Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

DM i Tempo, ett gyllene tillfälle!

Lördag 31 augusti. Detta var dagen för den stora drabbningen. Nestorn, Hillclimber, Humle & Dumle och inhyrd för dagen även åldermannen Ove. Ove startade först kl 10.44 tätt följd av Nestorn som rullade ur startbåset 10.47. Sedan var det uppehåll till 10.55 då Humle startade och 11 minuter senare kom Dumle och jagade på. Sist i det hela startade Hillis som fick agera vallhund och jaga skocken framför sig.

Banan var tuffare denna dag än under onsdagens provritt. Blåsten var relativ frisk. I starten så var vinden med för att sedan bli kantvind. Men när man vände mot V. Kärrstorp så fick man den som "en dyt på naesen", som dansken säger. Tillfället gav att vinden var mitt emot när man även hade den landskapsmässigt tuffaste delen av banan. Men så brukar det vara. Kommer där djävelskap så kommer där och då är det lika bra att man tar allt på en gång. Men strax efter V. kärrstorp så svängde banan höger och vinden blev mer kantorienterad. Vid sista vändningen så fick man en fin medvind tillsammans med en svag utförslöpa. En sådan härlig känsla att dundra igenom startområdet i över 50 km/h för att gå ut på det avslutande 17 km varvet.

Medaljskörden blev bra. Nestorn knep 65-klassen (1.00.15,1), Ove tog hem 70-klassen (1.23,31). Hillis tog silver i 30-klassen (54.36,8). Humle kom åtta i 50 -klassen (1.03..14,4) och Dumle sexa i 40-klassen (1.03.35,7). De båda sistnämna stängde alltså sina respektive klasser. Webbredaktören grattar och bugar sig djupt för alla de duktiga Cyklofånarna.

Bilderna: Överst th: Nestorn tar emot guldmedaljen av Skånes Cykelförbunds ordförande, Rolf Johansson. Underst th: Hillis tar emot sin silvermedalj. Ovan tv: Ove tar emot sin guldmedalj.

Tempoundersökning

Onsdag 28 augusti. Humle och Dumle lastade bilen full med cyklar och drog mot Oxie. Här utanför går ju DM i tempo på lördag. Banan skulle undersökas, granskas och provköras. Humles ädla springare är fortfarande inne hos hästhandlare Spaghetti-Håkan för omplåstring och diverse transplantationer efter kullkörningen under Bjäre runt.

Så Humle kom dragandes med sitt gamla MTB-ök. Titta, nu skulle nog t o m Vurpan kunna cykla på den. Ny kedja och ny kassett! Utropade Humle och satte iväg med ett fasligt knastrande när kedjan tuggade... Bakväxeln justerades gång efter annan men int f-n hjälpte det. Så i ett oftast sakta mak tog man sig runt den 17 km långa banan som tydligen skall köras i två varv under loppet på 34 km. Vid backarna så kom Humle bakefter hur sakta Dumle än körde. Humle kunde nämligen inte köra på några lägre växlar...

Banan är ganska kuperad. Några backar som suger finns. Första backen som märks är strax innan Hyltarp, efter c:a 5,7 km. När man sedan svänger till höger i Hyltarp så är där en liten backe precis när man kommer in på den nya vägen. En liten bit till så kommer där ytterligare en backe (7,5km) och strax därefter (8,3km) ytterliggare en. Banans clou, dvs den längsta och mest sugande backen kommer vid V. Kärrstorp (9,7km) här är en nästan kilometerlång sugande backe. Sedan är det några mindre backar vid 13,5 resp 15 km. In mot varvningen/mål så är det lite utför...

Humle har blivit lovad sin cykel till på fredag. MTB'n skall han lämna till Alf idag. Personligen anser webbredaktören att den bättre hade platsat i skrotbyggarprogrammet på Discovery...

Hillis 30!

Lördag 24 augusti. Det blev inte så mycket bevänt med gemensam cykelträning denna helg. Nestorn åkte till Töreboda för att tävla. Resterande Cyklofånar samlades i Broröd skola, strax norr om Ljungbyhed, för att fira Hillclimbers inträde i vuxenvärlden då han fyllde 30 år. Så träningen bestod i ölhävning, stövelkastning, skidgång och blåsrörsskytte. Den enda spm fick cykelträning var Humle som dök upp på sin MTB. Han hade för avsikt att cykla hem igen lite senare på kvällen. Men Vurpan petade i honom några glas vin och när sedan Laphroigen började göra sitt på balanssinnet så beslöt han sig för att sova över och skjuta cykelturen till dagen efter...

Hillis blev ordentligt hyllad. Cykelrelaterade presenter var starten i nästa års Joutenheimen runt samt en rödprickig bergströja som han skall ha på sig under denna tur.

Bilderna. Th: Hillis med bergströjan. Th: Vurpan & Humle skålar i Laphroig...

Cyklospiningpass!

Tisdag 20 augusti. Nestorn dök upp hos Dumle strax efter 15.30. Kosan ställdes in mot Trelleborg, metropolen på sydkusten. I ett lagom snacketempo gick färden över Löddeköpinge - Flädie - Värpinge och så ut på den cykelvänliga(?) 108:an. Hobbyex måste ha haft ett antal mycket goda år. För så många körkort de har sålt... Det är ett under att inte någon i duon fick ett Pirellimönster över ryggen!

Vinden var mitt i snoken och Dumle fick konvulsioner när en åker passerades där en lantbrukare passade på att tömma ut en svart sörja från urinbrunnen(?). Men så snart denna var passerad kunde han torka tårarna, snyta sig och cykla vidare. När Svedala passerats så var det lite spännande. Aggarp stod det på skylten. Skulle Vurpan dyka upp? Han bor ju i Aggarp och skulle cykla till spinningen även han. Men icke sa Nicke. Ingen Vurpa var synlig. Då hade han väl slutat lite sent och fått ta bilen till Trelleborg.

Så efter exakt 2 h cyklande så passerades stadsgränsen till metropolen. Duon kunde ta av åt höger och så fick nman medvind de sista två kilometrarna. Nestorn och Dumle ramlade in genom dörren och så mötte de en Vurpa som såg mycket förvånad ut. Inte såg han mindre förvånad ut när han blev klar över att de cyklat hela vägen.

En kvart efter framkomsten var cykelsadeln utbytt mot en spinningdito. Lasse vevade igång CD-spelaren och så körde passet igång. Under en timme så jobbade Lasse med att få deltagarna varma, svettiga och trötta. Lyckades han? Jo visst kändes det, men krafter fanns för att ta de 65 kilometrarna norrut igen. Denna gången fick vi sällskap av Vurpan fram till Aggarp. Sedan var det bara ur-duon kvar. Nestorn körde slut på bränslet och blev matad med banan och squeezy. Vinden hade avtagit och svängt något åt ost. Men efter Lund så var den rudimentära vinden med. Med lätta växlar pinnade det på den sista biten hem. Trots tröttheten så gick det faktiskt ett par minuter fortare på hemvägen!

I träningsdagboken kunde inskrivas 130 km cykling och 1 h spinning till en kaloriförbrukning på drygt 4000 Kcal. Snittfarten låg  på strax över 30 km/h.

Återhämtningspass efter Fyen Rundt..

Onsdag 14 augusti. Humle anslöt till Dumles boning för ett återhämtningspass efter helgens bravader som det står att läsa om här nedan. Det blåser ordentligt från nord, upplyste Humle om. Så färden skulle först gå norrut för att börja med motvinden. Sedan skulle man surfa hem på den friska vinden. Vi får ta det lugnt idag. Jag har fortfarande ont som fyn(!), sade Humle och satte iväg i ett tempo som inte var så nätt precis. Dumle hängde på och väntade på att det skulle bli hans tur att dra. Men Humle gick på som ett väleldat ånglok. Så Dumle nöjde sig med att hänga på likt en kolvagn. Färden gick upp via Tågarp till Billeberga. Där tog man så av mot Kågeröd. Nu skulle man börja njuta av den friska vinden. Men strax innan Billesholm så vred vinden lite mer åt väster och avtog allt mer.. Men blåser det inte så är det heller ingen motvind. Så pang på pedalerna och låt benen jobba. Vägen var vald för att den inte skulle vara så backig efter helgens klättrande upp och ner över den väl ondulerade ön Fyn. I Kågeröd så valde Humle att köra rakt fram mot Svalöv istället för att svänga mot Sireköpinge. Efter att Svalöv passerats så Fick Dumle en ljus idé att ta till höger mot Tirup.

- Vi kommer ut i Sireköpinge, sade han säkert utan att darra på rösten. Vägen var mycket smal och ganska kuperad. Det liknade lite vägarna på Fyn. Solen började komma allt längre ner mot horisonten. Det var nog bäst att duon rappade på lite så man kom hem medan det fortfarande fanns någon stråle som kunde lysa vägen.

Bilden: Humle med ett nöjt leende efter träningen...

-Det här går på fel håll, sa Humle. Men han blev snabbt lugnad av Dumle. Färde fortsatte slingra sig fram mellan stubbåkrarna. Så kom man fram till en korsning.

-Se där, sa Humle, nu är vi i alla fall på den trista vägen mellan Eslöv och Landskrona... Efter att ha cyklat på den stora raka vägen något hundratal meter så dör återigen Tirupskylten upp. Snabbt vände Dumle kosan efter skylten. Swisch, sa det så var Tirup passerat. Sedan tog det inte lång tid innan Sireköpinge dök upp. Därefter var det Tågarp och så hem me de sista solstrålarna.

Under passet avverkades 84,3 km med en snittfart på drygt 32 km/h och stigningen blev 650 m. Nästa gemensamma aktivitet blir Bjäre runt på söndag.

Fyen Rundt

Söndag 11 augusti. Klockan 03.00 gick reveljen. Upp och ät frukost. Blanda sportdryck, lasta cyklarna. 04.20 var det avtalat att Nestorn och Humle skulle dyka upp för att åka med över sundet och bälten, Fyen Runt stod på programmet. Hillis skulle ansluta direkt i Odense där starten gick, 04.30 gick så färden från Hänkelstorp och först via Öresundsbron oc sedan Stora Bältbron gich färden till Odense. 06.40 var ekipaget på parkeringen framför stadion. Hillis efterlystes då han hade sekinerna till startavgiften. En styv timme senare anlände han och Pia. Diverse glada trillrop och väganvisningat som de fått på vägen hade skickat dem till fel sida sta'n...

Men medan Hillis svidade sig i cykelkostym så genomfördes anmälningsproceduren, Kl 8.40 så var det till sist dags att ge sig iväg. Tempot var i vanlig ordning lite för högt för webbredaktören så på ett tidigt stadium släppte han klungan. Vägen var smal, slingrande och bitvis väldigt kuperad. Den som tror att Danmark är platt som en pannkaka är lika illa informerad som den som tror att Skåne är det... På de dryga 180 km som loppet var kunde det bokföras över 1800 meter stigning! Hillis ramlade in på 5.21 någonting och därefter kom Nestorn på 5.25 och Humle på 5,26 sist så Dumle på 5.58 Ingrid Kroo-kroo cyklade 40 km rundan på mlite under 2 h. Eliten med bla CSC Tiscali med Jacob Pihl ispetsen startade kl 11.00. Så sedan var det till att hålla undan för de eftersläntare bland motionärerna som kom närmre eliten än 15 minuter vevades av banan... Men slutet gott och allt gott. Jacob Pihl fick dock se sig slagen på självaste mållinjen av Jacob Moe Rassmusen.

Bilderna: Ovan; Nestorn och Humle ser på elitens slutspurt och målgång. Th; Rassmusen före Pihl.

Ryckträning mot Malmö

Onsdag 7 augusti. Cyklofånetrion, Nestorn, Humle & Dumle träffades för att putsa formen inför söndagens Fyn runt. Vinden var sydostlig så man bestämde sig för att köra mot Malmö över Bjärred och Lomma. Tempot var bitvis högt men det blir även en del stopp för rödljus (jodå, de respekteras visst det, tidvis). Men dessa stopp och inbromsningar ger också lite ryckträning. Väl inne vid sjölundaviadukten så fortsatte man framåt och vinglade sig igenom Malmö och kom under Humles ledning så småningom ut vid Kirseberg. Härifrån valdes vägen över Arlöv och vidare ut över Alnarp - Lomma. I Lomma tog Nestorn och Dumle cykelvägen. Då passade Humle på att rycka medan de övriga försökte trassla sig ut ur denna baklöpa för att kunna flåsa på den mera framkomliga vägen. Men Dumle kroknade och orkade inte fullt ut. Så Humle körde hem ensam medan Nestorn och Dumle körde tillsammans.

Totalt avverkades 68,6 km med en snittfart av 33,9 km/h. 1655 Kcal förbrukades (jovisst, nu har Dumle fått sin fantastiska apparat lagad igen).

På bilden ser vi den starka och sega Nestorn...