Vargens återkomst!

Tisdag 25 juni. Det är fortfarande jämmer, stön, stånk och gruvliga hostattacker för Elitaren. Men det brukar lätta om man tränar lite, även om det är tungt. Piruetten var beredd så tillsammans drog man sig till Häljarp. Elitaren fick ligga på rulle så han orkade komma upp i sisådär 24 km/h... I Häljarp så mötte Bengeten och Nestorn upp. Precis när man började rulla mot Landskrona så dök även Cres och Kicken upp. Kicken var väldigt bestämd och ville ha noterat till protokollet att han kört från Landskrona och ut till Häljarp för att möta upp. En imponerande insats av ordföranden i kortbanekommittén!

I Landskrona så stod några och väntade. Granit, Arkitekten, Trollkarlen och Vargen! Vargen har inte varit med på träningarna på de senste tre åren. Han har haft utlandstjänstgöring i Långtbortistan eller något. Nu var han tillbaka igen till svensk högsommar med 16 grader och duggregn. Välkommen hem!

Man beslöt sig för att köra i en grull och ta en runda ner om Bjärred för att köpa glass. Ingen hade pengar men Granit hade stenkoll(!) på ägarna till kiosken och utlovade att kredit skulle utfärdas. Så var det dags att rulla. Den tiohövdade skaran drog sig ut mot Häljarp på cykelbanan. Sedan ut mot Barsebäcksvägen för att svänga av på Stora Byvägen mot Saxtorp och vidare genom Ålstorp-Hofterup-Håkantorp. Allt gick lugnt och städat. Men efter Håkantorp fick Elitaren släppa. Luften räckte inte till. I Lödde så stannade man till för att samla trupperna. Trollkarlen vände hemåt då han inte gillade nederbörden. Akrkitekten, Cres och Piruetten fortsatte mot Bjärred medan de övriga svängde mot Barsebäck för att leta sig hemåt. elitaren gjorde en 180 gradare och tog cykelvägen hem till en varm och skön dusch.

Nästa träning kl 18.00 på torsdag med samling i Saxtorp.

Elitaren äker iväg på semester ett par veckor så uppdateringen av hemsidan ligger nere ett litet tag.


Samling i Landskrona. Fr v. Trollkarlen, Arkitekten, Granit och Bengeten. Lite bakom skymtar Nestorn.


På väg genom Hofterup. Arkitekten och Piruetten drar tätt följda av Cres.

 
Fånar och fånar, kompisar i alla fall!

Söndag 23 juni. Oj, oj, oj... Vojne, vojne, vojne... Hur skulle detta gå. Elitaren hostar och hackar vart han än går, sitter eller står. Astman är besvärligast i mannaminne. Är det överhuvud taget lönt att sätta sig på cyklen. Det vet man ju inte förrän man har provat. Vilopulsen var 50% högre än normalt på grund av alla medikamenter. Nyllet var djupblått av hosta när han rullade in hos Piruetten som bor några hundra meter från Elitaren. I riktigt gubbacyklingssöndagstempo rullade de båda till Saxtorp. Detta unde Eltiarens ständiga hostningar och slemspottande. Nej det fick nog bli en 180-gradare i Saxtorp och så rulla hem igen till sofflocket.

I Saxtrop så mötte Fondri, Bokis, Cres och Hillis upp. Man beslöt sig för att ta en lugn runda och börja med att dunka motvind til Barsebäckshamn. Elitaren hostade och hackade, men tempot hölls lågt. Allt efter hand så avtog hostningen och sakta, sakta kunde tempot höjas. Något högre tempo blev det inte. Det blev mer en trevlig social snackerunda. Elitaren fick liga på rulle. Inga ryck eller andra spattryck.

Efter Barsebäckshamn så blev det Lödde Sandskog-Lödde-Borgeby -Flädie. Strax innan Habo Ljun så svängde man vänser mot Önnerup för att följa den vägen ända till Värpinge. Här stannade man till i busskuren för elitkakspaus kombinerat med lite socialt cykelprat. Så var det dags att fortsätta. Cykelvägen mot Lomma med en avstickare förbi ZOO varuhuset i Hjärup. Så in i Lomma för att njuta av medvinden som nu blivit starkare. Dessvärre när vinden tar i så svänger den medsols. Detta gjorde att den tidigre sydliga motvinen blivit met västlig och därmed lite kantvindsaktig. Menhur som helst så gick det ättare att trampa i kantvinden som var lite med än attt stångas med den klockrent mot. Från Lomma via Habo Ljung-Bjärred-Borgeby-Löddeköpinge och så till Hofterup igen. Alla höll hop klungaan ända tills Lödde var passerat. Då föreslog Fondri att man skulle ta den nyasfalterade vägen istället för den grusiga och hästbajsade cykelbanan. Med detta inspirerande underlag så ökade tempot och Elitaren släppte. Bokis gjorde honom sällskap. Men framme vid Passagevägen så stod kvartetten och väntade. en liten snackestund så var det dags att rulla hem till duschen.

Tack alla härlaiga Cyklofånekompisar. Det kändes jätte kul att ni drog mig runt. sådant värmer i hjärtat!

Nästa träning tisdag 18.00 i Häljarp och 18.15 i Landskrona.

Sedan är det torsdag 18.00 i Saxtorp.


Lugnt tempo mot Värpinge. Fr v. Piruetten, Fondri Hillsi, Cres och Bokis.


Elitkakspaus och snackestund i Värpinge.

 
Motig runda!

Tisdag 18 juni. Vilken kanondag! Nästan ingen vind och 23-24 grader varmt. Som gjort för att cykla. Baksidan av medaljen är att luften är extrmt fylld av pollen. Pollen som retar Elitarens Astma. Tungt att andas alltså. Trots hektolitervis med diverse slemlösande och luftrörsvidgande medel så har lungvolymen minskat med 20%... Men det går ju inte att stanna hemma för det. I god tid till kl 18 så var Elitaren som förste man på plats utanför Korpen i Häljarp. Sedan dök Nestorn, Bengeten, Fondri, Bokis och Hillis(!) upp. Det var ett par år sedan eller så sedan elitaren hade sett honom på en cykel. Ryktet hade gått att han letat fram cykeln ur gömmorna. Ryktet var alltså sant!

Vid Infarten i Landskrona så väntade Bosse Bus, Kicken och ytterligaare ett antal cykelsugna. Två grupper delades in. Kicken tog Den långsammare gruppen och Bosse Bus snabbgruppen. Norrut skulle det köras. Härslöv-Kvisttofta-Gantofta och vidare. I backen upp till Härslöv så blev både Elitaren och Bokis avhängda. Bokis var fortfarande stel i benen efter att cyklat runt sjön. Elitaren hostade så han nästan kiknade när han började få upp flåset. Klungan väntade in så fortsatte man ut ur Härslöv och vidare mot Kvisttofta. Återigen så tappade de båda. Denna gången stannade inte klungan utan Bokis och Elitaren fick vingla för sig själv. I Gantofta så stannade man till för att se om långsamgruppen skulle dyka upp vilket den alldeles strax gjorde.

Efter ett kort rådslag så satte man kosan mot Vallåkra. Precis där så stannade man för en elitkakspaus innan man fortsatte mot Landskrona Där de flesta försvann hem till sitt medan Bokis och Elitaren fortsatte till Dösjebro respektive Hofterup via Saxtorp.

Det verkar inte bli någon reda med träningen på torsdag. Ingen har sagt att de kan hittills. Så nästa träning 10.00 på söndag. Samling i Saxtorp.


Här tappar Elitaren och Bokis klungan.


Samrådspaus i Gantofta.

 
Flygande bonden!

Söndag 16 juni. Piruetten hade jobbat i natt också, så han var inte i form för att cykla. Flera Cyklofånar var ju i Motala efter att ha avverkat Vätternrundan. Men totalt så dök det upp fem cyklofånar i Saxtorp. Vurpan & Vasa stod och väntade när Eltiaren rullade in. Strax kom även Tränar'n och strax där efter Nestorn. Kallt och blåsigt. Vinden kom från sydväst man hade lovats att den skulle svänga till väst. Man bestämde sig för att köra en runda över Kågeröd och så hem via Simmelsberga, förbi "den flygande bonden". Tränar'n och Elitaren tog den första förningen. Man gjorde några försök att få någon annan att gå fram och dra, men i början så kammade man noll på denna punkten. Men allt efter hand så kom växeldragandet igång. Annelöv-Billeberga-Sireköpinge-Hamstad och så Kågeröd där man svängde vänster mot N. Vram för att strax göra en vänstersväng till mot Simmelsberga. Här stannade man till för att få en energipaus. Det var lä vid ladan på Simmelsberga gård. Tvärs över gatan så står hangaren hos "flygande bonden". Nu såg inget flygplan till. Däremot en släpvagn med en banderoll baktill "Bönner po vaj!" förkunnade denna banderoll. Man passade på att fotografera sig framför denna skånskklingande förkunnelse. Nu var det hemåt. Sydvästan låg kvar så det var motigt. Efter några kilomterar så kom man till Ekeby som passerades. Väl ute på 110:an så rulade man söderut mot Tågarp men så fort man kunde så svängde man av från denna pulsåder och kom åter ut på mindre vägar som dessutom är mindre trafikerad. Bälteberga nästa och sedan Ottarp. I backen så blev Elitaren ordentligt avhängd. Han var ordentligt mör i benen. Men alla utom Nestorn väntade i Härslöv. Nestorn fortsatte på egen hand. De kvarvarande fyra tog vägen via Vadensjö till Asmundtorp. Här vinkade Vasa adjö för denna gången och satte kosan mot hemmet i Billeberga. I Häljarp hoppade Tränarn av och så Vurpan i Saxtorp där han hade parkerat sin bi.

Lite drygt åtta mil blev dagens runda.

Nästa träning på tisdag. Samling 18.00 vid korpen i Häljarp och 18.15 vid Infarten i Landskrona.

Torsdag 18.00 i Saxtorp.


Vurpan, Vasa, Nestorn och tränar'n poserar framför banderollen "Bönner po vaj!"


Här hängs Elitren av i Ottarpsbacken!

 
Intervaller!

Torsdag 13 juni. Det var en liten skara Cyklofånar som mötte upp i Saxtorp. Många är ju på väg till Motala för att köra Vätternrundan. Bl a Bokis, White Lady, Tränar'n och Kicken. Först dök Bosse Bus upp och sedan Nestorn. Dessa två tillsammans med Elitaren bildade kvällens trupp. Bosse Bus tog förningen mot Annelöv. Tidis rullade han på riktigt ordentligt. Han körde på sin halvt ombyggda tempohoj som just nu är ett mellanting mellan racet och tempohoj. När han gick ner i aeroställnig, då visste man att det bev åka av. Det blev en hel del sådan intervaller. Han körde på tills någon ramlat av. Sedan var det att vänta in så man var fulltaliga igen innan det blev en ny intervall.

Regnet hade upphört strax innan det var dags att rulla ut. Det höll sig faktiskt torrt hela rundan också. Precis när Elitaren statt nyckel i låset vid hemkomsten började det regna igen. Skönt att ha goda kontakter med vädermakterna...

Turen gick förbi Annelöv vidare förbi Westernstället och så till Trä - N. Skrävlinge till Torrlösa-Svalöv. Därifrån mot landskrona för att ta av mot Tirup och kämpa i den backen. I Tarstad så stannande man för elitkakspaus. Sedan var det bara på det igen. Nya intervaller, ny mjölksyra. Aj vad det kan vara gott att vara cyklist! Över Ekeby-Kingelstad-Ottarp-Vadensjö. I Vadensjö hoppade Bosse Bus av vid sin boning. Sedan rullade Nestron och Elitaren hem själva via Rönneberga-Asmundtorp-Häljarp.

Nästa träning på tisdag. Samling 18.00 vid korpen i Häljarp och 18.15 vid Infarten i Landskrona.

Torsdag 18.00 i Saxtorp.


Bosse Bus och Nestorn vid Elitkakspausen i Tarstad.
 
Lugn runda slutade med toalettborste!

Söndag 9 juni. Det var grått och betydligt svalare än torsdagens gudomliga väder. Det var bara att ta på en tröja extra och svänga hem om Piruetten. men han skulle inte cykla. Han hade arbetat under natten och inte kommit hem förrän på småtimmarna. I Saxtorp så mötte Tränar'n, Löpar'n, Bokis och White Lady upp. Tränarn hade dressat om. Tröjan var den samma med de mer än utnötta cykelbyxorna hade kastats och ett par svarta Wermarc hade fått ersätta "negligebrallorna". Stilpoäng!

Precis när man började rulla mot Furuhillsvägen så mötte Fondri upp. Han har skadat nät och skulle konvalecenscykla. Det passade bra för Bokis, White Lady och Löpar'n skall köra Vättern i helgen och skulle bara rulla lugnt. Så i lagom mak rullade man mot Furuhillsvägen och sedan Dösjebro-södervidinge. Men här hoppade Fondri av. Det skata maket hade blivit mer seriöst och tempot ökat. I Södervidinge så kom man lagom till att bommarna gick upp efter det passerande godståget. Åter igen tryck i pedalerna och god fart i medvinden. St. harrie tog slut innan det började, kändes det som därefter avverkades Krutmöllan-Håstad och så vidare mot Igelösa och slutligen Getinge. Dags för energipaus. Elitren bjöd på elitkakor. White Lady och Löpar'n hade egna "himmabaugade kaugorr". Löparn satsade på "köbekaugorr"...

Så var det dags igen. backen upp mot Östra Odarslöv. Lika lång som seg. När backen väl var avklarad så var det dags att svänga rakt mot vinden. Tempot ökade igen. Emellanåt gick det snabbare hemåt i motvinden än vad det gjorde i medvinden på vägen ut. Löpar'n och Tränar'n var duktiga på att dra upp tempot. Hjärtat kom högre och högre upp i halsgropen. Var man snurrig och hallucinerade? Eller var det någon som hade sagt något om en lugn runda? Hur som helst fanns det inte tid och kraft att filosofera om den frågan. Det var bara till att trampa på och svälja undan så att hjärta och tarmar låg någorlunda på sina platser. Men som vanligt så ökar tempot allt eftersom man närmar sig hemmet. Väl hema fick Elitaren ta till toalettborsten för att fösa ner inälvorna på plats igen...

Nästa träning på tisdag. Samling 18.00 i Häljarp vid Korpen och 18.15 vid Infarten i Landskrona.

På torsdag 18.00 i Saxtorp.


Energipaus i Getinge. Fr v: Bokis, White Lady, Löpar'n och
Tränar'n. Observera de matchande cykelbyxorna på Tränar'n!
 
Springcyklist!

Torsdag 6 juni. Ett perfekt cykelväder. Nästan vindstilla och klarblå himmel. I Saxtorp så mötte sex Cyklofånar upp Piruetten och Elitaren. På väg till Saxtorp kom även Vasa rullande. Men han var på väg till ett kafferep i Löddeköpinge. Men White Lady, Tränar'n, Löpar'n, Blueman, Cres och Bosse Bus anslöt.

En kort tur. Elitaren och Piruetten hade fått tid att vara hemma senast 12.00. Så en snabb tur ner mot hofterup och sedan Furuhillsvägen till Dösjebro för att sedan rulla mot Hög via V. Karaby. Tränar'n som hade sinna illamatchande eldsflammebyxor till sin oragne och vitrutiga Cresenttröja var inte medveten om att de byxorna blev springande punkten. De var så tunnslitna att de avslöjade mer än att de dolde. En cyklists neglige skulle man kunna säga. Passande npg så blev han mobbad för detta.

Från hög så var det Kävlinge-V. Hoby-Örtofta-Viderup och så backen upp mot Ellinge. Här tappade Bosse Bus kedjan. Men efter ett litet tag kom han rullande igen. En kort fikapaus innan Örtofta åter passerrades sedan Krutmöllan-St. Harrie-Södervidinge-Dagstorp-Dösjebro. Där blev gänget prjat av en gubbj-v-l i en liten bil. En hådr ordväcling uppstod. Speciellt mellan gubbj-v-l-n och Piruetten. Men strax kunde man rula hem i lugn och ro medan den ilskne bilisten valde annan väg.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp.


Tränar'n sedd från den anständiga sidan...
   
Tränar'n kom ut ur garderoben!

Söndag 2 juni. Vilka snabba kast det kan blir på vädret. lördagen högsommar och nu idag söndag höstlikt. Blåsigt och kallt med ett regnväder på väg in från ost... Brrr, kallt och eländigt. Men hem om till Piruetten för att dra med honom till Saxtorp. Där mötte Kålle, Bokis, Bosse Bus, Vasa, Peak, White Lady, Löpar'n & Tränar'n upp! Tränar'n hade till sist fått ut sin cykel ur garderoben. Han lägger numera sitt krut på löpning. Detta hade resulterat i att han fått ont i höger skank och tidvi hoppar på kryckor. Men cykling går lite bättre, skonammare för den ömma "skånken".

Vinden var nordlig av något slag. Bosse Bus och White Lady tog på sig ledarskapet och lotsade den tiohövdade skaran via Annelöv-Trää-N. Skrävlinge till Torrlösa. Dagen till ära så fungerade faktiskt klungkörningen bra. Alla byttes om att dra utom Bokis. Men han hade pinnat runt Ringsjöarna igår och hade de tolv milen i sina ben. Så det var honom väl unnat att ligga på rullen. I Torrlösa blev det lite förvirrat. White Lady svängde mot Svalöv medan Bosse Bus ryade om att man skulle ta andra hållet och köra över Knutstorp. Så blev det. Knutstorp nästa innan man tog sikte på Axelvold. Här stannade man efter att White Lady hade sagt att det var ett bra ställe att fika på. En kvinnas sätt att uttrycka att här skall det f-n ta mig fikas!

Styrkta av Elitkakorna så rullade man vidare mot sireköpinge men svängde av mot Ekeby. Löpar'n fick sina ryck allt emellanåt och satte en riktig rulle och drog från klungan. Antagligen var det någon slags överskottsenergi som han måste bränna... Från Ekeby blev det sedan Kingelstad-Vallåkra-Vadensjö. Här stannade Bosse Bus medan övriga fortsatte mot HSaxtorp utom Kålle som svängde mot Landskrona. Upp för Rönneberga tills man kom till vägen mot Asmundtorp. Härlig utförsåkning i medvinden. Nudd på sextio knyck loggade Elitaren under enna färd. Sedan var det lite lugnare till Häljarp där Tränar'n, löpar'n White Lady och Peak hoppade av. Sedan ble det en lugn körning hem för de tre kvarvarande. Utom vid Saxtorp där Piruetten drog på för att spurta som förste man förbi Saxtorpsskylten.

Nästa träning på tisdag. Samling 18.00 i Häljarp vid Korpen och 18.15 vid Infarten i Landskrona.

På torsdag är det Nationaldagen så då startar vi kl 10.00 från Saxtorp!


Elikakspaus i Axelvold
.