemfärden. Ner till Örtofta och sedan genom V.Hoby-Kävlinge-Dösjebro. Bosse Bus vek av mot Annelöv för att ta sig hem till Vadensjö. De övriga hade följe till Furuhillsvägen där Piruetten och Elitaren vek av för att köra mot Hofterup. Bokis vände och rulade hemåt i rulltempo till Dösjebro medan Schnurrbart dunkade vidare till Häljarp.

Nästa träning på tisdag. Samling på racer i Landskrona på Lidls parkering kl 18.00.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bokis hade premiär på racer för säsongen. Här tätt
följd av Bosse Bus och Piruetten.


G-punkten har väl alla hört talas om. men Schnurrbart
skryter om en G-stage...!


Jodå, det finns input också. Här vankas det Elitkaka!

 
Kvartetten blev en duo efter GP-varvet!

Torsdag 16 april. Det var ett fasligt blåsande. Men det var i alla fall sol men solen rådde inte så mycket på den västnordvästliga vinden. Den kom ju inte från tropikerna utan snarare från Grönland och där är det ingen större värme. Men det var bara till att klä sig därefter. I Saxtorp så var där några cyklister på plats. Alla på MTB medan Elitaren kom på racer. Allt efter hand så rullade det in allt fler. De flesta på MTB men Bosse Bus, Schnurrbart och Tränar’n dök upp på racer de också. Tränar’ns MTB var på lagning så han hade plockat fram Bianchin istället. Han var sugen på att möta upp det gäng som skulle köra GP-träning varvet runt Västra Karaby kyrka. De skulle samlas där 18.15. Ivrigt hejade han på de andra att följa med. Brått iväg och så fullt spett ner mot Hofterup för att sedan svänga in mot Björnstorp och lyckorna. Strax var man vid kyrkan där en flock lycraklädda killar stod. Strax så dök det upp ytterligare en gammal bekant, Jerka, som lyckats trassla sig ur degtrågen i bageriet.

Man började med att köra ett lugnt varv runt så att alla skulle lära sig banan. Lugnt, jo jag tackar jag. Det dröjde inte lång stund innan Elitaren låg sist en bit efter svansen, strax efter Schnurrbart. När man kom upp vid kyrkan så var alla samlade där och började rulla när de två sistingarna kom. Men de hade ingen lust att harva runt kyrkan så att tarmarna sprutade ur ändan. Nej, ingen nära döden upplevelse även om det var nära till kyrkan. Så Schnurrbart och Elitaren bestämde sig för att köra en annan runda. Man tog vägen mot Dagstorp för att sedan svänga mot Dösjebro. Motvinden var riktigt tuff idag. Man turades om att dra. Dunk, dunk i motvinden. Det gällde att ha en spetsig näsa och tjockt pannben för att klara av att borra sig igenom den friska motvinden. Från Dösjebro vidare genom Annelöv för att så småningom ta sig till Billeberga. Nästan hela sträckan var det motvind av olika de slag. I Billeberga så fick man stanna för att bommarna hade gått ner. Först ett godståg sedan Pågatåget Georg Oddner som kom på motsatt håll. Schnurrbart hade sin telefon uppe och plåtade. Elitarens kamera hade tagit slut på batteriet så den var stendöd och ville inte ta några bilder.

Så gick bommarna upp igen och duon kunde dunka vidare i motvinden som nu kompletterats med en uppförsbacke. Vidare mot Hedenborg för att vika av mot Sireköpinge. Här stannade man till vid smedjan där man hittade både sol och lä. Elitkakorna åkte fram. De smakade ännu bättre idag när låren vibrerade av den tunga cyklingen. Styrkta av energin forsatte man dunka motvind mot Tågarp för att sedan svänga så man kom genom Vadensjö.  Det var behagligt att svänga mot Bose Bus centralort. Nu var vinden inte mot längre! Vilken lättnad! Genom Vadensjö och ner mot Landskrona och så Häljarp. Nu gick benen som lärkvingar med kedjan på stora klingan! Herre min je, vad lätt det gick att trampa i medvinden! I bra fart tog man sig till Häljarp där Schnurrbart vek av för att ta sig till sitt chateau medan Elitaren fortsatte till sin koja.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. En
övervägande majoritet kom på MTB. Men fyra
racerförare blev det i alla fall.


Elitkaspaus vid smedjan i Sireköpinge. Har Elitaren
kakorna innanför jackan, eller är det något annat som
gör bulbformen framtill?

 
Vaf-n är vinden gängad muttrade Kicken!

Söndag 12 april. Kanonfin fredag och lördag. Så sveper lågtrycket in under natten til söndagen. Regnet öser ner och vinden ökar så att saker och ting far omring i trädgården. Detta trots att tomten ligger i skogen väl omgärdad av höga tallar och björkar. Men trots det relativa läläget så åkte bl a ett zinkbadkar flera meter iväg! Men det är ju inte till att darra på manschetten för att det blåser lite. Motvind ger ju mer träning!

Elitaren rullade iväg hem om Piruetten som inte var klar ännu. Han skulle köra MTB så han anslöt om en liten stund. Ensamt majestät till Saxtorp där Kicken kom rullande norrifrån samtidigt som Elitaren kom söderifrån. Två racercyklister medan det var flera MTB:are. Allt efter hand så fylldes det på av dessa rullande skogsmullar. Löpar’n, Tränar,n, White Lady, Hillis, Piruetten mfl, mfl. Någon stans runt tjugofem rullande skogsmullar kunde man räkna in. När Bosse Bus kommit så kunde man räkna in tre racergubbar. Bokis kom rullade på sin MTB och beklagade att han valt ”fel” cykel idag.

Så blev det. Bosse Bus, Kicken och Elitaren rullade ut i den friska vinden. Bosse Bus hade redan trampat runt en timme i den friska vinden. Detta var ett lyckokast för de övriga visade det sig. Han hade kört ut det värsta av testosteronet och kunde håla sig någorlunda lugnt på mattan under passet. Jobbiga peakar blev det. Men inte värre än att tarmarna höll sig kvar inombords. Detta tackar vi speciellt för! Saxtorp-Annelöv-Billeberga-Sireköpinge och så bort mot Svalöv. Här blev Bosse Bus hungrig och stannade till vid ladan som brukar utgöra rastplats vid passager där. Sedan stod han och gapade som en hungrig fågelunge tills Elitkakorna kom fram. Det var ingen lä vid ladan, dock var där sol. Men ganska snart så började köldeffekten göra sig påmind. Dags att rulla iväg igen.

Med detta blåsande så diskuterade man såklart vinden. Elitaren berättade att när vinden ökar så vrider vinden medsols och när den avtar motsols. Precis som när man spänner en skruv. Drar åt höger så blir den hårdare spänd lösare om man vrider motsols. Vaf-n, är vinden gängad, muttrade Kicken… Så var den diskussionen slut.

Färden gick vidare mot Ekeby och så fick man dunka i motvind därifrån och hela vägen via Ottarp till Kvärlöv och sedan in mot Landskrona. I nerförsbacken så svängde Bosse Bus av mot Vadensjö medan de andra två fortsatte mot landskrona. Denna långa utförslöpa brukar bjuda på härliga farter med minimal insats. Idag fick man trycka på bra i pedalerna för att hålla tjugofem i nerförsbacken. Ett tecken på att det var ritigt friska vindar.

Ner för backen så svängde Kicken mot Borstahusen för att komma hem. Elitaren tog vänster och fick medvind som varade den största delen under hemfärden. Sju mil visade tripmätaren vid hemkomsten.

Nästa träning på tisdag. Då samlas vi l 18.00 vid Lidl och ST1 parkering i Landskrona för att cykla racer.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Elitkakspaus efter att man passerat Sireköpingen och
nästan kommit till Svalöv.


Vid Ottarpsbacken bled det röd signal från Järnvägen
för att ett Pågatåg skulle dundra förbi övergången.


Bommarna uppe igen och man kunde fortsätta att
dunka motvind, nu i uppförsbacke...

 
Schnurrbarts eget Wattergate!

Torsdag 9 april. Några hade redan ”tjyvpremiärat” på racer. Men idag så skulle även Elitaren begå säsongspremiär efter ett halvårs uppehåll. Kanonfint väder. Blå himmel, bortåt 15 grader varmt och inte mycket blåst. I Saxtorp så stod kortbanekommitténs ordförande och väntade. Kicken. Men han var den ende på racer. Övriga som var komna rullade på MTB. Men allt efter hand så rullade det in fler. Schnurrbart, Bosse (Colum-)Bus och Sense. På MTB så var det flera, ca femtontalet. Fondri, White Lady som fyllde år dagen till ära, Löpar’n, Nesor, Lille Skutt, Peak, och flera till. Men innan det blev något cyklat så skulle det sjungas för jubilaren. Så kaxig annars men het plötsligt när hon stod så i fokus så förvandlades hon till en liten blyg viol. Men det stoppade inte kompisarna som både sjöng och hurrade. White Ladys kinder flammade i takt med musiken…

Så var det dags att rulla iväg. MTB:arna skulle på långtur och racergänget satte kosan mot Annelöv-Trää. Schnurrbart hade köpt nya leksaker. En Wattmätare så han skulle kunna se hur hårt han trampade. Men vi fick aldrig klart för oss om han inte kunde prestera såå mycket eller om det var Wattmätaren som gick trögt. Hela tiden fick man vänta in honom. Skärmen slocknade och en massa andra problem. Det är synd om pågarna när de nya leksakerna inte fungerar riktigt. Men efter en stund så verkade det som tekniken hade mornat sig lite och började fungera. Dessvärre så gjorde Schnurrbarts ben inte detsamma.

Bosse (Colum-)Bus låg hela tiden i täten. Han ångade på med sina pistonger till ben och spräckte klungan gång efter annan. Han har ju blivit semiproffs nu när han börjat trappa av jobbet. Tidigare va han alltid jobbig. Men semiproffskarriären har inte mildrat det. Det är till att svälja spyorna och fokusera bort från mjölksyran i låren. Från Trää gick färden vidare mot Teckomatorp till Svalöv och sedan mot Sireköpinge. Klungan sprack och återsamlades, så sprack den igen och återsamlades… Så höll man på hela vägen till Tågarp. Där blev det lite lugnare för Bosse (Colum-)Bus skulle varva ner. Nu var han ju snart hemma i Vadensjö. Ja ett ryck i Rönneberga backe blev det förstås. Bosse (Colum-)Bus tryckte på, Sense tickade igång en stund senare. Inför sista knycken så fick även Elitaren lite fart och körde om Schnurrbart och Kicken. Men det gick kickens ära förnär. Rökmoln ur både öron och näsa och så trampade han på.

Uppe på krönet stannade man för att njuta av den fina utsikten över åkrana, Landskrona och Öresund. Nu var det dags att tänka hemåt, Schnurrbart och Elitaren fortsatte mot Asmundtorp medan de tre övriga fortsatte till Vadensjö för att Sense och Kicken sedan skulle rulla till Landskrona.

Hemma visade mätaren 58 km med en snittfart på drygt 25 km/h. Nästa träning på söndag. Saming kl 10.00 vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Välkomna alla som gillar att cykla. Racer eller MTB, välj själv!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Fyra femtedelar av racergänget: Bosse (Colum-)Bus,
Sense, Kicken och Schnurrbart.


Schnurrbart fipplar med sin nya leksak,
Wattmätaren...


Avslutning på Rönnebergas högsta topp!

 
Hade alla snabbisar tankat kvasten?

Torsdag 2 april. Det var ett oherrans blåsande idag. Ett riktigt aprilväder där alla årstiderna kunne passera på en timme. Men vädret är ju som bekant endast utomhus. Så det är bara till att byta om och ge sig ut. Det var extra lugnt på vägen mot Saxtorp denna skärtorsdag. I Saxtorp så väntade Bosse Bus, Anna, Pia & Jacob väntade där. Precis innan klockan blev sex så anslöt två till. Helt utan könskvotering så blev det nästan fifty-fifty, tre tjejer och fyra killar. Vad man kunde lägga märke till så var ingen av snabbgruppen närvarande. Huruvida det var sill & snaps som drog eler om det var den kalla vinden och regnskurarna som motade eller och om de var tvungna att ruva på äggen så kycklingarna skulle bli kläckta till påskafton förtäljer inte historien. Det var kanske så att killarna hade ”dubbla agendor” svidat om till trollpackakläder, tankat kvasten och dragit till Blåkulla?

Hur som helst var de idoga på plats i alla fall. Bosse Bus tog ledningen och sedan kom alla på ett pärlband efter. Elitaren tog sistapostionen för att fånga upp dem som eventuellt tappade kontakten. Man valde ett ganska lugnt tempo då det fanns nybörjare i gruppen. Andra gången i skogen, då sitter inte tekniken helt. Men det hände saker under resan. Att hoppa över stockar ände hon sig väldigt osäker på. Men med lite påhejning så fixade hon först en, sedan en till och en till. Ja faktiskt fem stockar i följd utan att sätta ner fötterna. Största hindret ligger inte på marken utan sitter i huvudet. Man klarar så mycket mera, bara man tror på det!

Man höll sig på gula slingan. Men efter ett tag så var det dags att dra sig mot Järavallen. Jacobs pappa hämtar honom vid sjöarna kl sju. Vid denna tidpunkt hade Pia lämnat gruppen och kört hem. Det var första skogspasset efter förlossningen. Men mamma måste ju hem i tid så att lille Viggo fick lite mat. Det fungerar ju inte  för den lille om maten bara är ute och skumpar i skogen. Jacob blev hämtad av sin pappa och nybörjaren skulle hem och natta sina barn. Men det var bra kämpat och en fin utveckling som skett under kvällen.

Resterande klunga fortatte ut på Bosse Bus favoritslinga. Crosspåret i björket mellan mossen och lilla sjön. Här gjorde Anna en stilfull vurpa. I kärret ligger en björk som vuxit längs marken innan den går upp mot himlen. Lite trött och motoriken inte riktigt på alerten. Framhjulet kommer inte upp. Sakata, i slow motion, går hon över styret och hamnar på alla fyra. Lika sakta kommer cykeln bakefter och hamnar på hennes rygg. Mycket stilfullt, En tiopoängare! Oskadd med ett skratt på läpparna så kom hon upp igen och fortsatte. Detta var den andra stilfulla incidenten för henne denna kväll. På vägen från Saxtorpsskogen så lyckades hon med något väldigt underligt. Att få in ett slyträd mellan framgaffeln och ramen. Tvästopp och ett farligt lirkande innan cykeln var fri. Jättekul. Många skratt blev det.

En runda runt på crosspåret sedan ville Anna hem. Det önskades glad påsk och så försvann hennes röda ryggtavla mot Häljarp. Bosse Bus och den andre var kvar. Elitaren anslöt och så rullade man en stund till innan det blev Elitakspaus. Efter det så bröt man och körde hem var och en till sig.

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Nu börjar det rycka i racertarmen också. Så det är som Östersjön, valfritt, vilket man vill cykla.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Pia och Anna var på plats när Elitaren kom till Saxtorp.


Detta var ett konsstycke. Hur lyckas man att få in en av
de växande käpparna mellan framgaffeln och ramen?
Jättekul!


Elitkakspaus.