Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Simple Minds?

Onsdag 30/1. Dagen till ära så skulle Humle, Dumle och Nestorn köra tillsammans på kvällen. Men Humle hade fått krasch på hårddisken eller något och Nestorn hade fått annat förhinder. Vurpan hade ett bromsljus mellan lysmaskarna och kunde inte köra därför. Så vad att göra, annat cykelskorna snöra, och ensam ta sig ut att köra.

Detta var precis vad Dumle gjorde. Torr och fin vägbana. En hygglig sunnanvind som borgade för en fin medvind från Sjölundaviadukten. Så han drog iväg i ensamt majestät. Det gick inte speciellt snabbt då vinden var ganska rejäl. Men det var torrt och då är det lättare att hålla värmen. När motvinden vändes till med dito så ökande farten betydligt. Men när Lomma passerades så började det stänka. Ju närmre Löddeköpinge Dumle kom, ju större och tätare föll dropparna. Men han hade redan bestämt sig för att ta en extra sväng. Från Löddeköpinge ut till Barsebäckshamn och så upp till Häljarp för att sedan stånga motvind den sista biten hem till Henkelstorp. Detta gjorde han och 2 timmar och 43 minuter efter starten efter att ha avverkat lite drygt 71 km så kunde han staqlla in sin häst igen. Snittfarten var 26,4 km/h och sammanlagt gjordes det av med 1951 Kcal.

Nästa gemensamma träning på söndag, då vi hoppas på färre förhinder.

Klungkörning!?

Söndag 27 januari 2002. Humle dök upp som avtalat kl 9.45 hos Dumle. MTB:arna stod och vibrerade av iver att komma ut. Väderprognosen var lite karg. Sydvästanvind av det friskare slaget. Dock hade mannen med läderveken, lovat att det skulle bli i stort sett uppehåll. Så med muntra tramptag fortsatte duon norr ut mot Saxtorp. I Saxtorp mötte Hillclimber upp. Nestorn syntes inte till. Han brukar vara sen, sade Humle. Kosan styrdes mot nestorns boning. Efter halvannan kilometer eller så så dök Nestorns profil upp.

Helt om. En gir på 180 grader och så tramp igen. Söderut mot Malmö. Löddeköpinge passerades raskt i motvinden. Vinden var frisk och kom som kantvind emot. Den blir finfin att cykla hem i, utlovade Humle. Vid Habo Ljung så fick klungan stanna så att Dumle kunde låta sitt dagen efter vatten. Vilket gick alldeles utmärkt. Sedan fortsatte kortegen igenom Lomma.

Kvartetten sökte sig ut emot  havet och grusstigarna där. Vid Lomma Camping så var det åter asfalt. Vid Spillepengen  så fortsatte kvartetten ut på "den gamla skitspetsen" dvs den före detta soptippen, som numera är ett rekreationsområde. Dock så cyklades det lite vilse där. Men efter ett tag så kom man tillrätta igen.

Färden fortsatte över Sjölundaviadukten och vidare ner mot Flygbåtarna. Härifrån följde man järnvägsspåren bort till Hjälmarekajen. Vidare så snirklade man sig ut mot Limhamnsfältet. Väl framkomna till Limhamn så svängde turen norrut igen. Denna gången tog man vägen genom stan. Medvinden var nu frisk så det gick undan. Men i vanlig ordning så drog Plantani, the Monkey-man (Humle) ifrån. Hillclimber hakade på. Men Nestorn och Dumle tog det lugnare. I Arlöv så skildes vägarna åt. Nestorn och Dumle tog genaste vägen medan Humle och Hillclimber tog svängen över Burlöv centrum.

Mellan Lomma och Bjärred dök Humle och Hillis upp igen. Klungkörningen varade till efter Borgeby. Sedan försvann Humle och Hillis igen. Dumle följde Nestorn vidare hem. Vinden hade passat på att vända till nordvästan och friskat i. Men detta utnyttjade Dumle efter att ha lämnat Nestorn vid sitt hem. Då tog han turen upp över Häljarp för att använda medvinden som hjälp på hemvägen.  Farten gick upp och sträckan mellan Häljarp och Saxtorp så pendlade farten mellan 40-45 km/h. Detta utan att pulsen skenade iväg. Totalt avverkades det 97 km på 4 h  26 min. Snittfarten blev sådedes 22,4 km/h. Kaloriåtgången var för dagen 2644Kcal.

Nästa träning blir på onsdag.

Humle & Dumle trotsade vädergudarna!

Onsdag 23 januari. Dagen till ära hade det planerats att cykla lite längre än vanligt på onsdagskvällarna. Turen skulle inte vända vid Sjölundaviadukten utan fortsätta en 15-20 km till Klagshamn. Men detta förutsatte att det skulle vara någorlunda uppehåll, vilket det inte var...

Sydvästanvinden skar i näsvingarna acompagnerad av regnets droppar. Men som Dumle brukar uttrycka det: - Det regnar bara utomhus...

Humle ringde på Dumles dörr kl 17.00. Dumle var nästan klar för avfärd så det var inte många minuter det dröjde innan duon var på väg söderut. När Lomma passerades så skrinlade duon planerna på att förlänga turen. Regnet letade sig in nära huden och gjorde va det kunde för att kyla av dem. Humle hade visst behov av avkylning då han i sedvanlig ordning trissade upp tempot gång på gång. Humle börjar allt oftare att benämnas "Loket" då han oftast drar iväg (skenar..)

Vid vändningen på Sjölundaviadukten så vändes motvinden  till meddito. Med lätta duttar på pedalerna så förflyttades de båda tosingarna snabbt hemåt till den varma duschen. Turen blev 50 km lång vilken avverkades på 1h 50min. Temperaturen var 5 grader + och det åtgick 1265 Kcal för det hela.

Nästa gemensamma träning blir det på söndag. Dumle samordnar.

Årets första långtur!

Söndag 20 januari.

Trenne Cyklofånar dök upp kl 10.00 vid Saxtorpsrondellen. Nestorn samt Humle & Dumle. Vurpan var och seglade hem en båt från Tyskland.Hillclimber skulle jobba. Vi kör över Dösjebro och sedan mot Krutmöllan och så tar vi vägen hem igen över V. Hoby. En bra ide tyckte de båda andra. Men i Dösjebro så kom Humle på idén att ta vägen över Dagstorps backar istället. Därifrån gick sedan turen till Trää, Södervidinge, St. Harrie. Istället för att fortsätta rakt ut mot Viderup och ta backen mot Ellinge fick humle snilleblixten att ta först att köra upp om Sallerup så vi inte missade den backen. Väl tillkbaka igen på 108:an så fortsatte trion österut. När de sedan kom fram vid allén i Viderup bar det ganska snart till vänster. Backe, en härlig sådan med bra lutning. Det enda man kunde begära mer av den backe, vore att den var lite längre än sina c:a 200 m.

Efter backen så gick turen tillbaka till Örtofta. Här stannade de till för fotografering med Daniscos kolhydratfabrik i fonden:

Här ser vi Humle och Nestorn vid Daniscos kohydratfabrik i Örtofta.

Sedan fortsatte färden över Håstad, V. Hoby, Kävlinge, Furulund och så över Högs mölla till Hög. Där svängde trion mot V. Karaby. I korset vid Henkelstorp tackade Humle för sig och rullade söderut till sitt hem. Nestorn & Dumle fortsatte ut förbi golfbanan för att sedan ta kustvägen upp till Nestorns boning i Häljarp. Strax innan Nestorns boning så tog Dumle av till höger och rullade hemåt även han. 10 mil blev rundan som avverkades på 4 h. 655 meter stigning krattades ihop. 2782 Kcal åtgick till uppdraget.

Nästa träning på onsdag kväll. Dumle organiserar.

Duett, utan Volvo!

Onsdag 16 januari

Ja eller hur skall man uttrycka det. Tvenne Cyklofånar (humle & Dumle) på nattliga räder mot Malmö. Lugnt och fint var det sagt, men inte blev det gjort. Som vanligt så skruvades tempot upp efterhand. Huvudet under armen och så iväg. Vid Sjölunda så valdes det att köra mot Arlöv för att sedan via Alnarp komma till Lomma. Sedan var det samma väg hem över Bjärred-Borgeby som duon cyklade ut på. 52,5 km avverkades på 1h 48 min med mountainbike. Snitthastigheten blev 27,1.

Cyklofånar på hal is!

Tjugondedag Knut, då åker både jul och Cyklofånar ut. Ett vist manfall var det dock. Nestorn skulle på kalas, Vurpan skulle sälja sonens, Fillie-filurs, snowboard på annons. Den store, ryktbare Pantani hade tidigare anmält sig till träningspasset då han blivit påverkad av en dam att istället sälla upp som statist vid en filminspelning. Han måste alltså vara ett offer för en hormonstorm. Vad det var för film som skulle spelas in förtäljer inte historien. Vi hoppas dock att den håller sig ovanför bältet.

Här ser vi en glad och nöjd Hillclimber efter tvenne timmars cykling.

Men Hillclimber och Elitcyklisten hade ordning på sina hormoner och träffades i Saxtorp kl 10.00. Vädret var riktigt grått och trist. Skånsk vingter när den är som sämst. Det tog inte lång tid innan duon hade lämnat asfalten och kommit ut på stigarna som vindlar sig runt i Saxtorpsskogen. Is gjorde det hela extra spännande. Tidvis så var det slät blankis med någon centimeter vatten på. Gissa om det var halt eller halt? Men duon fortsatte oförtrutet vidare. Där det fans utrymme cykaldes det i kanten av stigen. så fort det fanns, om så bara en gnutta, snö så gav det gott fäste för däcken. Efter en tre kvarts harvande och vinglande i skogen så togs beslut på att ge sig ut på asfalten igen. Turen gick då längs havet ner till Barsebäckshamn. Sedan fortsatte Hillis & Elitar'n mot Lödde sandskog för att sedan cykla rakt igenom Lödde och följa medvinden hemåt. Elitarn kunde avläs 39 cyklade km på sin trippmätare. Denna sträcka tillryggalades under 2h 3 min. Kaloriförbrukningen blev 1619 Kcal. Nästa Cyklofåneträning blir på onsdag.

Premiär för cykling -02

Onsdag 9 januari så var det dags för Cyklofånarnas premiärträning. Humle och Dumle gav sig ut på kvällskvisten strax efter 18.00. Temperaturen låg på + 2C, vinden var svag och västlig. Färden gick via Löddeköpinge-Bjärred-Lomma till Sjölundaviadukten i Malmö. Därifrån så togs vägen över arlöv och så den slingrande cykelvägen mot Lomma för att ta samma väg hem som ut. Dumle fick påpeka några gånger för Humle att han inte skulle med tåget... På hemvägen var det omvänt förhållande vid några tillfällen, så klart.

Totalt avverkades 51,3 km på knappt tvenne timmar. Snittfart blev 26,4 med max på 42,3 km/h. Professor Dumles utrustning ger vid handen att han gjorde av med  1455 Kcal.

Nästa träning blir på söndag förmiddag. Dumle samordnar.