Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Sedvanlig onsdags-Malmörunda!

Onsdag 30 oktober. Denna onsdag  var även sista träningen för oktober. Vädret visade sig från sin bättre sida. 5 grader varmt och en laber bris. Humle kom hem till Dumle och därifrån satte man kurs norrut på sina MTB's för att fånga upp Nestorn som var på väg från Häljarp. Efter några minuter så dök det upp ett cykellyse i mörkret. Jodå det var rätt lampa som lyste, Nestorns. 180 graders sväng och så var kosan inställd på Sjölunda.

Expressbudet, Humle, ökade tempot med jämna mellanrum. Men han fick stuvat undan testosteronet, partiellt i alla fall. Så in till Sjölunda kom man i samlad tropp. Efter rundning av lyktstolpen på viadukten så fortsatte turen in mot Arlöv och så runt Burlöv Centrum ut mot flyktingförläggningen och så cykelvägen mot Lomma. I Lomma så drog Humle återigen upp tempot. Dumle och Nestorn försöker sig på återhämtning och uppbyggnad i träningen så de lät honom löpa. I lagom snacketempo så avverkade den kvarvarande duon vägen hem.

Totalt så avverkades 58 km med en snittfart av nästan 27 km/h. Nästa gemensamma träning blir på söndag 3 november.

Vädrets makter rår inte på Cyklofånarna!

Söndag 27 oktober. Trenne Cyklofånar samlades på förmiddagen för ett gemensamt träningspass. Lagom så började några enstaka droppar trilla ner från den molniga himmeln. Vinden var ordentligt frisk av någon sydlig art. Färden gick från Saxtorp vidare mott Löddeköpinge - Bjärred - Habo Ljung - Lomma -Burlöv. Allt efter hand som man kom söderut ökade regnet. Men blåst och blöta är inget hinder för en äkta Cyklofåne. Oförtrutet pinnade det på. I Lomma så valde man cykelvägen in mot Burlöv. Den ansluter vid Park Hotell, flyktingförläggningen. Sedan gick färden upp till Burlöv Centrum för att vika av in mot Arlöv centrum. Där valde man att svänga till höger i korset och ut mot Lomma. Nu hade man nått målet, medvinden. Farten ökade betydligt. När man kom till Lomma så brakade Humle iväg med Nestorn på släp. Dumle tittade på sin pulsklocka. Aj, aj, aj, hålla det tempot så skulle pulsen ligga allt för högt. Helt sonika släppte han. Inne i Lomma så anslöt Nestorn till Dumle. Av Humle syntes inte mer denna träning.

På c:a 1h 45 min så avverkades 53 km. Nästa gemensamma träning blir på onsdag.

Humle och Nestorn regnblöta efter 53 km cykling.

"Nattlig" säsongspremiär!

Onsdag 23 oktober. Nestorn samt Humle & Dumle träffades vid 18-tiden för att köra säsongspremiär i mörker. MTB cyklarna hade plockats fram och försetts med olika ljusarrangemang. Tidigare under dagen hade det regnat kraftigt men det höll torrt mot kvällningen. Temperaturen var förhållandevis hög, ca 9 grader! Vinden var västlig. Men upp i sadlarna och så iväg ner mot Löddeköpinge för att sedan efter ån svänga mot Borgeby kyrka och så vidare ut mot Flädie - Kanik - Habo Ljung. Sedan tröskade man igenom Lomma för att via mörklagda cykelvägar ta sig till Sjölindaviadukten. Nästan hela sträckan på cykelbanan var mörklagd. Det spekulerades över huruvida den elektriciteten hade skickats till det mörklagda Blekinge. Tempot man höll var behagligt "snacketempo". Men när man vände vid Sjölunda och siktade in sig på vägen till Arlöv så fick man vinden i ryggen och så ökade tempot lite. Efter att ha rundat Burlöv Centrum så ledde den vindlande cykelvägen till Alnarp och så till Lomma. Vid Habo Ljung så siktades ytterligare ett rött bakljus... Tenpot skruvades upp för att komma ikapp och granska vad det var för något. Dumle kom ikapp och lade sig på rulle. Det var en kille på racer. Strax innan Bjärred så släppte Dumle rullen. Formen skall ju inte toppas till julen. Nu är det återhämtning och grundträning som gäller. Humle fick dock brått att jaga ifatt. Sedan syntes det inte mer av honom eller racercyklisten denna dag. Nestorn och Dumle fortsatte i återhämtningstempot mot hemmen. I Håkantorp så tappade Nestorn sitt framljus när han körde i en ojämnhet. Efter lite letande så hittades alla delarna till ljuset igen. Hemma hos Dumle så utrustades Nestorns framlykta med nya batterier så lampan hade chans att göra någon nytta när den ändå hänger där..

Bilden: Nestorn och Dumle vid starten för kvällens cykling.

Lite drygt 53 km cyklades på två timmar. Nästa gemensamma träning blir på söndag.

MTB-premiär!

Söndag 20 oktober. Vädret var inte så lovande därför skrinlades planerna på att cykla Alpetrampen på södra Fyn. Fros, regn och slaskbyar är inget som appellerar när man skall cykla 125 km. Men Nestorn och Dumle träffades för en cykelrunda i omgivningarna. Humle ringde på morgonen och gav besked om att han hoppade av dagens övning. Risk för underkylt regn. Men Nestorn och Dumle möttes och vinglade ut i guds fria natur. Först fick dock Nestorn på ett par skoöverdrag som Dumle tagit med. Det regnblöta ger en ordentlig kyleffekt. Vid de konstgjorda sjöarna på Järavallen mötte duon Nettan som är chefinstruktör på Kraftverket tillsammans med Sven som startade det hela en gång i tiden. Efter att ha växlat några ord så fortsatte Nestorn och Dumle ut i dyngan medan Nettan och Sven satte kosan hemåt mot frukostbordet med sina nyrastade hundar. Vid bron över motorvägen stod det en flock Landskronajuniorer. Så de gråsprängda cyklofånarna var alltså inte ensamma på "vallen" denna dag. Efter första tramptaget på bron så satt man snabbt av. Snorhalt! Det gick knappt att gå på bron så hal den var. Nattens kyla satt i och när regnet landade så kunde bara en sak ske, regnet frös till is! Underkylt regn, det är grejer det.

Duon trippade över bron och fortsatte sedan ut på slingorna. Stigarna var tomma och öde med undantag för en som gick stavgång. Härligt att kunna köra helt i sitt eget tempo. Nestorn fick stanna efter ett tag och tina sina händer, de var blåaktigt djupfrusna. Men efter några minuters filande och slagande åkarbrasor så fick han igång dem igen så att han kunde växla i alla fall. Under andra varvet ploppade det upp folk på slingan likt svampar efter ett regn. Så återigen sökte man sig till bron och över på östra sidan. Småstigar hittades och cyklades. Det finns många kullblåsta träd som ligger och skräpar både här och där så att man var tvungen att hoppa av och lyfta cykeln. totalt så avverkades 31 km på 1h 50 min. Ett riktigt lugnt med inspirerande pass. Nästa gemensamma pass blir på onsdag.

Bilden: En viss materialvård tarvades efter passet.

Rönneberga gånger två!

Onsdag 16 oktober. Nestorn och Dumle träffades för gemensam träning. Det var mycket trafik då det skett en lastbilsolycka på E6 så trafiken dirigerades om. Detta i rusningstrafik. Så första halvtimmen råkade duon på lika många bilar som man normalt gör på en månad. Så det var med stor lättnad som duon lämnade de större vägarna och gav sig i kast med Rönneberga backar från Möingehållet. Sedvanlig tävling om vem som kom först upp avslutade klättringen, till Nestorns fördel. Dumle var inte i stöt. Mycket grubbel i hypofysen eller något gjorde att han inte kunde fokusera på cyklingen. Men färden gick vidare till till Kvärlöv och så ner till Tågarp och så upp Rönneberga igen för att sedan svänga hemåt via Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp.

Totalt avverkades 57,1 km på 1h 55 min. Nästa gemensamma aktivitet är Alpetrampen på söndag. Det är ett lopp på södra Fyn som går över de kuperade nejderna där. Så 125 km på denna ondulerade ö kan säkert ta musten av den bäste. Start där kräver att vädret blir bra, vilket det i detta nu verkar att bli. För ytterliggare info om loppet så kolla in: www.pedaltramp.dk . Vädret kollas lämpligen på: www.dmi.dk/vejr/index.html.

Eron, test-osten!

Söndag 13 oktober. I Saxtorpsrondellen möttes Nestorn, Hillclimber (som är på väg tillbaka efter sin skada) samt Humle & Dumle. Turen planerades till den tilltänkta linjeloppsrundan. Så från Saxtorp så sattes kosan norrut för att sedan ganska direkt svänga höger mot Annelöv. Motvinden var allt annat än försumbar. Tungt gick det. Hillis höll sig lugn på rullen. Rutinerat när man är tillbaka efter en skada. I gänget finns det en vegeterian, Humle, som ser till att få protein via ost. Till denna dag hade han testat en ny ost. Eron-ost hade han tydligen testat. Testost-Eron, alltså. Varje gång han skulle dra så ryckte han.  Med en konavlecent i gänget så var tempot för högt. I Kävlinge så vände Hillis förståndigt nog mot hemmet i Landskrona. Den resterande trion fortsatte mot Hoby. I backen upp från Kävlingeåns dalgång så gick Dumle upp i spets för att dra. Rökmoln syntes då från Humles öron och så satte han fart. Dumle blev så road att han tappade fokus och släppte. Men efterhand så jagade han fatt igen med lite hjälp av Nestorn. När man kom ut till vägen mot Lund så var Dumle med igen och fick gå fram och dra i backen. Strax innan toppen på denna så ryckte Humle igen och fick med sig Nestorn. Sedan fick Humle jaga själv tills efter Höjsbacken i Kävlinge. Där han han ikapp och gick förbi på hyggligt tung växel. Det är bra, Dumle, hojtade Nestorn. Efter ett tag så kom Humle ikapp och gick förbi men kunde inte hänga av någon. Som fastkrokade tågvagnar följde Nestorn och Dumle ostkonnaisseuren. I Hög där de skulle svänga mot V. Karaby så fortsatte Humle rakt fram mot Löddeköpinge medan de övriga två svängde mot V. Karaby.

Bilden: Nestorn & Dumle njuter av Sportlunch efter turen.

Strax under två timmar gick turen. Snitthastigheten var 31,6 km/h, alltså en dryg km/h saktare än onsdagens runda. Nästa gemensamma aktivitet planeras till söndag då Alpetrampen går på södra Fyn. Ett motionslopp över 120 km som innefattar all de värsta backarna på Södra Fyn. En sak är säker, bakarna på Fyn är inte att fryna efter. De kan sitta likt krokodilkäftar i låren, det kan vi lova...

Velodrompremiär, i VM-hallen!

Torsdag 10 oktober. Vid 15.30 tiden hämtade Dumle Nestorn för avfärd till Köpenhamn. Närmare bestämt Siemenshallen i Ballerup. Detta nybyggda cykelpalats med en inomhusvelodrom som sträcker sig 250 m per varv. En imponerande anläggning som invigdes för knappt ett år sedan. Den är faktiskt inte helt färdig ännu. Fortfarande håller man på med byggnadsarbete på innerplanen.

Velodrom-Lars hade ordnat via kontakter att det stod en man och väntade på oss vid 16-tiden. Han visade ner oss i omklädningsrummen. Snabbt och nervöst byttes det om. Hur skulle detta gå. Cyklar utan bromsar, växlar eller frihjul? Och banan då. De doserade kurvorna tävlade med väggarna om att uppnå 90 graders vinkel, tycktes det. Men skam den som ger sig. Hej och iväg på cykeln. Lite vingligt nervöst och småtrevande i början. Men ganska snabbt så kom man in i det. Efter ett antal varv så vågade man klättra allt högre upp på väggarna.

Men ivrigt påhejade av vår fotograf Lollo Racing med assistent, Jessica, så kom farten och ambitionen upp på allt högre nivåer.

Men tänk vad jobbigt det är. På TV kunde man se hur de som körde långsammast och tog igen sig låg längst ut och upp på banan. I detta gänget var det ingen som kom alla längst upp. Det krävdes allt för mycket att uppnå de hastigheterna. Man fick även hålla tungan i rätt mun, eller vad det heter när man kom ikapp någon. Körde man om i kurvorna fick man ha tillräckligt med fart för att komma upp. Körde man längre upp än man hade fart till så kände man hur cykeln tappade greppet på grund av jordens dragningskraft... Lite macho är det att komma högt upp, men den maximala fartkänslan får man om man ligger längst ner. Då kan man förnimma G-krafterna på allvar. Någon stans 100-120 var avverkade var och en, dvs bortåt 3 mil under den timme som vi hade till vårt förfogande.

Alla var lika begeistrade efter cyklingen. Möjligheterna för en uppföljning började kollas. Det finns möjligheter att komma till hallen. Problemet är att bancyklarna som hyrdes inte är tillgängliga längre. Men cyklar är jordiska problem, alltså fullt lösbara. Vi vår säkert återkomma i ärendet.

Bilderna. Ovan tv: Ordentligt varm, trött och törstig blir man. Här är det Vurpan som fyller vätskedepåerna. Ovan th: Dumle på väg ur doseringen trotsande tyngdlagarna. Nedan th: Nestorn har en ordentlig kläm i pedalerna. Han kom upp ovan Reklamen, som syns i bakgrunden! Foto: Lollo Racing!

Test av linjeloppbana!

Onsdag 9 oktober nådens år 2002.Det ryktas om att det smides planer för att arrangera en veterantävling till nästa år. Cyklofånarna är med i dessa planer på ett litet hörn. Så Nestorn och Dumle gav sig ut för att sondera terrängen, dvs kolla en sträckning för ett linjelopp. Färden började norrut mot Saxtorp och sedan mot Annelöv. I Annelöv så svängde man sedan mot Trä och så vidare rakt fram och ut på vägen mellan Teckomatorp och Kävlinge. Här vändes kosan mot Kävlinge. I rondellen så tog man vänster och fortsatt ut mot Örtofta. Men svängde av vid Krutmöllan och fortsatte sedan mot V. Hoby. Slingrande och vackert kuperade vägar. Framme i Kävlinge igen så tog man till höger i rondellen och körde Kvarngatan ut till Rinnebäck. Där tog man så till höger mot lund. Det är en härlig och förhållandevis lång backe som man knappast vill missa när man är i faggorna. Uppe för backen så fortsatte man framåt en bit innan man tog till höger mot Furulund. Sedan rundade man Sköna Bo och kom ut på vägen till Kävlinge igen. Denna gången körde man rakt fram i rondellen, bort till rondellen vid Korsbackaskolan. Här tog man till vänster och satte kosan mot Löddeköpinge. Men i Hög så girade man höger mot V. Karaby. Väl där så svängde man till vänster mot Löddeköpinge. Hemma på Rotundan igen så visade Dumles mätutrustning 60,1 km. Tanken är att förlägga start och mål i Lödde och då får man c:a 8-9 kilometrar till. Så bortåt 70 km vilket blir ganska lagom för ett veteranlopp.

Nestorn & Humle avverkade sträckan på strax över 1h 50, vilket gav en snittfart på 32,8 km/h. Den totala stigningen blev 325 m. Nästa träning blir imorgon, torsdag 10 oktober, då man åker till Siemenshallen i Köpenhamn för att prova på Bancykling i VM-arenan!

Åsa-Nissar på vift?

Söndag 6 oktober. Nestorn, Humle & Dumle träffades vid 10-draget på förmiddagen. Det var ordentligt blåsigt från nordost. Färden gick norrut Saxtorp och så tillhöger mot Annelöv, därefter till vänster mot Möinge. Det känndes lite konstigt att passerat Rönnebergas backar utan att ta ett nappatag med dem. Men så gjordes det. Strax efter järnvägen i Tågarp så svängde man åt höger och Sireköpinge. En utmaning detta. Backen upp från Tågarp kräver sitt, men när man så girar höger så måste man vara beredd, det blir ännu mera stigning. Denna stigning kombinerad med 10 m/s i motvind gjorde att man snabbt letade efter lättare och lättare växlar.

Men ju längre upp man kom desto mer lä var där. Vid Knutstorp så sattes kosan mot Klåveröd. Så var det dags att klättra upp mot Skånes högsta punkt, 212 möh på Söderåsen. Efter Klåveröd så öppnade vinden upp och blev lättare att trampa. Dumle drabbades här av mjölksyra i låren. Nestorn och Humle verkade inte till att lida något nämnvärt. Färden fortsatte hemåt. Men varje gång det blev motlut så ramlade Dumle av. Men med vinden i ryggen så gick färden ganska lätt hemåt.

Totalt så avverkades lite drygt 98 km med en snitthastighet av 30 km/h. Hela 1120 m klättring på höjden blev det. Nästa träning på onsdag.

Lollo Racing premiär!

Onsdag 2 oktober. Det är fantastiskt. Oktober månad och fortfarande kan man köra i korta byxor och cykeltröja kompletterad med långa ärmar. Sagolikt får man säga. Nestorn och Humle anslöt till Dumle och Lollo Racing. Först så tog man en liten sväng upp om Saxtorp så att Lollo Racing fick provridit sin nya cykel. En rosa Campautrustad racer. Med en elegans och finess så kom fröken Racing igång med den nya hojen. Att växla var aldrig något problem. Sittställningen var lite konstig i början, men det tog inte lång tid innan det stadiet också var passerat. Alla var mycket glada för att få eskortera Fröken Racing under hennes premiärtur på nya cykeln. Kul var det också för att han satte in en attack i varje backe hon kom till... Vad månne det bliva av denna cykelbegåvning?

När Lollo Racing var avlämnad i hemmet så fortsatte de trenne kumpanerna mot Malmö via Bjärred-Flädie Lomma- Arlöv för att sedan köra returen hem igen. Det var i det närmaste vindstilla och farten var god om än inte överdriven. Det var ovanligt lugnt från ryck och bus. Under hemvägen så fick ljusen tändas för ljusets makter tar allt tidigare farväl nu om dagarna. Efter att Bjärred var passerat så tog man den nya ringvägen runt Borgeby som öppnades för trafik häromdagen. Vid backen uppför efter Lödde  å så satte Humle in ett ryck och så fick han sin hämnd från söndagens cykling. Nestorn och Humle fortsatte mot Hofterup på cykelbanan. Efter Håkantorp så körde Nestorn på någon sten och gjorde skäl för sitt öknamn, Pysen. Detta för att bakdäcket blev allt plattare. Men som tur var så bor Dumle bara några tramptag bort. Där landade de till och Nestorn/Pysen fick lagt i en ny slang. Därefter bjöd Fröken Racing på kladdkaka som hon så förtjänstfullt bakat. Nestorn och Dumle lät sig väl smaka på detta läckra bakverk.

Totalt så avverkade man 56,9 km under dagens pass. Snitthastigheten blev 32,2 km/h uppdelat på 22,5 under turen med Fröken Racing och 34,8 km/h under trions tur. Nästa gemensamma träning blir på söndag.

Bilderna: Ovan th: Lollo Racing med sin nya cykel. Ovan tv Nestorn och Humle (med "mössan" käckt på svaj). Th: Nestorn lagar punkan på bakhjulet.