Cyklofånarna hade samlag i Bälteberga!

Tisdag 12 augusti. Under dagen så hade häftiga regnskurar dragit förbi. Tor hade varit ute med Mjölner också, för det hade blixtrat och mullrat också. Men DMI visade att det nog skulle klara sig under kvällen. Men en långärmad vindjacka fick det bli ovanpå cykeltröjan. Det var precis så att det stod och vägde om man behövde eller inte. Piruetten skulle köra MTB så han skulle bara till Saxtorp. Eftersom Elitaren skulle till Landskrona så fick han starta tidigare. I Häljarp så stod bl a Lille Skutt, White Lady, Bengeten och Bokis  och väntade. Så var det bara de sista kilometrarna kvar till Landskrona där det nästan kryllade av Cyklofånar. Smiley, Kicken, Ögat,  Granit, Hillis m fl. Totalt nitton stycken.

Kicken fick den  höga äran att anföra gruppen. Norrut gick färden. Vinden var nordvästlig någon ting och frisk dessutom. Man trampade ut ur Landskrona och mot Härslöv. En lång och seg backe. Extra jobbigt innan man fåt upp värmen och pulsen ordentligt. Här tappade både Elitaren och Bokis. Två gamla gubbar som tar lika lång tid på sig att få upp värmen som en T-Ford. Nere i Härslöv så samlades man igen och satte kosan mot Ottarp. Först en liten stigning, sedan en till. Här fick Elitaren upp ångan och ställde sig i sporrsträck. Passerade ledarklungan i god fart. Eftersom alla blev överrumplade av att Elitaren kunde lägga in en sådan växel så kom jakten av sig och Elitaren kunde vara först på krönet för en gångs skull…

Sedan vidare mot Bälteberga och den backen, Där blev ordningen återställd och Elitaren sist. Men White lady tog till sina röstresurser och hojtade att man skulle köra tillsammans i ett lag! Samlag? Undrade Elitaren och möttes av burop… Kicken vaknade till igen och visade vägen. Mot Mörarp! När man var där så var det en del som ville köra över Gantofta medan andra ville köra mot Vallåkra. Resultatet blev att tio körde mot Gantofta i en lite snabbare grupp. De övriga i Elitgruppen svängde mot Vallåkra där man stannade för att kalasa på Elitkakor. Ögat, Granit, Kicken, Elitaren, Bokis, Bengeten och Smiley var några av dem som körde detta håll.

Efter pausen så rullade man nerför Mörarpsbacken och genom Vallåkra. Nu var det Landskrona man hade i sikte. Här börjades klungan att splittras. Borstahusarna svängde av, sedan Kicken, och så fortsatte det. Men Bokis, Bengeten, Elitaren och en till fortsatte mot Saxtorp. Man tog cykelbanan förbi järnvägsstationen. Vid Haldex symtade man några från andra gruppen som också var på väg mot Häljarp. Elitaren tryckte på och jagade allt närmre trion och strax innan cykelbanan mot Häljarp går under motorvägen var han ikapp. Pling-pling ropade han för de tre körde i bredd. Tränarn vände sig om samtidigt som han reste sig upp i pedalerna. Ögonen snurrade så att bara vitorna syntes. Så drog han på för fulla muggar. Inte f-n skulle han bli omkörd av Elitaren igen. Vilken nesa det skulle ha varit. Men det var ingen fara för Elitaren var nöjd när han kommit ikapp. Sedan fortsatte man lugnt till Häljarp. Saxtorp, Ålstorp och Henkelstorp där man hade sin respektive bopåle nedslagen.

Nästa träning på torsdag. Samling i Saxtorp vid fotbollsgolfen kl 18.00. Racer eller MTB, valet är dit. Det enda som räknas är att du är trevlig och gillar att cykla. Alla som uppfyller dessa kriterier är välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bokis hade pigga ben indag. Han var ofta framme och
drog. Höjde tempot så att kliúngan sprack. Detta trots
att hans ålder matchar fyra tjugoåringars sammanlagda
ålder!


En glad Hillis anför klungan!


Kolla noga, enäkta Col-nago...

 
Ångpannan exploderade inte, men det var nog nära!

Söndag 10 augusti. Det var dags för ny cykelträning. Nu var det svalare än det varit de senaste veckorna. 18 grader när Elitaren rullade hemifrån. Vissa moln såg tunga ut så regnjackan stuvades i högra ryggficka för säkerhets skull. Hemma hos Piruetten stod Willier MTB’n utanför. Men ingen öppnade när man knackade på dörren. Antingen hade han glömt att stalla in cykeln eller så kanske han satt i enskilda förhandlingar bakom lyckta dörrar. Senare visade det sig att fallet var det senare. Elitaren rullade på själv mot Saxtorp. Här var det redan gott om folk och fler kom allt efter hand. Bosse Bus var på plats. Lite deppig. Han hade kört tempot på Veteran-SM i Värnamo under gårdagen. Ingenting hade fungerat. Det hela var ett slags förnedring med en solklar sistaplats. Men idag var det åpå det igen för att bygga formen inför nästa SM. Bengeten och Kicken var kvar i Värnamo för att köra SM-Linjeloppet idag. För de båda herrarna hade tempot gått bättre Kicken fyra och Bengeten femma lite knappt fyra sekunder efter Kicken. Fram till segraren, Jan Karlsson var det fyra minuter.

Åtta av de samlade i Saxtorp kom på racer. White lady tillsammans med Hillis & Lille Skutt hade dragit till Söderåsen för att rasta av sig där. Men Löpar’n, Tränar’n, Bokis, Bosse Bus, Elitaren och ytterligare tre tog sikte på asfalten. Sedan var där ett tio-femtontal som begav sig ut i Saxtorpsskogen, bl a Fondri, Piruetten, Mini mfl.

Vinden var ostlig så man valde att köra mot Kvärlöv-Annelöv till en börja med. Preecis när man rullade ut så komn det en blåklädd cyklist och fortsatte norrut på 110.an. Efter ett tag så satte Tränar’n och Elitaren igång för att jaga ikapp denna ensamme cyklist. Varför inte få med honom i gänget. Jodå man kom ikapp honom i god tid innan man skulle ta höger mot Kvärlöv. Men han var inte så sugen på att hänga med. Han hade kört 32 km och var nu på väg hem till Vallåkra. Så det var bara att släppa honom att fortsätta norrut och så vek klungan av österut. När Annelöv var passerat så blev det Trää nästa och sedan metropolen Teckomatorp där man passerade förbi Panelkungens gamla domäner. Tänk vad denne trähandlare kunde underhålla i kvällspressen på sjutti- och åttiotalet. Minns ni rubriken i KVP: ”Gustav sprängde banken!”. Han hade försökt plocka ut en halv miljon (om jag inte missminner mig) i kontanter från banken i Teckomatorp. Naturligtvis gick inte detta då han inte förutbeställt summan. Givetvis underrättades KVP och dagen efter hade Gustav Pouladis reklamkupp gett honom hela förstasidan i KVP. Men numera är det väldigt tyst och stilla när man kommer där förbi.

Oktetten trampade på och svängde höger vid T-korset för att ta sig mot N. Skrävlinge och sedan Torrlösa i sin jakt att ta sig till Trolleholm. Det hela hade börjat lugnt. Löpar’n var skadad i knät, Bokis hade inte cyklat på flera veckor, Bosse Bus var trött och matt efter SM-tempot. Men säg den gång något varar en längre tid. Möjligt vis är det ett räligt skrasår som kan vara länge, men det är en annan historia. Allt efter hand så drogs tempot upp. Attacker i backana. Här sparades det inte på krutet. Löpar’ns onda knä verkade som bortblåt. Bosse Bus trötthet hade blivit ersatt av fulladdade metatabletter för det var ju fasligt vad han kunde ånga på. Allt emellanåt påminda han om storebrorsans ångmaskin som en gång  gick i sken tills ångpannan exploderade. Bosse Bus ångpanna höll hela vägen men man fick svälja spyor för att hänga på. Som tur var så kom man till Trolleholm och man kunde stanna för fika. Elitaren bjöd runt på Elitkakorna och Löpar’n, passade på att smyga sig bakom ett träd för att dehydrera. När ala smulorna var svalda och den sista droppen avskakad var det dags att vända hemåt. Trollenäs-V. Strö-Remmarlöv. Där kidnappades gruppen och man tog vänster istället för planerade höger mot Virke. Upp mot Berga i Eslöv innan man kunde börja åka utför mot Örtofta och sedan Håstad-V. Hoby. Åter igen så var det fight i backarna. Mjölksyran började bli tjock som crème frasie i låren. När den stelnar så så blir benen stela också. Svårt att få runt pedalerna helt enkelt. I Kävlinge så fortsatte man mot Dösjebro, utom Tränar’n och en till som fortsatte mot Södervidinge. Bosse bus hade mer i ångpannan så det var till att hänga med på rullen. När man kom till V Karaby så visade trafikverkets digitala hastighetsmätare 39 knyck. Hu jeda mig. När man passerat Dösjebro så vek Bokis och Elitaren av på Furuhillsvägen. Nu kunde man kugga ner och vädra ut mjölksyra.

Nästa träning på tisdag. Samling kl 18.00 vid Infartens parkering i Landskrona på racer.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det från början lugna tempot drogs upp allt efter hand.


Bokis passade på att stretcha sinna lårframsidor. Bosse
Bus hade fullt fokus på att stoppa i sig Elitkakan.


Springarna lutades mot ett träd där de kunde svalna lite
i lugn och ro.

 
Gubbatempo med brännande lår!

Torsdag 7 augusti. Torsdag 7 augusti. Perfekt cykelväder. varmt och nästan ingen vind. Så mycket bättre kunde det inte bli. Elitaren höll på att svida om som bäst när det knastrade i gruset utanför. Jodå, det var novisen som just börjat cykla. Iklädd den kycklinggula cykeltröjan som han fått låna och en lånad Columbus Pinta plockade han ut ur Passaten. Elitaren stallade ut sin springare och så satte man kurs mot Piruetten som kom rullande på sin MTB. Gemensam färd till Saxtorp där man även passade på att berätta för novisen om cyklingens mysterier, hur man ligger i klunga etc.

I Saxtorp så var det en hel del folk på plats och flera kom rullande. Åtta racercyklister och nog nästan det dubbla på MTB. Elitaren och en Tetra Pakare tog förningen. I lagom gubbatempo 100an för att vika av mot Annelöv och sedan Vilda Westernhistorian och upp till Billeberga och vidare mot Hedenborg-Sireköpinge. Allt efter hand så drogs tempot upp. Flying Duchman hade eld i påkarna och eldade på så det sved i låren på Elitaren. Novisen låg på rulle den första tiden. Men allt efter hand karskade han upp sig och kom allt längre fram i klungan. Till sist var han framme och drog. Han drog inte ner tempot! Här bjuder man med gäster för att ha en lagom och trevlig runda, så eldade han på så det svider i låren. Nybörjare dessutom, oförskämt het enkelt…

Efter Sireköpinge så var det Halmstad nästa innan man fortsatte upp mot Kågeröd. Men innan dess så svängde man av mot Ekeby. Elitaren och Kicken gjorde vad man kunde för att sänka tempot lite. Men så fort de var borta från tätpositionerna så drogs det upp igen. Bengeten, Schnurrbart, Flying Duchman, Novisen, alla hade ADHD i benen idag. Men efter Ekeby så fick Elitaren en farlig sprutt i sina ben och körde från alla bara för att stanna vide en brevlåda. Ja de garvade i gänget förstod direkt vad som var på gång medan de nyare undrade vad fanken som var på gång. Elitkakspaus, så klart! Laget runt bjöds på godsakerna. Schnurrbart pratade om sin splitter nya GPS som han monterat på cykeln. Flying Duchmman fick sin GPS beundrad av Kicken. Så är det, pågar har alltid leksaker oavsett ålder. Det som skiljer är för det mesta bara prislappen…

När kakorna var uppätna så var det dags att fortsatta mot Kingelstad-Bälteberga-Ottarp. I Ottarpsbacken så brakade fan lös igen så klart. Det var jättebråttom att ta sig upp!? Klungan drogs ut. Eliaren kom alra sist, strax efter Kicken som förståndigt nog höll sig lugn. Han skall ju köra SM i helgen så det kan vara bra att spara på krutet. Novisen däremot var med i tätklungan upp.

I Härslöv, strax utanför Vargens hus, så samladesman igen för vidare cykling mot Vadensjö. Här stannade man till hos Bosse Bus, men han var inte hemma. Kicken drog sig till minnes att han var på Vallarna i Falkenberg för att se på Stefan & Krister eller något. Så viktig var cyklingen för honom…

När man svängde upp mot Rönneberga så vinkade Kicken, Flying Duchman och en till och svängde av mot Landskrona. De övriga fem fortsatte mot Asmundtorp-Häljarp- Saxtorp och sedan var och en hem till sig.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Racer eller MTB bestämmer du. Alla som gillar at cykla och är trevliga är välkomna. Medlemskap krävs inte.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Novisen i sin kycklinggula tröja hade ordentligt med krut
i benen. Bengeten kramar styret så knoganra vitnar.


Bra fart genom skogen mot Ekeby. Kicken har den stora
röda pungen, Schnurrbart ligger sidan om med sin nya,
fina GPS.


Flying Duchman impar på Kicken med sin fina GPS.