Myteri på tisdagens träning!

Tisdag 29 juli. Tisdagscykling innebär lugnt tempå och att även nybörjare skall kunna hänga med. White Lady hoppade racern idag för att köra MTB och vässa formen inför helgens X-Cup. Därför bad hon Kicken & Elitaren att se till att tempot hölls på en lagomnivå. Då även Piruetten skulle ut och käka lera så fick Elitaren i ensamt majestät cykla till samlingen i Landskrona. Precis innan mötesplatsen vid Infarten kom han ikapp två ”Hangarounds” i svarta kostymer. Bosse Bus & Smiley var på plats. Smiley glänste med en ny cykekostyp i grönt med en massa afreikanska katter och annat på.South Africa stod det med stora bokstäver rakt över gåset, så det var inte svårt att förstå vart denne herre varit och tränat. Frågan var om han hade fåt med sig ”en tiger i tanken”?

Allt efter hand så rullade det in Cyklofånar, Granit, Bengeten, Kicken, Flying Duchman, Ögat, m fl, m fl. Kicken ålade Elitaren att leda. *Eftersom vinden var nordlig så blev det cykelbanorna ut ur Landskrona upp mot Glumslöv. Alla låg prydligt bakom Elitaren och höll lagomtempot. Vid rödljuset som finns på cykelvägen norrut så stannade alla lydigt för det röda skenet utom Granit som gasade på och precis då slog det om till grönt! Granit måste vara förr i mars månad, för de gröna gubbarna brukar ju komma från mars, eller hur? Så kom man till Glumslövsbacken. Lång och seg i vanliga fall. Nu hade man dessutom motvind. Nu började det bli oro i ledet. Lydnaden var inte total längre utan den ene efter den andre stack iväg. Bergspris ropades det och så var det slut på all diciplin. Men Kicken och Elitaren höll ståndaktigt fast vid lagomtempot. Det hela skeendet förde osökt tankarna till Tjuren Ferdinand på julafton. Alla småtjurarna stångades och ville visa sig stora och starka. Ferdinand (dvs Kicken & Elitaren) tog det lugnt och luktade på blommorna och höll lagomtempo tillsammans med Ögat. Men detta var kanske ett misstag. Bara för att man inte höll ungtjurarna i kort koppel (nosring?) så blev det myteri. På Bosse Bus växter vargraggen ut och huggtänder. Han tog över befälet och visade vägen ner mot Ålabodarna. Argan list. Denne uppviglare hade så klart Sundviksbacken i åtanke. En av Skånes brantaste stigningar  som avslutas med en lååååååååång flack sugande backe. Så drar du på dig mjölksyra i den branta starten så har du problem en stund sedan….

Uppe på krönet så samlades man innan man rullade vidare mot Kvisttofta-Gantofta och en del andra platser som inte fastnade i minnet. Strax innan Bälteberga fick Elitaren gå fram och fråga myteristen om det var helt utan fika denna tisdag. Ojdå, jag tänkte inte på att du var med sa Bosse Bus med en klädsam rodnad på kinderna. När han fått Elitkakor i sinnet tog det inte lång tid innan han stannade så Elitaren kunde bjuda laget runt på Elitkakor.

Efter den stärkande pausen var det dags att fortsätta söderut i medvinden. Bälteberga och så en backe till. Ottarpsbacken. Seg även den… I Härslöv så svängde man höger och sedan vänster så man fick den sega backen också. Lagomtempo var det inte så ofta. Dessutom skrapade man hop 325 stingningsmeter. Så var du inte en garvad, van och inbiten cyklist så var det en ganska tuff runda.

Nästa träning på torsdag. Samling 18.00 i Saxtorp vid fotbollsgolfen. MTB eller racer, valet är ditt!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Smiley var inte så diskret med var han hade varit...


Attack i Snudviksbacken. Det ser inte lika brant ut på
bilden som det är i verkligheten.


Fikapaus utanför Bälteberga. Fr v: Ögat, Smiley och så
myteristen, Bosse Bus.

 
Strebercykling!

Söndag 27 juli. Ännu en kanonfin sommarmorgon. När Elitaren rullade hemifrån visade kvicksilvret på 27 grader. Detta innan kl 10 på morgonen. Piruetten kom med pigga ben tillmötes. I Saxtorp så ansöt sig även Schnurrbart. Vid parkeringen så var det gott om cyklister i de orange-svarta kläderna blandat med några andra kulörer också. White lady och Löpar’n hade kunnat slita sig från MTB. Månne efter påtryckningar från redaktionen? Även Peak dök upp men kamraten Lille Skutt ville inte köra på morgonen. Han hade varit i Köpenhamn i går kväll. Så det lilla knytet behövde sova lääääääännnggge idag…

Bengeten, Bosse Bus och Kicken var på tävlingar i Ystad. Under gårdagen så blev Bengeten tvåa och kicken trea i 30 km tempo H65. Idag går linjeloppet. Resultat finns på www.skanecykel.com.
White Lady började med att gå igenom tekniken när man kör Belgisk kedja. Där var någon ny som inte varit med och kört så organiserat i grupp tidigare. Sedan kunde man rulla iväg. Vinden var sydostlig så man bestämde sig för at köra sydväst ut. Mot Lund-Staffanstorp. Genom Hofterup och sedan cykelvägen till Lödde och vidare mot Borgeby-Flädie. Nu började tempot öka. I det lilla motlutet från Borgeby mot Flädie så drog Blueman upp tempot två kuggar. Då beslöt sig Elitaren för att inte vara med att dra längre utan att spara krafterna till rycken i backarna. I Flädie valde man av någon underlig anledning att köra in mot Nova istälet för att ta vägen över Värpinge sedan Klostergården-St Lars-Knästorp-Staffanstorp. Nej, smacketibom rakt in i  stan. Kullersten i bästa Paris-Robaix stil emellanåt. Smala trånga cykelvägar med annan trafik på. Rödljus och elände. Ända in till city innan man svängde via Gyllenkroks Alé vidare mot Klostergården och så småningom även mot Staffanstorp. Denna metropol blev penetrerad både på längs och tvärs av den niohövdade cykelskaran. När ala industriområdena var avverkade så var det kosan hemåt. Men vilka strebrar. Halvannan timmes cykling och ingen  Elitkakspaus? När Elitaren försökte påtala att det var dags för e Elitkakspaus så svarade man med att öka tempot så att han inte fick luft nog att fortsätta prata utan att han säker höll truten… Strebercykling…

Det var bara till att bryta hop och komma igen. På vägen mot Hjärup så körde man om en kvinna som var väl medveten om att klungan kom. Hon hade i ett tidigt stadium vänt sig om och set flocken komma. Dessutom ropades ”pling-ping” i god tin innan man passerade henne. Trots att man passerade henne med ett gott avstånd så kom det svavelosande eder ur den späda munnen. Här fick man inte köra så fort tyckte hon. Farten var kanske 25 km/h när hon passerades. Men hon hade säkert suttit och klämt på den tiraden under en god stund. Nu var det väl skönt att klungan passerade så hon kunde fisa ut all hennes inneboende frustration och aggretion. Alltså fick Cyklofånarna hjälpt en medmänniska av bara farten och utan uppsåt.

Så igenom metropolen Hjärup och vidare mot Lomma. Hr sögs klungan iväg mot hamnen som dragna av en jättestor magnet. Glass stod på schemat. Lomma Glassfabrik där blev det stopp. Några köpte sig glass, andra nöjde sig med en Elitkaka. Lite vattenkrig utbröt på kajen när man fick tag i en vattenslang för att fylla på vattenflaskorna. När alla fått kyla ner sig lite så var det dags att sätta kosan norrut. Som vanligt på somrarna så ändras vindriktningen beroende på vilken tid på dagen det är (brisen). Nu hade sydostan vänt till västan. Så någon riktigt god medvind blev det inte. Mer lite kantvind. Habo Ljung-Bjärred och så visades vägen via Löddesnäs vilket inte Piruetten uppfattade så han fortsatte rakt fram genom Borgeby medan övriga klungan körde över Löddesnäs oh kom ut preis vid macken som liger vid norra infarten till Borgeby. Några tramptag till så var man i Lödde igen. När klungan valde att svänga vänster ner på Barsebäcksvägen så fortsatte Elitaren norrut på Landskronavägen för att komma hem lite snabbare.

Nästa träning på tisdag kl 18.00 på racer från infartens parkering i Landskrona.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Vattenkrig i Lomma hamn. White Lady har fått tag i
vattenslangen och ser till att svalka grabbarna...


Här trampas det på mot Staffanstorp.


Glasspaus i Lomma Hamn.

 
Bosse Bus i flight mode i cockpit!

Torsdag 24 juli. Det fantastiska sommarvädret fortsätter. När Elitaren rullade hemifrån så visade temperaturen på 28,7 grader inomhus och 30 grader utomhus. Alltså var det ingen överhängande fara att frysa. Piruetten kom rullande precis när Elitaren rullat hemifrån. I saxtorp så stod Bosse (Clum)Bus och Schnurbart med sina racrers.White Lady, Löpar’n och några till stod med MTB. Lustigt härom året när det gjordes påtryckningar på White Lady, Löpar’n & co att  de skule skaffa MTB och köra på vintern så var det blankt nej. De kom med flyttfåglarna på våren och försvann med dem på hösten. Inget vintercyklande inte. Men så plötsligt införskaffades MTB och nu är det sällan något annat som gäller?

Allt efterhand så dök det upp fler. Peak och Lille Skutt på MTB. Så kom Nesor, mannen som skaffat sig sådana pluspoäng sedan han köpt en ny bil åt sin bättre hälft att han fick skjuts till Saxtorp denna dag!

Ytterligare en kom rullande på Racer. Bengeten i sin vit-gul & blå tröja. Inalles blev det fem på raceer och sju på MTB efter att Fondri också anlänt. Det var ful aktivitet som vanligt på Lille Skutt. Han började släppa ut luft ur däcken för att få en mjukare gång i skogen. Det pös och visslade. Ja det finns ingen hejd  på aktiviteterna för att dra till sig uppmärksamhet…

Så var det dags att dra sig iväg. Vinden var skapligt frisk ostlig. Bosse Bus tog kommandot eftersom White Lady höll sig i skogen. Från Saxtorp till Kävlinge och sedan St Harrie. Kvartetten Bosse Bus, Schnurrbart, Bengeten och Piruetten hade eld i baken, benen, maskinderiet eller var f-n det nu än brann. För undan gick det. Elitaren hade bestämt sig för att inte ta någon förning denna dag utan lägga allkraft på att hålla sig kvar. Detta lyckades faktiskt rätt så hyggligt. När man närmade sig Virke så rullade en New Holland tröska ut på vägen. Det blev ett jagande för att komma ikapp och in på rullen på detta stora vidunder som tog hela vägen i anspråk. Men en liten knyck uppför innan man kommer in i Virke var det lilla halmstrå som knäckte åsnans rygg. Elitren storknade och tappade. Men efter Virke så går det lite utför. Några djupa andetag och så ner på spinachibågen för att få aerodynamiken. Jodå ekipaget närmade sig. Elitaren körde snabbare än tröskevidundret och de fyra kamraterna. Jodå han kom hela vägen fram och kom in på tröskans rulle. Precis då svängde fanskapet av och försvann ut till höger. Lång näsa alltså…

Man fortsatte att dunka i motvinden. Mot Trollenäs där man sedan tog av mot Reslöv. Nu fick man den allt mer avtagande vinden med sig. Bosse Bus Drog hela tiden upp tempot vid sina dragningar. Han körde idag på sin tempocykel. När han kryper ner i cockpit och intar flightmode, låter sina långa ben veva på för vad de går för. Ja då är det bara till att försöka svälja hjärtat och peta in inälvorna och försöka hänga med. Över femtio knyck som snabbast. Men när man kom till Marieholm så var det dags för Elitkakspaus och lite ljug. Gubbarna pluggar ala tillbehörskatalogerna så det blir mycket cykelmaterialsnack. Schnurrbart är glad för att bygga på sin cykel. Han har som motto: ”Kan jag inte vinna så skall det i alla fall se häftigt ut”. Ja han lyckas med båda. Ja inte med att vinna utan att låta bli att vinna. Ett litet förtydligande så inga missförstånd uppstår.

Styrkta av Elitkakorna så fortsatte man mot Norrvidinge där man svängde mot Trää-Billeberga för att rulla ut mot 110:an. Här svängde mannen i cockpit av mot hemmet i Vadensjö medan de andra fyra svängde mot Saxtorp. Påvägen mot Saxtorp så kom en dåre i en silvergrå Ford Mondeo med reg nr SHW374 som försökte tränga Cyklofånarna av vägen. Detta trots det var helt fritt från övrig trafik och han hade all möjlighet att använda andra filen också vid sin omkörning. Omdömeslöst och livsfarligt agerande. Bilen ägs av Sven Ingemar Svensson i Bjuv. Någon som känner honom kan ju berätta för honom att bilen har använts på ett sådan vårdslöst och livsfarligt sätt.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samlig vid fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00. MTB eller racer. Enda absoluta kravet är ett gott humör!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


När Bosse Bus kryper ner i cockpit på sin tempohoj så
blir det åka av!


Elitkakspaus i Marieholm. Fr v: Bosse Bus, Piruetten,
Bengeten och Schnurrbart.


Flaskbarn...

 
Cyklofånarna glassade på golfklubben i Barsebäck!

söndag 20 juli. Det blev tidig revelj idag. White Lady hade beordrat samling 8.30 i Saxtorp istället för sedvanliga 10.00. Hon ville komma undan den värsta middagshettan. Piruetten lämnade återbud till den tidigarelagda starten då denna skulle få hans mat- & sovklocka att gå i otakt. Elitaren fick rulla för sig själv till Saxtorp. Väl där så mötte Schnurrbart upp på racer liksom White Lady (skam annars), Löpar’n, Peak och BosseBus och en till. På MTB så dök Fondri, Femman och några till upp. Fondri var färdigtränad för han hade kört ut redan kl sju på morgonen. Nu skulle han hem och lägga sig under korkeken och flämta i värmen. Idag så var det majoriteten på racercykel.

Vinden var sydostlig någonting så White Lady kommenderade trupperna att ta sikte på Getinge utanför Gårdstånga. Så blev det. Lydigt så trampade manskapet på i god fart i motvinden. Saxtorp-Dösjebro-V. Karaby. När V. Karaby passerades så visade trafikverkets tavla att man höll 30-31 km/h i motvinden. Det känns ganska bra jobbat. Med den farten så fortsatte man mot Kävinge- V. Hoby. Som vanligt så trycker man på lite extra i backarna. Som vanligt så tappar Elitaren rullen då. Idag var detta inte något undantag. Men hyggligt nog väntade man sedan in den borttappade och så fortsatte man. Hoby-Svenstorp- Getinge. Här fick Schnuurrbart den goda iden att pausa tvärs över gatan, mitt emot Busshållplatsen där man annars brukar stanna till. Detta för att det var skugga där.

Jodå ala gick med på förlaget också trippade man över gatan. Men Bosse Bus han parkerade sig i solen. Han ville alls inte se livets skuggsida… Elitaren hivade fram sina Elitkakor som han bjöd runt på. Alla mumsa i sig den stärkande godsaken med god aptit. Löpar’n behöve av någon anledning dehydrera? Hela utvägen så hade de som legat efter honom trot att det började regna. Men icke, det var svettdroppar från Löpar’n. Förklaringen till den ymniga tillgången på vätska i kroppen kan kanske härledas til de pilsner som tydligen slunkit ner i går kväll. Så Löpar’n traskade över vägen för att släppa ut lite av överskottet. Men där tog han i lite för mycket. Skrytsamt höll han sig i busstolpen för att markera att han annars blivit för framtung! Buropen var nära. Men cykelkompisarna är finkänsliga så de höll inne med dessa.

När allt var svalt och Löpar’n skakat av sista droppen så var det hemåt som gällde. Nu hade man vinden med sig. Skönt. Backen upp mot Odarslöv från Getinge är lång och seg. Odarslöv-Stångby-Vallkärra. Tempot höjdes markant. Emellanåt låg man på femtio knyck och däröver. En härlig känsla. I Vallkärra så var siktet inställt på Stävie och därefter Borgeby-Lödde. Nu började det suga i glasstarmen. Ala hade tagit med sig pluring på order av White Lady så att man skulle kunna köpa en glass. Genom Lödde och Sandskogen för att fortsätta cykelvägen till Barsebäckshamn. Där finns ju en glasskiosk! Alldeles riktigt har de det. Kruxet var bara att de var inte beredda att ta emot sugna glasspekulanter en kvart i elva på lördagsförmiddagen. Men vi har ju campingen på Barsebäcks Strand, sa Peak med glittrande ögon. Gänget var inte svårövertalat. Direkt började man trampa dit. Men nix! Inte håken var där öppet heller… Den tidigaa fågen kan få maken, men det är andra musen som får osten. Detta talesätt fick en ny innebörd för Cyklofånarna. Glassuen som bara den, men ingen glass att få tag i. Nu började goda råd bli dyra. Så fick Elitaren en Snilleblixt och berättade att de sålde glass på Barsebäcks golfklubb. Ala Cyklofånar kanske inte kände sig helt hemma på golfklubben. Men cykel & golf har mer gemensamt än vad man kanske allmänt tror: Det finns ingen övre gräns för hur mycket pengar man kan lägga på utrustning & träningsläger, man idkar sin sport i funktionskläder. Gore Tex är populärt i båda liksom kolfiber och titan. Blir inte prestationerna som man tänkt sig så är det materialet som det hänger på och då är det ju bara en kostnadsfråga att åtgärda detta. Så sist men inte minst, Både golf & cyel kräver mycket tid. Tredje gången gillt så blev det glass. Dessutom kunde man sitta i bekväma korgmöbler och njuta den svalkande godsaken.

Nu var målet nått. Glassen inköpt och uppäten. Nu var det hemåt som gällde. De norrifrån kommande hade brått hemåt Häljarp/Landskrona så man kastade sig ut över Lithorinavallen och raade genvägen ner till Barsebäcksvägen som paserar utan-/nedanför Barsebäcks G&CC klubbhus. Dunk, dunk i den sneda motvvinden. Vid Saxtropsrondellen så svängde Eltaren av och rullade hem för sig själv den sista biten medan de övriga trampade på mot Häljarp.

Nästa träning på tisdag kl 18.00 på racer. Samling vid infartens parkering i Landskrona.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


I ett friskt tram pande avverkades den en åttamilarunda
denna sondagsmorgonen.

Bosse Bus skydde livets skuggsida och njöt av Elitkakan
i gassande solsken.


Jodå, Löpar'n.Dt räkn as som skryt om du måste hålla
dig i stolpen när du linkar. Så framtung blir ingen vid ett
sådant tillfälle..

 
Löpar'n uppe i Smöret, cyklade på Lätta!

Torsdag 17 juli. Nu hade det härliga sommarvädret återvänt. Runt 25 grader och solsken. Mumma för en cyklist. Elitaren stallade ut grålle och to en lov ner om Piruetten. Men bilen var borta  så det blev en u-sväng direkt och så vidare till Saxtorp. Löpar’n och White Lady var på plats med MTB. Löpar’n med sin nya fina bikefitade Cresent. Lätt som ett 20 g inrikesbrev! Han kar kommit upp i smöret nu, Löpar’n! Men det var något mickelimackel med framhjulet. Axeln gick inte att spänna riktigt. Fondri kom rullande ut ur skogen. Då kom han på att han glömt vattenflaskan hemma… Men det fick lösas senare. Direkt ner på hur för att hjälpa Löpar’n med framaxeln. Men riktigt löst blev inde detta här på stället. Man konstaterade dock att framhjulet inte kunde lossna. Så kom Lille skutt & Peak. Några andra nya förmågor hade också anslutet. Bengeten kom på racer och snart därefter så dök även Piruetten upp.

Det blev alltså en trio med racer och de övriga rullade runt på mossa och stigar i skogen. Elitaren var inte alls i form. Denna kontorsråtta har nu under de två första semesterveckorna jobbat fysiskt. Målat, monterat möbler, rullat stenmjöl, lagt om cementplattor, grävt upp häck och byggt plank. Det kändes som om han behövde lite semester. Då vinden var sydvästlig så rullade man mot Barsebäck. Bengeten och Piruetten först och Elitaren efter på rulle. Ner till Barsebäckshamn och vidare mot Lödde och genom Sandskogen och upp till rindellen där man svängde höger mot Borgeby. Bengeten och Piruetten tog det lugnt å att Elitaren inte skulle tappa rullen. Det hände några gånger ändå. Men det berodde mest på att Elitaren var väldigt ur slag denna dag. I Borgeby så vidare mot Flädie- Habo Ljung. Här blev man omkörda av ett annat gäng cyklister. Framme i Habo Ljung så var det dags för Elitkakspaus. När man mumsat i sig godsakerna så bestämde sig Piruetten och Bengeten att fortsätta mot Lomma. Men Elitaren sa att han skulle rulla hemåt. Vink, vink så skiljdes man åt. Elitaren rullade på i sin lilla takt hemåt medan de båda andra kunde trycka på lite mer nu.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samlig vid fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00. MTB eller racer. Enda absoluta kravet är ett gott humör!


Löpar'n hade något mickelimackel med framaxeln på
sin nya, fina LÄTTA MTB.

Bengeten och Piruetten höll et lågt tempo så Elitaren
hade skuggan(!) av en chans att hänga på.


Elitkakspaus i Habo Ljung där Elitaren sedan vände hemåt.

 
Idag sållades agnarna från vetet, nu vet vi vem som är hårdast av de hårda!

Söndag 13 juli.”Mannen med läderveken” hade lovat att det skulle kunna komma bortåt 35 mm regn. Det strilade ner utanför köksfönstret. Ett stilla och fint regn. Att käka asfalt är inte så kul när det är så blött, tänkte Elitaren som då bestämde sig för MTB. På med lycran, lite vala i  rumpan och så regnjackan förstås. Sedan var det till att trampa upp till Saxtorp. Där kom det en grönklädd cyklist rullande. Kicken, solskenscyklisten!?. Några sekunder senare så kom även grand old man, Bokis inrullande vid fotbollsgolfen. Därefter var det slut på anstormningen av hugade Cyklofånar. Vilka ömhudingar. Tre Cyklofånar som representerade var sitt decennium, trettio-, fyrtio- respektive femtiotalet. De yngre tillhör såklart curlinggenerationerna som inte tål lite vatten innanför kravatten… Tänk att missa en så skön dag i skogen. Regnet frigör dofter och luften känns extra syrerik. Visst var det blött, kleggigt och dyngigt. Men det är ju en del av MTB’s charm. Men hur som helst så gav det en klar bild över vilka som var vete och vilka som var agnar…

Elitaren ledde trion ut i skogen. Det finns ju ånga vindlande stigar. De se nu under sommare annorlunda ut än under vintern är det inte är så frodigt grönt som nu. Alltså blv gamla stiar som nya. Vid en passage uppe vid dagiset så körde man över en massa grenar som ligger kvar efter att man röjt upp stormfället. Här fick Elitaren en gren i bakväxeln. Grenen fungerade sedan som en hoppstav/domkraft och lyfte upp bakändan på cykeln och tippade Elitaren över styret. Det var spännande när man såg den kraftiga grenen sitta inkilad vid bakväxeln. Var det månne dags för en Bosse Bus, dvs knäckt växelöra/bakväxel. Men nej. Både Elitaren och växeln klarade sig helt utan skador. Så det var bara till att fortsätta. En stund senare så ramlade man på två andra cyklister som var ute och njöt i det härliga, strilande sommarvädret. Man beslöt sig för att göra sällskap. Man rullade runt den gulmarkerade slingan. En fin slinga där man inte behöver tugga sig igenom upptrampade hästspår. Härligt menandrande genom skogen. Mycket trevlig!

Så kom man fram till Välanbäcken som passerades för vidare färd ut Elitaren och Bokis av medan den kvarvarande trion letade sig norrut mot Häljarp. Tack för en trevlig runda!

Nästa träning. tisdag kl 18.00 från Infartens parkering i Landskrona. Racer.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Kicken, som annars bara förknippas med
solskenscykling dök upp i dagens regnväder.


Elitkakspaus vid sjöarna på Järavallen.


Pigga ben blev dyngiga idag, härligt!

 
Nya leksaker och idag blev de nästa på pricken lika!

Söndag 3 juli. Vilket väder. Blå himmel, solsken och mycket lite vind. Perfekt cykelväder. Kan köra i det korta lycrastället och behöver inte ägna en tanke åt extratröja, regnjacka eller annat. Bar att hänge sig åt cyklingen alltså! En snabb runda hem om Piruetten som kommit hem igen efter en vecka i Grekand. Han såg lite sömndrucken ut men så var Elitaren där också i god tid. Så efter en stund hade han fått på sig sina cykelkläder och kunde rulla iväg mot Saxtorp. Där var det ett antal cyklofånar som väntade och fler blev det. Totalt samlades nästan tjugo stycken denna fina söndagsmorgon. En handfull som skulle köra MTB resterande på racer.

Schnurrbart var där naturligt vis. Denna dag hade han navigerat lite i sina strumplådor. Strumporna var av samma design men i olika färgställningar. Ovanligt matchat ör att vara Schnurrbart. White Lady, Löpar’n och Tränar’n! Den sistnämnde är inte altför flitigt med på täningen. Bokis Bosse Bus, Peak och så Lille Skutt på sin nya leksak, en mattsvart Merida Racer. När klockan var några minuter över tio så blev Bosse Bus orolig i sedvanlig ordning och började oja sig om att man måste komma iväg. Så blev det. En stor klunga svart/oranga cyklister rullade iväg. Bosse bus hade glömt slang så färden gick via Vadensjö så att han skulle kunna ramla in i sitt cykelstall och hämta lite extra gummi att ha med.

Många var slitna. Ett antal hade kört X-cup i Klåveröd igår. Elitaren var fortfarande stel i benen efter torsdagens genomkörare. Så vist var inte tempot hisnande, men det sved i låren vid varenda motlut. Så fort det gick lite tungt så var det som om hungriga alligatorer satte sina käftar i Elitarens lår. Det gick inte att dra något tungt. Lätta växlar och hög kadens var det som fungerad. Från Saxtorp så gick vägen via Häljarp till Asmundtorp och sedan uppför Rönneberga till Vadensjö.. Här var Bosse Bus inne om i sin Bos(se)tad och hämtade cambra som det heter på spanska, eller på svenska: slang.

Nu var det till att fortsätta mot Härslöv och tugga sig uppför Ottarpsbacken och därefter Bältebergabacken. Den sistnämnda ser inte så farlig ut. Men det är en seg rackare som alltid kräver det där lilla extra. Det som inte finns när låren är levererade med mjölksyra och det inte finns plats till en droppe mer av detta gissel. Det är bara till att ta det lugnt och rulla på. När det blev luckor i klungan så väntade man in så att man blev fulltaliga. Sedan rulade man vidare. Tjutebro-Halmstad-Ekeby. Här stannade man för att inmundiga Elitkakor. Här var Elitaren tvungen att vända. Han hade lovat att vara hemma till tolv. Men övriga gruppen fortsatte mot Kågeröd och Elitaren gjorde en 180-gradare och rullade tillbaka samma väg som de kommit. Fram till 110:an. Här svängd han vänster och trampade på för att vara hemma på utlovad tid. Rakaste vägen körde han. Alltså följde 110:an hela vägen till Saxtorp och sedan Grand Prixvägen hem. Riktigt i tid lyckades han inte komma. Klockan var två minuter över när han var hemma, vilket också blev påpekat för honom…

Nästa träning på tisdag kl 18.00 från Infartens parkering, Landskrona. . Racer. Alla är välkomnaß bara du har ett gott humör!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbart övar på att hitta ppare till sina strumpor.
Denna gången var det "darr på ribban"... innan den
ramlade ner...


Det var en stor klunga med mer eller mindre ystra ben
som idag snirklade sig fram genom det somriga
landskapet.


Lille Skutt ville inte visa sig på några höga hästar idag,
även om han kom på en ny cykel. Vid Vadensjö var det
dags att sänka sadeln så benen nådde ner till
pedalerna...

 
Nu blev man ordentligt mätta!

Torsdag 3 juli. Ett sånt blåsande. Under tjugo grader och så blåser det så man får ha extra klister till tupén. Som tur är har ju cykelhjälmen hakrem, annars hade det varit illa. Då Piruetten är på sydligare breddgrader för att bli vändstekt så var det bara att stalla ut och trampa mot Saxtorp för Elitaren. Bengeten var den förste som dök upp och strax Därefter Schnurrbart. In på fotbollsgolfens parkering. Allt efter hand så dök det upp Cyklofånar. Både på MTB och racer. Hillis, White Lady, Lille Skutt mfl har ju inte kommit ur sandlådan ännu så de körde MTB. De vuxna med livserfarenhet höll sig på asfalten vilket man kan göra under sommarhalvåret. Skånsk vinter med blåst och regn, någon ynka plusgrad kan ta kål på den mest entusiastiske cyklisten. Det gäller alltså att passa på med racer under denna säsong. Bokis, Bosse Bus, Johnny dök också upp. Så det blev fler racrar än MTB idag.

I vanlig ordning så var Bosse Bus otålig med mycket tramp i benen som inte kunde hållas längre. Upp i sadlarna och iväg. På onsdag så är det dags för öppna klubbmästerskapen i tempo. Start vid kiosken i Häljarp sedan ner till Saxtorp och vidare till Kävlinge där man svänger runt i rondellen och cyklar tillbaka. Någon hade ställt frågan hur lång denna bana var men ingen hade riktig koll, Så Bosse Bus mätte med hjälp av sin GPS. Inte nog med att banan skulle mätas, fort som f-n skulle det gå. När man passerade V. Karaby där det är hastighetsbegränsat till 40 så visade vägverkets digitala tavla att farten var 38… Mjölksyran steg likt saven i en vårbjörk. Men fyra medlemmar i sextetten kunde inte låta bli att trycka på extra i vartenda motlut. Gång efter annan ramlade Elitaren av rullen. Men kollegorna var observanta och saktade i ett litet tag så han kom ikapp. Hastigheten höll sig sedan skaplig ett litet tag. Men sakta ökade det till ett crescendo och så upprepades proceduren.

Vid vändpunkten i Kävlinge så fortsatte man rakt fram för att sedan svänga mot St Harrie vid golfklubben. Strax därefter så svängde Johnny av västerut, hemåt. Hade han fått nog? Ingen vet, men det är högst troligt. Den kvarvarande femklövern fortsatte upp mot Eslöv för att sedan svänga mot Trollenäs. Där så blev nästa mål Marieholm. Strax innan Marieholm så blev Elitaren nästan trängd av vägen av en silverfärgad Volvo V70. Smal väg där man inte kan köra om när det kommer möte. Men vissa har inga skrupler Registreringsnummer WSE dock hanns inte siffrorna med.

I Marieholm så blev det dags för Elitkakspaus. Det var skönt att få sträcka på påkarna lite och snacka lite skit, ja för all del man fick ju lyssna lite på smörjan också… Så var det dags att fortsätta. Nu var benen som stockar. Att stå stilla och sedan köra igång igen är tufft. Mottigt på riktigt alltså. Nu hade man dessutom fått motvind. Pust och stånk. Men det är bara att kämpa på mot Kävlinge. Vid Norrvidinge så svängde man mot Trää och därefter mot Billeberga? Aj, aj, aj, jag som trodde vi var på väg hemåt så man kan få bort mjölksyran, tänkte Elitaren. Men så icke. Färden gick norrut. Men när skylten med Annelöv dök upp så hade Elitaren ramlat av rullen igen och kände att det var dags att styra hemåt så han svängde vänster medan de övriga hade kört rakt fram.

Annelöv- Dösjebro. Precis när han svände ner under järnvägen vid stationen hördes ett typiskt cykelrassel/tickande bakom. Bokis hade vänt även han och kört ikapp. Tillsammans körde de båda till Furuhillsvägen där Bokis vände hemåt med en hundraåttiogradare och Elitaren Tog Furuhillsvägen till Hofterup. Där var det dags igen. En Svart Peugeot 206 cab med reg nr TNZ297 kom norrifrån på Grand Prixvägen och körde in på Furuhillsvägen. Elitaren som skulle till vänster och prydligt gjort tecken ch lagt sig vid mittlinjen fick göra en nittiograderskonstgir åt höger för att inte bli tillplattad när kvinnan i bilen skar svängen så ho tog båda körfälten i anspråk. Bilen tillhör Peter Nilsson i Löddeköpinge. Någon som känner honom? Berätta då gärna att bilen användes som mordredskap…

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp vid fotbollsgolfen. Racer eller MTB kvittar, bara du har ett gott humör!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbart är en "håsa" på det estetiska. I alla fal när
det gäller strumpor. Strumpor med hål kastar han. Så
har han en byrå med uddastrumpor där han blundar,
sticker ner armen och drar upp ett par som om det
vore en tombola. Vinstlott? Ja, det får var och en avgöra...


Här ligger Bokis och Bengeten och kämpar i motvinden. .


Antagligen är tröjvalet överlagt. Bosse Bus vill sträcka
lång näsa åt Elitaren. Till sin hjälp tar han Pinoccio...