Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Trio fick uppbackning!

Onsdagens Cyklofåneträning förlades till lite mer kuperade nejder. I Saxtorp som är det vanliga samlingsstället så möttes Vurpan, Hillclimber och Elitcyklisten. Färden bestämdes att gå via Häljarp och Rönneberga och sedan vidare mot nya stigningar. Ottarps- såvär som Mörarpsbacken lades till samlingarna. Sedan var det dags att vända hemåt. Då snuppade vi även Sundviksbacken för säkerhets skull. Totalt avverkades 80 km med en snittfart på drygt 31 km/h. Stigningen totalt blev 602m.

Från den sydliga delen av Europa har fax inkommit om att den därstädes bortreste Pantani tillbringar tiden i sitt tilltänkta träningsläger med att ligga på rygg vid poolkanten, luktandes på rödvinet...

På lördag så träffas cyklofånerna kl 8.00 på Korsbackahallen i Kävlinge för att köra Kävlingetrampen.

Uppdateringen av sidan har gått lite trögt senaste veckan. Detta beroende på att datorn varit på reparation hos Lingon///Rotmos i Lund och där hamnat i gelé eller något annat segt och klistrigt. För tid tog det.

Hillclimber & Dumle på plattmark

Onsdag och cykelpass! Mtb stod på dagens program. Vurpan hade aviserat att han inte kunde komma då han var på väg från norrland med bil. Pantani var översköljd med post och hade inte tid. Nestorn brukar inte ha något större intresse av att "käka lera". Fåglums mtb har inte blivit körduglig efter trettonhelgens bravader.

Så kvar av "de tio små negerpojkarna" blev Hillclimber och Dumle. Duon beslöt att efterforska stigar i Saxtorpskogen. Diverse stigar provades. Men backar saknades. Slätten runt Saxtorp är inte som någon av åsarna i Skåne. Men mjukt underlag som sand eller gräs gjorde att man emellanåt fick ta i lite i alla fall dock blir det inte samma sak som en härlig klättring sick-sackande mellan stenar och rötter.

Även om rundan blev lätt och ingen blodsmak uppkom i munnen, så uppsod blodvite i alla fall. Nässlor är inte jättekul att köra igenom. Likadant är det med hallon, men det går att stå ut. När björnbären kommer så blir det en utmaning att försöka manövrera skickligt så att man klarar sig helskinnad. Hillis, som oftast låg först, undvek det mesta vigt, graciöst och skickligt. Om Hillis kan skutta fram likt en råget i snåren så är Dumles prestation mer lik en skadeskjuten stridvagns... Tidvis såg han nog mer ut som en slaktarlärling än mtb cyklist.

Hur som helst avverkades lite drygt 35 km under de tvenne timmar passet fortgick. På söndag åker Pantani till Espana för träningsläger. Vurpan skall köra Triathlon i Halmstad. Dumle skall ut och segla. Så riktigt vad det blir av Cyklofåneträningen denna dag vet vi inte just nu.

Zabel slog Cyklofånarnas Pantani!

Vurpan gjorde Triathlondebut!

och Dumle Mtb debut!

Det var en händelserik helg. Pantani, Nestorn, Hillclimber och den för tillfället inhyrde Velodrom-Lasse åkte till Hamburg för att köra HEW Cycloclassics. 162 km där dessa cyklofånar blev jagade, om inte av vargar så, av proffsen. Trots idoga försök så lyckades inte Cyklofånarna ta det, utan segern gick till Erik Zabel... Vi cyklofånar gratulerar honom till den välförtjänta segern. Men se upp vi laddar om...

Det finns även en lagtävling där ovanstående fyra herrar var anmälda i namnet "Team Humle + Dumle". Av 89 lag så kom cyklofånarna på plats nr aderton!!! Den sammanlagda tiden för de fyra i laget läggs samman. Team Humle + Dumle hade 16:46.57,9. Segrande lag, Team OLYMPUS hade 15:39.40,1.

Individuellt gick det så att Nestorn tog hem sin klass med 4:10.17,5. Hillclimber blev 41 i sin klass med 4:07.12,0. Velodrom-Lasse blev 16:e i sin med 4:17.13,1. Pantani/Humle blev 92:a med 4:22.15,3. Mer information finns att hämta på www. HEW-cyclassics.de

Vurpan gjorde debut i Triathlon. Åhus Triathlon närmare bestämt. Acompangnerad av det regn- och åskväder, som resulterade i att ett antal skånegårdar brann ner till grunden, så begick Vurpan sitt första triathlon. 400 m simning, 20 km trampande på hojen och så till sist 5 km löpning. Vurpan klarade av detta på fina 1:17.31. Segrare blev Christian Kirchberger, Jönköpings Simsällskap med 0:58.50. Den premiären gav mersmak och han funderar på att köra ett nytt nu på kommande söndag. Då i Halmstad. Mer om resultat, bilder etc från Åhus finns på www.ahustriathlon.just.nu. Bild på Vurpan i mupp-, f'låt badmössa skall det vara, finns på http://home.swipnet.se/~w-21109/ahus/a17.jpg. Det är Vurpan som synes direkt efter simmaren med simglasögon i förgrunden till vänster på bilden.

Dumle begick sin premiär i MTB sammanhang. Snapphaneturen fick den höga äran. Med självsäkra steg klev han fram till efteranmälningen och registrerade sig på 64 km rundan. I starten hittade han även sina bekanta Lennart och Lars från Spagetti-Håkans cykelbutik i lärdomsstaden. Formen är inte i topp så vid varvningen fortsatte Dumle inte ut på nästa varv utan for upp till målet och gick inte där ifrån. Orken tröt liksom cykelns förmåga att växla mellan klingorna fram. Hade han startat i 32 km klassen så hade han fått placering 40 av 70 fullföljande. Hade han fullföljt så hade han knappast blivit sist, men det hade inte varit några större marginaler... Mer information om Snapphaneturen med resultat etc finns på www.come.to/hck.

Nästa Cyklofåneträning blir på onsdag 22 augusti.

                         Den förlorade sonen åter,                            Hillis firade med den bruna tröjan!

Fredde00397.jpg (17952 bytes)

Efter åtta (8) månaders bortvaro från cyklofåneträningen så kom han åter, Fåglum!

Så var det feststämning i Cyklofåneleden. Fåglum skulle skulle komma med på dagens träningspass.Det var inte sedan mountainbikepasset på Romelåsen under trettonhelgen han senast var med på cyklofånträningen. Då i trettonhelgen körde han sönder sin Mountainbike. Men om det var materialaren som  sett till att han avhållt sig från Cyklofåneträningen eller inte låter inte historien förtälja. Men inte desto mindre var återseende kärt!

Vid samlingen i Saxtorp så dök Hillis upp i bart gåse. - Det är varmt idag förklarade han den bruna skinntröjan med. När alla artighetsfraserna var överstökade kom man överens om att köra över Häljarp, Asmundtorp, Rönneberga, Tågarp, Sireköpinge, Kågeröd och så upp på Söderåsen. Fåglum hade mycket myror i benen och satte av i ett huj, Hillclimber, Humle & Dumle hakade på. Inför träningspasset så hade man kommit överens om att ta det lugnt inför den stundande tävlingen i Hamburg, dit både Hillis och Humle skulle åka. Men med sådant brukar det som vanligt bli mest prat. Tempot ökade och det var ideliga ryck och spurter. Uppe på Söderåsen, vid T-korset mot Klåveröd, så kom man överens om att vända och köra tillbaka. Detta för att vara hema i tid innan mörkret lägger sig totalt.

Martin00399.jpg (19148 bytes)

Käre Hillis det är inte "Gåsatid" förrän till Martin, f'låt Mårten skall det vara!

Det blev tidvis bra drag, då uppförsbackarna nu vändes till nerförsbackar. I Sireköpinge så körde man rakt fram för att komma till Billeberga, Väl där så kunde kvartetten ta bussen, eller rättare sagt hänga på den. Hillis var den som klarade hänga kvar hela vägen bort till T-korset där bussen svängde mot Tågarp. Hillis kunde berätta att bussen körde som snabbast i 67 km/h!

I korset så splittrades kvartetten till två duetter(?). Hillis & Fåglum fortsatte mot Landskrona, som är deras hemstad medan Humle & Dumle vinglade söderut mot Hofterup & Löddeköpinge.

Lite knappt 80 km blev dagens tur, snittfarten inklusive den lugna hemfärden från Billeberga blev drygt 31 km/h.

En regntung nationalpark erövrades!

Söndag 12 augusti. SMHI och alla andra vädergubbar hade spått regn, regn och regn, och för en gångs skull så hade de rätt. Pantani ringde och meddelade att han  inte ställde upp på helgens planerade MTB-pass. Regnet var inte bra för frisyren eller något liknande var skälet till avhoppet. Vurpan har fortfarande inte fått växelföraren som han drog i sönder under MTB-Vättern och hade alltså inget att köra på. Nestorn var i Österrike för EM och han kör för övrigt inte MTB i skogen.

Men Dumle hämtade Hillclimber i Landskrona och så styrdes kosan till Klåveröd på Söderåsen som nyligen blev nationalpark. Regnet föll tugnt. Kallt. De tvenne Cyklofånarna huttrade, men upp på cyklarna och så iväg på stigarna. Efter 10-15 minuter så var värmen uppe ordentligt och man ville gärna ta något av sig. Men det var det inte läge för. Stigarna slingrade sig och Hillclimber satte iväg med Dumle vinglande som en svans bakefter. Vätan gjorde att det blev mycket halt. Passa på alla rötter och stenar. Dumle gick omkull, men klarade sig helskinnad trots att vurpan kom bland stenar.

En del nya stigar provades. Bl a så kom duon ut i en hage med Highland Cattle som stod där och blängde med sina vassa cykelstyren(!) på huvudet. Lyckligtvis(?) var det ingen som hade röd kädsel... Strax efter Tjurarna så var det dags att jaga får istället. Fåren sprang hela tiden framför på stigen. Ett får som inte sprang, träffades på. Det var ett kadaver som säkerligen legat där några veckor. Det var en lite "urkig" upplevelse.

Under de två timmarnas cykling så fich duon tillryggalagt 19km... Det gick inte snabbt, men det var en tekniskt krävande bana. Nästa pass är plannerat till onsdag då det blir racer igen.

En kvartett Cyklofånar körde under Öresundsbron!

Onsdag 8 augusti. Humle kom hemångandes till Dumle. Denna duo gav sig sedan av norr ut för att möta upp Nestorn & Hillclimber. Precis innan Saxtorp kom dessa båda herrar rullandei motsatt riktning för att möta upp.

Gratulationer framfördes till Nestorn som blivit Nordisk Mästare i både tempo och linje. Vinden var för dagen sydväst, så rutten bestämdes till Klagshamn t o r så man kunde dra nytta av medvinden på hemvägen. Kvartetten satte iväg. Den Nordiske Mästaren ångade på för att visa formen. Dumle var skrynklig och åkte av gång på gång men väntades in av kamraterna vid nästa stoppmärke. Färden gick över Löddeköpinge, Bjärred, Lomma och så cykelvägarna förbi postterminalen i Malmö, Börshuset, Ribban, Bunkeflo och så till sist Klagshamn. Där tog Dumle sig till med några spurter för att fräscha upp mjölksyran i låren. Framkomna vid vändpunkten så stannade kvartetten till för en så kallad bananpaus. Här sade Nestorn/Mästaren när han fick syn på Öresundsbron i norr: - Har vi kört över bron utan att märka det? - Nej svarade Dumle vi har kört under den!

Vältankade med bananer och dricka så var det precis lika långt hem, nu var det dock medvind. Tempot låg i början allt som oftast runt 35-40 km/h och ibland även över detta. Toppnoteringen var nästan 50 km/h vilket som inträffade vid några tillfällen. På väg in mot Malmö, srax efter Bunkeflo så hojtade Dumle till: - Nu kör vi under Öresundsbron! Detta gjorde att hans cyklande bröder med tunnelseende(?) såg bron denna gången.

Humle började få problem med kramp. De övriga tre drog ner lite på tempot (ca 5-10%) och Humle kom ikapp. Men gång efter annan fick han släppa då Mästaren med råge ökade upp den fart som släppts när man väntade in Humle. Han plågadesa av allt ihärdigare krampattacker i båda benen. Dumle framförde teorin att det var hans vanliga kramp i hjärnbarken som hade skakat ner i den tidvis gropiga och stötiga färden...

Vid Lomma så tappades Humle bort och Nestorn tillsammans med Hillclimber ökade upp farten. Så var det lite av tio små negerpojkar när även Dumle fick släppa och vingla hem på egen hand. Då skymningen var i antågande så var det hyggligt bråttom för att komma hem då ingen hade belysning på sin cykel. Väl hemkommen hade Humle fått registrerat 96 km på sin cykledator. Dessa kilometrar hade avverkats med en snittfart av 33,6 km/h. precis när Humle svängde in på sin gata så kom de första regndropparna. Hillclimber hade inte samma tur. I Häljarp så hade det börjat stänka för att sedan dyka upp som en vägg framför honom. Bilarna hade varit tvugna att stanna då de inte kunde köra i ösregnet. Han blev enligt egen uppgift blötare än en dränkt kattunge...

Nästa träning är planerad till söndag då MTB cyklarna skall plockas fram.

Nestorn Nestor vid NM i Danmark!

Ja skall vi vitsa till det så höll Nestorn linje i tempot och tempo i linjeloppet vid det inofficiella NM som gick av stapeln i Danmark i helgen (4-5 aug). Det började med tempo som gick över 30 km. Ett visst knorrande hördes från de som legat och övat på banan som var planerad. Men i sista stund så ändrades banan då polisen inte gav tillstånd till den planerade sträckningen. Så istället för en ganska rak vändpunktsbana blev det en slingrande och krokig rundbana. Tekniskt svår. Nestorn segrade i sin klass med tiden 47:45.

Linjeloppet gick dagen efter över 62 km. Som vanligt var där några som bara ville vara med på rulle, men inte göra något jobb. Men vid andra försöket att hänga dem i en backe så lyckades Nestorn gå loss från klungan. Några damer anslöt då de startade tillsammans med veteranerna. En norrman lyckades hänga på men ville inte dra... Men femhundra meter före målet så gick Nestorn loss i en spurt och tog flera meter på sin combatant och skar mållinjen som segrare! (Tiden har vi inte fått ännu).

Vi gratulerar Nestorn till de fina resultaten i Danmark och önskar honom lycka till nu när han på torsdag åker till Österrike och VM för att visa hela världen vad en äkta Cyklofåne kan!!!

sundvik00348.jpg (18792 bytes)

Nestorn blev nu även Mästare i både Tempo & linje vid det inofficiella mästerskapet i Danmark! Här4 fångad vid träning i Sundvikbacken inför det inte allt för slätmarkbelägna VM:et i Österrike.

Cyklofånar & -fenissor i Vombsjön runt!

Nu har semestertiden avklarats och Hillclimber kommit hem från fiskarfänge i Norge mm. Dumle har snörat fast segelbåten i kaj igen, liksom Vurpan. I onsdags så var Humel & Dumle ute på en tjuvträning. Tosiingapass i vanlig ordning. Fullt ös i medvinden till Klagshamn. Där förväntade sig duon att vinden skulle lägga sig på kvällskvisten... Men icke. De drygt fyra milen hem gick i den friska motvinden...

Men så idag lördag så var det dags för Vombsjön Runt. Hillclimber med sin sambo Pia mönstrade in liksom Vurpan och Humle samt dumle med sin sambo, Ingrid Kroo-Kroo Dufwa. Vurpan fanns inte att finna vid start så de övriga tre Cyklofånarna gav sig iväg på den långa rundan (110 km som är 105 i verkligheten) Spinnsidan gav sig iväg på 70 km alternativet vilket även Vurpan talat om att göra. Detta för att hinna med att köra ett triathlonlopp på näset senare under dagen!

Motvinden var frisk i början, men trion stretade på. Vid Dalby så vände banan och vinden blev akter om tvärs och hastigheten steg. Någon stans i höjd med Bjärsjölagård anslöt en Vincocyklist på sin turkosa Bianchi. Tempot var bra och låg oftare över 40 km/h än under. Lite senare anslöt en rödklädd cyklist på en Litespeed Tuscany, i "li-så-dan" hoj som Dumle. Artighetsfraser och superlativer utväxlades över deras cyklar. Ytterliggare en cyklist anslöt.

Efter Sövestad så börjar det bli lite mera kuperat. I en backe drog Hillclimber, Humle och Bianchin iväg och lämnade en lucka till Dumle och de andra två herrarna. Men Dumle jobbade på och toppade här sin pulskurva med ett slag under max! Med denna insats så lyckades Dumle få häng igen på klungan, men efter ytterligare 10-talet kilometer så orkade Dumle inte mer. Att sitta i segelbåten under tre veckor och dricka pilsner innebär tydligen att en stor del av lårmusklerna försvinner...

Vurpan hade startat ungefär en kvart före övriga Cyklofånar. Men han ändrade sig och körde den långa rundan, vilken han fullbordade på 3h 12 min. Precis när han fått sin varmkorv så kom Hillclimber, Humle och Bianchin i mål på 3h blankt. Åtta minuter senare så vinglade en trött Dumle över linjen. Dumles tid var sju minuter sämre än den tid som Humle & Dumle gjorde 1999 på Vombsjön Runt. Detta var den första gången som de körde ett lopp tillsammans. Alltså var den tiden riktigt bra med snittfarten 34 km/h.

Nestorn var inte med då han tillbringar helgen i Danmark för att köra inofficiella NM. Vid SM tidigare i sommar tog han Silver i Tempot. Vi återkommer med mera information om NM resultat när dessa kommer webredaktionen tillhanda.

Vomb00390.jpg (48236 bytes)

Här ser vi fr. v: Hillclimber, Pia, Vurpan, Ingrid Kroo-Kroo och Humle. Dumle syns inte då han för detta syfte stod  på fel sida kameran.