Kortrunda i morrontofflan!

Tisdag 30 juli. Ett rejölt åsk och regnväder var precis på väg bort när Elitaren gick ut för att ta fram cykeln. Några stänk kom fortfarande men han satsade på att det skulle hålla upp så regnjackan fick ligga i ryggfickan. Så blev det också. Uppehåll och till och med lite sol då och då. Strax inna häljarp så han han ifatt Bokis som också var på väg till tisdagsträningen. I Häljarp vid mötepunkten Korpen så när Elitaren skulle sväna vänster in till den väntande Bengeten och låg med högerhanden utsträckt vid mittlinjen så blev han omkörd av en vit Volvo. Räknas det som mordförsök? White Lady dök också upp så tillsammans rullade man in till Infareten i Landskrona där det väntade ytterligare sex lyckraklädda herrar. Bosse Bus i sin trehjuling, Morrontofflan!

Det skulle inte bli någon lång runda. Detta på begäran. Man satte kosan mot Billeberga och Bosse Bus tog förningen i sin toffla. Emellanåt fick han lugna ner tempot så att alla kunde hänga på. I Billeberga så blev Sireköpinge-Halmstad nästa anhalter sedan via Halmstad by vidare västerut. Strax innan Bälteberga blev det fikapaus då man kalasade på Elitarens sista Elitkakor. Sedan var det dags att köra genom Bälteberga och sedan tugga sig uppför Ottarpsbacken. Här gick det lite trögt för Bosse Bus i uppförsbacken. Så han och Kicken tog sig hem på eget förlag medan oktetten åkte ner till Härslöv och svängde höger-vänster för att jaga uppför ännu en backe. White Lady, Bokis, Bengeten och Elitaren rullade gemensamt mot Häljarp där White Lady hoppade av då hon var hemma. de tre övriga fortsatte till Saxtorp där man splitade sig föör att rulla hem var och en till sig.

Nästa träning torsdag kl 18.00 på racer i Saxtorp.


Elitkakspaus utanför Bälteberga.
 
Kvartetten som inte sprängdes!

Söndag 28 juli. Piruetten hade försovit sig så Eliteran fick rulla ensam till Saxtorp. Där mötte först Vasa upp sedan även Bokis och Peak. Manfall men en del av detta beror på att veteran SM pågår i Ystad. Här har Cyklofånarna såhär långt bärgat tvenne medaljer, båda av brons. Kicken starade fredagen med att ta brons i 30 km tempo i klass P65 och dagen efter knep Kicken och Bosse Bus i skön förening tredjeplatsen i partempot. Grattis säger vi till de båda. Träningen för White lady och Löpar'n frös inne då båda var på västkusten och rumlade. Men onständigheterna har väl Tinat(!) tills på tisdag, får vi väl hoppas!

Vinden frisk ostlig så man betämde sig för att köra mot Trolleholm via Kvärlöv-Annelöv-Trää-Marieholm, Trollenäs-V. Strö. Två unga friska hästar drog i motvinden så de äldre öken, Bokis & Elitaren, lugnt kunde ligga på rulle. Farten var god men Vasa såg till att tempot hölls på en nivå så att ingen åkte av. Förutom motvinden så är det så smått uppför hela vägen till Trolleholm. Speciellt sista biten från V. Strö. I Trolleholm så var det dags för intag av Elitkaka.

Nu tänkte man köra över Eslöv för att ta sg hem via Remmarlöv-Virke. Men vägarna mot Öslöv var det ingen asfallt på. Det slutade att man fick ta samma väg tillbaka som man kommit dit på. Ner till Trolleholm för att sedan där svänga mot Remmarlöv. Nu hae Elitaren glömt bort sin teknik att ligga på rulle och hamnade sidan om Vasa och drog de övriga två. Det blev en hel del motvind på vägen hem då vinden svängt åt söder. Från Remmarlöv via Virke till St Harrie-Södervidige-Dagstorp-Dösjebro. Här vinkade Vasa hej då och drog hemåt Billeberga medan den kvarvarande trion fortsatte mot Saxtorp. Men Bois och Elitaren svängde av vid Furuhillsvägen medan Peak fortsatte hem till Saxtorpsskogen.

Lite knappt 70 km mred nästn 30 i snitt, trots motvind på den övervägande delen av rundan. Tack Vasa för ett bra tempo och samanhållning. Klungan sprack inte en enda gång!

Nästa träning på tisdag. Samling 18.00 vid Korpen i Häljarp och 18.15 vid Infarten i Landskrona!


Vasa, Peak och Bokis vid Elitkakspausen i Trolleholm.
 
Elitaren, en Cyklofåne på bommen!

Torsdag 25 juli. Lite lätt regn under dagen. Men när det närmade sig cykeldags så drog regnmolnen undan. Tillsammans med Piruetten så angjordes Saxtorp där en gul och en rödklädd hangaroundmedm stod och väntade. Gruppen berikade sedan med Tränar'n, Löpar'n, Jarne, White Lady och sit men inte minst Flying Duchman! Veteran SM börjar imårgon så Bosse Bus, Kicken, Bengeten och Nestorn laddade för detta. En svag sydostlig bris gjorde att man valde getinge som vändpunkt. Gand Prixvägen ner till Hofterup för att sedan svänga mot V. Karaby efter "rosa huset". Sedan var det Örestadcyklisternas tempobana från vändpunkten till Hög. Därefter så Cykelbanan mot Kävlinge. Som vanligt lite mer tryck i uppförsbackarna. Efter backen finns ett par väbommar. När White Lady passerade så öppnade hon upp den högra bommen så mycket hon kunde. Detta visar på att jon aldrig varit i vilda västern och gått in i en saloon. För bomeländet fungerade precis som en saloondörr och fjädrade tillbaka och fick in en femetta på Elitaren. Men med hans pondusfyllda kroppsvikt så hände det inte så mycket. Ibland är det bar att ha en kroppsvikt som göt tegelstenar i fickorna onödiga...

Därefter gick färden till Kävlinge V. Hoby-Håstad-Örtofta-Svenstorp-Igelösa-Getinge. Här blev det i sedvanlig ordning Elitkakspaus innan man anträdde det långa sega motlutet mot Odarslöv. När detta var avslutat så sattes kosan mot Stångby. Nu var den lätta brisen med farten gick upp Det är faktiskt lite lätt nerför mest hela vägen hem från Odarslöv. Runt fyrtio knutar susade man hemåt med. Flying Duchman gjorde skäl för sitt namn. Han tryckte till ordentligt i pedalerna. När det är "Bosse Bus fritt" brukar Cykofånarna unna sig lite lägre tempo där alla hänger med hela tiden. Men idag så var där tider då även Bosse Bus skulle blivit blå i nyllet och inte bara om cykeln. Men när klungan sprack så tjoade någon till så man kunde samla hop sig igen.

Efte Stångby så bick turen via Vallkärra-Stävie-Borgeby-Lödde och så hem.

Nästa träning på söndag. Eftersom det skall bli "hitt så de luar" bortåt 30 grader så startar vi kl 09.00 i Saxtorp så vi hinner hem till siestan;-)

Många frågar efter receptet på Elitkakorna. Här kommer det igen:

400g valnötter
200g torkade aprikoser
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 dl honung
2 dl strösocker
200 g mörk (god) choklad
Linfrön

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader
Hacka nötter och aprikoser grovt.

Värm socker, choklad och honung på medelvärme tills det smälter. Under tiden så blandar du nötter, aprikoser vetemjöl och kanel. Häll i den smälta blandningen och blanda väl. Bred ut på en plåt. (Ha gärna ett teflonunderlägg så fastnar det inte så lätt). Strö ut linfrön på underlägget/plåten innan du häller på massan. Olja in händerna med matolja och platta ut/forma massan till en fyrkant som är cirka en till en och en halv cm thock. Toppa med linfrö. Linfröna (eller andra favoritfrön) gör att kakorna inte så lätt klbbar.

Grädda mitt i ugnen i 35 min. Låt svalan och skär sedan upp i lagom portionsbitar som du slår in i plastfolie eller smörgåspapper.

Smaklig spis och tryck i pedalerna!


Elitkakspaus i Getinge.


Fyrtioknyckstempo på hemvägen!

 
Trettigruppen!

Söndag 21 juli. Elitaren ber om ursäkt. Vilse i pankakan helt enkelt. Ett förslag kom från White Lady att vi skulle börja söndagens cykling kl 09.00 alltså en timme tidigare än vanligt. Detta för att undvika värsta middagshettan. Elitaren SMS:ade ut detta till alla, trodde han. Med facit i hand så svarade han bara påWhite Ladys SMS...

Fem Cyklofånar dök upp i Saxtorp kl 09.00. White Lady, Tränar'n, Löpar'n och Fondri. Man bestämde sig för en runda över Kågeröd. Så först Annelöv-Trää-N Skrävlinge-Torrlösa och så förbi Svalövs Golfklubb och vidare till Knutstorp. Jämn och bra fart hela tiden. Inga tosingaryck och annat. Farten låg hela tiden runt trettio knyck. Alla hängde med, utom i backarna då Elitaren fick lite knuffhjälp för att få upp sin tunga gump för backarna. Vid knutstorp så varn ade White Lady för ett hål. Alla utom Fondri lyckades parera detta hål i asfalten. Punka blev följden. Fondri är förföljd av punkteringar denna sommar. var och varannan träning så får han laga punka. Hoppas att han får mängdrabatt på slangar...

Efter Knutstorp så blev det Axelvold-Duveke. Stax innan Sireköpinge så var det Elitkakstopp. Styrkt av energin så fortsatte man till Sireköpinge för att sedan strassa fartkameran i Tågarp. Denna gången lyckades man inte få den att blixtra... Sedan var det bara att klättra uppför Rönneberga innan man kunde njuta av utförslöåanmot Asmundtorp och sedan vingla hem via Häljarp.

Nästa träning på tisdag. Samling vid Korpen i Häljarp kl 18.00 och vid Infarten i Landskrona 18.15.


Fyra femtedelar av söndagens träningsgrupp fångade
bakifrån...


...och framifrån...

 
Incidentkantad träning!

Tisdag 16 juli. Elitaren var helt ledbruten. Två dagar som händige Herman och bytt ut ett trädäck på altanen. Armar och ben ömmade. Det var lika svårt och smärtsamt att sätta sig i soffan som att ta sig där ifrån. Med stpor viljestyrka så kunde han svinga benen över cykeln och rulla iväg. Piruetten var just hemkomemen från jobbet så han passade denna träning. I ensmat majestät trampade Elitaren på i motvinden till Häljarp. Här anlände han på slaget 18.00 så de som var komna började precis rulla mot Landskrona där ytterligare ett gäng väntade. Totalt 18 pers i lyckra och på två egentrampade hjul.

Men vägen från Häljarp till landskrona kan vara farofylld. En tjock gubbe cyklade in mot Landskrona. När han blev omkörd av de första så svängde han ut vänster och trängde av Cres och Elitaren. En hårsmån från en vyrpa. Men blodvite uppstod ändå då elitaren fick smaka på nypontaggarna så vänster arm var blodig. Det är underligt detta beteende på cykelbanor. Både cyklister och fotgängare beger sig oftast ut mitt på cykelbanan då man skall köra om dem. Ger man signal så vänder de sig om och tar steget ut. Så det bästa är oftast att bara susa förbi och skrämma slag på de stackarna. Problemet är om man är en klunga. Då klarar de som ligger först sig så får svansen ta hand om felstegen...

White Lady styrde upp dagens träning med järnhand. Thatcher var en vän person i jämförelse denna dag. Alla arton begav sig ut tillsammans. Ut ur Landskrona och upp förbi Örja skola mot Härslöv. När väg 17 skullekorsas så blev Blueman trängd av Flying Duchman och vurpade mitt på vägen. Elitaren undgick med en hårsmån att göra honom sällskap i asfaltsprattlandet. Men allt gick väl. Det var bara att hänga på kedjan igen och fortsätta.

Sedan en sväng ner om Tågarp där man tog höger en liten bit för att sedan svänga mot Hedenborg med sikte mot Sireköpinge. När möllan passerats så gav White Lady order igen att man skulle stanna. Nu skulle grupperna delas upp i tvenne. En långrunda som skulle köra vidare mot Ekeby och en kortbanegrupp som skulle svänga mot Tågarpshållet igen i Sireköpinge. Kicken tog på sig ansvaret för kortbanegruppen (han är ju ordförande i kortbankekommittén). Granit, Smiley, Elitaren och fyra till hängde på denna grupp. Ner igen mot Tågarp men till höger på 110:.an för att sedan svänga mot Ottarp-Bälteberga-Vallåkra där man tog backen upp mot Mörarp för att stanna till för utfodring med Elitkakor. Sedan var det nerför igen, genom Vallåkra och vidare mot Kvisttofta och förbi Tomatens Hus. Vidare mot Härslöv igen där man angrep backen upp. Sedan var det mycket utför till Landskrona där gruppen splittrades.

När Elitaren hade 100 meter kvar hem så visslade det till och cykeln började wobbla. Punka. Både däck och slan var kaputt. Det var inte länge sedan cykeln fick nya däck. Bara för någon vecka sedan så var det fortfarande gjutfogar kvar på slitbanorna. Men nu var där hål genom cord och hela millevitten...

Väl hemma så visade mätaren på lite drygt sju mil för Eltiaren. Det är ju klart det är en mil till och lika långt tillbaka från landskrona. Så korbanderundan blev en ganska normal runda.


White Lady delade in grupperna med järnhand vid möllan
utanför Sireköpinge.


Elitkakspaus vid Mörarpsbacken i Vallåkra.


Ett tvärpunkterat däck. Tänk att gjutfogarna fanns kvar
för några veckor sedan...

 
Cyklofånarna fick backning!

Söndag 14 juli. Frankrikes nationaldag. Dettafirade vädergudarna med en kall norvästan. 17 grader visde kvicksilvret när Elitaren rullade hemifrån. Piruetten stod och pumpade däcken när Elitaren rullade in på gården. Med nyfyllda däck så ru,,ade man vidare till Saxtrop där en hel flock Cyklofånar stod och väntade: Bosse Bus, Bokis, Tränar'n, Löpar'n, White Lady, Bengeten, Spanky, Peak, Flying Duchman, Kicken, Vargen. Som vanligt så rullade Hillis in som siste man. 14 Cyklofånar på samma träning. En tangering av tordagens rekorddeltagande.

Rönneberga stod på mångas önskelista. Så Tränar',n och Bosse Bus drog iväg och visade vägen. Här var det pang på så inga omvägar på småvägar med lite trafik. Nen Rönnebergas bryktade backar skulle intas snarast så det var full fart på 110:an norrut i motvinden. Uppvärmning hålls de bara med på film, tycktes mottot vara. Ögonen gick i kors och strax innan möinge så började klungan spricka. Elitaren var den förste att ramla av rullen. Men sedan smalades man igen för att gemensamt attackera Rönneberga i motvind. Cykeltröjeor i alla glada kulörta färger prydde stiginigen i ett lite ojämnt fördelat pärlband. När de första var uppe så var de sista halvvägs. Men uppe på toppen smalades man igen för att sedan njuta av utförsåkningen mot Vadensjö. Sedan sattes kosan mot Härslöv. I backen upp så var det många som knuffade på Elitaren för att hn inte skulle komma efter. Bosse Bus punkade sitt framhjul så det blev en punkalagningsrast innan an rukade ner till Härslöv och inom Vargen för att pumpa upp bra tryck i Bosse Bus framhjul.

När vi änå är här så kan vi ju ta Ottarpsbacken, sade Bosse Bus och satte iväg som ett skott. Resterande tretton cyklofånar hängde på. Efter Ottarp så var det Bältebertgabacken som sedan följdes av Mörarpsbacken i Vallåkra. Här blev det stopp och utdelning av Elitkakor. En Skoda kom uppför backen dragandes på en riktig husvagn, röd med via knutar till allas beundran. När det var färdigbeundrat och tuggat fortsatte klungan mot Mörarp medan Piruetten och Elitaren rullade hemmåt då de hade tider att passa. Lite knapt 60 km blev dagens tur med en total klättring på 335 m. Vem var det som sa att Skåne är platt som en pannkaka?

Nästa träning på tisdag. Samling i Häljarp vid Korpen kl 18.00. Landskrona Infarten kl 18.15.


Bosse Bus får Pumphjälp av Vargen i Härslöv.


EnSkoda med riktig husvagn passeade förbi vid fikarasten!

 
Rekorddeltagande!

Torsdag 11 juli. Så var det dags igen att trampa efter två lata veckor i Frankrike. Blåsigt men varmt, bortåt 25 grader. Härligt. Piruetten var klar när Elitaren rullade in på gården. Tillsammans rullade man mot Saxtorp. Strax innan där så dök Fondri upp i mötande fil. En 180 gradare för honom så var man tre cyklister på väg till Saxtorp. Där stod många Cyklofånar och väntade, Smiley, Tränar',n, Löpar'n, White Lady, Bosse Bus, Johnny, Nestorn, Bengeten. Strax så dök även Peak och Cres upp. Så rullade även Jarne in. Precis när man rullade iväg så kom även Hillis flängande. 14 Cyklofånar i två led. Smiley rullade iväg för sig själv en liten stund innan klungan började röra på sig. Färden gick rakt norrut på 110:an. Hela vägen upp till man kom till avtagsvägen mot Rönneberga. Som vanligt skall krafterna mätas i denna backe. Enligt schema så hängdes Elitaren av ganska omedelbart. Men uppe på toppen återamlades alla igen innan man började rulla utför igenom Vadensjö och vidare mot Härslöv. Alla hjäpte till att dra. Det var cirkulation hela tiden så alla fick mycket vilotid och behövde inte ligga och stångas i motvinden så länge. Efter ett tag så hade man lämnat alla de vanliga cykelområdena och kom in på för Elitaren nya vägar. Efter Gantofta så var det Bårslöv-Påarp-Mörarp. Mörarp var ett passande namn på en by att ta fikapaus i, för då började benen bli möra... Ett kort stopp sedan hemåt i medvind. Tempot drogs upp och man susade på bra. Ut på 110:an igen och så fullt ös söderut. Strax innan Tågarp så var farten uppe i över 60 knyck, så nog "hundan" gick det undan. Här i Tågarp hoppade Bosse Bus av för att vingla hem till vadensjö.

När man passeade Rönneberga igen så var det några som gärna ville besergra denna backe igen. Nestorn fortsatte rakt fram och Elitaren hängde på något hundratal meter bakom. Efter att S. Möinge ar passerat så kom även en del av den andra klungan till undsättning för Elitaren. Detta var välbehövligt för benen var stinna av mjölksyra. Ingen träning på över två veckor och veckorna dessförinnan var det inte så mycket bevänt med träninge pga astma. Men efter en hästkur som en fransk läkare skrev ut under semestern till Eltkaren så hade han fullt drag i lungorna igen. Nu gäller det bara att få lite fjutt i bene också.

I Saxtorp så skingrades alla för att köra hem och ta en välbehövlig dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på racer i Saxtorp


Elikakspaus i Mörarp.


Jarne aspirerar på att ingå i US Postal?