På terrierpensioärers terri(er)torium?

Söndag 16 februari. Ett sådant busväder det var under natten. Men när det drog sig till att bli dags att stalla ut MTB'n var det rena vårvädret. Elitaren rullade iväg för att hämta upp Piruetten. Denne kom rullande precis när Elitaren var på väg ut från Rotundan. Han lyste grannt i orange, Piruetten. Ny jacka och ny cykel! Jodå 29:an hade varit för bökig så den var nyú såld och så hade han skaffat sig en 27,5:a från Willier. Första turen med den MTB'n ocg första turen med Cyklofånarna i år.

I saxtorp så ramlade det in folk lite hela tiden. Mr X dök upp med en ny cyklél han också. Ingen cross utan nu en MTB från Nishiki! Tvenne nya cyklar. Bosse Bus var på plats också efter att ha bytt vevlager på sin gula MTB. Växelöron till den andra var beställda. Mini dök upp också. Det var en tid sean han setts till. Men nu var det dags att ta sig an skogen i sin lila POChjälm. White Lady kommenderade fram Mini att anföra gruppen. Så rullade det på. Efter en kvart tjugo minuter så stannade en otålig White Lady och sa att det var dags att dela upp gruppen. Hon anförde Snabbgruppen och Elitaren Elitgruppen. Schnurrbarth, Mini och två till angjorde Elitgruppen. Man fick i uppgift att vara vid sjöarna kl 11.00 för då var det en som skulle bli hämtad av sina föräldrar där. Efter en liten tids rullande i Saxtorpsskogen så rullade man över mot järavallen och rundade stora sjön på den vänstra sidan. Här passerade man även ett äldre par med en liten vit hund. Terrier av något slag. De gormade på mini och gjorde allt vad de kunde för att bråka och blockera stigen. Framme vid ängen så mötte man snabbgruppen. Här blev det en naturlig Elitkakspaus. Man bjöd även det äldre, sura paret på Elitkakor när de kom förbi, Men de avböjde surt. Ja de får väl skylla sig själv...

Sedan var det dags igen. Tre kvart kvar till man skulle mötas för att runda av. Snabbgruppen rullade först iväg och sedan Elitgruppen nu förstärkt med Bosse Bus och Minis pappa. De gillade inte tempot i snabbruppen utan passade på att gradera upp sig till Elitgruppen. Elitgruppen tog kärret där en endurohoj kört upp ett spår för att sedan komma upp på ängen där man rullade vidare bort mot kohagen. Här tog man det nya spåret på utsidan av kohagen. Lite dyngigt emellanåt. När man passerat igenom och var ute på ängen mot Ålstorp så Ssaknade man Mini och hans pappa. De skymtades längre in i kärret. Men de kom aldrig fram så Schnurrbarth, Bosse Bus och Elitaren gjorde helt om för att köra till mötes. Men det fanns ingen att hitta. Hur mycket man än letade så var de väck?

Då var det vara till att rulla på och köra mot Järavallen igen. Några kringelikrokar och så ett avslutande varv runt stora sjön. Denna gången i motsatt riktning jämför med när man kom hit. På slaget mötte man Snabbruppen. Denna gången hade de fått upp tempot så de hann i tid.

Nästa träning på tisdag. MTB i Saxtorp kl 18.00.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling vid fotbollsgolfen i Saxtorp. Lägg märke till den
grannt orange lysande Piruetten med sin nya MTB!


Elitkakspaus kl 11.00 när Elitgruppen lägligt mötte
Snabbgruppen.

 
Bosse Bus omväxlande på örat!

Torsdag 12 februari. Vilket härlig vårvinterväder det hade varit denna dag. T o m Elitarens automatiska markis hade vaknat till liv för första gången i år och gått ut för att skydda mot den starka solen! När det var dags att rulla iväg till Saxtorp så var det fortfarande inte riktigt mörkt. Visst var det skymning men det fanns fortfarande lite rester av dagsljuset kvar. Tänk att vi går mot ljusare tider i år igen. Ljuset i tunnlen har börjat anas. Det var till att trampa upp till Saxtorp där Bosse Bus, Lille Skutt (naturligtvis småskuttande sidan om sin cykel), Earl Grey, Löpar'n och White Lady var på plats. Efter hand så dök även Nesor, Schnurrbart och Femman upp. Femman hade haft ett uppehål på två månader, men det menade han var en helt annan femma...

Så blev det lite oro i ledet. Nesor rullade ut i skogen tätt följd av de andra. Löpar'n höll sig sist. Detta av hänsyn till kamraterna då hans verkmästare jävlades med honom. Systemet var i uppror och allt emellanåt så puffade det till lite. Så det var en uppskattad handling av hänsyn. Efter lite snirklande i skogen så hade Bosse Bus övertagit ledarskapet. Men det dröjde inte lång tid innan han fick en käpp i hjulet och bröt av växelörat. Slutcyklat alltså för Bosse Bus. Elitaren halade fram kameran och plåtade förödelsen. Då protesterade Lille Skutt som tyckte att Elitaren bara plockade fram kameran när det var elände. Han bad att låna kameran varvid han tog en bild på Elitaren. "Nu har jag ochså fångat ett elände på bild" konstaterade han torrt när han lämnade tillbaka kameran.

Men nu var det dags att få hem Bosse Bus. Nesor, Löpar'n och Lille Skutt knuffade honom hela vägen till hans parkerade bil. Hela klungan följde med. Så när Bosse Bus var i tryggt förvar vid sin bil så ilade man tillbaka till olycksplatsen för att kasta sig in i skogen. Nu var Löpar'n inte lika finkänslig längre utan avancerade upp i klungan. En bitterljuv händelse. Men det "ljuva" var att om någon (Elitaren) tappade kontakten med klungan och inte kunde se ljusen så behövde man inte direkt vara någon spårhund från Polisen för att sniffa upp var de var...

Så efter lite till så delade man upp sig i två grupper, snabbgrupp och Elitgrupp. Schnurrbarrt och Elitaren i Elitgrupp de övriga i snabbgruppen. Man bestämde att träffas 19.30 vid bron och så rullade man iväg på var sitt håll. Elitgruppen rullade runt ett tag i Saxtorpsskogen innan man satte kosan över mot Järavallen. När man passerade Välanbäcken så var det en knapp kvart kvar till man skulle mötas. Man rullade på bra och var vid bron sju-åtta minuter före utsatt tid. Så man tog sig en runda över bron och ut på ängarna norr om Järavallen. Här tog det inte mången minut innan snabbgruppen dök upp mötande. Det var ett lämpligt ställe för Elitkakspaus. Kakorna fick effekt. Nu hade alla, utom den likbleke Löpar'n, smaskat i sig godsakerna så nu kunde man återvända hem. Lille Skutt protesterade igen och tyckte att alla blivit gamla eller något för att träningstiden hade minskat. Men han hade svårt att göra sig hörd fastän han var lite förkyld och fått en lite manlig röst. White Lady kommenderade hemfärd och då blev det så och där med basta!

Nästa träning MTB i Saxtorp kl 10.00 på söndag!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Här knuffas Bosse Bus mot sin bil av Lille Skutt och Nesor.


Så fick Lille Skutt fångat en bild av sitt elände, Elitaren...


Elitkaspaus på Järavallens vångar. White Lady är den
självlysande kommendanten till vänster. Sedan kommer
Schnurrbart, Earl Grey, Femman, Nesor, Lille Skutt och så
den något bleke och hängige Löpar'n.

 
Lille Skutts cykel puts väck!

Söndag 9 februari. Det vr en ovanligt tidig morgon. Men så var det heller ingen vanlig söndagmorgon. Det var Bokisfirande. Bokis fyllde 80 härom veckan och då var det ett gäng Cyklofånar som lagt hop till en present. Nu bjöd Bokis på frukost till alla som varit med. Frukost först sedan cykla till Saxtorp för att köra den vanliga söndagsträningen. När Elitaren anlände till Bokis på Bokvägen(!) i Dösjebro så var Kicken redan kommen. Frukostbordet stod uppdukat till en sällan skådad prakt. Vart man skulle gå för att kunna få något motsvarande är skrivet i stjärnorna. Verkligen för det var utomjordiskt rikligt med mat. Kicken och Elitaren högg in på maten och så kom de andra Cyklofånarna efter hand. Den ende som saknades var White Lady som låg nerbäddad hemma med feber och elände.

En timmes trevligt frukostätande och cykelsnack. Sedan var det dag att sätta sig på cykeln och rulla vidare mot Saxtorp. De flesta cyklade men Bosse bus & Schnurrbart körde bil med cykeln där bak. Ja Fondri & Piruetten körde bil de med men de skulle inte cykla. Fondri är skadad och kan inte cykla för närvarande. Piruettenhar knappat in på Kickens solskenscyklande och är ännu mer på det hållet nu. Kicken skulle ut men Piruetten skulle hem till sofflocket och smälta köttbullar, rostbiff och allt annat som han tryckt i sig.

I Saxtorp dök några Cyklofånar till upp. Nu var klockan strax tio och man kunde rulla ut si skogen. Bosse Bus i täten tätt följd av de andra. Det hade hällregnat hela natten så det var ordentligt dyngigt i skogen. Emellanåt så kändes det som om någon tog tag däcken och hö När den stigen var avklarad så stannade man till för en Elitkakspaus ll igen. Men så var det inte . Det var bara leran & dyngan som tog emot. Under en timmes tid så cirkulerade man runt i Saxtorpskogen innan Bosse Bus satte siktet över Välandalen och till Järavallen. Man delade inte upp sig i flera grupper idag. Snabbgruppen fixade att hålla Elitgruppens takt!

Så kom man över till Järavallen och tog grusvägen rakt fram istället för att svänga upp till vänster. Här fick Lille Skutt problem. Han drog ner på tempot och tog det väldigt försiktigt. Vägen var som att köra i murbruk, lika lös och gyttjig. Fy, här vill jag inte köra med min nytvättade cykel, sa Lille Skutt. Men grupptrycket var för stort så han fortsatte och så var all puts snart väck, puts väck...

Här hittade man en ny stig som en enduromaskin åkt upp. Slingrande och vinglande gick färden övar ängarna för att sluta vid stora sjöns västra strand. Där var en smal spång som lutade åt sidan ganska kraftigt. Det var knappast någon som tog sig över där cyklande. Möjligtvis Hillis, men det var inget som redaktör'n såg. Så vidare mot lilla sjön för att ta en sväng i crosspåret som går ner i mossen för att sedan fortsätta färden på ridstigen så att man till sist kom bort vid kohagen där man kude ta den ny tigen på utsidan av hagen. Även här var det dyngigt och blött. Vissa dyngpölar fungarade som cykelställ. Springaren slog bakut och gjorde allt för att ryttarna skulle kastas av. Men det klarade sig utan några större missöden. När den stigen var avklarad så stannade man till för en Elitkakspaus. Nu var det nästan två timmar sedan frukost så lite ny energi gjorde susen.

Bosse Bus frustae av otålighet så snart var man på väg igen grusvägemn ner mot Skönadal från mossen. Men man svängde av till vänster och cyklade ut mot Järavallen igen via stigen genom träsket. Därifrån så siktades det på stora sjön där man tog baklöpan i utrundan och körde på stigen som ligger väster m sjön. Sedan rundades det av. De flesta fortsatte mot Saxtrop medan Elitaren vände av på Davidslidsvägen och drog sig hemåt via Paintballbanan.

Nästa träning tisdag kl 10.00 på MTB i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Samling i Saxtorp innan man gemensamt rullade ut i
skogen. Fr v: Fondri, Lille Skutt, Hillis, Piruetten och
Löpar'n.


Elitkakspaus. Fr v: Löpar'n, Nesor, Kicken, Hillis,
Lille Skutt & Earl Grey.


Har inte Lills Skutt börjat lägga på sig? Det kan väl inte
bara vara frukosten som gör kinderna så fuylliga?

 
Erotiska avslöjanden under träningen!

Söndag 2 februari. Vad är det som händer. Är det något allvarligt fel. Eller är den finskättade vikingen bara så jäkla frusen av sig. Idag igen så plingade det till i telefonen med ett besked att Piruetten skulle stanna hemma. Har latmasken slagit rot på sofflocket? Ja, tiden får väl utvisa detta. Men en sak är säker, nu finns det två solskenscyklister i Cyklofånarna. Piruetten och Kicken. Det som skiljer dem åt är att Piruetten inte knorrar om turen blir över tre mil.

Men det finns så många andra som är sugna på att cykla. Temperaturne låg någon grad över noll. Sorbet kan underlaget liknas vid. Slibbislabb som emellanåt gjorde att det inte gick dit man styrde. På detta sätt blir det ju lite mer spännande. Precis när Elitaren kom till Saxtorp såg han ur Lille Skutt kom i sin stora skåpbil. Bosse Bus var redan på plats liksom Diamanten. Allt efter hand så ramlade det in allt fler. Löpar'n. Ensam denna dag då White Lady är skadad i ena armen. Ja det är inte cyklingen som gjort skadan utan arbetet med datór, musarm. Sens moral: Det är farligt att jobba men hälsosamt att cykla!

Bokis, Hillis, Mr X, Vasa kom på sin odämpade citybike eller vad det kallas för. Schnurrbart kom (med nysmord rumpa?) liksom Nesor. Då kändes det som man var fulltagliga för dagen. Bosse Bus gungade iväg på sin gunghäst följd av de resterande tio. Lite läbbigt i början i modden. Det var ju inte säkert att cykeln gick dit man styrde. Dessutom jinglade bakändan hit och dit. Men det är bara att öva. Bosse Bus älgade på ordentligt. Hjärtat var uppe i halsgropen på Elitaren. Emellanåt fick man stanna till och vänta in så att alla skulle hänga med. Det blir ju en gummibandseffekt. Den som ligger sist har det som allra jobbigast. Efter ett tag så sa Bosse Bus: " Det var ju väldans vad jag blir anfådd av att rivstarta och köra på såhär"... Elitaren tittade sig runt och såg ingen som kunde har beordrat Bosse Bus att elda på på detta viset. Det var inifrån kommande prestationsångest/-begär. Efter tre kvarts cyklande så delade man uppsig i två grupper. Snabbgruppen och Elitgruppen. Den sistnämnda med Elitkakor;-).

Snabbisarna plöjde iväg medan Elitgruppen (Bokis, Schnurrbarth, Vasa & Elitaren)dröjde kvar en liten stund för att släppa Snabbgruppen ur sikte. Detta av hänsyn till Snabbgruppens psyke och självkänsla. Hur kul hade det varit för dem om Elitgruppen hade susat förbi diret. Nej, här släppte man dem så att de kunde boosta sitt självförtroende.

Elitaren tog förningen och ledde samlignen runt under en halvtimmes tid i Saxtorpsskogen. Sedan sattes kosan till Välandalen. På andra sidan spången så blev det Elitkakspaus. Det är lagom med lite påfyllning i depåerna efter en dryg timmes cyklande. Seedan var det dags att ta itu med Järavallen. Över stora vägen och in på Järavallen. Man tog stigen som ligger väster om stora sjön för att sedan rulla in mot lilla sjön. Ett kast upp till vänster för att direkt rulla ner i MC-spåret till vänster ner i mosen. Det rullade på bra. MC'n hade kört där nyligen så det var inte så mycket slask i spåret. Vasa hade det lite besvärligare med sin bike. Smala landsvägshjul och än dubbade. Men han tog sig lätt i kapp när det blev lite bättre underlag.

Uppe ur det kärret så smalade man hop sig och fortsatte genom nästa kärr för att komma upp på backen och runda lilla sjön och sedan bakvägen runt sjön. Alltså börja med att ta samma väg utåt som när man körde in på Järavallen. Men vika av och fortsätta att runda sjön för att vara vid Brukshundklubben kl 11.45. Det var man med någon miut tillgode. Efter några minuter till så hade även Snabbgruppen lyckats ta sig till mötsplatsen. Nu kunde man runda av och ta sig hemåt var och en till sig.

Nästa träning på tisdag kl 08.00.00 på MTB i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Löpar'n fick ta upp White Ladys fallna mantel
och föreviga gruppen.


Schnurrbart blev avslöjad med sina erotiska böjelser.
Han hade klistart en Pinupa på ramen. Detta måste vara
anledningen till att han emellanåt vinglar och himlar med ögonen...


Elitkakspaus vid Välanbäcken. Fr v: Schnurrbart, Vasa & Bokis.
Elitaren bakom kameran.


här ser vi en trött och utpumpad Lille Skutt med slutna ögon
och ett välbälåtet flin på läpparna komma rullande till samlingspunkten.