Elitgrupen på ädla springare!

Söndag 27 april. Vilket väder. En helt annan årstid än i torsdags. Förvisso ostlig vind men soligt och såg ut till att kunna bli riktigt varmt. En snabb sväng hem om Piruetten som inte verkade vara vaken. I efterhand fick vi veta att de trodde det var hanmstern som bökade rundor när litaren knackade på dörren. Tänk att bli förväxlad med en hamster, det var första gången i livet. Lite annat hade det ju förstås varit för Lille Skutt...

I Saxtorp var det gott om Cyklofånar. Det bara ramlade på med cyklister. De allara flesta på MTB. Elitaren, Jarne, Schnurrbart, Bokis och Blueman kom på racer. I detta fina sommarväder är det verkligen läge att plocka fram de renrasiga springarna. Men en hel del av Cyklofånarna är verkligen fast i det agrara och väljer att plöja runt i skogen med ardennerna.

Elitkvintetten rullade iväg ut på asfalten medan de vindkänsliga sökte sig djupar i i lä i skogen. Vinden var sydostlig någon ting så man tog höger och ut mot kustvägen för att sikta på Barsebäckshamn. Vid Barsebäcksstrand så stod Bosse Bus som flaggvakt. Det var ju Örestadcyklisternas linjelopp idag. Häkan ni ju inte köra förstår ni väl för fan, hontade han med ponus i stämman så kvintetten gjorde en 180-grders sväng och in på cykelbanan mot Barsebäcksby. På så sätt undvek man vägarna där loppet går. Genom barsebäcksby ovh vidare på cykelbanan mot Lödde. Här vek man av in mot Sandskogen. Blueman tog förningen och kröp ner i sin tempobåge och drog upp tempot så klungan sprack. Det är en grannlaga uppgift att köra i kedja. Att hålla tempot och inte frestas att öka när man kommer fram och skal ta en förning.

Genom Lödde på vägarna som går ner om BAckavägen för att sedan ta sig ut på cykelbanan som löper längs Malmövägen mot Borgeby. Stävie-Furulund- V. Hoby. Här var det dags för Elitkakspaus. I lä bakom bondgården, det sedvanliga fikastället, inmundigades Elitkakor i solskenet. Nu var det dags att få lite medvind efter att ha dunkat motvind i en timme. Huvaligen. Jarne med spritt i benen tog förningen mot Krutmöllan. Sida med och nerförsbacke. Kalas för mjölksyrestinna motvindsben. Vidare mot St. Harrie-Södervidinge Dagstorp. Här hoppade Elitaren och Blueman av för att dra sig hemåt via V. Karaby medan den kvarvarande trion fortsatte mot Dösjebro-Saxtorp.

Nästa träning tisdag Racer med samling i Häljar vid Korpen kl 17.45 och i Landskrona vid Infartens parkering kl 18.00!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Jarne i spetsen med pigga ben följd av Blueman,
Bokis och Schnurrbart.


Blueman kalasar på Elitkaka medan Jarne inspekterar
tuggandet.


Nu är det allvarliga diskussioner på g.
Kolla in Bokis och Schnurrbarts bistra miner!

 
Knorrande Kick såg snabb ut!

Torsdag 24 april. Vart hade söndagens fina väder tagit vägen. Det blåste som tusan och var ganska kallt, elva-tolv grader nu när man vant sig vid sommarteperaturer. Vad var detta för något jäkelskap? På FB pågick ett febrilt inrapporterande om vilket slag av cyklel man skulle benytjja i kväll. Piruetten valde skogen men Elitaren var sugen på asfalt. Tillsammans så rullade de båda upp mot Saxtorp. Man hade dock inte hunnit långt innan en svart van försökte tränga Piruetten. Det var mycket nära. Detta helt meningslöst eftersom den ganska direkt svängde vänster och in på den gård som ligger snett emot Ridhusets hagar. Är det någon som känner vem detta kunde vara så förkara gärna för den skyldige att han/hon riskerar liv och lem påandra personer. Har man så dåligt/svagt sinne så låt bilen stå. Är det beständigt det svaga sinnet så vänligen retuurnera körkortet till Transportstyrelsen.

I Saxtorp så flockades det Cyklofånar. Både med Racer och MTB. MTB:arna var några fler. men fem grabbar ville attackera den friska (mot-)vinden! Schnurrbart, Johnny, Kicken, Bokis och Elitaren. Kicken & Johnny hade kört Allianstävling igår så de ville ta det lugnt och ligga på rulle. Elitaren gick villigt fram för att dra. Strax kom även Schnurrbart fram. Siktet var inställt österut. Så först Annelöv därefter Trää-Norrvidinge. När vi kommer fram så svänger vi Landskronabor mot Kävlinge och sedan hem. Jja, ja, lite knorr från kortbanekommitténs ordförande. Vad annat att vänta. Siktet var ju inställt på att fortsätta till Örtofta och ut mot Viderup för att ta backen upp mot Ellinge och sedan ha en god vind i ryggen hem. Kompromissen blev att man körde St Harrie-Krutmöllan för att sedan vika av hemåt. Men först en Elitkakspaus i lä av gården efter svängen.

När fallskärmarna för fotbollstränarana och det svenska pensionssystemet vara avklarat så fortsatte man i den friska medvinden. Utrundan var det inte många pillimucker över 20 km/h som man presterat. Men humöret steg i takt med njutningen av medvinden. Kicken slutade knorra och började tioll och med att prata i positiva ordalag! Fantastiskt vad en vindriktning kan göra! Nu rullade det på, dubbelt såfort som det gjort på utvägen. Detta utan att man tog i som vettvillingar.

Genom V. Hoby till Kävlinge-Hög-V. Karaby. Här svängde Bokis av för att vingla hem till Dösjan. De övriga fyra fortsatte mot Hofterup där Elitaren vinkade hej då. Precis lagom att vara hemma när det börjar stänka , sa Elitaren utan et medmänsklig tanke på de tre som fortfarande var långt hemifrån. Men cyklister är ett hårt släkte. Det som inte dödar, härdar heter det ju i talesättet.

Nästa tränning på söndag kl 10.00 vid fotbollsgolfen i Landskrona. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Nu var motvinden avverkad. Fritt rull ner mot
Kävlingeån innan man kom upp och kunde svänga
västerut och få medvind!


Kicken knorrade i motvinden. Men så fort kameran kom
fram så gjorde han allt han kunde för att se snabb ut
på bild...


Elitkakspaus strax innan V. Hoby. Fr v: Johnny, Kicken
(ni vet han som knorrar), Bokis och Schnurrbart.
Elitaren bakom kameran.

 
Fin cykling störd av tre olika idioter i bil!

Söndag 20 april. Äntligen var kvicksilvret uppe så det gick att titta i sommardelen av garderoben. Nya fina svarta och orange cykelkläder var inköpta. Nu var det dags för premiär i dessa, Elitaaren statsade på korta handskar med långa i reerv i bakfickan. Men det var lugnt. Inte vid något tillfälle var det lägr att gradera upp till långa handskar. Piruetten meddelade via SMS att han tänkte ligga på soffan hela dagen. Så ensam rullade Elitaren mot Saxtorp. Strax efter Hembageriet så börjaden urin-bajs-grå-beige färgad Volvo köra om, tots mötande trafik. Men fanskapet körde aldrig om utan vid Lodjursvägen eller något så svängde han vänster, utan att ha passerat Elitaren. han bara stötte i den ensamme cyklisten då han väjde till höger i mötet. Dåre, skrek Elitaren högt och sopan bakom ratten hoppade till. Men det var nog met för dunsen i bilen. Att köra en sådan skitfärgad bil passar ju när det sitter en sopa bak ratten. Tänk att riskera liv och lem på någon annan. Detta utan någon som helst anledning. Inte ens tidsbesparing. Är det någon som känner denna tosing så berätta gärna för honom vad han gjorde!

I Saxtorp så möte först Vasa upp sedan så kom även Bosse Bus rullande. Man svängde in på Fotbollsgolfens parkering. Efter hand så dök även Blueman och ett par andra upp på racer. Två MTB:are dök upp. Far och son som själv gav sig ut på stigarna. Det gäng som annars brukar dyka upp så troget, Löpar'n, White Lady mfl valde att stanna hemma på sofflocket. De hade ju cyklat MTB i en hel timme under gårdagen i Hässleholm. Så de behövde ta igen sig?

Bosse bus anförde trupperna. Österut mot Dösjebro. Vinden var ostlig och ganska frisk, 6-7 m/s. Det var till att borra sig in i motvinden. Enav de nya var ovan att cykla i klunga och hade inte cyklat några längre sträckor innan. Han anvisades plats på rullen och så fick Bosse Bus och Blueman försöka hålla igen lite. Det fungerade bra. Blueman drog iväg några gånger när han skulle dra. Då gick han ner på sin triathlonbåge och drog upp tempot. Men gång efter anna fångades han in till flocken. Vid Dösjebo-Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan-Håstad-Svenstorp-Igelösa så tog man sig till Getinge vid Gårdstånga. Här var det dags för Elitkakspaus. Nyingen var ganska trött nu. Så mycket motvind så långt i detta tempot hade han aldrig avverkat förut. Men nu vankades det godsaker och ny energi. Hemfärden accompanjerades dessutom av medvind!

Styrkta av godsakerna var det bara att ta sig an backen mot Odarslöv. Här är det gott att ha medvind. När den backen är avverkad så är det inga större backar kvar hemåt. Stångby-Vallkärra. Här delade man upp sig. Bosse Bus, Blueman och en till satte på turbon och försvann som en måsskit i dimman medan Elitgruppen lunkade på i lagom takt mot Stävie-Furulund-Dösjebro. I Furulöund så stannade man till en liten stund för att nyingen skulle få hämta sig lite. Vasa räckte över en energigel till honom och Elitaren drog upp påsen med Elitkakor igen och bjöd laget runt. Styrkt av detta så rullade nyingen och de andra två vidare mot Kävlinge- Dösjebro. Här vek Vasa av för att rulla hem mot Billeberga. Elitaren och nyingen mot Saxtorp. Strax innan där så blev de omkörda av en blå Volvo V70 med en gammal husvagn. Denna körde om trots att det var möte. Idioten blom rattenhade säkert glömt bort att husvagnen var bra mycket bredare än bilen. Det var inte stora marginaler. Puls och adrenalin var plötsligt på topp. Detta hade knappt lagt sig förrän en nuý idiot, denna gången i en Audi körde om och försökte preja(?) de båda av vägen. Detta trots att han hade hela vägen för sig själv. Inget möte ingenting. Ännu en idiot som inte kan visa respekt för andra mäniskor utan riskera deras liv och lem. Även denne önskades en framtid med att skyffla kol i underjorden.

Lite drygt 75 km visade tripmätaren på när springaren stallades in.

Nästa träning tisdag kl 17.45 samling vid Korpen i Häljarp och 18.00 vid Infarten i Landskrona. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Bosse Bus anförde klungan genom Dösjebro i motvinden.


Elitkakspaus i Getinge. Fr v: Bosse Bus, en ny,
Blueman, Vasa och Nyingen som var ny i cykelsporten.


Äntligen medvind! Här går det som tåget förbi Stångby!

 
Tisdagscykling med päron och Elit!

Tisdag 15 april. Vårvindar friska heter det. Jo, jag tackar jag. Vägen till första stoppet, Korpen i Häljarp, fick avverkas på lilla klingan. Tänk en sådan tur att det är hakremmar på hjälmarna, annars hade de blåst all världens väg. I Hälkarp så stod Hillis, Earl Grey, Schnurrbart och White Lady och trykte i lä. Strax var det dags att fortsätta till Landskrona och Infarten, det nedlagda köpcentrat. Här stod det ännu fler Cyklofånar och väntade.

Johnny, Kicken, Röde Baronen, Smiley och några till var där. Precis när man skulle rulla iväg så kom Bokis älgande. Han hade varit sent ute och fått stå på för fullt i motvinden från Dösjebro. Blåg-grön-vit i ansiktet. Men det var det värt. Han hann i tid! Nu var det bara till att rulla iväg. Kicken annonserade glatt att man kunde köra fyramilarundan på Landskronabygden runt. Självklart, är man ordförande i kortbanekommittén så är man. Så denne solskenscyklist tog kommandot men inte dragningen... Klungan bestod av bortåt femton cyklister. Fondri var ju inte på plats så någon officiell siffra har vi dessvärre inte... Ut förbi Örja och vidare över motorvägen mot Vadensjö. En lång och seg backe i motvinden innan man är uppe vid Vadensjö kyrka. Här stannade man till och delade upp sig i två grupper. En pärongrupp som White Lady tog under sina vingar och en Elitgrupp som Elitaren tog hand om. Pärongruppen släpptes iväg så de i lugn och ro kunde hitta sin väg. När de hade försvunnit i fjärran så eldade Elitgruppen igång. Genom Vadensjö och sedan höger mot Tågarp för att fortsätta mot Sireköpinge och sedan mot Kågeröd. Smiley var som kalv på grönbete. Han eldade på och låg gärna femton cykellängder före klungan. Så dragvillig som han var så måste han ha varit slädhund i sitt förra liv.

Men gång efter annan blev han inhämtad och man försökte få till en Belgisk kedja. Men gån efter annan fick man kedjebrott då Smileylänken drog iväg på egen turné. Men i Halmstad By så hittade man en solig plats i lä. Här var det dags att få lite utspisning av Elitkakor. Styrkta av dessa så var det dags att ta sig an returen. Medvinden låg hägrande framför någon stans. Först kantvind för att allt efter hand bli allt mer med. Nu gick benen som lärkvingar. Tjohooo, vilken lättnad. I god fart avverkades kilometer efter kilometer. Landskrona kom allt närmre. Efter hand så droppade den ena efter den andra av och vinglade hem till sin varma dusch. Bokis och Elitaren var de som hade ängst hem. Men de klarade detta inna solen gick ner. Oj, vad skön den varma duschen var!

Nästa träning. Kolla på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Det nöjda uttrycket i Hillis ansikte kanske kan förklaras
med skylten bakom...


Elitkakspaus i Hamstad By.


Slutspurt in emot Landskrona. Äntligen medvind!

 
Dischjul ersattes av Yes i vattenflaskan!

Söndag 13 april. Nu var det dags. Titanspringarn vatr tvättad. Vinterdammet avspolat och kedjan oljad. Efter ett halvår i skog och dynga så var det dags för lite mer städad asfalt. Precis när Elitaren skulle åka iväg så ringde det på dörren. Den stackar lille söte Kvällspostenförsäljaren såg helt förskräckt ut och tog ett jättekliv bakåt. Men han överlevde det traumatiska mötet med en Cyklofåne och kunde fortsätta sälja sina avisor. Sekunderna efter så plingade det på dörren igen. Det var Piruetten som var på hugget, redan? Normalt brukar han vara lite mer trögstartad på morgnaran. Men här stod han och joggade ivrigt på stället. Ivrig att komma iväg på sin MTB.

I Saxtorp så mötte det upp totalt 13 Cyklofånar, vara v fem kom på racer. Bosse Bus givetvis som har förverkat sit växelöronkonto för de närmaste åren och numera vill hålla sig på asfalten. Schnurrbarth på sin porriga Canyon, Jarna, bokis och så Elitaren. White Lady var väldigt på hugget idag. Nästa helg är det X-cup och då ville hon vässa formen. Köra så det stänker med andra ord. Men det var inget som landsvägsgruppen lade sig i. Däremot fick Schnurrbarth kommentarer för sin cykel, bla för det plastskydd han har vid kransen på bakhjulet. "Jag hade inte råd med ett diskhjul" svarade han och fotsatte, "Men det kompenserar jag med lite Yes i vattenflaskan". Så var det tyst med de kommentarerna...

Bosse Bus tog på sig ledarskapet för racerkvintetten. Norrut för att sedan svänga mot Annelöv. Bra val. Här fick man medvind. Det var en ganska frisk vind spm blåste från västnordväst någonting. Elitaren erbjöd sig att dra i medvind och ligga på rulle i motvind. Senare visade det sig att det var bäst om han orkade ligga på rulle oavsett vart vinden kom ifrån. Klungan fick vänta in denna pustande Cyklofåne allt emellanåt. Söndagar är uttalat långdistanspass. Som vanligt innebär det en farlig blandning av distans, mjölksyratröskel, maxpulsträning och intevaller. Så fort den stackar som ramlat av klungan kommer ifatt igen så köas tempot så stackaren kan kräka upp tungan igen om ahn/hon råkat svälja den.

Från Annelöv gick turen över Trää, N. Skrävlinge till Svalöv för att sedan fortsätta mot Tirup-Ekeby-Kingelstad. Här frågade Bosse Bus vilken väg som önskades. Rakt fram och köra via Ottarp eller svänga vänster mot Tågarp. "Vi tar närmsta vägen", ropade Jarne. Detta innebär att man tog vänster mot Tågarp. Ännu ett bra val. Här fick man lite sida/medvind. Altts slapp stånga sig blå i motvinden. Man gjorde en attack för att se om man kunde få en utlösning i Tågarp. Ja alltså utlösa fartkameran. Men man lyckades inte med detta. 53,3 km/h var inte nog för att väcka denan sovande stolpe.

Efter Tågarp så vinkade Bosse Bus hej då och svängde mot Vadensjö via Rönneberga. Den kvarvarande kvartetten fortsatte mot Saxtorp. Bokis svängde av vid vägen mot Annelöv Schnurrbart vid markvägen så fortsatte Jarne och Elitaren till Hofterup.

Nästa träning på tisdag. Racer. Samling vid Korpen i Häljarp kl 17.45 och vid Infarten i landskrona kl 18.00.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Elitkaspaus innan Tirupsbacken. Fr v: Bokis,
Schnurrbart, Bosse Bus, Jarne.


Bokis med munnen full av gulligiúll (elitkaka).


Schnurrbart har pinuppa även på racern. Oförbätterlig?

 
Ögat mötte bagaren och fick skit i kransen!

Söndag 6 april. Efter en dryg veckas uppehåll var det dags att sätta sig i sadeln igen. Äntligen för fettet lägger på ig snabbt. En weekend i Venedig och en torsdagkväll med pilsnergänget är inte bra för formen, varsig den konditionsformen såväl som den rent fysiska fomen eller rondören skall man kanske kalla det. Nej nu får det bli lite allvar. Det är Landskronabygden runt om mindre än en månad. Så nu måste allvaret in. CykelCity Gran Fondo om halvannan månad. Huvaligen, här måste det tränas på allvar!

Piruetten var inte klar när Elitaren sladdade in på grusplanen. Han stod och jobbade med anddedräkten i badrummet. Skullet prydde hans läppar såsom på en rabiessmittad. Jodå, han var på g men det tog en liten stund ännu. Så han skickade iväg Elitaren i förväg till mötesplatsen för att sedan själv älga dit. Kicken var på plats. Hans utrotningshotade SAAB stod på parkeringen med cykelhållaren på kroken. Allt efter hand så anslöt den ena cyklofånen efterden andra. Till sist kunde Fondri räkna in tjugotvå Cyklofånar. Av dessa så kom fyra på racercyklar. Bosse Bus, givetvis för att han är så förbenat trött på att byta växelöron. Så han och Vasa rullade iväg i en grupp för att nöta asffalt. Mini och Tess kom på sina nylånade TREK racers. Så de rullade iväg på sin lilla runda. Så vr det de aderton kvar i MTB-akademien. Tre grupper blev det här. En nybörjargrupp under ledning av Fondri. En snabbgrupp under ledning av White Lady och så givetvis en Elitgrupp under ledning av Elitaren. Här fick man också ett nygammalt besök. Jarne, som hållt en väldigt låg profil det senaste året eller så. Men nu var han tillbaka och det på en ny MTB. Den gamla stålhästen var pensionerad. Förutom Elitaren och Jarne så anslöt även Ögat, Bokis, Kicken, Schnurrbarth och några till.

Elitgruppen var naturligtvis snabbast i starten )hur skulle det annars sett ut?). Snabbt iväg och ut ur skogen vid fotbollsgolfen för att ta sikte mot de djupare delarna av Saxtorpsskogen. Lite vindlande stigar, småtrixiga och kul. Här mötte man en grupp av tre andra MTB'are. En av dem såg ut att vara Jerka, Mannen med Ålstorps Hembageri. De vek av snabbt och försvann på ett annat håll. Cyklofånarna fick stanna för Ögat hade fått in en massa kvistar i bakväxel och krans. Men lite rensande så var man färdiga att rulla igen. Det ble snart dags att dra sig mot Järavallen. Man hade avtalat en mötestid till kvart i elva där. Denna tuíd höll man väldigt exakt. Efter samlingen där man hade möjlighet att byta grupp om man så ville så rullade man iväg igen. Givetvis var Elitgruppen snabbast iväg. Eftersom det var så fint väder, ljum vårluft om än med lite dis och dimma så beslutade man sig för att undvika Järavallen då det säkerligen var många fotgängare ute i skogarna en sådanhär dag.

Stigen vid Brukshundklubben och vidare ner i kärret. Det har rensats upp lite sedan höstens stormar. Så nu är det i stort sett framkomligt hel vägen. För flera i gruppen var detta en helt ny stig. Inte nog me det för Elitaren fortsatte att presentera nya stigar. För när denna stign var framme vi sitt slut, Paintballbanan så fortsatte man över Grand Prixvägen och in på de vindlande stigarna på dess östra sida. De är många kul stigar där. De ringalr sig hit och dit. Många av dem är heller inte upptrmpade av hästar även om några så är. Förbi Ridhuset och vodare söderut. Längst nere där så var et dags att stanna och få lite elitkaka innan man fortsatte.

När godskarena var svalda så fortsatte man över Grand Prixvägen igen och in på stigen som går bakom Elitarens hus. Nu var kosan satt mot Järavallen. Så igenom Hofterup så man mom ut uppe vid Skönadal där man sedan kunde fortsätta ut mot Hofterups mosse. In i detta kärr och trampa sig igenom för att så småningom komma ut på kohagen som ligger i Järavallens sydöstra hörn. Siktet inställt på sjöarna. Det var lugnt, tjugo minuter kvar till att man skulle träffas vid Brukshundklubben. Strx dök snabbgrupppen upp oh stannade vid fikabordet som ligger på kullen norr om lilla Sjön. Elitgruppen körde dit för att höra vad de hade för problem. Problemet var att snabbguppens medlemmar var trötta. De tyckte att det varit tungt denna dag. Så man ville avrunda istället för att fortsätta de sista tjugo minutrarna. Så blev det. Bokis, Piruetten, Jarne och Elitaren rullade vägen förbi Brukshundklubben och vidare till hofterupp medan de övriga knappa dussinet fortsatte mot Saxtorp(/Landskrona.

Man

Nästa träning på tisdag kl 18.00i Saxtorp på MTB.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Här rasslar cyklofånarna ut ur skogen i närheten av Scoutstugan.


Drickapaus vid första återsamlingen. Bokis pattar på
flaskan medan Ögat spanar in vad de andra har för sig.


Äntligen fick Jarne Elitkaka igen. Det är nog mist ett år
sedan senast...