Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Sista turen i Sverige!

Onsdag 23 april. Första gemensamma passet sedan Skurupsturen. Påsken har gått i lättjans tecken. I Saxtorp samlades Nestorn, Hillclimber, Pantani och Elitcyklisten. Kosan ställdes söderut, mot vinden. Med raska tryck i pedalerna dunkade man mot vinden. En härlig speed uppnåddes. Vårsolen värmde så att alla, Nestorn undantagen, körde med korta ben. Så lätt klädsel var det länge sedan någon upplevde utomhus (Pantani undantagen då han precis kommit hem från Spanien). Det är en härlig känsla att ha den småljumma vinden spela mot bar hud. Att få kasta av sig alla tjocka tröjor och långfilsingar.

Färden gick i raskt tempo genom Löddeköpinge sedan svängde man ut om Borgeby kyrka och fortsatte förbi Kanik och så till Habo Ljung. I habo Ljung kom man ikapp en lång radda våryra cyklister. Trots tillrop, visslingar och högt hojtande "pling, pling" uppfattade de inte att det kom cyklister bakifrån! Lite spännande var det vid passagen, men allt gick bra. Vidare gick färden genom Lomma och så till Sjölundaviadukten. Här stannade man till för att inmundiga lite kexchoklad och fotografera sig. Det går inte att stå stilla så länge i den kvällstynande vårsolen. Sakta började man vända hemmåt. Men när man kom till Habo Ljung igen så orkade inte protokollföraren hänga på längre utan släppte iväg Pantani, Hillclimber och Nestorn. Sakta men säkert försvann dessa allt längre bort i horisonten.

Den beräknade medvinden hade nu avtagit och vänt till motdito! Men det kändes ändå bättre för Elitcyklisten än på flera veckor, om inte till och med månader. I sin egen takt ångade han på i returen. Vid hemkomsten så var Hillis och Nestorn där och snurrade runt och väntade på eftersläntaren. Trevligt. Man gjorde en kort resumé över vad som skulle fixas inför fredagens avfart till Italien.

Nästa gemensamma träning blir på söndag (som vanligt) fast denna gång förlagd till Dolomiterna (som ovanligt?). För Italienresan finns en speciell avdelning. Antingen klickar du här eller så väljer man direkt på indexidan. Ciao!

Bilden: Pantani se lite missbelåten ut för att han inte kunde följa med till Italien. Nestorn är desto gladare, coolt Hillis!

Trio i rätt tid för träning!

Söndag 13 april. Nestorn, Hillclimber och Elitcyklisten lastade åter igen cyklarna på bilen för avfärd till Skurup. Denna gången hade man checkat av och fått bekräftat att det var rätt dag... Trion var först på plats vid Preemmacken, samlingspunkten. Men sedan ramlade det in folk allt efter hand. Totalt blev det 15-talet cykelsugna cyklister som gungade iväg i det fina vårvädret. Vinden var svag och solen lyste med hela sitt ansikte. Härligt. Efter 3 minuters cyklande kom första punkteringen. Göran Barkfors fick ett platt framdäck. Men det tog inte så lång tid innan detta var avhjälpt och  att ett vederhäftigt lufttryck återfunnit sig i däcket. Första backen kom ganska snart.  15 testosteronstinna pedaltrampare medför att det blir jagande uppför backen. Riktigt uppvärmd var ingen, så det var viljestyrkan som fick sköta jobbet...

Men efter varje backe så återsamlades alla igen. Utvägen var samma som de tre förvirrade hade kört förra söndagen. Men här lades in en tur över stenberget också. Alla backar som man kunde hitta skulle provas. Gommarna smackade på alla likt Carl-Jan när han fått en fin Bordeaux på tungan. Här var det dock inte tal om vin, utan kanske mer vinande av luftdraget i utförslöporna.

Tjälen hade inte varit nådig mot vägarna. Så det blev stopp igen för att byta slant på Taxi-Ingemars nyinköpta Moser. Detta var dock en "oppgave" som dansken säger. Däcket satt som om det var limmat dit. Vurpan lade hela sin råstyrka för att få loss det men det var inte lätt. Dock hade man till sist fått ut slangen och petat dit reserven. Men si det var ju hål i reserven också! Dock var det lättare att ta loss däcket nu. Vurpan fixade fram sin reservslang som nu monterades på Mosern. Vid första bytet hade man klämt slangen med däckverktyget....

Så var det bara hej och iväg igen. Nya backar låg som oplockade smultron efter vägen. Så kom man ut på vägen förbi Snogeholm. En härlig och lummig sträckning med en mysig kupering. Tryck på i pedalerna, se till att inte tappa rullen. Benen gick som pistonger på ett skenande ånglokomotiv. Frågan var om det inte också kom ånga ur öronen. Men det fanns dock inte luft nog för att kunna vissla eller tuta... I Skårby så vände man återigen mot Blentarp. Väl där så svängde man av samma väg mot skurup som man tagit på utvägen. Doch fick man provat backarna i den andra riktningen nu.

Efter 2h 20 min cykling så var man tillbaka på parkeringen igen. 78,2 km hade avverkats på längden och 1090 m på höjden! Snitthastigheten blev lite drygt 29 km/h. Nästa gemensamma träning blir på onsdag.

Bilderna: Överst tv: Velodrom-Lars hjälper Taxi-Ingemar med punkan. Överst th: Cyklarna plockas fram ur bilarna för att monteras ihop till stridsdukgliga springare. Nedan th: Vurpan flankerad av tvenne hjälpryttare.

Trio i god tid för träning!!!

Söndag 6 april. Nestorn, Hillclimber och Elitcyklisten samlades kl 08.00 på morgonen för färd med bil till Skurup. Italiengänget skulle köra lite backträning på Romeleåsen. Elitcyklisten hade hängt på det stora cykelstället på bilen. Cyklarna ställdes på och så lossades handbromsen oh färden började. På nedvägen så ringde man till Vurpan, som dock inte svarade. Ja, ja, han hade väl packat ner telefonen djupt i packningen... I god tid innan avtalat klockslag, 09.00, svängde man in på Preem i Skurup. Ingen där... Ett SMS till Vurpan gav napp. - Va i hondan gör ni där idag, frågade han? Det är ju inte förrän nästa söndag som vi har den träningen...!

Tablå. Jaha vad annat att göra än att försöka hitta rundan runt för oss själva. Iväg mot Slimminge. Vinden var frisk till hård, mitt i snoken. Temperaturen låg och gungade på 1 - 2 grader. Motivationen var inte direkt på topp. Men Siktet ställdes in mot Blentarp. Vägen var kul kuperad och slingrade sig likt en orm genom landskapet. I Blenatarp så svängde man mot Sövde och så Snogeholm. Vinden blev nu lite mer med! Kadensen och farten ökade. Mycket lite bilar var ute om förmiddagen. Skönt att ha vägen ifred utan tetsosteronfyllda bilister. Sedan följde man vägen ända ner till Skårby. Där vände man mot Veberöd och följde samma väg som Vombsjön Runt.

Istället för att ta av i Blentarp och cykla samma väg till Skurup som man körde därifrån, så fortsatte man till Veberöd för att svänga mot Skurup där istället. Vägen upp var tuff i motvinden. Men belöningen kom när man vände av i Veberöd. Klockren medvind (kuling?)! Med lätta fjät drog man iväg. I utförslöporna räckte inte utväxlingen till. Benen gick som trumpinnar och man letade efter högre växlar när den högsta petats i. Härligt.

Tillbaka vid bilen i Skurup så kunde man avläsa att 74,7 km hade avverkats med en snitthastighet på lite drygt 28 km/h.

Bilden: Hillclimber sätter cykeln på stället efter ett gott arbete.

Trio-duo-träning!

Onsdag 2 april. Nestorn och Elitcyklisten träffades i Saxtorp. Hillclimber hade ringt på eftermiddagen och sagt att han satt fast på jobbet. Så Nestorn och Elitcyklisten skulle jaga in till Skolallén i Landskrona och hämta upp honom utanför hemmets tröskel. Elitaren var fortfarande tröt. I den isiga nordvästanvinden lade han sig bakom Nestorn hela vägen in till Landskrona. Väl framme vid Hillis bostad drogs telefonen fram och ringde upp honom. Det var dock en snopen bättre hälft som svarade. Han hade nyssens stuckit för att träffa oss!? Någon stans hade vi inte kört samma väg. För att inte detta misstag skulle upprepas så körde Nestorn och Elitarn var sin väg och möttes i utkanten av Landskrona. Men ingen Hillis. Man dundrade på söder ut. Precis vid motorvägen så dök Hillis upp från söder.

Så var trion fulltaglig igen. Men Elitaren var trött och orkeslös, så han önskade båda de andra lycka till med Sundvik och fortsatte söderut i medvinden. Eftersom det är Elitaren som är protokollförare på denna sida så kan han inte uttala sig om fortsättningen.