Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen ordning på allting?

Med Vättern, Mtb dit och Styrkepröve så har det inte blivit någon riktig ordning på Cyklofånarnas gemensamma cyklande. Nu kommer även semesterperioden och det gör väl inte det hela bättre. Medan Hillclimber och Vurpan körde MTB Vättern och Humle slickade såren efter Styrkepröven så begav sig Dumle i helgen på besök hos goda vänner i Haväng. Kärestan, Ingrid "Kro-Kro" Dufwa körde med Volvon, medan Dumle tog Grålle och trampade på. Lite vinglande och felnavigering blev det men de 97 kilometrarna avverkades med nästan 33 km/h i snitt. Den totala stigningen var 595 m. Vinden var måttlig kantvind, ibland något med och ibland mot.

Hemfärden bjöd även den på måttlig vind, västlig sådan och därmed mitt i näsan! Men med svällande lårmuskler kämpade Dumle på. Vid ett ställe passerades en hästhage. Hästen blev märkbart stressad av att Dumle kom cyklande. När hagen nästan var passerad fick hästen riktigt spatt och skenade upp i hörnan på hagen, hoppade över elstängslet och landade på vägen c:a 5 m framför Dumle. I full karriär fortsatte hästen över vägen och in bakom en gård där den gick omkull så att halmbalar stickor och strån rök om det. En mötande bil stannade då den nästan fick hästen i sidan när den hoppade ut. Men vid detta laget var Dumle lika skärrad som hästen och var rädd för att stanna om nu hästen snedtänt på honom.

Snittfarten på returen blev betydligt lägre, bara lite drygt 26 km/h.

4juli, en fyra fånar

Så börjar ordningen att återställas. Fyra cyklofånar samladews i Saxtorp denna kväll, Vurpan Hillclimber samt Humle & Dumle. Nestorn var i Stockholm och körde veteran SM och Fåglum i Tidaholm för att köra U 6dagars.

Lagtempo blev det bestämt att vi skulle köra. Dumle övertog Humles mantel och satte upp en fart som inte har med uppvärmning att göra. Söderut gick färden. Utanför Järavallen så stnannade kvartetten. Vurpans knä smärtade. Efter överläggning så beslöt Vurpan att vända och köra mot Saxtorp igen. Den kvarvarande trion fortsatte söderut. Löddeköpinge - Bjärred - Lomma - Malmö. Sedan vände gänget och körde mot Arlöv - Alnarp - Lomma och så hem igen. I Löddeköpinge så hoppade Humle av och vinglade hemåt medan Dumle och Hillclimber fortsatte norrut nu i makligare skritt. I Henkelstorp så höll även in tyglarna på sin Grålle. 71 km avverkades med en snitthastighet av drygt 34km/h.

Hillis00365.jpg (24883 bytes)

Här ser vi "Hillis" pausande en liten stund innan de sista kilometrarna till Landskrona skulle avverkas.

Detta var Hillclimbers och Dumles sista cykelpass innan semestern. Nu blir det inte så mycket cyklande för dessa innan augusti. Hillclimber skall till norge och dra upp något storsjöodjur medna Dumle skall glida ut på havet i sin segelbåt.

Nestorn tog silver vid SM!

Sune00357.jpg (37143 bytes)

Vid Veteran SM körde Nestorn till sig silvermedaljen vid 30 km tempo. 46:34 blev tiden vilket ger en snittfart på en bra bit över 38 km/h! Grattis Nestorn.

Webredaktionen önskar även Nestorn lycka till på söndagens linjelopp!