Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

02:s sista pass!

Söndag 29 december. Nederbörden kom som lovat från ovan. Kraftverkets spinningsal togs i besittning. Nestorn hade precis kommit tillbaka från en förkylning. Så att träna inomhus och slippa kyla ner sig lät bra i han öron. Så Han och Dumle dök upp på gymmet. Humle skulle också ha kommit. Men han hade inte gått att nås per telefon så precis när Dumle skulle ge sig iväg till Kraftverket så ringde han på dörren. Humle hade kommit per cykel 0ch var på väg för att möta upp. SMS;et som var skickat till honom hade han inte kunnat läsa då hans mobiltelefon har fallit in i någon koma eller liknande.

Men duon stoppade in en CD i musikmaskinen och spann loss. Den första timmens cyklande föregicks till en specialdesignad skiva. Tempot var hyggligt men inte överdrivet högt. Den andra och sista timmen cyklades till en technoskiva som Dumles dotter bränt. Trechno-Rave alltså! Några förbipasserande undrade nog om tosingarna där inne rökte något speciellt...

Totalt avverkades två timmar på spinningcyklarna. Under denna tid så förbrändes det c:a 1400 Kcal. Nästa gemensamma träning blir 1 januari. Gott nytt år!

(H)Julpasset!

Juldagen onsdagen 25 december. Nestorn & Humle möttes för att köra MTB. Nestorn hade problem. han fick inte fastr höger for i stigbygeln på sin springare. Efter en stund så stannade man till och kunde konstatera att klossen under skon vridit sig ca 30 grader. Men detta fixades till. Dumle tog fram sitt universalverktyg ur Camelbacken och sruvadde till fanskapet så det satt på plats. Sedan bar det av över stock och sten. Avsikten var att köra den vanliga turen, fast baklänges. Detta gick bra alldeles i början. Men efter ett tag så var man helt av banan. Stigen försvann och de båda var ute i träsket och trampade. Tungt gick det. Härligt. Med cykling i detta motståndet borde man bli stark som en grizzlybjörn! Efter diverse orienterande så kom man ut på mer banad terräng. Med lätta tramp ökade farten och kosan sattes mot bron över motorvägen. I god fart passerades denna och så var man ute på stigsystemet väster om motorvägen. I god fart avverkades ett varv. Men det var ovanligt många fotgängare ute. Så andra varvet förlades till den gröna slingans sträckning. Här är det mindre trafik av fotgängare. I hörnet vid golfbanan vid sjösidan så fortsatte man rakt fram, ut på lite viltstigar. I vanlig ordning så var de ibland mer vilda än stigar... Det går en kul och lite småtrixig stig längs litorinavallen. Denna angreps med förtjusning i riktning ut mot infarten till strövområdet. Väl framme där så var det bara att vända om och sikta mot söder igen. Framme vid hagens gräns så vände man ner för vallen och lyfte cyklarna över staketet. nu skulle vallen attackeras. Vinkelrät och med minsta klingan kastade man sig dödsföraktande på uppgiften. Ingen lyckades att ta sig hela vägen upp då framhjulen lättade och man riskerade en baklängesvolt.  När man knatat den sista biten upp så var det bara att hugga in på stigarna igen. Några ytterliggare krumelurer i skogen följde, innan man återigen tog sig över E6. Några små vinglande lovar så splittades duon. nestorn drog he norrut medan Dumle gjorde det samma fast söderut.

Nestorn & Dumle vid en Kexchokladpaus.

Totalt avverkades 31,7 km på lite knappt 2 timmar. En hel del av tiden var man i verkligt obanad terräng. Tungtrampat så det kändes i lår och skinkor. Nästa gemensamma träning blir på söndag.

Vintersolståndet låg på minus!   

Söndag 22 december. Tvenne Cyklofånar möttes i Saxtorp, Nestorn & Dumle. Humle har just nu styvt jobb på posten. Julkorten skall bäras ut... Precis när de tvenne Cyklofånarna fick varandra i sikte körde Dumle i ett gupp. Helt plötsligt slutade det att driva. Oavsett vilken växel och vilken kadens så gick det bara runt. Vid kontroll så satt hela kassetten löst. Nestorn fick agera dragare och dra Dumle hem de 4,5 kilometrarna. Väl hemma och inne i värmen igen så fungerade baknavet igen! Massor med 5.56 sprutades på. Antagligen finns där fukt i navet och att spärrarna frös i öppet läge. Temperaturen låg på 6-7 minusgrader! Förra gången så var det lite problem med detta också. När helgerna har gått så skall Spaghetti-Håkan få titta på det hela.

När det blev driv igen i maskineriet så kastade sig duon ystert ut i denn höga kalla vinterförmiddagen. Frosten bet i kinderna när kosan ställdes mot ridstigarna runt Tågarpsortens ridhus. Allt efterhand så arbetade man sig norrut. Tillfrusna ridstigar är en omskakande upplevelse. Speciellt för Nestorn som kör helt stelt. Men efter ett tag så kom man upp i Ålstorp och kunde korsa vägen och dyka in på något mer släta stigar i höjd med Paintballanläggningen. Kursen var inställd på Järavallen. Dit kom man och kunde rulla över bron och låta farten öka av sig själv när man rullade nerför och ut i stigsystemet väster om motorvägen.

Den frusna marken gjorde det lättdrivet. Man kunde hålla ett gott tempo utan att anstränga sig allt för mycket. Det blev en härlig runda runt på gula slingan. Det var nästn inga flanörer där. Bra. Men efter nästa varv så blev det allt fler fotgängare. Alla tillönskades glatt en god jul. Alla besvarade hälsningen glatt tillbaka. Alla utom en surskorpa som muttrade något om cykling förbjuden. Så efter det varvet så begav sig duon ut på viltstigarna. Tidvis var det mer vilt än stig. Men värmen den gick upp. Ju svårare det var att hålla farten, ju varmare blev de. Glasögonen immade igen på Dumle. Sedan frös imman...

Så sakteliga drog man sig ut mot bron igen och rullade över till östra sidan igen. Och så iväg över ängarna och ner i mossen. Trix och knix gav resultat fram kom man, med äran i behåll. Efter mossen var avklarad så rullade man ut på stigarna bakom Skönadal. I lagom tempo så började man slutdelen på träningen. Efter att sjöarna hade passerats så tog duon farväl av varandra. Nestorn for hem till Häljarp medan Dumle vände mot hemmet i Hofterup.

40 km avverkades under drygt 2 timmar. Nästa gemensamma träning blir på onsdag, juldagen

Come-back i velodromen!

Onsdag 18 december. Med kort varsel så meddelade Velodrom-Lars att han ordnat några platser på Siemens arena i Ballerup. Alltså möjlighet att få köra i detta cykeltempel igen. Dessvärre var det bara Vurpan och Dumle av Cyklofånarna som hade möjlighet att ställa upp. Men förutom tvenne gäster ifrån Trelleborg ställde även Subaro-Kaj upp!

Fem ivriga cyklister drog iväg över Öresundsbron. Vurpan, Dumle & Subaro-Kaj stannade till i Kastrup för att bunkra julöl innan den sista delen av färden gick till Ballerup. Väl på plats där var det till att byta om och kasta sig ut i velodromen. Lite rutin satt kvar från förra gången, så det var inte så mycket vinglande vid start och "landning". Tempot var dessutom högre än förra gången.

Här ser vi Vurpan ligga i spets på klungan!

I nästan två timmar höll man på att cirkla runt väggarna. Lite då och då fick man stanna till för att ta några slurkar vatten. Sedan var det bara att grensla springaren. Dumle hade förmånen att få låna den förre danske mästarens cykel. Den gick som tusan rent utav. Han hade lite Humletakter i sig och körde oftast ifrån klungan...

Det var en nöjd kvintett som efter "brusebad"  begav sig österut igen. Låren bultade och kändes möra. Nästa gång det kan bli möjlighet att köra där igen är i Mars, efter 6-dagars. Nästa gemensamma träning blir på söndag.

I främre ledet ser vi Dumle, Subaro-Kaj & Vurpan, flankerade av tvenne Trelleborgare.

MTB i ett småvitt landskap!

Söndag 15 december. Nu när halva julmånaden lagom är avverkad så träffades Nestorn & Dumle för en uppfriskande tur i skogen. Humle hade jobb att göra och Hillis satt på planet till Bankok därav manfallet. Raskt svängde duon av från asfalten när de träffades i närheten av Nestorns bostad. Det finns många stigar som ringlar sig fram i Saxtorpskogen. En del av dessa är småvägar, andra ridstigar men så är där även gott om viltstigar. De sistnämnda vindlar sig igenom landskapet som en lång orm. Luften var hög och inne i bland träden så märktes inget av den tilltagande sydvinden. Snökristallerna glittrade friskt i solen. Ett par millimeter tjockt snölager hade kommit. I de skuggiga partierna låg det mesta kvar av lagret. men där solen kom åt hade det vita "lakanet" (täcket kunde det knappat kallas) torkat undan.

Efter tre kvarts timma så begav sig man över asfaltvägen och in på Järavallens stigar. Här syntes det spå av främmande verksamhet! Vafalls! Är det inkräktare som tränar på våra marker? Jodå några minuter senare kunde de glatt vinka och morsa på tre sega gubbar från Landskrona CK. Bron över motorvägen och så var man ute på den gula slingan runt Järavallen. Första varve3t gick ostört och bra. Det var inte alls så mycket folk ute och gick denna sönda. De flesta står väl och trängs i köpcentrumens kassor, men så icke en äkta Cyklofåne! Andra varvet förlades till stigar och vägar utanför den gula slingan. För även om duon är mycket hänsynsfull och ger fotgängarna företräde så finns det magsura gubbar även i skogen.

Här ser vi tvenne sega Cyklofånar, Nestorn & Dumle, på Järavallen.

Så småningom så var man tillbaka vid bron och kunde sätta kontrakurs över den för att så sakteliga dra sig hemåt. Men förs så fick man dra sig en tur genom mossen, fixa och trixa mellan björkarna och de tillfrusna dyngpölarna. Längst söderut vid motorvägen möttes ännu en fotgängre som inte verkade till att trivas med andra människor i sin närvaro. Men Duon stretade på och letade vidare bland stigarna. När hela mossen var avverkad så vände man ut ur inhägnaden och satte kurs mot Hofterup centrum. Men en bit innan där så svängde man till vänster och tog vägen upp längs med Järavallen så att man så småningom kom ut vid sjöarna. Efter ett stycke på Davidslidsvägen så skildes man. Nestorn fortsatte rakt fram medan Dumle svängde åt höger för att ta sig via Paimtballanläggning hemåt.

Totalt avverkandes lite knappt 40 km under 2h 20 min. Nästa gemensamma träning blir på onsdag.

 

Träningen plussas på när det är minus!

Onsdag 11 december. Nestorn samt Humle & Dumle sammanstrålade på kvällen för det vanliga onsdagspasset. Sjölunda- Burlöv t o r. Vädret var stilla och kyligt. Cirka -3 grader. Frosten nöp lite i kinderna. Men får man bara upp ångan lite och inte kör sig genomblöt av svett så går det utmärkt att cykla i is och snö. Nu hade man bara kylan emot sig. Is och snö inskränkte sig till en och annan tillfrusen vattenpöl. I lagom joggtempo så gick färden in mot Malmö. Humle låg oftast några tio eller hundratal meter före resten av "klungan". Linjetempo kallas fenomenet.

Under hemfärden så blev Dumle prejad av en bil i Arlöv centrum...! Bilen fick stanna för rött ljus och då framördes betänkligheterna mot bilistens framfart genom bilrutan som vevades ner på anmodan. Det utlovades att han skulle få en spar i plåten om han gjorde om det, bilisten. När ljuset blev grönt igen så körde han om vildsint igen. Dock gick han över i mötande körfält medan han hängde sig på tutan... Att så mycket av manligheten kan sitta i en rostig plåtbit.

Resterande del av färden gick utan komplikationer. Humle hoppade av i Löddeköpinge medan de övriga två fortsatte norrut. 57,5 km avverkades under 2h 18 min. Ungefär 1400 Kcal gjordes det av med under färden. Nästa gemensamma träning blir på söndag.

Inomhussäsongen har börjat!

Söndag 8 december. Vädret var utlovat till kuling och kallt. Cyklofånarna hade därför redan kvällen innan kommit överens om att köra inomhus. Så klockan 10 på söndagsförmiddagen så träffades Nestorn, Hillclimber och Dumle på Kraftverket i Löddeköpinge. Humle hade utlovat att komma, men infriade inte löftet. Spinningsalen embarkerades. Hillis klättrade upp på podiet och sparkade igång musiken.

Till en mixad platta från Ibiza började uppvärmningen. Belastningen ökades allt efter hand. Tungt så mjölksyran sprutade. Emellanåt så kopplades ena foten av och man trampade runt med enbart ett ben i taget med tung belastning. Men den övningen går det inte att fuska med rundtrampet. En annan övning som också provades på var att cykla utan att hålla i sig. Belastningen var sedvanligt tung och så skulle man hålla balansen. Det är en svår uppgift att hålla balansen samtidigt som man står upp, när man inte håller i sig med händerna. Det tar inte lång tid förrän det börjar kännas i lårens framsidor.

Här ser vi Hillclimber på spinningtaburetten!

Under nästan 2,5 timmar så höll trion på innan man började varva ner och stretcha ut musklerna. Även om vädret inte ble lika illa som de lovar på väderrapporten kvällen innan, så var det nog ingen som sörjde ute cyklingen. Att cykla i korta ben och ärmar är behagligare än när de långa hosorna skall dras på.

Nästa gemensamma träning blir på onsdag. Till helgen åker Hillis till Thailand och återkommer inte förrän till nästa år. Han har utfäst att cykel skall hyras där nere och att han skall hålla formen!

Nu är det vinter och pedalen den slinter!

Onsdag 4 december. Nu är säsongens första snöslaskpass avverkat. Nestorn, Humle och Dumle träffades för sedvanligt onsdagspass. Söndagens pass hade blivit inställt. Dumle kunde inte vara med pga barndop och då gick det inte att pussla ihop viljorna tydligen. Men nu var det ny giv igen.

I lagom snacketempo begav sig trion söderut, mot Malmö. Duggregnet övergick till mer och mer snöblandat regn. Cykelbanorna undveks då dessa är dåligt belysta och i den rengnblöta natten så sugs cykelljusen upp likt i ett svart hål. Men det gick att hålla värmen trots allt blaskande. Humle blev dock lite kall om fingsingarna i sina trädgårdshandskar. Då kunde inte Dumle låta bli att stoltsera med sina nyinköpta GoreTex cykelhanskar. Dessa höll en temperatur som en ordinär trivselbrasa. Han var blöt av svett om sina fingsingar!

När Sjölunda var passerat så vände man mot Burlöv. I rondellen vid köpcentrat så var det så när att Dumle och Nestorn blivit påkörda av ett vilset fruntimmer. När Duon var på väg ur rondellen så kom hon körande och saktade in, som för att i laga ordning lämna företräde till dem som är i rondellen. Men si precis lagom för att kunna klippa Nestorn och Dumle så gasade hon på! Med ett hårstrås marginal eller så klarade sig de båda. Dock fick de stopp på bildåren som fick sig några väl valda ord till livs.

Lätt chockade fortsatte man sin väg hemåt. Efter Park Hotell så är det cykelväg till Lomma. Det är skönt att cykla skild ifrån alla bildrullar. Humle fick allt mer ryck i sina ben. och någon stans i Lomma så försvann han. Nestorn och Dumle fortsatte i sitt medvetet lägre satta tempo hemåt. Snöfallet tilltog allt efterhand. Cykelljuset blev inkapslat i en is-snöskorpa, liksom hjälm och allt annat. När Löddeköpinge hade passerats på hemfärden så började asfalten bli grå. Det var snöslasket som började lägga sig, allt efterhand. Dumle hade under färden kommit åt sin mätningsanläggning och stängt av densamma under en halvtimmes tid. Men lite drygt 50 km avverkades under strax över tvenne timmar. Nästa gemensamma träning är på Söndag.