Nesor tappade BÅDA skruvarna!

Torsdag 26 november. Nu har vi fått känna av Kung Bores nalkande. Fost och kallt. Första gången i minussgrader denna säsong. Lille Skutt hade aviserat att han hade satt på "gubbadäck" med massor av stålspik. Men än så ligger det ju inte snö och is, så det duger med de vanliga däcken. Uppslutningen var inte lika tor som i söndags. tjugo färre deltagare, alltså kunde man räkna in sex Cyklofånar. Nesor, Fondri, White Lady, Bosse Bus, Lille Skutt och Elitaren. Bosse Bus anträdde vägen ut i skogen. De övriga fem hängde på. Men stigfinnarsinnet var inte på topp denna kväll för Bosse Bus. Emellanåt så var han ordentligt ute i spenaten där ingen med den bästa vilja kunde säga att där var en stig. Stopp och avstigning i dubbel bemärkelse. Lappkast och så tillbaka igen för att hitta körbar stig, ja faktiskt stig över huvud taget.

Fondri hade haft hjärnsläpp och glömt sin vattenflaska hemma. Så på väg till Järavallen å passerade man gården där Fondri lagom konstaterade att han hade punka. Bosse Bus langade fram en slang och så blev det till att kränga av bakdäcket, installera ny slang och så kränga på igen. Jodå det löste sig så att man kunde rulla vidare. Nu var Fondri taggad och satte en ryslig fart mot Järavallen. Tempot blev avsevärt högre än innan. White Lady anade morgonluft och rullade upp i tät med Fondri. Här skulle det ju bli åka av! Det blev det också. Klungan höll inte hop längre. Avstånden blev längre och längre. Speciellt till Elitaren. Efter att stora sjön var passerad så svängde man vänster uppför den lilla slänten för att genst dyka ner mot kärret igen längs crosspåret. Lite lättare att cykla där nu när det är fruset. I blöta tider kan det vara ordentligt dyngigt och klistrigt här. Färden gick vidare i sin slingriga bana. När man kommit upp ur kärret blev det stopp. Nesors lampa lossnade. Det visade sig att han tappat den skruv som håller fast armaturen i fästet... Suck... Men White Lady som är van att leta efter ploppar till örhängena visade sin professionalism i detta och fann den pyttelilla skruven mer eller mindre direkt. Bosse Bus tog fram sitt multiverktyg och strax var allt på banan igen och färden kunde fortsätta. Det är några små men skarpt branta kullar där man får hålla tungan i rätt mu för att ta sig genom. I vilken mun White Lady hade tungan förtäljer inte historien men hon lade sig på sin vänstra sida. Nesor som låg tätt bakom fick White Ladys bakhjul över sitt framhjul. Dominoeffekt kallas väl sådant för. White Lady var snabbt uppe och kom iväg. Nesor var också uppe snabbt. Ben han skanade en skruv. Den var alltså inte bara lös den var väck. Men närkontakten med White Lady hade vär telepaterat över den extrema förmågan att kunna hitta ploppar till örhängena. Så Nesor fann snabbt den insexskruv som han tappat i vänstra fotens SPD-klots. Nu var det Elitarens tur att hala fram sina instrument så Nesor åter fick ordning på tingen.

Nu var det bara att jaga ikapp och leta upp den kvartetten som hade rullat iväg. Det är en fördel i mörkret nu när de flesta löv är borta. Man kan se ljusen på ganska långt håll så det är lättare att identifiera vart de är. Snart var sextetten fulltaglig igen och färden kunde fortsätta. Skulle månne tygen hålla nu? Tre tekniska missöden på en lite dryg timmes cyklande. Nu fick det väl ändå bli lite ordning? Jodå det blev det. En tur över bron för att drta en repa på crosspåret längs motorvägen och sedan hem mot bron igen längs den gula och gröna slingan. Över ängarna och förbi sjöarna. Nu var det spurt som gällde Fondri och White Lady pinnade på så att det såg ut som om deras ben var hämtade ur en Kalle Ankafilm. Framme vid Davidslidsvägen så var det dags att splittras, Elitaren och Nesor svängde mot Hofterup/Lödde medan de övriga tog vägen ont Saxtorrp/Häljarp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 på MTB i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Fondri pumpar upp sitt hjul med Bosse Bus
slang, men egen pump.


Elitkakspaus på Järavallen. Den lille gråe till vänster
med blixtrande reflexer är Lille Skutt. Bakom honom
skymtas White Lady. I mitten Fondri sedan Bosse Bus i
blått och Nesor i gult.

 
Rekord i antal och demografi!

Söndag 24 november. Piruetten rullade precis ut hojen ur cykelstallet när Elitaren rullade in på den knastrande singeln på gårdsplanen. Jodå han var laddad för dagens utmaningar. Men hu vad kallt det var i vinden. Men det skulle ju lösa sig. I ett lagom snacketempor rullade Piruetten och Elitaren mot Saxtorp. Där stod en stor klunga med cykelsugna. Bosse Bus, Trolle, Femman, Kicken, Johnny, Bokis, White Lady, Löparn Mini, Tess, Spinny, Fondri, Vältmeister, Vältmama mfl, mfl. Ett antal nya ansikten också. När man rullade iväg så kunde man räkna in 22 huvuden. Men då dök även Peak och Lille Skutt upp och ytterligare en. Alltså 25 st som rullade ut på stigarna vid Fotbollsgolfen. Det är rekord i antal deltagare på en träning. Men det är inte bara att det är många det finns en mix också av män, kvinnor och barn. Cykling är ju ingen kvinnodominerad sport precis. Men här var det faktiskt en handfull kvinnor, jättekul. Åldersspridningen är det heller inte mycket att anmärka på. Åldersspannet denna söndag var i spannet åtta till åttio år!

Bosse Bus visade vägen ut på stigarna på sin heldämpade gunghäst. Det är en utmaning att hålla hop ett så stort gäng. Gummibandseffekten blir större och större ju längre bak man kommer. Efter en tjugo minutrs cyklande eller så så var det dags att dela upp klungan i två delar. En snabbgrupp som Bosse Bus och White Lady tog hand om och så en grupp där Fondri var överbefälhavare. DEtta gjorde att det ble lite mer flyt. När man rullade hela stora gruppen tillsammans såblev det ett antal vurpor, mycet pga att tempot var för lågt. Löparn gjorde en praktvurpa i nästan stillastående. Men nu skulle han kunna sträcka ut lite bättre.

Bokis och Elitaren följde med Fondri i den långsammare gruppen. Det kändes bäst så. Torsdagen var fortfarande i färskt minne (se nedan) Bokis hade fått tag i ett nytt öra till sin cykel så nu var han fullt på g igen. Förra söndagen var det mycket teknikträning. Idag så proklamerade Fondri att man skulle försöka hålla igång mer eller mindre utan paus. Fondri tog ledningen så lekte elitaren vallhund och lade sig längst bak för att kunna samla upp de som eventurellt skulle tappa kotakten med täten. Men det var lugnt. Alla höll ihop väldigt bra. Efter ett tag så kroknade Mini och körde hem. Vältmeister fick då i uppdrag att ligga först och finna stig. Det gjorde han och det dröjde inte länge innan han hittat en ny spänande stig. Dock så blev det strax stopp då en omkullblåst björk låg tvärs över stigen. Men ut i det obanade och vidae. Till sist var man ute på en majsåker och cyklade. Majscykling är inget som finns i frysdiskarna, men väl i Saxtorpsskogen! Men strax hade poppat(!) ur åkern och var tillbaka på de vindlande stigarna. Man fick tips av en som rastade hund att var aförsiktig med Järavallen för "där var alla skånes orienterare). Man lydde detta råd. När klockan började dra sig mot halv tolv så rullade man över mot järavallen för att komma till mötesplatsen vid brukshundklubben vid sisådär tjugo i tolv. Llagom då kom även snabbgänget. Nu delade man upp sig i tre grupper. En grupp om skulle cykla tillbaka till Saxtorp. En grupp under White Ladys ledning som skulle köra snabbt ytterligare ett tag och så Bokis & Elitaren som rullade söderut mog Dösjan repektive Hofterup.

Nästa träning på tidag kl 18.00 på MTB i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Återsamling vid sjön som ligger vid brukshundklubben.


Elitkakspaus i Saxtorpsskogen.

 
Bokis på örat och fick åka fyrhjuling hem!

Torsdag 21 november. Oj vilket snoende denna dag. Hann knappt hem innan det var dags att dra på lycran och rulla iväg. Piruetten skulle inte med. Han hade precis kommit hem från arbetet och var inte på g att cykla. I Saxtorp så mötte några fler Cyklofånar upp: White Lady, Nesor, Schnurrbarth, Bokis och Tjuittan. Fonri stod där också, men han var klädd i civila kläder. Förkyld, så han hade tagit bilen dit för att heja på gänget när de skulle rulla ut i skogen.

White Lady tog på sig ledarrollen. Vi börjar lite lugnt sa hon innan hon satte väg. Efter 35 meter hade Elitaren och säkert någon till blodsmak i munnen. Som tur var så låg det kullblåst träd lite här och var så att man fick stannat till såman kunde få luft ända ner i spetsarna på lungorna. Men det tog ju inte lång stund innan Wite Lady var uppe i varv igen. Vevlagret glödde som en grillbädd på hennes cykel. Redan efter en halvtimme så rullade man mot Välandalen för att ta sig över mot Järavallen. Men i sin iver så missade hon stigen som går ner över spången. Då passade Elitaren på att ta förningen i ett lite makligare tempo. Men man hann inte långt på stigen längs bäcken innan White Lady jagade på igen. Blodsmaken i munnen började försvinna. Inte för att tempot blev lättare, tvärt om. Det berodde säkerligen på att hjärnan inte blev tillräckligt syresatt så att smakcentret stängdes av till förmån för vitalare delar...

Över mot Järavallen och runt sjöns västra sida. Upp och ner för slänterna där. Så stannade White Lady till och proklamerade ett tiominuterspass upp och ner för slänterna. Detta i individuelt tempo. Så blev det. När White Lady säger något med sin bestämda röst så är det ingen som oponerar sig, det finns inte på kartan. En bestämd White Lady är en bestämd White Lady och då utmanar man inte...

Efter en stund samlade hin hop alla och rullade över mot gångbron via kärret. Vi kör över bron så rullar vi lite lugnt runt där, sade hon och ökade farten... Runt några slingor i norra delen innan man kom fram vid parkeringen. Här hittade White Lady egen stig. Hon var nog den förste som körde på den, för ingen annan kunde se någon stig där inte... Så var det någon som fick stopp i bakersta led. Det visade sig att Bokis fått in en gren och knäckt växelörat. Tjuittan hade ett i reserv med sig. Men efter lite mekande så visade sig det att det inte var rätt öra som passade Bokis båge. White Lady ringe då till Löpar'n som var på väg hem från jobbet. Han var vid Bauhaus i Lödde och kom efter en liten stund inrullande på parkeringen. Bokis och cykeln lastades och så var hemtransporten fixad. De resterande fem rullade ut på stigarna. Lugnt tempo var utlovat, men levererades inte. Oj vilken kvinna. Har hon månne duracellbatterier i benen?

Så vändes kosan mot bron igen och över till östra sidan igen. Efter en liten tur så stannade man för en Elitkakspaus innan man började rulla hemåt. Jodå, ni läste rätt rullade i ett lagom tempo. Tet är kanske så man skall göra. Utfodra White Lady så kanske all kraft går till att smälta maten och det blir lite lugnare med trycket i pedalerna?

Nästa träning på söndag. MTB i Saxtorp kl 10.00 vid fotbollsgolfen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

En snutt från Elitarens hemförd kan du se på Youtube:

http://youtu.be/dy7IhetQHQM


Bokis mekar med sitt avbrutna växelöra.


Bokis och Löpar'n lastar Bokis cykel i bilen.


Schnurrbart mumsar Elitkaka medan White lady tittar
på i bakgrunden.

 
Tess intollerant!

Söndag 17 november. Vilken dag. 8-9 grader varmt och soligt trots man är inne i andra halvan av november. Det var med lätta fjät somElitaren rullade iväg till Piruetten som lagom var klar. I lagom uppvärmningstakt rullade man till Saxtorp där det börjat samlas en hel del cykelsugna. White Lady, Löpar'n, Tess, Mini, Spinny, Cres som numera kallas Lille Skutt efter hans åkstil på MTB. Några nya cyklister var där också, Ögat, Vältmeister och Cerise. Så kom även Fondri rullande och Johnny (som ville vara ute vareviga natt) kom också rullande på morgonkvisten. Så kom Nesor och Kicken, det var ju soligt och fint idag!

Lille skutt tog ledningen idag. Fondri hade en begynnande förkylning och skulle ta det lugnt. Men uppvärmning tillsammans innan man delade sig i två grupper. Att hålla hop en klunga på runt 15 cyklister i skogen är inte helt lätt. Speciellt som det är ett stort spektra från nybörjare till hårdhudade gamla elit och landslagscyklister. Men som vanligt, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Lille skutt ledde karavanen på vindlande stigar. Många små vurpor blev det vid tekniskt svåra partier. Men en vurpa i skogen är oftast inte så farlig. Man faller mjukt i mossan. Det är bara upp igen, borsta av sig kan man göra när man kommer hem. Löpar'n hade det lite besvärligt. Även om späcklagret bildar ett stötdämpande hölje runt honom så hade han lyckats knäcka till ett revben. Så visst högg det till lite då och då i sidan på honom. Därför gjorde alla också vad de kunde för att få honom att skratta. Endast för att skratta är ganska smärtsamt när man har trasslat till det med revbenen. Detta visar att Cyklofånarna är iktiga kompisar, för sådant gör man ju inte med sina ovänner, eller hur?

Efter en halvtimmes cyklande sådelades gruppen. Snabbgruppen och så den lite lugnare gruppen som skulle fokusera å teknikträning under ledning av Fondri. Elitaren valde den långsammare gruppen för att inte agera bromskloss på de snabba. Fondr rullade iväg till en stigning med en massa rötter. Instruerade alla att hålla farten uppe liksom blicken. Ha blicken långt borta och inte titta rakt ner i marken. Då går det mycket lättare och snabbare att ta sig igenom partiet. Sedan fick alla prova på och öva på tekniken. Det gick bättre för alla. Nästa moment var att ta sig igenom dyngiga partier. Att söka upp den delen av stigen som var mest bärig. Hålla sig på kanten och inte köra ut och fastna i de djupaste dynghålen. Även detta fungerade finfint när man provade på. Elitaren passade på att filma när de övade. Han ville ha riktiga close-ups. Han kom så nära att han till och med kom i närkontakt med några cyklister. Värst var det med Fondri som slog kamran húr handen på honom när han passerade. Inte medvetet, utan bara för att Elitaren var för närgången.

När man väl var uppe ur kärret igen så var det dags för Elitkakspaus. En välförtjänt energiladdningspaus. Men så började det osa. Vad var det? Var det någon som hade problem med matsmältningen? Men så upptäckte Tess att hon trampat i en hundlort varvid en febril verksamhet med att försöka torka bort eländet i det torra gräset påbörjades. Elitaren påpekade att hon därmed kunde kategoriseras som intollerant...

Styrkta av energin begav man sig nu mot gångbron för att ta sig över på västra sidan av Järavallen, uppleva fartens tjusning när man rullar ner från bron och ut på de krokiga stigarna. Ut en runda för att göra en lov tillbaka till bron. Elitaren cyklade i förväg för att filma vid det lilla stupet när folk kom rullande över kanten. På vägen dit mötte han en gubbe med två svarta hundar som var lösa. Elitaren gjorde en lov runt gubben som ostört fick gå kvar på stigen. Men en av doggarna sprang rakt in i Elitarens framhjul vilket gjorde att han gick omkull. Gubben blev hur sur som helst. Han hade ingen insikt i att han skulle ha koll på sina hundar. Troligen hade han väl fått en taskig potträning som en dålig start i livet.

Men filmningen blev av och strax efter så möttes man med Speedgänget. Tillsammans rullade man över bron och åter mot Saxtorpsskogen och mötesplatsen där.

Nästa träning på Tisdag kl 18.00 på MTB i Saxtorp. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

 


Vältmama forcerar ett kullblåst träd, strax bakom f
öljer Johnny .


Gruppen delas upp. De två "gulingarna" är Fondri
och Piruetten. Th skymtar Ögat.


Mini i full karriär över de hala rötterna i backen.

 
Charmlös White Lady bjöd på stänkare!

Torsdag 12 november. Så skönt att det ihärdiga regnandet upphört. Svag sunnanvind och sex plusgrader. Inte illa för att vara november. En tur hem om Piruetten, som inte skulle med idag visade det sig. Men vägen därom var inte resultatlös för Elitaren. Det ena batteriet hade legat och dragit ur så han fick låna Piruettens batteri för att ha ljus hela vägen i skogen! Jätteeschysst!

I saxtorp väntade sju Cyklofånar. Bosse Bus, White Lady, Fondri, Cres, Schnurrbarth, Femman och så ett nytt ansikte. Inte illa med åtta träningssugna individer en torsdagskväll i november. Bosse Bus tog förningen och ledde gänget ut i skogen. Fondri tog uppsamlingen och lade sig sist efter Elitaren. I Sann Busanda så trampade Bosse Bus på ordentligt. Det dröjde inte länge innan svettdropparna började falla ner under hjälmfästet. Det blev några avsittningar där träd vält över stigarna och det inte fanns möjlighet att cykla runt om hindret. Detta blev fatalt för White Lady. När hon skulle svinga sina korta ben över sadeln så fick hon med sig stänkcharmen (så hittorr de po Skeånska). Då fästet knäcktes så var det till att köra vidare utan charm. Så nu bjöd hon frikostigt på stänkare så fort hon hittade ett dynghål.

Efter en lite dryg timmes cyklande så rullade man över mot Järavallen via Välandalen. När stora sjön passerats och man passerade i i gattet mot lilla sjön så svängde Bosse Bus höger uppför slänten mot rastplatsbordet där han demonstrativt stannade och tittade menande på Elitaren. Bosse Bus hade en sådan respekt i blicken att Elitaren inte kunde göra något annat än att hiva fram sina Elitkakor och bjuda laget runt. Mätt och belåten fick Bosse Bus ett nöjt utseende igen. Blicken var inte längre så skarp och uppfordrande.

Nu bar det av mot västra sidan och så måningom in på gula slingan, den så kallade 5 kilometers som bara är 4,3 km. Denna avverkades i et huj. Cres tyckte att Elitaren sackade efter och visade färdigheter som en jordekorre. Har han månne en bror som heter Piff? För det blev mycket Puff från Cres... När den gula slingan var avverkad så gick färde över P-platsen på Järavallen och norrut över ängarna och upp till motorvägsavfarten. Det var dags att runda av så att Fondri kunde komma hem och se Gunde Svan utmana Tony Rickardsson.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på MTB i Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


Novemberkvällens ljus i mörkret. Fr v: Bosse Bus,
"Nyingen", White Lady, Schnurrbarth, Cres, Fondri
och så Femman.
 
Med extra jacka, slipper du tänder hacka...

Söndag 10 november. Mårten gås och Fars dag. Festligheter även utanför cyklekretsar. Vädret lämnade mycet att önska. Vinden hade avtagit men det regnade, regnade och regnade. Mycket vatten hade det kommit de senaste dagarna så det var ordentligt blött över allt. Men det hindrar inte en äkta Cyklofåne. Hela sjutton stycken räknades in denna dag! Inte illa en regnign Fars dag/Mårten gås. Fondri hade legat och funderat hela natten på vilken tur som skulle cyklas. Han hade uppmanat alla att ta en varm jacka på sig. Nu blev de klart varför. Han hade lagt en runda med en hel del grusväg och asfalt. Elitaren och Piruetten hade suttit och huttrat på väg till Saxtorp. Båda såg fram emot att få cykla i skogen, för då var nog klädseln lagom. Att köra snabbare med mer fartvind så var klädvalet i underkant denna dag. Speciellt när regnet strilade.

Fondri tog lead och efter honom i en lång svans följde de övriga sextorn Cyklofånarna. Tvåtrogna Cykofånar saknades, Bokis och Kicken. Att kicken saknas är inte så konstigt. Han är en solskenscyklist. Men Bokis, han brukar inte ge tappt oavsett väder. Man drog igenom på de lite större stigarna och grusvägarna men drog sig ganska snart över mot Järavallen. Här vände de två yngsta för att rulla mot Häljarp igen Mini och en ny förmåga som fått sin MTB härom dagen. Nu ville Fondri höja tempot. Så blev fallet. Från sjöarna mot gångbron och vidare över till västra sidan av Järavallen. En lov och sedan ställdes kosan mot fårhagen på litorinavallen. Löpar'n och White Lady var med nu efter hemkomsten från hamburgarnas förlovade land. Många dylika torde ha passerat Löparn's mat- och tarmkanaler. Ett extra späcklager såg ut att ha lagt sig på hans skinkor. Så när man kom ut på asfalten och ställde kosan mot Barsebäck Strand så var han idealiska att ligga på rulle efter. Ja rulle och rulle. När man körde på den roligar stigen i fårhagen så bjöd Löpar'n på rulle där också. Fast på ett helt annat sätt. Ett träd lutade över stigen och han försökte då huka sig och rulla på under trädet. Men eftetrsom kindpåsarna blivit lite fylligare även de så försköts tyngdpunkten och drog med sig hela karl'n i en vurpa. Där låg han sprattlande och rullade runt som en nyfångad fisk. Ja så kan livet vara under en "pinne"...

Vid Barsebäck Strand så svängde man in över Campingen och sedan upp på Stebocks vall för vidare färd mot Barsebäcks Hamn över spänger i det sanka området. Sedan vidare mot Barsebäcksverket för att ta grusvägen över Gillhögsbacken mot Barsebäcks Mosse. Här kroknade Elitaren. Han hade ingen fjutt i pedalerna denna gråa, regninga novembersöndag... Men övriga klungan väntade in så att man gemensamt kunde köra över Barsebäcksby-Hofterups kyrka-Jouran. Vid Jouran så stannade alla. Piruetten och Elitaren vek därefter av medan övriga fortsatte via Skönadal och sedan igenom markerna mot Saxtorp.

Nästa träning på Tisdag kl 18.00 på MTB i Saxtorp. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb


En klunga på sjutton Cyklofånar drog iväg på träning
denna regniga söndagsförmiddag. Femman, närmst i bild,
verkar drömma sig bort till ett soligare och varmare ställe...


Snacke- och uppdelningspaus vid sjöarna på Järavallen.


Med så många cyklister är det svårt att fånga alla och
envar på en och samma bild. Men är ett försök som
nästan lyckade...

 
Fondri gjorde alla dyngfulla!

Söndag 3 november. Denna första söndag i November var en stor dag. Piruettens återkomst. Sedan Piruetten blev prejad av vägen 12 september har han inte cyklat. Han skadade sina fingrar ejält när han blev avträngd från vägen och vurpade. Men nu hade läkningen kommit å långt att han någorlunda klarade av att växla och bromsa. Fingrarna är fortfarande efter nästan två månader inte helt funktionsdugliga. Men humöret var gott. Tillsammans cyklade Piruetten och Elitaren till Saxtorp där det ramlade in en massa sugna cyklister. Bosse Bus, Kicken, Bokis, Fondri, Schnurrbarth, Earl Grey, Femman, Cres, Röde Baronen och några till. Eftersom det ligger en del kullfallana träd i Saxtropsskogen så tog man sig på lite större stigar runt där och ganska snart över på Järavallssidan där Simone inte orsakade lika mycket stök. En härlig grupp med cyklister i alla åldrar i spannet 8 till 80 år! Snacka om breddsport!

Som vanligt var Cres yster och hoppade kring. Men en liten hal rot fick honom att nästan stå på roten. När bakändan på cykeln plöstligt for åt vänster så var han hårsmånen från att ligga och sprattla på marken som en nyfångad mört. Men han lyckades parera detta men tappade några placeringar under missödet. Till Bosse Bus förfäran så ledde Fondri ut gänget på crosspåret som gör genom en del av mossen. Där har Elitaren havererat bakväxeln två gånger och Bosse bus en gång. Så hans annars så rosiga ansikte blev riktigt Haloween vitt. Men han klarade sig och cykeln helskinnad igenom. Han behövde inte ens pumpa(!) för syns skull.

Det idoga regnandet hade gjort det väldigt kletigt. Dubbdäcken förvandlades snabb till slicks när de blev igensatta av all dynga. Men lyckligtvis var det inte myåna träd som låg och spärrade stigarna man körde på. Docj var där en massa vistar som har en förmåga att hamna i bakväxeln och kasetten så det inte går att växla och att kedjan bara kuggade. Så många stopp för att få ut detta ur transmissionen. Men alla ansikte var glada och dyngbestänkta.

När manvar på väg att köra över bron till Järavallens västra sida så tackade några för sig och vände hemmåt medan resterande jagade vidare ut på ängarna. Här passade man på att spela in en film när alla körde ut för ett stup (se länk till filmen nederst). När filmen låg tryckt på minnsekortet så var det dags att få tryckt lite i pedalerna igen. Hej och iväg runt på snirkliga stigar. Fondri har letat upp lite nya cyklingsbara stigar. Där är någon eller några som kör knarr i skogarna. De plöjer upp spår i marken. Ibland är de lite väl djupa så att pedalerna slår i marken. Men oftast så rullar det på. Tekniska och bitvis tungtrampade sträckningar, men KUL!

Så var det dags igen att återvända till den östra delen av järavalen. Fondri ledde gänget längs motorvägen upp mot bullervallen som håller på att anläggas vid motorvägsavfarten. Här var det klinigt och kletigt. Det blev mycket gående. Att cykla var omöjligt. Bullervallen är väldigt brant så när man skulleta sig uppför den så vick man gå på skrå. Att gå rakt upp var för brant. Väl uppe så var det dags att rulla av. Ner mot samåkningsparkeringen. Här stod en Polskregistrerad skåpbil och kastade ut en massa skräp. Motvilligt så lastade de grejorna igen när Cyklofånegänget kom. Men en del skräp ligger kvar.

Nu var det slut på dagens träning och det var dags att dra sig hemåt igen. På tisdag är det ingen cykling. Då är det Cykelafton på Plantan i Landskrona. Bland annat så kommer Tommy Prim dit och berättar om sin fantstiska cykelkarriär. Tommy är ju en av Sveriges mest framgångsrika cyklister genom tiderna. Kl 19.00 på tisdag alltså. Anmälan: kjell_mansson@telia.com. Arrangemanget är kostnadsfritt.

Nästa träning på torsdag kl18.00 på MTB i Saxtorp.

mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Se filen: http://youtu.be/lhzNRwZ3BsA

 


Femton glada Cyklofånar kastade sig ut i dyngan under
söndagen. Det var stor spridning åldersmässigt. I runda
slängar mellan 8 och 80 år!


Glada och dyngiga Cyklofånar. Fr v: Röde Baronen, Cres,
Fondri, Piruetten, Bosse Bus, Schnurrbarth, Femman,
Earl Grey, Bokis och Kicken. Elitaren bakom kameran.


När Cyklofånarna protesterade mot att hyva bråte på
rastplatsen så bar polackenra motvilligt in delar av
bråten i bilen igen och körde är ifrån. Men fortfarande
ligger det en del bråte kvar.