Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Duo mot vinden!

På söndagförmiddagen ringde telefonen hos webbredaktören nä han var i färd med att ta på skoöverdragen. Det var Nestorn som undrade om det verkligen var cykelväder...? Jovisst. Elitcyklisten och Hillclimber skulle ut! Njae, jo det är nog så att jag har lite att göra här hemma... Men till nästa söndag så skall jag planera lite bättre, sade Nestorn som tydligen fått "kompaniförbud".

Hur som helst så sammanstrålade Hillclimber och Elitcyklisten. Vinden var frisk och västorienterad. Duon tog väg 110 norrut från Saxtorp. Planen var att cykla norrut för att kunna få lite med sida hem. Väg 110 tillhör inte precis pärlorna av cykelvägar. Rak, bred och effektiv liknar den mer en motortrafikled än något annat Vid Bjuv så tog man av västerut. Denna riktningen var som en snyting på näsan. Men mandom mod morske män, ju mer det blåser ju starkare blir man. Alltså var det bara att kämpa på med svällande lårmuskler med riktning mot Helsingborg. Ett drygt 20-tal kilometer senare så nåddes Helsingborgs sydliga delar. Nu skulle mjölksyran vädras ut och kadensen slåss om rekordnoteringar mot farten, skulle man tro i alla fall. Men så icke. Kantvind som snarare var emot än med... Men å andra sidan är det inte bara mjölk som ger starka ben...

Vid Glumslöv började Elitcyklisten krokna. Duon kom överens om att hoppa över Sundvik för denna gången. I Landskrona så stannade Hillclimber medan Elitcyklisten i ensamt majestät fortsatte mot Hofterup. Vid södra industriområdet mötte han en annan cyklist. Det visade sig vara Fåglum som var på väg att lunka hem efter att ha tränat med Eslöv.

Fåglum räddes inte söndagens friska vind. Som synes av det lerstänkta nyllet så var det inte bara asfalt som cyklats.

Efter en liten kort, ömsesidig koll av läget så skiljdes de åt för att komma hem innan de började frysa. Pedalerna gick nu snabbt för Elitcyklisten då han faktiskt fick medvind...(ända till Saxtorp)

Väl hemma igen så kunde Elitar'n avläsa 85 trampade kilometer med en snittfart på lite knappt 30 km/h. 

Är det slut nu?

Har sladden dragits ur??

Skall grabbarna sjunga i gosskören???

Ja, frågorna är många. Söndag 21 oktober kl 09.30 så samlades Hillclimber, Nestorn samt Humle & Dumle i Saxtorpsrondellen för gemensam träning. Färden gick i ett lugnt mak söderut mot Hofterup och sedan mot Furuhill. Taktiken var att cykla österut, mot den friska vinden för att sedan ha densamma i ryggen på hemvägen. Konstigt nog så var det ingen som bara drog iväg, inte ens Humle. Lugnt, fint och behagligt gick det. För en gångs skull fanns det även tid till att prata lite...?

Harmoni och balans alltså. Vad är det som hänt. Skall grabbarna sjunga i gosskören på måndag? Nej, men någon form av mognad och inre koncensus har kommit upp i dagens ljus. Träning är inte bara att cykla tills du spyr. Nu är det dags för uppbyggnadsfas. Då skall det köras lugnt och fint för att bygga upp kapillärerna och resten av kroppen.

Trötta och nöjda Cyklofånar efter genomfört pass. Fr v: Humle, Nestorn och så Hillclimber. Dumle höll i fotografiapparaten.

Färden gick vidare över Dösjebro-V. Karaby-Viken-Furulund-V. Hoby-Örtofta-Viderup-Ellinge-Eslöv-Sallerup-St. Harrie-Södervidinge-Dagstorp-Dösjebro och så Saxtorp igen. Vid Ellinge så lossnade det när motvinden började bli med. Farten ökade. Som snabbast var farten uppe i över 55 km/h. Nu börjades Cyklofånarna kännas igen. Ryck och tempohöjningar. Nestorn som hade bandana under hjälmen döptes snabbt till Cykeltaliban pga denna tillsammans med lite ociviliserat ryckande...

Totalt så avverkade cyklofånerna 80 km med en snittfart på strax över 30 km/h.

Trio på längre tur!

Oktobers första gemensamma träning genomfördes av trenne Cyklofånar, Nestorn, Humle och Dumle. Kl 09.30 träffades trion vid Saxtorpsrondellen. Vinden var frisk från sydlig riktning. Det bestämdes att vägen skulle tas söderut. Löddeköpinge-Bjärred-Lomma-cykelvägarna genom Malmö-Limhamn och så vidare till Klagshamn. Där skulle så turen gå mot Svedala för att till sist avnjuta medvinden hemåt igen.

 Sagt och gjort satte trion av söderut i hyggligt tempo. Motvinden gjorde sitt på farten, men den var förhållandevis god ändå. På sträckningen söderut är det en hel del läande bebyggelse och träd etc. När man exponerades helt oskyddat för fartvinden så fick det växlas ner både en och två växlar..

Cykelvägen längs Ribersborg är väl frekventerad. Mycket publik gör att ambitionen stiger och så takten med den. Hela denna sträcka hölls det stabilt ungefär 37 km/h, i motvinden. I slutet stod en polispiket med en allvarliga poliser som tittade intresserat på trion. Dumle pekade på Nestorn och hojtade "Det var han, inte jag!" varvid de såg ut som fågelholkar.

Färden fortsatte sedan fram till Sibbarp där det togs en bananpaus där man även passade på att ringa till Vurpan, som skulle arbeta dagen till ära. Förslaget till honom var att komma med sin droska, slå på taxametern för att köra före och "paca" trion. Men det visade sig att han låg på sofflocket och väntade på att klockan skulle bli 12 så att han skulle börja jobba.

Här ses Nestorn Dumle och Humle vid bananpausen i Värpinge. På klädseln ser man att det är ett cerisöst cykelteam...

Så med banan i magen var det bara att kämpa på i motvinden vidare mot Klagshamn. Vinden hade passat på att vrida sig mer mot ost, så när riktningen lades ut mot Svedala så var vinden mitt i näbbet. Aj, aj, aj, oj, oj, oj det bidde ju riktigt tungt... Men då måste det ju vara bra träning, eller hur? Yes, bara streta på så blir ni stora och starka!

Vår guide, Humle, var inte riktigt säker på vägen så Dumle var inne och hjälpte till med förvirringen. Lockarp-Oxie och till sist kom de ut på något de först trodde var 108:an, men som sedan visade sig vara motortrafikled till Staffanstorp. Där tog trion av vid Önsvalarondellen. Sedan letades cykelvägen mot Lund upp. Slingrande befrämjar den kurvtagningstekniken. Någon stans missades den sista biten av cykelvägen och de kom ut på 108:an (bättre sent än aldrig?). St.Lars passerades och så tog man vägen mot Värpinge. Här stannades det för fotografering och intagande av ännu en guleböj. Sedan skrittade de vidare mot Fjelie-Borgeby och så Löddeköpinge där Humle hoppade av. Vidare mot Hofterup fortsatte Nestorn och Dumle. Därifrån fick Nestorn rulla ensam de sista kilometrarna hem till Häljarp.

Dagens tur slutade på precis 110 km. Snittfarten blev 31,7 km/h och den totala stigningen för dagen blev smått otroliga 688m. Otroligt på så sätt att det kan bli så många meter på den Skånska slätten..