Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Lugn och sansad runda!

24 april. Vem kunde tro att det var möjligt? En cykelrunda utan blodsmak, en endaste gång?! Det var i alla fall vad det blev av Nestorn och Dumles runda denna onsdag. I lugnt och sansat tempo rullade man ifrån Saxtorp med riktning mot Rönneberga via Häljarp - Asmundtorp. Lugnt och fint i backarna. Båda höll testosteronet under kontroll. Ingen ryckte i backarna eller någon annan stans. Vinden var nordlig och kylde ganska ordentligt. Men inom räckhåll var hemvägen som skulle medföra undanvind. Fast först skulle Ottarpsbacken besegras. Därefter gick vägen mot Vallåkra. Dock så undvek man snyggt och prydligt Mörarpsbacken. Pulsen  skulle ju ligga lågt idag. Efter Vallåkra så var det Glumslöv och vändpunkten hemåt som gällde. Men si det bidde ju så klart inte så mycket med medvinden. Ofta är det ju så att vinden lägger sig eller ändrar riktning på kvällen. Naturen har ju sina nycker och de är det bara att finna sig i. Nedanför Glumslövsbacken stod en hel flock med Landskronacyklister. De hade antagligen en klubbtävling. Färden gick vidare genom  Landskrona. Ett litet stopp utanför Gjörloffsgatan 108 där Nestorn var inne och hämtade några tidningar. Sedan fortsatte färden hemåt.

65 km och 515 m höjd.  Detta var vad som uträttades under de 2h och 17 minuterna som rundan tog. Till helgen skall Nestorn till Uppsala och Stockholm för att tävla. På onsdag, 1maj, så är det stor sammandrabbning i Trelleborg. Trelleborgstempot. Anmälda dit är förutom Nestorn även Hillclimber, Humle & Dumle.

Bilden th: Neston med en trave tidningar stoppad innan för "gåset".

Nästan fulltalig styrka!

21 april. Nu har alla Cyklofånar kommit hem från Spanien och andra utflyktsmål. Hillis hade även kryat på sig. Så kl 9 på morgonen så slöt Nestorn, Hillclimber samt Humle & Dumle upp vid Saxtorpsrondellen. Hillis hade inte cyklat sedan påsk... I ett raskt tempo börjades färden mot Häljarp för att sedan svänga mot Asmundtorp så det kan möjliggöra en klättring uppför Rönneberga backar. Humle hade förhöjd puls och skulle eventuellt vända hemåt. Men Hillis hade vilat sig i form. Men några lätta knyck på pedalerna så hade han krossat Rönnebergas (fruktade?) backar. Vidare gick färden ner till Tågarp - Sireköpinge - Halmstad - och så klätterstarten i Kågeröd. Nu skulle Söderåsen jämnas ut. Tempot hölls uppe hela tiden. Ryck och annat bus förekom hela tiden, tidvis rikligt...

Uppför backen genom Kågeröd och så vidare upp. Hillis tog spetsen och visade vägen. Uppe på åsen så svängde man åt höger mot Klåveröd för att sedan ta till vänster och ta backen ner mot Ljungbyhed. Förra söndagen kom Nestorn och Dumle upp i över 71 km/h. Denna dag visade mätaren bara lite drygt 68 km/h. Hillis var förstås uppe i 79... Sedan var det vägen mot Ö. Sönnarslöv. Denna raka väg längs flygfältet i Ljungbyhed är inte världens roligaste att cykla... Men den som cyklar för något gott cyklar inte för länge, eller hur ordstävet nu lyder. Vägen upp mot Stenestad är härlig. Sisådär 8 km mer eller mindre oavbruten stigning. Nirvana är inom räckhåll. Slingrande genom bokskogen går denna mycket vackra väg.  Strax efter Stenestad så stannade man till för att inmundiga en och annan banan. Man passade även på att föreviga tätklungan.

Bilden th: Nestorn, Humle och Hillis i väntan på webbredaktören, Humle.

En sak är säker, efter en uppförsbacke så kommer det alltid en nerförsbacke. Denna utnyttjades nu av kvartetten. Med hög kadens på högsta växeln dök man ner likt störtbombare mot Kågeröd. Höns och hundar stod som moln runt klungan under nedfarten. Det gick undan kan vi lova. I Kågeröd så stannade man till för att samla ihop styrkorna som blivit lite spridda under nedfartens senare del. Sedan såg i alla fall webbredaktören fram mot at rulla hem i "snacketempo" men si så bidde det inte. General Hillis gick i täten för styrkorna och drog upp tempot. Kortare dragningar och högre tempo, ivirigt påhejade av Sturmbansfurer Hillis så hölls både tempo och disciplin. Härligt även om lår och rygg molade av värk. I tågarp så stannade tre av fyra Cyklofånar för en liten Kexchokladpaus och så att Hillis kunde plocka av sig lite kläder. Humle var så inne i sin värd så att han märkte inte att de övriga stannade, så han försvann.

Styrkta av chokladen så tog man itu med den sista biten hem. I Häljarp så svängde Hillis till höger mot hemmet i Landskrona. Nestorn och Humle tog vänster mot Nestorns boning. Sista biten vinglade Dumle ensam med sina värkande muskler.

Dagen till ära så cyklades 118 km på knappt 4 h. Detta gav en snittfart på 30,5 km/h. Total stigning blev 1240m under förbrukning av 3360 Kcal. Nästa träning blir på onsdag.

Nestorn i tävlingsform!

Onsdag 17 april. Kärntruppen i Cyklofånarna, Nestorn & Dumle träffades kl 17.00 för den veckoliga  onsdagsträningen. Hillclimber har ju laga förfall då hans arbetsgivare har utlokaliserat honom i de mörka skogarna norrut under veckorna. Vurpan fördedrog bio med sin son, Fille-filur. Humle hade limmat sofflocket på ryggen...

Men kärnan backar inte för den kyliga, friska ostanvinden. Pang på rödbetan och ta tjuren vid horn en. Annelöv - Dagstorp - Södervidinge - Norrvidinge - St. Harrie - Krutmöllan - Örtofta - Viderup. Motvinden var frisk och farten var inte speciellt imponerande. I Viderup så var det slut på rådunkandet i motvinden. Backen upp mot Ellinge bjöd på en härlig kantvind. Sedan öppnade vinden upp och började allt efterhand bjuda på skjuts. Nestorn var verkligt på hugget. Hela tiden drog han igång och gjorde utbrytningsförsök. Dumle fick lägga på ordentligt för att inte bli avhängd.

Från Ellinge togs vägen mot Eslöv - Sallerup - Virke - St. Harrie - Rinnebäck och så vägen in mot Lund för att inte missa den härliga backen där. Vägen gick vidare mot Furulund - Stävie - Löddeköpinge och så sista  biten hem till Hofterup respektive Häljarp. Som vanligt, eller vad man skall säga, så havererade Polarutrustningen. Av de 2h 30 min som turen pågick så registrerade den bara 14 km... Någon stans 70-75 km är den riktiga sträckningen.

Söderåsen utmanad!

14 april. Cyklofånarnas första träning efter träningslägret i Benidorm. Hillclimber var förkyld och stannade därför hemma i Pias vård. Vurpan hade halvt om halvt sagt att han kom. Men det kom av sig. Humle åker inte hem från Benidorm förrän på tisdag, Så de två som var kvar var alltså Nestorn och Dumle. "Mannen med läderveken" hade lovat sol och fint väder, men detta löfte lyckades han inte hålla. Mulet och nordostlig vind var omständigheterna som gällde.

Söderåsen, då har vi motvind upp och medvind hem. Sagt och gjort så lämnade duon Saxtorp och rullade nordost mot Kågeröd. På vägen till Söderåsen så avverkades även Rönneberga backar. Motvinden uppför gjorde att upplevelsen förstärktes. Efter Rönneberga så rullade det på genom Tågarp - Sireköpinge - Halmstad - Brödåkra - Kågeröd. I kågeröd börjar den första riktiga klättringen. Nu är det upp som gäller, upp till Skånes högsta punkt, lite drygt 200 möh. Nestorn och Dumle valde att köra ner för Lotta på Åsenbacken. Detta för att få medvind till Ö. Sönnarslöv. I utförsåkningen gick det undan 71,1 km/h som max! Nytt hastighetsrekord för Dumle. Sedan var det med lätta och snabba pedalvarv som färden gick mot Ö. Sönnarslöv. Där börjar så uppstigningen på åsen igen. Det är samma sträckning som Naturtrampen har. För övrigt så går naturtrampen annandag pingst ifrån Svalöv.

Uppe på höjden igen så stannade duon till för att äta lunch. Dvs stoppa i sig var sin banan. Dumle bjöd på dessert i form av ett litet Kexchoklad. Nyladdade med energi så påbörjade man återresan med vinden i ryggen. Snabbt dök samma ortsnamn upp som på utresan, fast i omvänd ordning. Rönneberga fick avnjutas även i ost-västlig riktning.

Totalt så cyklades det 101 km med en stigning av 1045m. Temperaturen var i snitt 8 grader Celsius. Nästa gemensamma träning blir på onsdag.

Bilden: Nestorn smackar i sig sitt Kexchoklad uppe på Söderåsen.