Kedjerökare cyklade med Cyklofånarna!

Söndag 28 december. Tjo, nu hade kylan kommit. Elitaren som just kommit hem från Gran Canaria tittade förundrat ut över den vita, frostiga marken. Sex minusgrader. En temperaturskillnad på trettio grader. Brrr… Men vad att göra. Det är ju  söndag och cykeldags. Det var till att leta fram Goretexjackan och de varmaste vantarna. Semesterresa hade ju gjor att det var första träningen på två veckor. Badrumsvågen hade ju inte3 varit nådig med sin dom över den senaste tidens extravanser. Så att näsan töade lite var inte hinde r för träning. Dubbdäcken var u på satta så det var att trampa iväg. Pirutten skulle stanna i idet idag. Han cyklar f-n inte i så kallt väder. De var till att fortsätta ensam mot Saxtorp. Helt vindstilla var det. Kylan letade sig igenom Gortex och allt. Men efter ett litet tag så började kroppen generera värme så den kunde tränga bort kylan.

I Saxtopr så var det några Cyklofånar samlade. Bosse Bus, Lille Skutt, White Lady, Schnurrbart och några till. Allt efter hand så anslöt sig allt fler. Bokis, Tränar’n, Fondri mfl, mfl. Man delade upp sig i två grupper. En förkylningsgrupp som skulle ta det riktigt lugnt och en lagomgrupp. Så rullade man iväg. Lagomgruppen förs och förkylningsgruppen efter. Bosse Bus anförde förkylningsgruppen. Kan hade fortfarande ont efter sitt knäckta revben. Det hade inte gått att aga, inte ens med ingefära! Så det var bara att sätta sin tillit till självläkningen…

Redan efter några hundra meter blev det stopp. Jakop hade väl lite luft i bakhjulet så Schnurrbart stannade honom och plockade fram sin lilla pygmépup och satte igång att pumpa med en frensi som hade fåt en parningsvillig kanin att bli grön av avund. Men arbetet gav resultat. Efter en stund hade Schnurrbart lyckats peta i lite luft i bakdäcket och så kunde man fortsätta. Gula slingan  rullade man på och följde, till viss del. Som vanligt så tappas den bort efter ett tag och så plötsligt är man tillbaka på den igen utan att man vet hur det gick till? Antingen är Bosse Bus alldeles fenomenal på att orientera sig i skogen och kan göra extrautflykter för att förlänga rundan, eller så är han helt vilse i pannkakan. Vilket alternativ som är det sanna får läsaren avgöra. Någon stans på färden så anslöt sig också Löpar’n. Historien förtäljer inte om han haft sovmorgon eller vad det var som gjorde att han dök upp ute i skogen och inte vid samlingsplatsen i Saxtorp.

När klockan började dra sig mot elva så satte man kosan över mot Järavallen. Där skulle Jakops föräldrar möta upp och hämta honom. Mycket riktigt var de på plats där med cykelhållare och allt. Efter en liten inhustering av sadelhöjden kunde cyken hängas upp medan de resterande cyklofånarna fortsatte ut på endursopåret i mossen vid Brukshundklubben. Bosse Bus fortsatte sedan att leda gruppen på olika endurospåri buskagerna. Allt ruade å tills att en kedja gick av. Här fick man nytta av Elitarens muliverktyg med kedjebrytare. Lite fipplande med valna fingrar och dimmig blick. Inga läsglasögon, då blir Elitaren lite som Blind-Anders… Det var hålingen så svårt att se de små detaljerna. Men till sist hade man kedjan. Men allt fungerade så man rullade på, flera tiotals meter inan kedjan rök igen! Nu gav han upp och tog sin brustna kedja och började gå mot parkeringen. Resterande fortsatte runt lite tills man kom fram till stigen som går genom mossen till Ålstorp. Här vände Elitaren och Bokis av och drog sig hemåt. Lite kortare träning än vanligt men det fíck räcka. Förkylningen tar ju lite på krafterna. Dessutom så hade Eltiaren glömt(!) Elitkakorna hemma. Så inget extra energitillskott gavs…

Nästa träning på nyårsdagen kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering på MTB. Kom och starta ett nytt år på ett bra, friskt och hälsosamt sätt!

 


Schnurrbart och Bosse Bus som emellan sig har den
nyligen till MTB:are konverterade asfaltkäkaren i
Team Rynkeby.


Här spänns vevpartiet fast. Det går ju inte att cykla
med helt lösa pinaler i skogen!


Th har vi Kedjerökaren som ännu ahr några tiotals
meter kvar innan han ger upp. Därefter Bosse Bus,
Löpar'n, Team Rynkeby, Schnurrbart och Bokis.

 
Andra (lusse-) bullar på CykLucia!

Söndag 14 december. CykLucia dagen till ära. Det var utlova glögg och lussekatter idag. Med ystra tramptag så trampade Elitaren hem om Piruetten som tungt masade sig till dörren. Nej, cykling var inte på tapeten idag. Var ute och åt julbord med pågarna igår. Skulle bli en lugn återhämtningsdag på sofflocket… Okej då, tänkte Elitaren oh rullade vidare mot Saxtorp. Halvvägs dit så svischade det till när en kom förbi, febrilt trampande på sin MTB. Elitaren tog det med ro. Gamla gubbar behöver ju en ordentlig uppvärmning så det var till att fortsätta trampa i uppvärmningstakt. Vid samlingspunkten var det gott om folk. Både kända och okända. Lille Skutt för dagen iklädd divamörka solglasögon, Hillis, White Lady och se där, var det inte Löpar’n. Fondri dök upp liksom Bosse Bus, Bokis, Tränar’n, Schnurrbart Nesor, Mini och många fler. Åldersspannet var åtta till åttio år! Alltså ett åldersspann på sjuttiotvå år! Fantastiskt. Ja det var snudd på sjuttiotre för om exakt en månad så fyller Bokis åttioett!

Fondri harklade sig och tog till sin allvarligaste blick och delade in i olika grupper. Bosse Bus hade käckt ett revben vid sin vurpa i torsdags men han satsade ändå på Elitgruppen. Dock kunde han inte svara på om revbenet skulle lagas med ingefära… Elitgruppen rullade iväg med Bosse Bus i täten tätt följd av Elitaren, Schnurrbart, Bokis och en till. Som vanligt ut på gula slingan och trixa runt lite i Saxtorpsskogen. Alla grupperna hade samma tanke här så man möttes, korsade varandras spår och körde om varandra. Det var ett riktigt kalasväder för att vara i december. Sol och inte så mycket blåst. Bosse Bus visade vägen och irrade runt. Han ledde in på en varvbana bestående av en del av gula slingan kombinerat med andra stigar. Till sist gav han upp och drog vidare mot Järavallen. Man skulle träffas vid Brukshundklubben kl 11.00. Då var det utlovat glögg & lussekatter. Fikasugen som Bosse Bus var hade hab´n något glansigt i blicken när han robotaktigt, lite som en målsökande missil siktad mot sjöarna och parkeringen. Där stod White Lady med bagageluckan upe och serverade glögg & pepparkakor till de små. Men klockan var bara tio i så Mr Bus tog en sväng till ner om sjön och uppför slänten. Tack så mycket White Lady & Löpar'n för er baktanke som gav oss ett fikastopp idag. Gött!

Nu var det dags att stanna för fika. Mums vad gott. Lussekatter, pepparkakor och glögg. Allt efter hand så flockades allt fler Cyklofånar runt bagageluckan. Lite som flugor kring en sockerbit. När alla var färdigfikade så var det dags att fortsäta. Några skulle köra hemåt och resterande kikade lystet mot MTB-spåret på Järavallen. Kursen sate rakaste vägen mot gångbron och vidare mot MTB-slingan. Upp och ner för dikena. Här samlades olika grupper hop för att snart skingras igen. Det trampades på och stånkades. De spå korta stigningarna får upp pulsen ganska bra. Ett par nyanlända hängde på ett tag men släppte sedan. De var nya å MTB och hade inte byggt upp någon kondis ännu. Men de kämpade väl!

Så vidare in på Järavallen. När man svängde av till höger för första riktigt tuffa stigningen så mälde Bokis kedjan. Bom, kabrakr, rassel och så var det stopp. Som tur var så hade Elitaren ett verktyg i camelbaken så man kunde korta kedjan en länk och nita hop eländet igen. Men Bokis valde nu att dra sig hemåt. Inte ge sig ut i skogen förrän han fått på en ny kedja. God jul och många klappar önskades innan han drog hemåt. Bokis, Schnurrbart och Elitaren fortsatte slingan runt. Vid passagen över stocken där Elitren vurpade i torsdags så hitades glaset till hans baklampa. Alldeles fantastiskt. Där väl bevarat under stocken låg lyktglaset och vips var baklyset kurant igen! Då var det bara att fortsätta slingan runt. Strax innan man kom ut på crosspåret så träffade man på de två nybörjarna igen som provade på att hänga med på crosspåret.

Det spåret slingrar sig längs med motorvägen. Ibland ut i diket vid denna Skånska pulsåder. Där är trafikbruset allt emellanåt öronbedövande. Som tur är så slingrar sig spåret en bit in ibland. Strax inna gångbron så stannade man för att vänta in nyingarna, som kom efter en liten stund. De hade haft en käpp i hjulet som trasslat till det för dem och sinkat dem lite extra.

Nu var det hemfärd som stod på schemat. I valig ordning så ville den asfaltäskande Schnurrbart söka sig ut mot asfalten för att ta denna väg hem till Häljarp. Bosse Bus körde över bro liksom Elitaren men sedan skiljdes deras vägar också.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid fotbollsgolfen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Lille Skutt hoppade nästan in i baklyckan för att säker kunna hugga en lussekatt eller två. Hillis avvaktade tills
kameran riktades mot annat håll...


Här är Bokis kedja fixad. Man avslutade med en
Elitkaka innan man fortsatte färden.


Där under stocken så låg Elitarens baklykteglas...

 
Schnurbart ville konvertera och köra i damklassen!

Torsdag 11 December. Det var utlovat ett jäkla busväder. Men det var faktiskt både uppehåll och stilla. När Elitaren kom till Saxtorp så var det ingen där. Men så var han ju också en kvart före utsatt tid. Så det blev en liten runda på stigarna vid Fotbollsgolfen. Lagom till han kom tillbaka så dök det upp fler Cyklofånar. White Lady, Bosse Bus, En som ville vara anonym då han hade ljugit sig fri på otillåten permission, Fondri, Bokis, Schnurrbart var åter med ett skägg som nog skulle peaka till den 24:e. Tränarn kom sprättande med sina ystra ben och så några till.

Det kom igång en diskussion om anmälning till H12 i vår. Man ville gärna anmäla två mixlag men det var inte så många tjejer som ville/kunde. Schnurrbart erbjöd sig då att cykla på en damcykel för att fylla tjejluckan. Det kan jag bjuda på, sa han och tillade att han kunde raka av skägget. Det behövs intee, menade Elitaren, du kan ju bara flytta det lite längre ner…

Man rullade ut tillsammans i en niohövdad skara. En kort runda i Saxtorpsskogen innan man vek över mot Järavallen. Bosse bus gjorde en fin kalasvurpa precis när man kommit ut på gula slingan i Saxtorpsskogen. Han såg ut att vara lite blek om nosen där han stod och höll sig för revbenen på vänstersidan. Det hade knakat till så det var antagligen knäckt. Men det hindrar inte Bosse Bus. Han är inte av den pjoskiga skolan. Han använder inga konventionella rakdon, utan endast en hammare. Med hammaren så slår han in skägget och biter av det på insidan. Så snart fortsatte den ringlande ljusormen genom skogen. Efter en halvtimmes cyklande där så var det dags att dra sig til Järavallen.

Vid gångbron stannade man till. På frågan om det var någon som ville köra i en snabbgrupp så blev det ingen som anmälde sig. Så man delade upp sig i en mellangrupp och en Elitgrupp. Som vanligt var det veteranerna som anslöt sig till Elitgruppen. Bokis, Schnurrbart och Elitaren. Man bestämde att ses vid foten av bron efter att man avverkat slingan och crosspåret.

Så var det dags att rulla ut i den beckmörka skogen. Skönt med alla nya fina lampor som kan lysa upp i skogen. Efter en liten stund så anslöt även Bosse Bus till Elitgruppen. Mellangruppen passade honom inte utan han ville prova på att köra med Eliten. Såklart var han välkommen. I denna grupp mobbar man inte genom att frysa ute folk. Det finns mycket mer sofistikerade sätt än så. Lite nivå får det ju vara på saker och ting.

Elitgruppen drog ett varv på den roliga slingan. Elitaren gjorde en stilfullvurpa i slow motion när han skulle över en gren/stock. Den låg lite på skrå och bakhjulet fick inte fäste utan gled längs stammen och Eltarens 82 pannor gick över styr. Han landade på ryggen med fötterna rakt upp i luften. Sakta fullbordade han varvet så han kom upp igen. Sedan var det bara att fortsätta. Blåsten som har varit har blåst ner mycket påskris. Dvs små fina björkris som har en alldeles otrolig förmåga att hoppa upp och sätta sig i bakkransen. Så det blev ett antal stopp under rundan för att rensa rent. När MTB slingan var avverkad så tog man crosspåret tillbaka. Man stannade vid foten till bron och väntade på mellangruppen. Elitkakorna åkte fram och man mumsade i sig. Men inga mellisar kom. Det går ju inte att stå och frysa. Mellanmål(!) hande man fått så det var inte helt nödvändigt att vänta på mellisar, eller hur?

Över bron. Dock hade Bosse Bus problem. Gång efter annan fick han stopp på cykeln när han skulle köra uppför slänten mot bron. Men sedan tog han ledningen och visade vägen till han lilla favoritbana i björket. En slinga som en enduromaskin kört upp. Här barkade Bosse Bus ut tätt följd av de övriga tre. Men här blev det också stopp för honom i de brantare partierna. Men varvet avverkades. Och så kom man ut igen på de vanliga stigarna. Där fick Bokis problem. Kedjan hoppade av och la sig i kläm mellan vevhus och klinga. Den satt som berget, men till sist fick han loss den och så kunde man fortsätta färden längs den dyngiga stigen. Elitaren och Bokis vek av genom mossen för att komma över till Ålstorp medan de båda andra hörarna fortsatte mot Saxtorp/Häljarp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på MTB. Samling vid Fotbollsgolfen som vanligt. Alla välkomna som är trevliga och gillar att cykla.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Schnurrbart med sitt tomteskägg.
Kanske kommer det att förflyttas... nedåt...


Elitkakspaus vid brofästet. Fr v: Bokis, Schnurrbart
och Bosse Bus.


Bokis jobbar och sliter för att få loss sin inkilade kedja.

 
Visdomsord från Carl von Linné till Röde Baronen!

Söndag 6 december. Jodå, Piruetten var vaken och i full gång med at göra sig klar. På med skor, hjälm och så hämta lite vatten. Sedan var det till att rampa mot Saxtorp och fotbollsgolfen i den kyliga vinden. I Saxtorp var det gott om hugade cyklister. Eslövs CK var där med sin klubbuss c ett gäng därifrån höll på att göra sig klara. Flera juniorer också och sedan hela skalan där emellan. Hur många cykelklubbar kan skryta med att ha deltagare mellan 8 och 80 (åtta och åttio) på sina träningar? Representar nudd på ett sekel i ålder!

Riktigt hur många det var räknades aldrig in officiellt. Men någon stans mellan tjugofem och trettio cyklister blev det. Vasa kom på sin cross, övriga på MTB. Hillis, Bokis, Bosse Bus, Lille Skutt, Tränar’n White Lady, Fondri, m fl, m fl. Fondri tog myndigt till orda och delade in i tre grupper. En snabbgrupp som Hillis tog ledningen i, en mellangrupp som Bosse Bus ansvarade för. Själv så tog Fondri hand om ungdomsgruppen där han även fik sällskap av White Lady. Elitaren tog som vanligt hand om just Elitgruppen passande nog. Förutom Bokis så var det ytterligare en som hängde på. Flera Cyklofånar var på diverse julresor och dito markander. Röde baronen hade meddelat att han skulle på julbord i går så han tänkte ta en lång sovmorgon så kroppen åter kom i balans. Till honom skickar vi några visdomsord från Carl von Linne som 1754 uttrycket följande: ”Kaffe äro drycken för dem som känna sig illa disponerade efter kvällen förut intagna starka drycker”. Vassgo, Röde Baronen, det rådet var gratis vilket kan vara positivt när cykelbelysningen blivet stulen…

Elittrion tog sikte på Saxtorpsskogens gula slinga. Flera försök hade man gjort tidigare, men aldrig lyckats helt att föla den. Men allt efter som man försökt har man kommit allt längre på slingan. Idag blev det ett genombrott. Tillsammans navigerade man och kom nästan hela slingan runt. Det var på slutet när man kom in på samma slinga som man redan kört. Då var klockan också nästan tio i elva. Dryga tio minuter till återsamlingen. Det var till att lägga på en rem. Bokis och Elitaren trampade på mot Järavallen. Tredje mannan skulle så smått hemåt. Snabbaste och genaste vägen valdes. Det var ju lite pyrt med tiden. Tvåhundrameter innan mötesplatsen så mötte man juniorgänget som var på väg hem. Lite längre där borta skymtade man ett par cykelrumpor som försvann bort. Alltså var diffen c:a trettio sekunder, en halv minut.

Men Bokis och Elitaren deppade inte hop för det utan tryckte på och satte kosan mot MTB-spåret på Järavallen. Upp över gångbron och vidare ut. Ganska snabbt kommer man in i ett parti där man kör upp och ner över ett dike. En bra pulshöjare som förberedelse till vad som komma skall Nu är man hyggligt förtrogen med slingan och hittar lite lättare. Dock väljs den loopen bort där man svänger av till höger från stora stigen och kör ner för ett stup, bitvis lodrätt sådant. I övrigt så följde man spåret. Tekniskt och knixigt bitvis. Några korta men intensiva stigningar gör att pulsen och cirkulationen i kroppen kommer igång.

Strax nnan man kom till de brantaste stigningarna på banan så stannade man till och fick mumsat i sig var sin Elitkaka. Depåerna behövs fyllas på så ”gubbajevlarna” orkar hela varvet. Jodå, kakorna gav utslag direkt. Det gick lättare att trampa och gubbarna blev betydligt piggare. Bokis var lite brydd, för han hade tid att passa. Så man bestämde sig för att ta gula slingan tillbaka till bron. Därefter tog man MTB-spåret längs kohagen som går till Hofterup. Sedan kunde man runda av och var och en rulla hem till sitt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid fotbollsgolfen i Saxtorp på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Dagen var "luftesrik" för Piruetten. Ett par pumptag i
respektive däck så var han på G!


Eslövs CK anslöt med en delegation till dagens träning.
Jättekul!


Bokis smaskar i sig en Elitkaka innan den tuffare delen
av banan börjar.