Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Cyklofånar härjade

vid MTB DM på Lerjevallen!

Lördag 29 september så samlades en stor del av Cyklofånarna på Lerjevallen, strax norr om Arkelstorp som i sin tur ligger norr om Kristianstad. Det var dags för DM i MTB. Hillclimber var anmäld till till herrar seniorer (5x5 km). Vurpan tillsammans med Humle & Dumle i herrar sport (3x5 km), samt Mud & Pölen som körde sin tävlingspremiär i damer sport (2x5 km).

Här går starten för herrar seniorer. Hillclimber har nr 2.

Vädret var härligt höstlikt med en ganska låg temperatur. Det gällde att hålla sig igång om man inte skulle frysa. Men kl 11.50 gick starten för herrar och damer sport. Vurpan, Humle & Dumle, Mud & Pölen satte iväg ut på första varvet. Det dröjde inte lång tid innan första dyngpölen dök upp. Då gick tempot ner, en del fastnade med cyklarna, andra klarade sig bättre. Sedan dröjde det inte länge innan en funktionär stod och vinkade fram kombatanterna mot första backen. Efterhand så tunnades fältet ut. Vurpan tog ledningen inom Cyklofånarna. Dumle kom som nummer två med Humle allt längre bak. Sist körde Mud & Pölen som blev något förskräckta när de såg banan. Plattmarken runt Hofterup kan inte bjuda på något som tillnärmelsevis motsvarar de som finns på Lerjevallen. Men brudarna kämpade på, backe upp och backe ner. Dumle stod för första vurpan, vilken naturligtvis skedde i en dyngpöl varvid han fick cykeln över sig. När han reste sig igen så fastnade cykeln i back-packen och dinglade oåtkomligt hängande på hans rygg...

Här ser vi Vurpan och Hillclimbers bättre hälft, Pia, sitta och kolla de tävlande vid varvningarna.

Vid varvningen så rök Vurpans splitter nya trehundraåttiokronorskedja mitt av! Adrenalin och testosteron flödade så den kedjan kommer antagligen att så småningom grävas ut av arkeologer som utforskar de djupa skogarna norr om Arkelstorp. Mannen som sålde kedjan, Velodrom-Lasse, som idag föredrar att vara anonym, kallas numera för Felande Länken av Vurpan.

Humle & Dumle fortsatte ut på andra varvet. Varven var för övrigt nästan 6 km istället för de utlovade 5. Alltså fick man 20% extra för de 40 kronorna i anmälningsavgift! Vid första dyngpölen på andra varvet gjorde så Dumle ett svanhopp på huvudet i den lagom uppblandade sörjan, då framhjulet fastnade i pölen...

När sista tredjedelen av andravarvet återstod så kom han ikapp Mud & Pölen som var ordentligt trötta och tidvis modstulna. Men med käcka tillrop och moraliskt stöd så fortsatte de. Vid sista funktionären så bröt Pölen och vinglade till startplatsen via lite lättare skogsvägar. Mud fortsatte och kom till målområdet följande banan hela tiden. Vid framkonmsten kände hon sig mätt på MTB (för den dagen). Detta är helt förståeligt då tjejerna endast tränat 2 ggr på MTB. Nu är siktet inställt på nästa år, för då...

Dumle klev av samtidigt med Mud & Pölen för att bistå med moraliskt stöd såväl som att bjuda på lite fika. Humle var då den ende som återstod av Cyklofånarna i sportklassen. Han kom i mål på 1.27.42,6.

Hillclimber fick en bra start och kom ut i första svängen som nummer tre. Men på andra varvet så började han få känning av kramp. Slutresultatet blev en 7:e plats.

Humle hade satt sig för att cykla hem på sin MTB efter genomförd tävling. Dumle tog hans utensilier i sin bil och så vinglade Humle iväg. Men vid Vä så upptäckte han till sin förfäran att det var motorväg och att det inte gick att cykla där så alternativa vägar fick uppsökas. Vid pass kl 19.00 ringde så Humle på Dumles dörr för att hämta det som han sänt med (han cyklade från Lerjevallen vid c:a kl 14.00). Vägen hem hade inte blivit den rakaste, om man så säger. 14 mil stod Humles cykeldator på, så nog blev det träning alltid i lördags...

Här är en relativt fräsch Humle före hemfärden från Lerjevallen...

Resultat

Damer sport: Mud 3 & Pölen 4:a

Herrar sport: Humle 8:a & Dumle 9:a (med två av tre varv), struken häst Vurpan med ett av tre varv)

Herr Senior Hillclimber 7:a

För fullständig resultatlista kolla in www.skanecykel.com

Lollo & Sahar förstärker Cyklofånarna!

Lördag 22 september så fick Cyklofånarna förstärkning av tvenne flickor! Lollo "Mud" Dufwa och Sahar "Pölen" Rahnipour. I sällskap med Dumle kastade sig tjejerna ut i de djupa skogarna runt Hofterup på mountainbike. Det var första gången som tjejerna gav sig ut på dylika äventyr. Med kringliga vägval slingrade sig trion fram genom terrängen. Vid Sjöarna på Järavallen så tog man bron över motorvägen och kom ut på slingorna. Hopp och skutt över rötter och stenar, plask genom vattenpölarna. Slutligen kom trion fram vid spårcentralen, där man pausade för att ta en gruppbild. Därefter lunkade man hem lite nätt via asfaltvägarna ner till golfklubben och in förbi jouran. Där gjorde "Mud" ett ryck och hängde av de andra två. Detta med ett muntert skratt! Väl hemkomna så visade cykeldatorerna att man tillryggalagt 16,5 km!

DCP00497, lollo.jpg (48728 bytes)

Här ser vi trion. Fr v: Dumle, Pölen och Mud vid spårcentralen på Järavallen.

Nästa träning med flickorna öär planerad till onsdag, då även Vurpan och hans son Philip skall hänga med!

Kedjebrott i datorn?

Frågan är berättigad. Varför har inte Cyklofånarnas hems(k)sida blivit uppdaterad? Jo, för den apperatur som krävs för denna uppdatering har kastat in handsken. En viss strid har förekommit mellan webredaktören och datortillverkarens representanter. Till sist så gav de med sig och ersatte den gamla maskinen med en ny. Nu är det bara nästa sak som står på tur: att få alla program och filer att fungera igen. Ett av problemen som finns är just denna hemsida. Men skam den som ger sig. Ladda lite kolhydrater och trampa vidare så skall vi nog knäcka detta också, eller hur?

Cyklofånarna i 10 km DM i partempo!

Nestorn, närmast i bild, på väg att överlämna klubbandanas till Humle & Dumle. Verbalis syns i bakgrunden.

Lördag 15 september så gick DM i 10 km partempo av stapeln i Vä utanför Kristianstad. Cykofånarna var givetvis där och körde för moderklubben Örestadcyklisterna. Två lag ställde upp i klassen H40. Humle & Dumle samt Nestorn & Verbalis. Det var ett blåsigt väder under tävlingen. Molnen var tidvis hotfulla men höll igen dropparna. Det var kantvind över i stort sett hela banan. Det var egentligen bara första bite som det var, i tur och ordning; motvind - medvind. Resultaten blev att Humle & Dumle tog en 5:e placering medan Nestorn & Verbalis tog 7:e placering. Snacka om prima cyklister som enbart tar placeringar som är matematiska primtal! Tiderna var 16.16,9 samt 16.23,8.

Träning med hangaroundmedlemmar

Här har kärntruppen funnit hangovermedlemmarna. Tv syns Preben Hjulenisse Busk i samspråk med Humle th..

Söndag 16 september så träffades Cyklofånarna i Saxtorp kl 10.00. Dagen till ära så skulle två hangaroundmedlemmar sluta upp; Leif Verbalis Nordbeck och Preben Hjulenisse Busk. Men när alla Cyklofånar (utom Vurpan som har bågen på lagning) väntat ett tag så började eftersökningen efter Hangaroundmedlemmarna. Vissa spekulationern fördes om att det var kanske hangovermedlemmar på söndagförmiddagen?

Färden gick via Häljarp till Landskrona och så vidare norr ut. Nestorn, som hade koll på var dessa båda pappenheimare brukade köra, tog ledningen och visade vägen. Nu hade jakten börjat. Efter c:a en timmes cyklande så var rymlingarna infångade. Dock fick vi ingen bra förklaring på varför de inte dykt upp. Men de slöt i alla fall upp i ledet och så satte hela gänget av. När tempot gick upp var gruppen något av tio små negerpojkar. Den ene efter den andre ramlade av och så väntades det in och så ökade farten igen. När kärntruppen cyklat lite drygt 50 km beslöts det att vända hem. Gårdagens tävling började att kännas i benen.

Här är gänget. Fr. v: Dumle, Humle, Hillclimber, Nestorn, Fåglum samt Hangaroundmedlemmarna Verbalis och Hjulenisse.

I Landskrona blev en ung hetsporre irriterad på oss cyklister och fräste förbi med sin Volvo 440 med ett varvtal på c.a 16.000 rpm! Hillis tog upp jakten på honom och körde förbi till hetsporrens stora förtrytelse. Den bilen lämnades nog till skrot på måndagen av hetsporren. Det går väl inte att åka omkring i en bil som man kan cykla ifrån...

Här är bildbeviset på att Dumle bara är en munsbit för Hillclimber...

Söndagens träning blev c:a 80 km vilka avverkades med  32 km/h i snitt.

Kävlingetrampen:

Elitvurpa i velodromtempo!

Här ser vi Velodrom-Lasse (tv) och Vurpan efter genomförd Kävlingetramp.

För tillfället är det en svag uppslutning bland Cyklofånarna. Pantani/Humle ligger utslängd i någon spansk olivlund och sniffar på blommorna. Fåglum har fått återfall av sin bihåleinflammation. Dessutom har han fått sin racer stulen! Hillclimber skall roa 08:or hela helgen samt inmundiga röda skalförsedda asätare... Nestorn är som uppslukad av jorden. Men dock så mönstrade Vurpan och Elitcyklisten/Dumle upp inför Kävlingetrampen förstärkta av Velodrom-Lasse från Trelleborg samt Elitcyklistens blomma, Ingrid Kroo-kroo Dufwa..

Vid starten så slog vi oss samman med ytterligare ett gäng cyklister. I moderat tempo drog klungan iväg mot Marieholm. Framkomna där så missade hela klungan avfarten till vänster. Skyltningen var blygsam, om man uttrycker det så.

Velodrom-Lasse och ytterligare en drog iväg. Elitcyklisten hängde på och sedan kom klungan. Efter ytterligare några ryck så kom de så loss tillslut. Då var vi nästan halvvägs, strax innan Röstånga. Problemet var att deltagarna i klungan drog för långa etapper itaget. Tempot blev lidande då farten minskade mot slutet av dragningen. Men i slutet av rundan så blev det lite bättre stil: Kortare dragningar och högre tempo.

Imål kom klungan strax efter Velodrom-Lasse och han partempokompis. Klungan gick imål på 1 timme 48 minuter och några sekunder. Snittfart blev 37,1 km/h.

Nästa träning blir på onsdag preliminärt kl 17.30 i Saxtorp.