Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Är de helt blåsta?

Tisdag 26 februari

Frågan kan vara berättigad. Svaret måste bli lite svävande. Men sanningen är den att Humle och Dumle gav sig ut på sina stålhästar på tisdagkvällen. SMHI hade lovat att det skulle blåsa upp rejält. Men vid 18.30-tiden så plingade det på Dumles dörr och en sprittande Humle stod utanför.

- Jag är lite sen, sa han. Men jag fick skula i en busskur då det kom ett hejdundrande regn över mig på vägen hit.

Men dropparna var få när duon satte kosan söderut. Vinden var präktigt mitt i näsan. Men det är inte så svårt att dunka motvind om medvinden hägrar lite längre fram. Medvinden kom när man nådde Sjölundaviadukten i Malmö och man satt kosan mot Burlöv Centrum. Men på vägen så vred vinden norrut och tilltog rejält. Så istället för den fina medvinden fick duon en präktig kantvind... Så de 51 kilometrarna avverkades på två timmar och en minut. Snittfarten blev alltså 25 km/h. Snittemperaturen var 7 grader + och 1519 Kcal gick åt för denna prestation.

När Humle kom ur duschen så berättade de på nyheterna att trafiken på Öresundsbron hade stängts då det blåste 27 m/s..., snacka om "blåsning".

Nästa träning blir på söndag. MTB på Söderåsen? Dumle samordnar.

Vatten värda?

Söndag 10 februari. Våren spritter i benen. Trots den tidiga årstiden kvittrar fåglarna och det är vår i luften. Våren eller dagen till ära så hade sällskapet bestämt sig för att starta enligt sommarens tidtabell, dvs kl 9.00. Så Humle & Dumle, Nestorn samt Hillclimber sammanstrålade i Saxtorp. Sedan gich färden lit i söndags via Dagstorp till Södervidinge - Stora Harrie - Örtofta och så upp för backarna vid Sallerup. Sedan bar kosan mot Ellinge och Viderup. När gänget kommit ner för backen så togs det en liten paus för att äta, dricka, kissa etc. Sedan var det bara pang på och upp för backen igen. Mjölksyran kom och högg i låren likt hungriga alligatorer. Tillbaka i Örtofta igen så togs cykelvägen mot Kävlinge. Detta för att det blåste en frisk västanvind och det bjöds på lite mer lä längs cykelvägen. Men vid gränsen mellan Rinnebäck och Kävlinge så blev det spännande. När man skulle cykla på stigen under bron så var det till att cykla i vatten... sedan gick det torrskott ända bort till Väveriet. Där såg man ingenting av vägen. Bara vatten, vatten, vatten. Men mandom mod, morske män. Iväg genom upp till 30 cm djupt vatten gick färden något hundratal meter. Sedan var det torrskott igen.  Därefter gick färden via Furulund och Högsmölla till Hög och så över V. Karaby. I V. Karaby så svängde Hillclimber mot Dösjebro  för att ta närmsta vägen hem till Landskrona. Framme vid Henkelstorp så splittades resten av gänget och rullade hem var och en till sitt.

Nestorn, Humle & Hillclimber i Örtofta.

Totalt avverkades det 91 km under lite drygt 3,5 h. Snittfarten blev 25,1 km/h. Total stigning 620 m. 2587 Kcal förbrukades för detta ändamål. Nästa träning på onsdag.

Humle & Dumle på lugn tur!?

När fan blir gammal så blir han religiös, heter det ju. Frågan är vad det är som händer när Humle & Dumle kan cykla i tvenne timmar och ha en snittpuls på 122 (i alla fal Dumle, Humle hade lite mer spritt i benen eller hur man skall uttrycka det...

Likt ett X 2000 tåg drog Humle iväg gång efter annan. Men Dumle lyckades oftast med att lösa upp krampen i hans hjärnbark och på så sätt få lite lugn i verksamheten.

Totalt avverkades 49 km på 1 h 51 min, vilket ger en snittfart på 26,3 km/h. Stigningen var den fabulösa av 195 m. 1159 Kcal förbrukades från bränsleförrådet.

Runt Lund på MTB!

Humle  & Dumle samt Nestorn träffades i Saxtorp kl 10.00. Vurpan var tvungen att arbeta och Hillclimber skulle köra till Als och gratulera sin mormor på bemärkelsedagen. Trion började med att köra mot Dösjebro för att sedan fortsätta lite till innan de svängde vänster mot Dagstorp. Sedan var det pellen mot Norrvidinge. Ja det där med pellen var väl mest ljug, som Pippi skulle sagt, Tempot hölls lågt för att man inte skulle bränna ut, utan bygga upp sig.

I Norrvidinge så hostade Nestorn betänkligt och beslöt sig för att hoppa av och börja rulla hemåt. Humle & Dumle fortsatte mot Södervidinge - Stora Harrie och så cykelvägen till Örtofta. Här togs det sikte på Sallerupsbackarna. När dessa små knutor var avverkade sattes kosan mot Skäppevägen och Spaghetti-Håkans boning.  Dock var han nog extra trött för dagen. Han orkade tydligen inte ens masa sig från sofflocket till dörren för att öppna... Så med oförättat ärende fortsatte Humle & Dumle. Nu var kursen inställd på Ellinge och Viderup. Väl i Viderup så svängde duon mot Gårdstånga. Här for Humle in och handlade ett par rejäla chokladkakor på macken. Kakorna for ner i halsarna på dem likt brödkanterna som de hungriga ankorna utfodras med.

På bilden ser vi  Dumle vänta snällt utanför Spaghetti-Håkans dörr som aldrig öppnade sig...

Väl laddade fortsatte nu turen mot Flyinge. Likt ystra fålar frustade de sig igenom och förbi en smått översvämmad hingstdepå. Vattnet i Kävlingeån är ju högre än det varit på många år. Men Humle & Dumle klarade sig torrskodda och fortsatte mot Södra Sandby. Här är det en hälig backe inemot Lund. Med svällande lårmuskler arbetade sig duon uppåt till allt högre höjder. Tempot hölls ner för att pulsen inte skulle skena iväg alldeles ohejdat. Men efter varje uppförsbacke kommer det i regel en utförslöpa. Så även här. I Dalby tog man en liten lov in om centrum för att sedan snabbt söka sig ut igen. Så kom man på cykelvägen in emot Lund. Denna följdes till en bit förbi Beragården där man svängde mot Bjällerup. Sedan gick färden över St. Råby - Hasslanda - Värpinge - Fjelie - Borgeby - Löddeköpinge. Vid Q8-macken hoppade Humle av och Dumle fortsatte de sista 5 kilometrarna ensam. Dagen tur blev 110 km och snittfarten var 25,3 km. Total stigning 780 m. För att driva runt turen åtgick det 3014 Kcal.

Nästa träning på onsdaf.